ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:352/780)

Ciasto z jabłkami 115

pewno każdy ma w domu do tego kilka jabłek i mamy smaczne ciasto do kawki. 1 szklanka mąki (szklanka 250 ml.) 4 jajka M 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram masła lub margaryny 1 mały budyń waniliowy 40 gram 3 średnie jabłka Sok z cytryny Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym(...)były wyczuwalne. Masło roztopić i dodać (zimne) do masy jajecznej ,jeszcze chwilkę miksować do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiane przez sito,  mieszamy. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.  Jabłka kroimy w półplasterki,skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzch ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (góra

Andzia Pichci
Ciasto kukułka 116

kukułek trochę znika w masie budyniowej, dlatego dodałam nieco więcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki:  (na formę 20x25cm) 400 g cukierków kukułek 4 opakowania herbatników typu Petit 4 opakowania budyniu czekoladowego 1 litr mleka  250 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/3 szklanki nalewki wiśniowej   Przygotowanie(...)wystygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę dodając kakao, a następnie po 1 łyżce budyniu i miksujemy do chwili połączenia się składników.  Do miksowanej masy kukułkowej wlewamy stopniowo wiśniówkę. Formę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. W formie układamy warstwami herbatniki i masę. Ciasto wstawiamy do lodówki co najmniej na 10-12 godzin. Normal 0 21 false false false

Bon appetit mon amie
Cynamonowiec 201

Następnie dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 o C w tej samej formie, co ciasto cynamonowe. Składniki na masę: 8 żółtek; 1 op. cukru waniliowego; 3 łyżki mąki pszennej; 1 op. budyniu śmietankowego; 500 ml mleka; 150 g cukru kryształu; 200 - 250 g masła; 4 łyżki waniliowej kawy cappucino; Wykonanie: Szklankę mleka zagotować(...)wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu.  Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem

In my kitchen
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 207

Dziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem(...)Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * okrągłe biszkopty – 1 op KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 150 ml + skórka * cukier – 180 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * woda – 500 ml * żółtko – 3 szt * masło – 200 g PIANKA: * śmietana 36% – 400 ml * galaretka cytrynowa * cukier puder – 1 łyżka * wanilia – 1 laska DODATKOWO: * galaretka krystaliczna

Ostra na Słodko
Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia 134

gościł już na blogu. Używamy tutaj gotowego sera, a w poprzednim przepisie, robiliśmy go ze śmietany, a dopiero dalej powstawał sernik. Tutaj składniki sernika miksujemy, zagotowujemy, a następnie dodajemy budyń i ponownie zagotowujemy. To co ważne, sernik koniecznie trzeba trzymać w lodówce, gdyż nie zgęstnieje i nie będzie można go kroić. Sernik jest delikatny w smaku i co ważne(...)słodkiego i domowego. Drukuj Sernik gotowany, bez pieczenia Prosty do zrobienia, sernik o delikatnym smaku Składniki Ciasto 5 jajek 1 szkl. cukru 200 g masła dałam 125g 1 kg mielonego sera białego dałam wiaderkowy z mascarpone 0,5 szkl. mleka 1 op. budyniu waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego bakalie do ozdobienia 250 g herbatników Polewa 3 łyżki mleka 3 łyżki

Mieszam w Garnku
Puszysty sernik śmietankowy 259

120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem

Blog z Apetytem
Sernik piernikowy 201

jajka Masa serowa: 1/2 kg twarogu zmielonego trzykrotnie 75 gram cukru pudru 25 gram rozpuszczonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 opakowania budyniu waniliowego 100 gram śmietanki kremówki 2 jajka Dodatkowo: cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Wszystkie składniki na kruche ciasto czekoladowe zagniatam szybko, owijam folią spożywczą i umieszczam w zamrażalniku na 40-50 minut. Piernikowy spód W garnku

Mango Papaja
Ciasto orzechowe ze śliwkami i słonecznikiem 127

Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do zrobienia ciasta orzechowego ze śliwkami i słonecznikiem. Ciasto orzechowe: 10 jajek 15 dkg siekanych orzechów włoskich 25 dkg cukru pudru 15 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli Masa: 500 ml mleka 40 gr budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 10 dkg cukru kryształu(...)stopni Celsjusza przez 40 minut lub suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić po czym przekroić wzdłuż na trzy części. Masa : do garnka wlać 2/3 mleka, dodać cukier i zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym, mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Do gotującego się mleka wlać budyń, mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia (średni ogień). Kiedy budyń zaczyna się gotować trzymać

mecooks
Tartaletki z masą budyniowo - cytrynową i borówkami 176

łyżeczki proszku dopieczenia masło do wysmarowania foremek bułka tarta do posypania foremek Masa budyniowo-cytrynowa: 1 budyń śmietankowy 250 mleka 50ml soku z cytryny 3 łyżki cukru 100g masła extra 400g świeżych borówek cukier puder do posypania Wykonanie: 1.  Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukry, kawałki pokrojonego masła i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtko, jajko(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć formą krążki i przełożyć do foremek   o średnicy 9 cm wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą. Tartaletki  piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut. 2.  Masa budyniowo - cytrynowa: Połowę mleka zagotować z cukrem, drugą połowę wymieszać z budyniem. Po zagotowaniu mleka z cukrami

