ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:433/780)

Sernik puszysty 25052

wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy  na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno

Gotowanie moimi oczami
Puszysty sernik wiedeński. 189

wymieszaj ją dokładnie ze zmielonym twarogiem. Teraz dodaj do masy kaszę mannę i budyń, ponownie całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno śmietanę , delikatnie wymieszaj  (najlepiej rózgą cukierniczą ) i ubite na sztywno białka z odrobiną soli, ponownie delikatnie , ale dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia ( boki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką ) blaszkę , równo

Przepisy i porady kulinarne
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 122

Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale te bułeczki wyszły mi idealne, pyszne, mięciutkie, najlepsze. Jednym słowem udały mi się. Ciasto jest niezwykle delikatne i bardzo puszyste. Zamiast mleka użyłam śmietanki kremówki. Może to ona sprawia, że te bułeczki takie są delikatne i obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, poczęstunek i na piknik. Odrywamy sobie bułeczkę i zjadamy. Upieczcie(...)świeżych drożdży 300 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku 2 łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku Dodatkowo: mąka pszenna

Izabelawkuchni
Sernik „Słoneczne mango” 164

proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę, żółtko oraz pokrojone na kawałki zimne masło. Całość zagnieść na jednolite kruche ciasto. Ciastem wylepić dno blaszki wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem i podpiec 10/15 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku. Gdy ciasto się podpieka zrobić masę serową: Wszystkie składniki do przygotowania masy muszą mieć pokojową temperaturę. Masło umieścić  w misce wsypać cukier(...)cukier waniliowy utrzeć na jasny gęsty puch, dodać żółtka jaj ponownie zmiksować,  miksując dodawać stopniowo zmielony twaróg  oraz budynie w proszku. Na sam koniec wlać pulpę z mango i delikatnie zmiksować. Białka jaj ubić osobno na sztywną pianę, połączyć z masą serową, delikatnie rózga od miksera wymieszać dokładnie. Masę wylać na podpieczony kruchy spód, całość piec przez

Wanilia i Kardamon
Sernik z gatunku tych nieziemskich 135

NIEZIEMSKI i tak właśnie postanowiłam go nazwać. Szybki w wykonaniu, niewiarygodnie puszysty i wilgotny, myślę że i u Was zrobi wielką furorę! Idealna propozycja na świąteczny stół. Składniki na ciasto 1/2 kostki masła 1,5 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki cukru Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy (ja używam robota planetarnego). Kilkoma(...)żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szkl. oleju 1 Ser, olej i budynie mieszamy. 2 Wszystkie 9 białek ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. 3 Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kremowy sernik z musem cytrynowym 180

Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus cytrynowy: do garnuszka przelewamy sok z cytryny, dodajemy połowę cukru i zagotowujemy *** *** Żółtka ubijamy(...)wystudzenia *** *** Zimny budyń miksujemy dodając partiami miękkie masło *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy *** *** Całość przelewamy na wystudzony sernik *** *** Całość wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Śliwkowo-budyniowa poezja 183

Słodkie a zarazem delikatne ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa(...)budyniem. Studzimy. Margarynę rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu. 4.        Wyłożony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego. Następnie przelewamy masę śliwkową i wstawiamy do lodówki (żeby masa dokładnie stężała). Wierzch smarujemy reszta kremu i przykrywamy odciętą reszta biszkoptu. 5.        Ciasto najlepiej zostawić na noc w lodówce. Odwrócić foremkę

VioletoweKucharzenie
Ciasto Prince Polo 193

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksujemy na małych obrotach. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut. Po ostudzeniu ciasto przekrawamy na pół.  Składniki wkładka: 7 białek 1 szklanka cukru 10 dkg orzechów mielonych 10 dkg kokosu 4 duże Prince Polo xxl (pokruszyć) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka(...)przelewamy masę i gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do momentu połączenia się składników.  Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - masa - wkładka - masa - biszkopt ciemny - polewa czkoladowa (rozpuszczona czekolada

kruche babeczki
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 170

cukier 1 szkl. olej 1/2 szkl. mleko 1 i 1/2 szkl. budyń waniliowy (bez cukru) 2 op. jaja 2 szt. żółtko 4 szt.  aromat migdałowy 1 cały  Pianka na wierzch: białka 5 szt.  cukier 3/4 szkl. kisiel wiśniowy 1/2 op.  Sposób przygotowania: 1. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść (ciasto będzie kleiste) i nanieść na blachę wyłożoną pergaminem

Kuchnia Paulettes
Migdałowe, kruche ciasto z wiśniami i bezą 807

cukru  Składniki na wiśniowy środek: 600 g wiśni 80 g cukru 1 budyń śmietankowy z cukrem 50 g blanszowanych migdałów siekanych -------------------- 1 czubata łyżka bułki tartej Wykonanie: Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wiśnie drylujemy. Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy składniki ciasta: mąkę, mąkę migdałową, mieloną wanilię, cukier i wkrajamy masło, które siekamy nożem. Dodajemy

Smak mojego domu
Ciasto Słodki Prezes 171

Ciasto Słodki Prezes Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami oraz masą budyniową.   Forma 24 cm X 24 cm 35 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: ·        4 szklanki mleka ·        3 budynie waniliowe bez cukru ·        6 łyżek cukru(...)mleczna Sposób przygotowania: 1.    Trzy szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy trzy budynie z sześcioma łyżkami cukru. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. 2.    Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. 3.    Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku. 4.    Ciastka smarujemy cienko

Kulinarna Chwila
rajskie ciasto 1437

gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Galaretki kroimy w kosteczkę. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na wolnych obrotach na gładki krem. Dodajemy pokrojone w kosteczkę galaretki i mieszamy z kremem. wykonanie ciasta: Na jedne blat orzechowy wykładam 1/2 cz. kremu układamy „na leżąco” kawałki rolady, jeden przy drugim. Wykładamy pozostałą

Domowy Smak Jedzenia
Trociniak przekładany 356

biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie. A ciachem tym częstuję Was z okazji 1 rocznicy założenia bloga :) Dziękuję, że jesteście ze mną, testujecie przepisy i piszecie komentarze :) Mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej :) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe(...)miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. 2. Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. W 1/2 szklance mleka dokładnie rozrabiamy budynie i wlewamy na wrzące mleko. Dokładnie

Na Ciasteczkowych Papierach
drożdżówki z serem i jabłkiem 203

odchodziło od ręki. (Do wyrabiania ciasta spokojnie możemy użyć robota kuchennego z końcówką np. hak) Wyrobione ciasto pozostawiamy w naczyniu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. składniki na masę serową: 250 g sera białego 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego 50 g cukru opcjonalnie ekstrakt cytrynowy do smaku wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą przy(...)łyżeczki cukru lub do smaku 1/2 łyżeczki cynamonu lub do smaku wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cukier oraz cynamon i mieszamy. Wyrośnięte ciasto delikatnie rozwałkowujemy. Kroimy na prostokąty ok. 12×10 cm (mi wyszło ok. 16 szt). Każdy nacinamy na całej długości po dwóch równoległych bokach zostawiając szerszą część środkową. Na środkowy

Domowy Smak Jedzenia