ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:417/780)

Tarta serowo-jabłkowa 162

średnica 24 cm Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę

Różne smaki w kuchni
Tarta serowo-jabłkowa 185

średnica 24 cm Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę

Słodkości i nie tylko
Sernik z makiem i brzoskwiniami. 148

kruchym kakaowym spodzie z dodatkiem maku i brzoskwiń. Delikatny, kremowy sernik idealny na święta i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z makiem i brzoskwiniami. Składniki Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (szklanka o pojemności 250 ml) 390 g 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru 100 g 3 łyżki kakao 21 g 2 łyżki gęstej śmietany może być(...)białka pianę z białek dodajemy po ubiciu masy serowej 100 g masła miękkiego 1 szklanka cukru 200 g 1 budyń śmietankowy opakowanie 40 g (może być mąka ziemniaczana) szczypta soli Masa makowa: 5 białek białka pozostałe przy robieniu ciasta 1 szklanka maku ½ szklanki cukru 100 g 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń puszka 820 g Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Szarlotka na chlebowym spodzie 121

chlebowym spodzie – ciasto, które bardzo pozytywnie Was zaskoczy i na przykład zainspiruje do chlebowych, kulinarnych eksperymentów Szarlotka na chlebowym spodzie przepis na blachę o wymiarach 24 cm x 24 cm 300 g czerstwego chleba lub bułek 200 ml mleka 2 jajka 100 g mąki pszennej 3 łyżki cukru kilka kropel esencji waniliowej budyń waniliowy 3 średnie jabłka cynamon(...)chleba, a następnie chleb przełóż ponownie do miski, dodaj do niego mąkę, 3 łyżki cukru, 2 jajka, budyń waniliowy oraz esencję waniliową. Składniki wymieszaj bardzo dokładnie, tak aby powstała z nich gęsta masa. Blachę wysmaruj delikatnie masłem. Wyłóż na nią ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 20 minut. W tym czasie obierz jabłka

365 dni dookoła kuchni
Tort gruszkowy 133

przez 55 minut do godziny. Upieczone ciasto wystudzić a następnie przekroić wzdłuż 3 razy tak aby powstały 4 równe placki biszkoptowe. Owoce : gruszki obrać ze skórki, wydrążyć środek każdej i przekroić wszystkie na pół. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do momentu, w którym gruszki będą miękkie. Ugotowane wystudzić pozostawiając w soku. Budyń : do garnka wlać 500 ml soku(...)masła dodawać w małych ilościach zimny budyń, cały czas ucierać. Gotową masę podzielić na trzy części. Wstawka gruszkowa : ugotowane gruszki pokroić w bardzo małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka, dodać sok gruszkowy i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać żelatynę oraz galaretki. Wymieszać bardzo dokładnie i wystudzić. Złożenie ciasta : przygotować formę do pieczenia, w której

mecooks
Makowiec z masą budyniową 198

Dzisiaj propozycja na makowiec, na kruchym spodzie z masą budyniową i przekładany biszkoptem. Bardzo dekoracyjne i smaczne ciasto. Zapraszam na bloga. ` SKŁADNIKI Ciasto kruche: 1 margaryna  3 szklanki mąki  1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 150 g cukru pudru 1 jajko całe plus 2 żółtka Masa makowa: 1 puszka masy makowej  3 łyżki skórki(...)stopni i pieczemy ok. 30 min na złoty kolor. Na podpieczony spód ciasta wykładamy masę makową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. Podczas pieczenia makowca robimy masę budyniową. Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki. W zimnym mleku rozrabiamy budyń z mąką. Mleko w garnku słodzimy, Gotujemy budyń. Studzimy . Margarynę ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu

W kuchennym oknie Ewy
Marysieńka 219

wlać do wrzątku i mieszając gotować aż powstanie budyń Wystudzić. Masło utrzeć, a następnie stopniowo dodawać wystudzonego budyniu stale ucierając. Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Składanie ciasta Biszkopt 1/2 masy placek orzechowy 1/2 masy biszkopt polewa czekoladowa Marysieńka

O kuchni z uczuciem
Tarta śmietankowa z truskawkami 124

średnica naszej foremki do tarty (moja foremka 26 cm). Układamy ciasto w foremce, dociskamy boki i nakłuwamy widelcem. Ja nie stosuje układania grochu czy innego obciążenia. Nie widzę takiej potrzeby, nakłucie widelcem zdecydowanie wystarcza. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 20 minut. Krem: Przygotowuje zwykły budyń śmietankowy, zgodnie z przepisem z jedną uwagą. Zmniejszmy ilość mleka(...)Można osłodzić do smaku - 2 łyżki. Po ugotowaniu i wystygnięciu, miksujemy budyń dodając pomału 2 łyżki masła. Przygotowanie:  Na wystudzony spód, wykładamy masę i układamy truskawki pokrojone na pół.  Polecam koniecznie wstawić do lodówki przynajmniej na kilka godzin, ciasto pięknie skruszeje pod wpływem kremu.  I już  :) Wprawdzie sezon na truskawki już za nami, ale zdecydowanie możemy

