ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:360/780)

Chałwowiec na herbatnikach 206

biszkopt, więc powstała wersja bez pieczenia, na herbatnikach kakaowych. Tym razem masę zrobiłam sama bez gotowego budyniu w proszku. Dodałam mniej cukru bo zarówno chałwa jak i herbatniki są słodkie. Dorzuciłam też warstwę konfitury z czarnej porzeczki aby przełamała słodycz. Ciasto wyszło pyszne i smakowało nam bardziej niż wersja na biszkopcie. składniki: ok 600 g herbatników kakaowych 1 słoiczek konfitury(...)Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do odlanego mleka dodać żółtka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje wlać masę i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać drobno pokruszoną chałwę. Blaszkę 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć

Monia miesza i gotuje
Bułeczki drożdżowe z twarogiem 129

robione dawno temu i zapomniałam całkiem o nich. Ciasto: 550 g mąki pszennej 300 ml mleka 80 g masła lub margaryny 2 jajka  szczypta soli 70 g cukru 25 g drożdży świeżych Nadzienie: 400 g twarogu  4 łyżki cukru do smaku 1 cukier waniliowy 1 jajko  1 budyń Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać

Moje domowe kucharzenie
Tartaletki z kurkami 164

cukru nadzienie 500 ml mleka 2 łyżki mąki 1 jajko imbir gałka muszkatołowa 1 łyżka masła 200 g kurek pół małej cebuli 2 ząbki czosnku (duży jeden) sól pieprz Ciasto zagniatamy i wyklejamy 4 foremki do tartaletek ok 12 cm śr Kurki myjemy szybko pod bieżącą wodą, osączamy na durszaku. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę i czosnek, podsmażamy chwilę(...)płyn. Mleko i mąkę mieszamy i nastawiamy na ogniu, mieszamy aż do zgęstnienia, w razie potrzeby dodajemy mleka by sos miał konsystencję budyniu, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st , podpiekamy ciasto w foremkach ok 12 min. Następnie nakładamy po równo sos  a'la beszamelowy i układamy smażone kurki. Zapiekamy tarteletki

Gotowanie jest łatwe
Sernik czekoladowy 193

kremowego twarogu  Wieluń 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 50 g masła 1 budyń czekoladowy o smaku trufli 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki rumu Dekoracja: polewa czekoladowa posiekane orzechy włoskie Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, masło posiekać na kawałki wrzucić do mąki dodać łyżeczkę śmietany, żółtka(...)siekaczem do ciasta kruchego lub ręką połączyć składniki.Na koniec zagnieść ciasto i wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy. Masa serowa: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę dodać kremowy twarożek, zmiksować . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać do masy serowej wlać śmietankę dodać miękkie masło oraz wsypać budyń, wlać rum i krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wyla

Wanilia i Kardamon
CIASTO SHREK Z ANANASEM 197

Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto.      SKŁADNIKI CIASTO: 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka kakao Zielona masa: 3 szkl. zielonego soku Kubuś 2 budynie waniliowe, 1/2 galaretki o smaku kiwi,   Masa biała: 300 ml śmietany 30%, 2 serki waniliowe(...)smaku kiwi   WYKONANIE CIASTO: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Na końcu dodajemy ocet. Wylewamy na blaszkę o wym. 24x38 cm. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Masa zielona: 2 szkl. soku zagotowujemy. W pozostałym soku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego soku, zagotowujemy

słodki bratek
Delikatny sernik z owocami i bezą 194

Zatem jak sami rozumiecie, zwyczajnie nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Sernik z wiśniami i bezą to ciasto,plasujące się w czołówce moich najulubieńszych! Przekonajcie się sami dlaczego :) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru 1 kg twarogu w wiaderku budyń śmietankowy łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże(...)papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło

Taste Of My Day
Ciasto puszysta krówka 189

Osobiście uwielbiam krówkę, a w tej wersji ciasto jest pyszne i nie jest za słodkie. Wymyśliłam je już w zeszłym roku, ale wtedy nie prowadziłam bloga, więc nie posiadam z tego okresu żadnych zdjęć. SKŁADNIKI   Na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki tortowej(...)masła 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kieliszek wódki 2 opakowania śmietan-fix Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżeczki cappuccino do ozdobienia ciasta słodkie kakao, kawałki czekolady WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.    Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Serowy Makowiec z Brzoskwiniami 4603

sernik (użyłam sera z wiaderka) 190g cukru 4 jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią Masa makowa: 5 białek 90g suchego, zmielonego maku (kupiłam zmielony, suchy mak, nie z puszki) 100g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) Ciasto: 1. Do miski wyspać mąkę, przesiać kakao, dodać cukier(...)blaszki 25x30cm, blaszka wyłożona papierem do pieczenia, patrz FILM . Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Masa serowa: 3. Do miski przełożyć ser, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, budyń i wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym

Mała Cukierenka
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 267

śmietanki, wrzuciłam 2 tabliczki czekolady i dopiero wtedy poszłam szukać pozostałych 200 g.... No i nie znalazłam ich... Uratowałam farsz dodając budyń - jedyne co przyszło mi do głowy.  Jest smaczna, ale to nie jest to :(  Natomiast ciasto jest genialne - polecam!!! Ciasto na tartę: Składniki na formę ok. 25 cm: 250 g mąki; 125 g zimnego masła; 1 łyżka

Miksturownik
Rolada Malaga 154

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag masła kilka rurek waflowych dżem truskawkowy lub konfitura morelowa Wykonanie: Rodzynki zalać rumem i odstawić na 15 minut. Przygotować budyń z budyniu w proszku, mleka (5 łyżek odlać) i połowy cukru. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Biszkopt: Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Dodać 5 łyżek mleka i mąkę(...)temp. 180 st.C przez 10 minut.  Biszkopt wyjąć na wilgotną ściereczkę, usunąć ostrożnie papier do pieczenia i od razu zrolować ciepłe ciasto razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. Masło zmiksować na krem, dodawać po łyżce schłodzonego budyniu aż du uzyskania gładkiej masy. Następnie rozwinąć biszkopt, posmarować go kremem, ułożyć na nim rurki waflowe (3-4 sztuki) i posypać rodzynkami

Pasja Smaku
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 212

polecam! (zmodyfikowany przepis z gazety „pyszne ciasta na Boże Narodzenie”). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki: Ciasto: około 500g ciasta francuskiego – użyłam dwa opakowania ciasta francuskiego każde po 275g Lukier do ciasta: 150g cukru pudru około(...)drugie ciasto francuskie i wyciąć z niego okrąg o tej samej średnicy co pierwsze ciasto. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Okrąg pokroić na 8-10 trójkątów, patrz FILM . Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec tak samo jak pierwsze ciasto przez około 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Lukier do ciasta

Mała Cukierenka
sernik na kruszonce 136

Podczas przeglądania starych maminych przepisów znalazło się kilka "perełek"- ciast pieczonych jeszcze przez babcię ale trochę zapomnianych. Tak jak ten sernik, pieczony ostatni raz ze dwadzieścia lat temu. Lubię "odkurzać" takie stare przepisy, bo dzięki nim czuję się jak dziecko na herbatce u babci.  *foremka 23*23 cm Składniki: na kruszonkę: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)sernik 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 4 łyżki soku z pomarańczy 3 łyżki kaszy manny 1 opakowanie budyniu waniliowego Składniki kruszonki umieścić w misce i szczypać palcami aż wszystkie połączą się (ale nie zagniatać jak ciasto). Połowę przełożyć na dno foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będzie rumiana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto serowo - pomarańczowe z masą wiśniową 153

mąkę wymieszaną z drożdżami. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Wykładamy do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia.  Pieczemy po 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na sernik: 600 g sera białego zmielonego dwukrotnie 250 g pudru 1 budyń śmietankowy 6 jaj 150 g margaryny Margarynę ucieramy z pudrem, dodajemy żółtka i ser wymieszany(...)śmietankowe 4 łyżki cukru 250 g masła 250 g zmiksowanego dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu   sernik   ½ kremu   ciasto pomarańczowe   lukier czekoladowy   Smacznego

Domowe ciasta
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 231

pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek   Budyniowa pianka: białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju rabarbar około 6-8 gałązek + 4 łyżki cukru Ugnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Mniejszą część ciasta

Rusty Fork