ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:412/780)

Babeczka z pieczonego jabłka 125

Mam nadzieję, że chcecie się trochę ze mną rozgrzać, bo ziiiimno… Przychodzę z odsieczą J Dziś przepis na coś zdrowego, słodkiego i- dzięki dodatkowi przypraw i

Domowe ciasta
MALINOWE COULIES 160

Coulies to lekki sos owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw.  Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce

cool and minty
Naleśniki budyniowe. 145

budynie waniliowe 1 szklanka mleka 3-4 łyżki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem, wsypać budynie i wlać mleko. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę i olej, zmiksować żeby składniki się połączyły. Ciasto będzie dość rzadkie. Gotowe ciasto odstawić na pół godziny. Rozgrzać patelnię z nie wielką ilością oleju i smażyć cienkie naleśniki z obu stron

Agusiowe smakołyki
biszkopt z truskawkami i galaretką 381

mąki orkiszowej lub pszennej 40 g budyniu waniliowego 100 g cukru pudru 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej samo dno, papierem

Domowy Smak Jedzenia
Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów. 127

się na nim skorupka. Masło utrzyj na puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodawaj stopniowo cukier puder. dalej ucierając dodawaj stopniowo wystudzony budyń. ucieraj, aby krem miał jednolitą konsystencję i będzie puszysty. gotowym kremem przekładaj torty i ciasta.    Z podanej porcji przełożysz dwie warstwy tortu o średnicy 18 cm. Jeśli potrzebujesz więcej kremu zwiększ proporcje

Przepisy i porady kulinarne
Sernik na kruchym spodzie z budyniem i makiem 9427

pyszny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem maku. Sernik jest bardzo prosty do zrobienia. To sernik z wiaderka, na dużą blachę, z budyniem i makiem. Jest bardzo kolorowy i ślicznie się prezentuje. Ten sernik szczególnie polecam jako ciasto na Wigilię i Święta

AniaGotuje.pl
Torcik z malinami 153

przykrywamy trzecim krążkiem biszkoptu. Jeśli masa wyjdzie Wam płynna, włóżcie ją na kilkanaście minut do zamrażalnika- szybko stężeje. Dobrze gdyby miała konsystencję budyniu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i malin   Wyjmuję torcik z lodówki, układam maliny i wykładam tężejącą galaretkę. Żeby dodatkowo

MojaQchnia.pl
Pistacjowe ciasto na jogurcie (szybkie) 217

będzie pysznie i zielono A teraz zapraszam na przepis na pyszne pistacjowe ciasto na jogurcie. Składniki: (na keksówkę) 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 kubeczek jogurtu naturalnego 180 g 3/4 szklanki niesolonych surowych łuskanych pistacji od Pistacje.pl 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) u mnie budyń bezglutenowy 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)musi mieć temperaturę pokojową). Następnie dolewamy olej rzepakowy, miksujemy. Po czym dodajemy 2 łyżki budyniu i powoli wsypujemy mąkę, ciągle miksując. Na koniec do naszej masy wsypujemy nasze rozdrobnione pistacje, całość mieszamy łyżką. Pistacjową masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (na środkowym poziomie). Czas pieczenia zależy od piekarnika

Słodkie okruszki
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 152

Były już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu

Di gotuje
Raffaello na herbatnikach 233

mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozprowadzoną mąkę z żółtkami i gotujemy z tego budyń. Masło ucieramy, dodajemy po jednej łyżce przestudzonego budyniu. Następnie dodajemy .  kokos i adwokat i delikatnie mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ciasta, na nim rozkładamy 1 paczkę herbatników (10 dag ), nakładamy masę , a na masę herbatniki - powinny wyjść 3 warstwy. Na wierzch wykładamy krem

Gorący kąsek
3 BIT 192

Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 paczka margaryny 400 ml śmietany kremówki 18% 2 bite śmietany Śnieżki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Sernik z bezą 178

Sernik według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto popapraniec 192

stopniach ok 40 minut. W między czasie kontrolować stopień wypieczenia patyczkiem. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Ja przed smarowaniem dżemem nasączyłam ciasto likierem amaretto ale nie jest to konieczne. W miedzy czasie z podanych składników ugotować budyń, do wystudzonego wkręcić miękkie masło. Pierwszy blat posmarować dżemem porzeczkowym wyłożyć większą cześć masy budyniowej przykryć drugim blatem, na wierzchu posmarować dżemem

W garach u Gosi
Ciasto fasolowe z mozzarellą 153

Składniki: 6 jajek z czego tylko 3 żółtka 3 budynie waniliowe 1 miarka odżywki białkowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka zmielonych nasion chilli

ClauditteMissCooking
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 122

Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5  kg

Camilla w kuchni