Mój Smak na Życie
Orzechowiec z delicjami 290

cukrami. Do gotującego się mleka wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Masło ucieramy dodając stopniowo wystudzony budyń. Placek orzechowy kroimy na pół, przekładamy połową masy budyniowej, na której ciasno układamy delicje, przykrywamy je drugą połową masy a wierzch przykrywamy drugim kawałkiem ciasta

Zainspirowana w kuchni
Torcik z masą kubusiową i śmietanową 156

Chłopcom oczywiście ciacho smakowało, bo Oni wszystko lubią. Ja osobiście wolę ciasta przekładane innymi masami.Biszkopt :4 jajka4 łyżki mąki pszennej typ 5003 łyżki mąki ziemniaczanej16 g cukru waniliowego4 łyżki cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa kubusiowa :950 ml soku Kubuś ( może być dowolny smak )1 szk wody3 budynie śmietankowe ( po 30 g )3 łyżki cukruMasa śmietanowa :350 ml śmietany

Ewa w kuchni
CIASTO " PYCHOTKA" 589

Kasi” 16 dag cukru pudru 4 żółtka (białka zostawić do piany na wierzch) 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta amoniaku (rozpuścić w 2-3 łyżkach kwaśnej śmietany) Zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe części Masa 5 żółtek 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej ½ litra mleka ½ kostki masła orzechy włoski - ja dałam migdały dżem - dałam(...)Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i powoli wlać żółtka utarte z cukrem i mąką stale mieszając. Zagotować jak budyń i wystudzić (od czasu do czasu mieszając). Do utartego masła dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i ucieramy. Jedną część ciasta wykleić na blaszkę, posmarować dżemem i przykryć ubitą pianą z 4 białek z ciasta (na 2 białka

Darcia w kuchni
Najlepszy krem budyniowo-chałwowy do ciast i tortów (duża porcja) 133

misce było to około 1,3-1,4 litra) Poniżej podałam przykład jego użycia i dodam, że ciasto zniknęło w oka mgnieniu, a sam krem zrobił wielkie wrażenie! 750 ml mleka (3 szklanki o pojemności 250 ml)   2 żółtka 2 budynie śmietankowe 200g masła 300g chałwy (u mnie przeważnie waniliowa)   Z 750 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać

Di gotuje
Kruche ciasto z budyniową pianką, wiśniami i borówkami 163

Czyli takie czyszczenie zapasów - użyłam wisienek z zalewy i mrożonych borówek.Składniki:Ciasto kruche:250 g mąki250 g zimnego masła2 łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtek3 łyżki cukru pudruPianka:5 białek1 niepełna szklanka cukru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego (po 40g każdy)1 opakowanie cukru waniliowego1/2 szklanki oleju Owoce:1 szklanka wydrylowanych wiśni z zalewy, np. takich - klik1 szklanka mrożonych borówekSposób

Kuchnia domowa Ani
KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO-MAKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 260

przepis na stronie internetowej wiedziałam, że muszę je zrobić! Bo połączenie maku i kruchego ciasta to coś co ubóstwiam! A wy? Może podzielicie się swoimi smakami?:)) Ja na pewno upiekę je jeszcze nieraz. Składniki: -270g mąki orkiszowej  lub 250g pszennej -40g budyniu waniliowego bez cukru (jedna paczka) -200g masła w temp. pokojowej -cukier waniliowy 16g (paczka(...)szklanki maku -2 żółtka -płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę, budyń, ksylitol i proszek do pieczenia razem przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić kopiec, a w nim wgłębienie do którego dać pokrojone w kostkę masło, cukier waniliowy, 2 żółtka, mak. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić je w lodówce przez około 15-30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto

Smaczne Zdrowe
Piernik z kremem śliwkowym 192

kakao 2 łyżeczki sody  Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodać po jednym jajku, a następnie powidło i przyprawy. Partiami dodawać mąkę wymieszaną z sodą i mleko. Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni, w dużej blaszce (26x34) wyłożonej papierem.  Krem: 300 ml mleka 2 żółtka 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)wymieszać z żółtkami i mąką ziemniaczaną, połączyć z wrzątkiem, ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć masło i margarynę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu uzyskani jednolitego kremu. Na końcu dodać powidło. Dodawać je małymi porcjami aby masa się nie zważyła. Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć połową kremu, pozostałym kremem posmarować na wierzchu. Można udekorować polewą czekoladową lub obsypać startą czekoladą

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania