O przygotowaniu kory orzechowej myślałam już od dawna, ale brakowało sprzyjających okoliczności. W końcu jest - pyszny przekładaniec, z rodzaju tych "na bogato". Posmakował wszystkim, nawet osobom, które za ciastami nie przepadają (to chyba najlepsza rekomendacja) więc z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Przygotowanie kory orzechowej wymaga nieco więcej czasu ale, zwłaszcza na specjalne okazje, na pewno warto ten czas poświęcić. składniki: 8 białek 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 200 g zmielony... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...