Smaczna babeczka przygotowana na szybko. Receptura dostosowana do zapasów lodówkowo - szafkowych, ale taki smak chodził za mną od jakiegoś czasu :)) Składniki : - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 200 g jogurtu naturalnego, - 3 - 4 łyżki roztopionego masła - 2,5 szklanki mąki, - 3 łyżki miodu, - kisiel cytrynowy, - budyń waniliowy, - sok z dwóch cytryn, - 1 łyżka cynamonu, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Lukier dowolny Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Miksując dodać jogurt i masło. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...