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z ricotty i mascarpone z maliną i borówką 109

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g serka ricotta 500 g serka mascarpone 100 g cukru 4 jajka M 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki

kruche babeczki
Pączki z budyniem toffi w czekoladzie 114

soli budyń o smaku toffi 400 ml mleka 2 czekolady mleczne płatki czekoladowe do posypania olej do głębokiego smażenia Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Suche składniki wymieszać. Dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, jajka, wódkę i wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec wlać rozpuszczone i ostudzone masło. Wyrabiać kilka minut. Ciasto włożyć do miski podsypanej mąką i przykryć ściereczką. Odstawić(...)Pączki smażyć na rozgrzanym oleju (temp. 175 stopni). Jeśli nie macie termometru warto wrzucić na olej kawałek ciasta i jeśli zacznie skwierczeć to można smażyć pączki.  Pączki smażyć do zarumienienia z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Nadziewać budyniem. Po ostudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami czekoladowymi

Smakołyki Asi
Sernik gotowany 158

kakao - 4 łyżeczki soda- 3/4 łyżeczki Masa serowa : jajka - 3 szt cukier - 200g masło lub margaryna - 150 g ser biały - 730 g budyń waniliowy - 64 g ( jedno opakowanie ) mleko - 75 ml Dodatkowo : Polewa czekoladowa -1 opak Przygotowanie: Ciasto: Roztopić masło w rondelku, lekko ostudzić, dodać jogurt wymieszać. Następnie wsypać kakao i cukier. Ocet połączyć z sodą, wlać do ciasta, dokładnie

Kuchnia Danusi
Sernik z kutią 116

rodzynki, skórka pomarańczowa) Kutię przekładamy do miski, dodajemy jajka, proszek do pieczenia, kaszkę, olejek, bakalie. Wszystko miksujemy. Przygotowaną masę wykładamy na kruche ciasto. Masa serowa: 700g białego sera 150g masła 1 szklanka cukru pudru 6 jajek 1 budyń śmietankowy ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 50g skórki pomarańczowej mąka do oprószenia skórki Ser, masło, cukier puder i żółtka(...)miksujemy. Dodajemy budyń w proszku oraz proszek  do pieczenia. Do białek dodajemy szczyptę soli  i ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy do masy serowej i wszystko delikatnie mieszamy. Skórkę pomarańczową obtaczamy w mące. Na masę z kutii wykładamy masę serową  i skórkę pomarańczową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika  i pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni

Pyszności Słodkości
Czarno biały placek kokosowy 228

przy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam, że aż tak dobre Czarno biały placek kokosowy łatwe duża blacha 23/33 pieczenie 1 h, reszta ok 15 minut Składniki: ciasto: * 3 szklanki mąki * 1 szklanka oleju * 1 szklanka mleka * 1,5 szklanki cukru * 2 łyżeczki sody oczyszczonej (nie więcej!!!) * 1 łyżeczka cynamonu * szczypta imbiru - dałam taką duużą szczyptę - pół łyżeczki(...)gotującego mleka wlewamy masę mączno wiórkową i gotujemy gęsty budyń - jeśli pokażą się grudki to gorącą masę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem, masę i wierzchni placek. całość polewamy gorzka czekoladą. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
RAbaRBARowa FAntazJa 170

Składniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 1 laska wanilii kruszonka(...)kubka mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i budyniem masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puch, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, nasionka wanilii, ucieramy dosypujemy po łyżce mąki ciasto przekałdamy do wyłożonej papierem formy składaniki na kruszonkę energicznie mieszamy rabarbar kroimy w kosteczki, układamy na cieście posypujemy kruszonką pieczemy

Luźna Kuchnia
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 246

mniejszą, tak 2/ 3 i 1/3). Mniejszą część ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Większą część ciasta rozwałkować na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego; 4 jajka; 80 g budyniu śmietankowego lub waniliowego; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 250 g masła; 1 puszka brzoskwiń w syropie; Masło utrzeć(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i nadal ucierać. Następnie dodać ser i budyń, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Masę wylać do formy na przygotowany wcześniej spód z ciasta. Na wierzch masy serowej wyłożyć brzoskwinie pokrojone w talarki średniej grubości. Beza: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Białka ubić

In my kitchen
Tarta z budyniem i truskawkami 135

mąki tortowej 100g margaryny 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki wody 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy kilka truskawek Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty(...)wyłożyć do niej rozwałkowane ciasto i nakłuć w kilku miejscach widelcem.   Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut, a następnie odstawić do ostudzenia. W tym czasie robimy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zmniejszyć ilość mleka o ok 100ml).  Budyń ułożyć warstwami na tarcie a na to pokrojone w paski truskawki. Pozostawić w lodówce na minimum

MarciochaKucharzy