ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:432/780)

Sernik z truflą czekoladową 179

pieczenia 160 C Czas pieczenia : 50 -55 minut Wymiary blaszki : tortownica 24 cm  Składniki: Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki 36 % ( 30 % ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki ) 1 łyżeczka pasty z wanilii ( ja dodałam ziarenka

Różne smaki w kuchni
CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ PIANKĄ 120

zamrozić. Ciasto można zrobić dzień wcześniej. Na blachę o wymiarach 33x20cm zetrzeć większą część ciasta,lekko wyklepać dłonią i wyrównać.Upiec w 190st C ok 20 min na złoty kolor.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: 5 białek   szklanka drobnego cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru. 1/4 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego Dodatkowo:   ok 500g(...)cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy budyń,również powolutku,cały czas miksując.Na końcu wlewać powolutku strużką olej,do całkowitego połączenia. Na podpieczony spód wyłożyć ubitą piankę.Wyrównać,na nią dać truskawki,przekrojone na pół,dosyć gęsto.Truskawki delikatnie wepchnąć w piankę. Na wierzch zetrzeć mniejszą część zmrożonego ciasta i upiec w 190stC ok 40 min. Upieczone ciasto

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik z truflą czekoladową 252

pieczenia 160 C Czas pieczenia : 50 -55 minut Wymiary blaszki : tortownica 24 cm  Składniki: Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki 36 % ( 30 % ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki ) 1 łyżeczka pasty z wanilii ( ja dodałam ziarenka

Słodkości i nie tylko
Sernik pod truskawkową pianką 146

kuchennej krzątaniny.  Przepis na duża blaszkę 40x25 cm. Składniki na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 25 dag margaryny lub masła 4 żółtka 1/2 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao Masa serowa: 1,2 kg sera białego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 3 żółtka 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy olejek

Apetyczna babeczka
Biszkopt tęczowy 189

uzyskania kolorowego efektu wykonuje się z kilku różnokolorowych biszkoptów. Jednak poniższy przepis łączy wszystkie kolorki w jednym cieście- unikamy więc pieczenia kilku kolorowych krążków- a efekt jest równie oryginalny i kolorowy. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru zapach wniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: żółty, niebieski, czerwony, zielony(...)pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji . Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem oraz zapach. Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki ( na tym etapie nie używamy już miksera!) mieszamy

Domowe Torty
Sernik z dynią i mascarpone 169

jajka 2 żółtka 0,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1 szklanka puree z dyni budyń waniliowy 1,2 łyżeczki cynamonu Polewa: 50 gram serka mascarpone  3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciastem wylepiamy dno tortownicy (24cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej

Bajeczna Kuchnia
Karpatka 166

Jednak tym razem postanowiłam, że przygotuję coś innego. Jak dobrze wiecie nie przepadam za cistami z kremem, jednak dla karpatki chętnie robię wyjątek. bardzo lubię smak tego ciasta, kruchość ciasta ptysiowego i masę budyniową. Zawsze gdy wchodziłam będąc dzieckiem do cukierni, mój wzrok momentalnie wędrował w kierunku Karpatki. Aż dziw bierze, że ta, która przedstawiam Wam dziś, jest moją pierwszą(...)obrotach. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc dwa równe blaty.Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy przez około 30 minut. Studzimy w piekarniku.W tym czasie przygotowujemy krem.Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka – gotujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć dolewamy rozpuszczony budyń w reszcie

Słodkie Przyjemności
Sernik w kratkę - sernik szachownica 387

żółtkami na puszystą masę, cukier ma się rozpuścić. Do masy dodaję po dwie łyżki sera, stale miksuję, dodaję budynie ( proszek) . Białka ubijam na sztywno i dodaję na koniec do masy serowej. Mieszam całość. Na blaszce układam połowę „pasków” ciasta , wlewam masę serową w puste miejsca. Teraz wykładam resztę „pasków” na masie, tam gdzie były puste przestrzenie, całość zalewam masą serową

Takie tam pichcenie
Kostka cytrynowo - jagodowa 287

Przysłowiowe niebo w gębie :D. Bardzo, bardzo polecam! :D. Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 3 żółtka 30 g cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem cytrynowy: 500 ml wody 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru ( opakowanie - 40 g ) pół łyżki mąki ziemniaczanej(...)borówek amerykańskich 2 galaretki o smaku owoców leśnych + 600 ml gorącej wody ( mogą to być też galaretki krystaliczne; u mnie jedna z owoców leśnych i jedna krystaliczna ) Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i pokrojone w kosteczkę zimne masło, przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta

Opowieści z piekarnika
sernik 171

jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy 2 łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut

w mojej kuchni
Ciasto "3Bit" 158

zagotowujemy i studzimy. Miksujemy margarynę na puch i dodajemy po łyżce budyniu.  Na biszkopt wykładamy połowę gotowej masy budyniowej, na wierch układamy herbatniki. Na herbatniki rozsmarowujemy masę krówkową, na masę ponownie herbatniki. Wykładamy ostatnią warstwę , czyli drugą połowę masy budyniowej. Dekorujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień

Gotowanie moimi oczami
Sernik trzy kolory z ciastem ucieranym 136

przepis na sernik jest inny niż wszystkie które dotychczas robiłam. Ciasto ucierane i masa serowa dają w efekcie wypiek przenikający się trzema kolorami. Sernik wygląda pięknie, jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.   Składniki: Ciasto ucierane: (na tortownicę 20 cm) 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki oleju 180 g mąki (1 szklanka(...)serowa: 250 g sera (użyłam z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko budyń śmietankowy bez cukru Polewa: 50 g śmietanki kremówki 50 g czekolady gorzkiej * Proporcje składników na różne wielkości tortownic: * Proporcje składników na różne wielkości blaszek: Wykonanie: Ciasto: Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i jasną masę (ok. 5 min). Nie przerywając

Słodki Blog
Metrowiec 248

Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao. Reszta bez zmian.Upieczone ciasta wystudzić.Krem:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej2/3 kostki masłaOdlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem.Polewa czekoladowa:125 g masła

Praktyczna pl
Kostka malinowa 221

23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor - ok 25 minut w 180 st. C. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości i piekarnik z termoobiegiem to możecie jak ja upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 1 kostka masła 1/2 litra mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym(...)rozprowadzamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy na puch, a następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Budyń i masło powinny mieć taką samą temperaturę, wtedy krem nam się nie zważy. Galaretka malinowa: 3 czerwone galaretki (użyłam truskawkowych, bo akurat takie miałam) ok 1/2 kg malin Galaretki rozpuszczamy w litrze wrzątku

Cynamonowe szczęście
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 184

zapraszam Was na naprawdę rewelacyjne ciasto Kilimandżaro z jabłkami.  Składa się ono z kakaowego, mięciutkiego biszkopta, masy jabłkowej, masy budyniowej, całość polana jest polewą czekoladową. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, pięknie wygląda, zawsze wszystkim smakuje.  Smaki w nim zawarte idealnie się uzupełniają, tworząc na prawdę pyszną całość. Polecam Wam gorąco zrobić to ciasto, jest idealne na wszelkie okazje(...)puch i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Tak powstały krem rozprowadzamy po stężałej masie jabłkowej.  Wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Do miski dajemy czekoladę, masło oraz mleko-dajemy na 1 minutę do mikrofali lub rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Wszystko mieszamy trzepaczką do połączenia.(czekolada powinna być dobrej jakości) Polewą smarujemy ciasto.  Ja rozpuściłam jeszcze kilka kostek białej czekolady

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania