ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:372/780)

Sernik na kruchym spodzie 354

dobrze wychodzą. Zwykle robi się u nas sernik bez kruchego spodu, gdzie do masy serowej dodaje się m. in. budyń (postaram się wrzucić przepis w kolejnych dniach :)). Tym razem umieszczam serniczek od teściowej – ten konkretny skład na kruche ciasto sprawdza się w serniku znakomicie. Co do masy serowej w oryginalnym przepisie było 40 dkg cukru, ja zdecydowanie wolę dodać

kuchcikownia
Sernik ,,Złota Rosa” 204

twarogowego mielonego (z wiaderka) 2 szklanka mleka 3,2% 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 4 żółtka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch: 7 białek szczypta soli 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w plastry masło, żółtka oraz cukier. Wszystkie składniki wyrabiamy do uzyskania jednolitego

Podróż w kulinaria
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 188

Celsjusza, piekę ok. 10-15 minut, aż się ciasto zezłoci. masa serowa 5 żółtek 5 + 2 białka (pozostałość z ciasta kruchego) 1,25 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 kg twarogu białego (zmieliłam blenderem) 3 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka mleka 3/4 szklanki oleju Żółtka ucieram z połową cukru i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.  Drugą(...)lśniąca. Do jajek dodaję zmielony ser, budyń waniliowy. Wlewam stopniowo olej, miksuję, po czym dodaję mleko. Miksuję. Na końcu mieszam łopatką masę serową bardzo delikatnie z ubitymi białkami. ponadto : 4 dorodne gruszki lukier do dekoracji (najlepiej królewski) Gruszki kroję w ósemki, obierając je uprzednio ze skórki. Przygotowaną masę serową wykładam na podpieczone ciasto, gruszki wciskam w masę. Posypuję kruszonką

W kuchni Karmel-itki
3-bit 235

budyń. W prostokątnej blaszce ułożyć ciastka kakaowe (fot.1) i posmarować kremem budyniowym. Następnie na warstwie kremu ułożyć krakersy. Ubić śmietanę kremówkę ze Śmietan-fix-em. Odłożyć 1/4 śmietany na bok - a do 3/4 ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta

Świat Ciasta
Brownie z kajmakowym sernikiem i masłem orzechowym 622

wilgotne ciasto, które przełożyłam gotowanym sernikiem. Wzbogaciłam go słodką masą krówkową, a dodatek słonego masła orzechowego jeszcze bardziej podkręcił słodki smak. Jak dla mnie to połączenie jest idealne, choć ciasto jest z tych cięższych i bardziej intensywnych w smaku. BROWNIE Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI: 200 g masła 1 łyżka masła orzechowego 200 g czekolady gorzkiej 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)orzechowe oraz kajmak. Podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści. Dołożyć zmielony twaróg, cukier i często mieszając zagotować. Wlać jajka z budyniem i poczekać, aż masa ponownie zabulgocze. Połowę jeszcze gorącej masy wylać na pierwszy blat czekoladowego ciasta i przykryć drugim. Wylać pozostałą masę, wyrównać i przykryć całą powierzchnię folią spożywczą. Ciasto najlepiej składać w formie w której piekło się

https:KKuchniaMniam
Ciasto Pawi ogon 174

szklanki, marmolada wieloowocowa 1 mały słoik, masa: mleko 1 l, budyń śmietankowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 5 łyżek, masło 200 g, dodatkowo: galaretka zielona 2 szt, woda 3 szklanki, biszkopty okrągłe duża paczka, czekolada mleczna 1 tabliczka, śmietanka 30% 6 łyżek, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, margarynę i posiekać nożem. Następnie(...)wielkość blaszki. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto  układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez 20-30 min aż ciasto będzie złociste.  Pozostałe części ciasta rozwałkowujemy na wielkość blaszki, smarujemy marmoladą i posypujemy posiekanymi orzechami. Zwijamy rolady i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 st. C przez

kulinarne odsłony pati
Sernik na piernikowym spodzie z piernikową kruszonką 196

Jajka – 4 sztuki Cukier waniliowy – 2 opakowania Proszek do pieczenia – 10g Miód – 50g Składniki   - masa serowa: Twaróg sernikowy – 1kg Cukier – 100g Masło (miękkie) – 50g Cukier waniliowy – 2 opakowania Budyń waniliowy – 1 opakowanie Śmietana 30% - 200ml Jajka – 4 sztuki     Wykonanie – spód piernikowy: W garnku na małym ogniu rozpuścić masło, czekoladę i miód. Dodać przyprawę do piernika(...)przyprawami do piernika.  Wykonanie – masa serowa: Twaróg sernikowy, cukier, margarynę, cukier wanilinowy oraz budyń zmiksować. Cały czas mieszając wlewać do masy śmietankę i dodawać stopniowo po 1 jajku. Mieszać, aż wszystkie składnik dobrze się połączą. Masę przełożyć na podpieczony spód i posypać kruszonką. Ciasto piec w 180°C (bez termoobiegu) około 50 minut

