cukier waniliowy szczypta soli1 łyżka kakaoPianka4 białka1 budyń śmietankowy1/3 szkl cukru pudru4 łyżki olejuDodatkowośliwki węgierkipłatki migdałówWykonanieŻółtka miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo pokrojoną margarynę i cały czas miksujemy do połączenia składników. Wlewamy pół szklanki mleka, miksujemy, dosypujemy suche składniki ( mąka, soda, cukier wanilinowy i sól) i resztę mleka. Miksujemy do połączenia. Ciasto będzie dość gęste. Na wyłożoną papierem do pieczenia(...)kakao i wykładamy na ciasto białe. Posypujemy delikatnie mąką i układamy śliwki węgierki rozcięciem do góry., Wkładamy ciasto do piekarnika na ok 30 min, gdy będzie podpieczone wykładamy na wierzch piankę ( Ubite na sztywno białka z cukrem , połączone z budyniem i olejem) posypujemy migdałami i pieczemy dalej ok 20 minut.Pieczemy w 180 stopniach ok 50- 60 minut
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaOczywiście była niedziela, było więc ciasto : ) Kawa+ciasto= idealne popołudnie :) Smacznego! Biszkopt z kremem waniliowym Biszkopt Składniki : 5 jajek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Sposób wykonania: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane(...)gotujemy według instrukcji na opakowaniu (redukując ilość mleka do 3/4 litra) Dobrze studzimy. Kostkę masła ucieramy na gładką masę, dodajemy po łyżce budyniu. Dokładnie mieszamy. Dodatkowo Galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Wykończenie ciasta: Na ostudzony biszkopt nakładamy krem oraz lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smaki NataliiMars i Danonka o smaku bananowym, a do drugiej serek homogenizowany i mus z kiwi. Składniki na ciasto: 60 g mąki pszennej 10 g drobnego cukru szczypta soli 1 jajko 160 ml mleka 50ml śmietany kremówki Farsz 1: 1/2 budyniu waniliowego 2 batony Mars 1 Danonek bananowy 1 banan Farsz 2: 1/2 budyniu waniliowego 1 serek homogenizowany
Olikowa kuchniacukrem pudrem. *Uwaga: jeśli chcecie zrobić ten sernik z serka wiaderkowego to oczywiście można, ale należy dodać jeszcze jedno opakowanie budyniu waniliowego. *Jeśli Wasz piekarnik tak jak mój słabo piecze od dołu to spód z ciasta należy najpierw podpiec
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWieluń. Mój Ulubiony) 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu Wykonanie: Masa serowa : Twaróg przełożyć do miski, wsypać budyń oraz ksylitoli miksować przez chwilę. Następnie dodać jajko i jeszcze przez chwilę miksować, do dokładnego połączenia się składników. Ciasto: Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrabiać, tworząc kulę. Podzielić ciasto na dwie części - na spód zostawić
Healthy food explorerjajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej olejek waniliowy 1/4 kostki margaryny Masa śmietanowa: 400 ml kwaśnej śmietany 18% 300 g masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Polewa: 150 g czekolady mlecznej lub deserowej 4 łyżki śmietany 30% + siekane lub mielone orzechy do posypania wierzchu Sposób wykonania: Ciasta najlepiej upiec dzień wcześniej(...)Zrobić wkładkę serową. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać budyń (proszek), mąkę i rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Potem partiami dodawać ser, aromat waniliowy, a na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 170st.C przez 60 minut. 4. Ciasto orzechowe przekroić na dwa blaty. 5. Zrobić masę śmietanową, składniki powinny mieć
Kuchnia domowa Aniorzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki cukru3/4 szklanki mąki125 g masła4 żółtka1 łyżka miodu1 szklanka orzechów włoskichPolewa czekoladowa:100 g czekolady mlecznej30 g masła2 łyżki posiekanych orzechów włoskichPrzygotowanie:Ciasto parzone:Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka i wszystko dokładnie połączyć. Masę(...)Zagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Dodać miód i ponownie wymieszać. Ostudzić.Orzechy uprażyć na suchej patelni i zmiksować.Masło utrzeć, dodać ostudzony budyń i orzechy. Wszystko razem ucierać, aż powstanie gładki krem. Gotowym kremem
Oryginalny smakrobimy wiosenne porządki i jesteśmy zmęczeni, warto chwilę odpocząć, usiąść i zjeść kawałek tego pysznego ciasta. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 300g mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia Delecta, Masa: 1 litr mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 3 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. 35cm x 25cm). Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam syropem z brzoskwiń. 2. Masa : z mleka odlewam 300ml. Pozostałe mleko zagotowuję razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku dokładnie mieszam budynie, mąki oraz żółtka
Tradycyjna kuchnia Kasisody oczyszczonej krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru 2 jajka + 2 białka 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku ananas: 1 dojrzały ananas 3 - 4 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego Przygotowanie: ciasto: Mąkę, cukier, schłodzone masło posiekać nożem. Dodać żółtka, śmietanę i szczyptę sody. Zagnieść gładkie, jednolite ciasto, śmietanę dodawać stopniowo. Włożyć
Kuchcik gotujebudyniu waniliowego łyżka limoncello (można pominąć) skórka otarta z pomarańczy puszka mleka kokosowego (schłodzonego w lodówce) Polewa daktylowa: 300 g daktyli bez pestek 4 łyżki masła orzechowego Olej kokosowy rozpuść z miodem na wolnym ogniu. W misce wymieszaj mąkę z komosy ryżowej, płatki owsiane, kakao, cynamon i sól. Suche składniki wymieszaj ze składnikami mokrymi, tak aby powstało zwarte ciasto(...)malaksera włóż: ostudzoną kasze jaglaną, miód, puree z dyni, skórkę otartą z pomarańczy, limoncello i budyń waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Z puszki wyjmij śmietankę kokosową i ubij ją na sztywną pianę. Wymieszają ją delikatnie z masą jaglaną. Masę przełóż na podpieczony spód ciasta i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 35 minut. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle
365 dni dookoła kuchnispód sernika. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Spód tortownicy wykładamy papierem a następnie ciastem. Podpiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 10 minut. W trakcie pieczenia spodu robimy masę serową. Ser miksujemy i dodajemy po kolei cukier, żółtka, budyń, aromat i masło. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Następnie obieramy rabarbar, kroimy w kostkę
Kuchenne WariacjeWitajcie po długiej nieobecności dziś mam dla was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół szklanki mniej niż(...)opakowaniu budyniu) opcjonalnie wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowanie: Ugotować budyń jak jest jeszcze gorący wkroić do niego masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia i zrobienia się jednolitej masy. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach chałwę i wymieszać. Na dno formy wyłożyć herbatniki i posmarować powidłami na to połowę naszej masy i kolejna warstwa herbatników i następna warstwa budyniowo-chałwowa
Tanio szybko zdroworozczyn, wszystkie składniki razem wymieszać i lekko zarobić ciasto. Na koniec dodać rozpuszczone masło i ciasto dobrze wyrobić. Ciasto będzie trochę lepkie, ale nie należy dodawać dużo mąki. Zarobione ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 2 godziny. Składniki na krem: 350 ml mleka; 2 żółtka; 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej(...)gotującego się mleka wlać utarte żółtka i wszystko razem zagotować (cały czas mieszając, by budyń się nie przypalił). Gotować około 3 minuty. Budyń wystudzić, do ostudzonego dodać masło i sok z cytryny, wszystko razem wymieszać. Wyrośnięte ciasto lekko zarobić i podzielić na 15 równych części. Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt o długości około 12-15 cm i wysokości około
In my kitchenmasło lub margaryna 10 dag, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 2 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem
W Mojej Kuchni Lubięmacie pomysłu na weekendowe ciasto to polecam przygotować makową panienkę, czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym. Ciasto z wierzchu posypałam podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. Pycha! Składniki na blachę o wymiarach ok. 20 x 30 cm: biszkopt 8 białek (jajka o rozmiarze M) 3/4 szklanki drobnego(...)wlać masę żółtkową i całość dokładnie ze sobą połączyć. Gotować dosłownie 1-2 minuty, aż do zgęstnienia budynku (budyń należy cały czas mieszać, aby nic nie przywarło do dna rondelka!). Przygotowany krem ostudzić. Na sam koniec przygotować poncz do nasączenia ciasta i wiórki kokosowe do dekoracji . Wycisnąć sok z cytryny i dolać do niego tyle samo wody (w proporcji
Ugotować