soli Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 250 g margaryny (u mnie Kasia) 1 łyżeczka kakao Muffinki: W jednej misce dokładnie mieszamy suche składniki- mąkę(...)łączymy ze sobą i mieszamy drewnianą łyżką. Czekoladę i orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze
VioletoweKucharzenieciasteczek: 420 g mąki 280 g masła 2 żółtka 150 g cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka, zimne posiekane masło, cukier puder i proszek budyniowy. Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta oderwać kawałek (wielkości mniej więcej 1/5 całości) i wmieszać do niego cynamon. Pozostałe ciasto połączyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu (*) 2 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru 1 szklanka cukru pudru 200g masła Dodatkowo: 500g truskawek biały lukier/biała czekolada Przygotować kruchy spód. Wszystkie składniki szybko zagnieść, a powstałym ciastem wylepić formę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Spód podpiec w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut
Di gotujeSkładniki na masę serową: 1 kg twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka brzoskwiń 1 gorzka czekolada Sposób wykonania ciasta: Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blasze, u mnie
Na słodko lub wytrawnieserif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: ciasto: 5 jaj 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju ½ szklanki wody aromat migdałowy kilka kropel kakao deserowe 4 łyżki + 50 g płynnej czekolady 220 g mąki(...)cukier waniliowy 600-700 g sera zmielonego 2 krotnie 150 g cukru sernix bądź budyń waniliowy Zmielony ser miksujemy z cukrami i sernixem, aż nabierze puszystości i będzie nieco rzadszy. Dodatkowo : polewa deserowa wykonanie: ciasto czekoladowe szprycą wyciskamy kratę z masy serowej pieczemy ok. 50 minut w temp 175 stopni ( bez termoobiegu) studzimy
Domowe ciastamasła 2 łyżki ksylitolu Masa śmietankowo - truskawkowa: 700 g twarogu sernikowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 jajko 1/2 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 150 g świeżych lub mrożonych truskawek Wykonanie: Truskawki rozmrozić i zmiksować w blenderze na gładki mus. Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrabiać, tworząc kulę. Odrywać kawałki ciasta i wykładać nimi spód foremek
Healthy food explorerCiasto jest zrobione z pysznym biszkoptem Młyny Polskie. Biszkopt jest puszysty, smaczny i w ciągu 5 minut zrobiony, 30 minut pieczony. Składniki: · 1 opakowanie biszkoptu Polskie Młyny · 4 jajka · 4 łyżki wody · 3 budynie waniliowe(...)mieszając, aż uzyskamy gęstą konsystencję . 10. Margarynę miksujemy, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. 11. Masę budyniową wykładamy na biszkopt
Kulinarna Chwilaprzygotowuje się expresowo. Gorący ser wylewamy na biszkopty namoczone w kawie i gotowe. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto. SKŁADNIKI : 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1 wiaderko sera 200 g masła 220 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklana cukru 2 jajka duży kubek kawy rozpuszczalnej z cukrem
Kulinarne Fantazje Mariolitwaróg kanapkowo- sernikowy Wieluń ) * 1/4 szklanki cukru pudru * 30 g rozpuszczonego masła * budyń śmietankowy (proszek) * 4 jajka * 1 białko Wykonanie: W misce umieścić twaróg, cukier puder i rozpuszczone, przestudzone masło, wymieszać mikserem do połączenia składników. Na końcu dodać całe jajka, pozostałe białko z kruchego ciasta i wsypać proszek budyniowy. Mieszać mikserem na najmniejszych obrotach do czasu aż składniki się
Zrób to smacznieSerniczek palce lizać. Tradycyjny smak, tylko lekko zmieniony przez dodanie orzechowego spodu. Jeśli chcecie zrobić w Thermomix trzeba zrobić z połowy porcji serowej. Spod może być
Kuchnia Pokoleńmasło, żółtka oraz śmietanę. Wszystko energicznie zagniatam do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę o wymiarach 29*35 cm smaruję masłem i wykładam ciastem. Masa serowa: - 700 g twarogu - 7 jajek - 70 g masła - 3/4 szklanki cukru - 20 g budyniu śmietankowego - pół łyżeczki mąki pszennej tortowej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z połowy cytryny - wiśnie mrożone - jagody mrożone Na początku
Receptura smakupochłania cały mój czas i energię. Rozmyślając o jakimś szybkim cieście, wymyśliłam sernik gotowany. Szybki, prosty i smaczny zarazem. W całym tym gotowaniu było jeszcze jedno ale, okazało się, że w domu mam tylko budyń czekoladowy i nawet nie mam mąki ziemniaczanej. Mój serniczek zamiast pomarańczowy od dyni, wyszedł(...)uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła i połączyła z masłem. Wylewamy polewę na ciastka i dekorujemy orzeszkami arachidowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin minimum
Życie zaczyna się w kuchni