Kuchnia Bon Appetit
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 185

mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy

Chocolate Muffin Blog
Pysznotka 257

budyń do zagotowania. Gotować około 2 minut. Budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po łyżce budyniu. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu i garść wiśni wydrylowanych lub w syropie. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem budyniowym: na jedno ciasto z pianą i orzechami wyłożyć krem, na krem wyłożyć drugie ciasto tak, by piana

In my kitchen
Elegancki murzynek z jabłkami 362

cukrem, dodajemy po jednym żółtku i nadal miksujemy. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, dokładnie miksujemy.  2. Przygotować dwie formy wyłożone papierem do pieczenia, ciasto kakaowe rozlać po równo na dwie blaszki, wygładzić wierzch silikonową łopatką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 30-35 minut. Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe(...)budyń śmietankowy lub waniliowy 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  20-25 dag masła lub dobrej margaryny 1. Budyń ugotować wg. przepisu z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej, wystudzić i zmiksować z masłem.  Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem lub polukrować

Apetyczna babeczka
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 194

pyszne :) Mini eklerki z kremem, zapraszam na te małe co nieco :) Składniki na około 15 eklerków Ciasto: 1 szkl wody (200 ml) 1 szkl mąki (170 gr) 100 gr masła/margaryny 1 łyżeczka cukru 4-5 jajek Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 150 ml śmietanki kremówki(...)się pomiędzy palcami. 4. Przekładamy ciasto do tylki cukierniczej i na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia wyciskamy eklerki w  sporych odstępach gdyż urosną podczas pieczenia !  Pieczemy je w 200 stop przez około 30 min - do tzw zrumieniania. 5. Mleko nie w całości przelewamy do garnuszka, zostawiamy 1/2 szkl do rozmieszania żółtek, budyniu i maki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy

Gotowanie...to proste !
Sernik śmietankowo-malinowy 192

kochać. Pycha! Składniki: Na blaszkę o wym 25/30 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 150 g masła 1 łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Warstwa serowa: 1 kg mielonego twarożku z wiaderka 3/4 szklanki cukru 5 białek 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30% 1/2 tabliczki białej czekolady olejek(...)oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W oddzielnym naczyniu zmiksować ser z żółtkami, cukrem, olejkiem śmietankowym, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę oraz miękkie masło, wlać śmietankę oraz wsypać budyń zmiksować krótko-tylko do połączenia.Na koniec dodać ubite białka

Wanilia i Kardamon
3 bit malinowy 135

Klasycznego 3 bita u mnie na blogu do tej pory nie ma, mimo że robiłam to ciasto już kilka razy, ale jakoś nie było okazji go sfotografować. Za to dziś mam dla Was coś równie pysznego - 3 bita malinowego. To nic innego jak mięciutki biszkopt na którym spoczywa krem budyniowy, przykryty warstwą kakaowych herbatników, do tego galaretka z malinami(...)następnie dodajemy po 1 żółtku. Na koniec dodajemy mąki mieszając delikatnie by piana nie opadła. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe  3/4 litra mleka 3 łyżki cukru pudru 200 g masła Proszek budyniowy rozrabiamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy

Cynamonowe szczęście
Sernik Oreo 184

skarbcu: czekoladowe kruche ciasto i czekoladowa polewa. Mniam!!! – oto mój komentarz ; ) Blacha 25 x 36 cm.  Składniki na ciasto: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ szklanki cukru 1/3 kostki masła 3 łyżki extraciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2 łyżki śmietany jeśli ciasto będzie za suche Wszystkie składniki łączymy zarabiając kruche ciasto. Ciasto wkładamy do zamrażarki(...)sera wiaderkowego 300 g cukru pudru 3 białka 2 jaja 250 g jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy i dokładnie miksujemy. + 2 opakowania ciastek oreo ( 2 x 180 g )- kroimy na połówki dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: ciasto kruche nakłuwamy widelcem wylewamy masę serową w masę wciskamy połówki ciasteczek oreo wierzch wygładzamy pieczemy ok. 55 minut

Domowe ciasta
7 koktajli na 7 dni tygodnia. Czy warto jeść mrożone owoce? 178

użyciem. W żadnym wypadku nie przechowujemy rozmrożonych owoców i nie zamrażamy ponownie. Sama robię duże zapasy własnych owoców, które później używam do koktajli, ciast oraz jako dodatek do śniadań. To świetny sposób na urozmaicenie codziennej owsianki, budyniów jaglanych czy kolorowych smoothie bowl. Zbliża się pora, kiedy co raz częściej będziemy sięgać do zamrażalnika. A wrzesień to doskonały czas, żeby jeszcze

Fitsweet.me