ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:428/780)

Ciasto kokosowo - ananasowe 414

moich gości upiekłam pyszny placek, który śmiało może zastąpić tort :) Szczególnie jeśli jubilat lubi kokos, orzechy i ananasy. Wariacja na temat tych trzech smaków :) A przepis dostałam od Agi ;)Ciasto kokosowo - ananasoweSkładniki placek orzechowy:5 jajek3/4 szklanki cukru7 dag mąki5 dag orzechów2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Z 5 białek ubić pianę i dodać do niej cukier, nadal ubijać. Stopniowo(...)cały czas trzeba mieszać, aż powstanie gęsty budyń :)Masę wystudzić.Do miski dać miękkie masło i stopniowo dodać nasz przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę.Dodać do niej pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać łyżką.Przełożyć:Na samym dole ciasto orzechowe, na to masa ananasowa i ciasto kokosowe. Ja całość lekko ozdobiłam roztopioną gorzką czekoladą. Pychota

Lawendowe Niebo
Orzechowy jabłecznik z migdałami 179

szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek 3 galaretki cytrynowe 750 ml wody krem budyniowy: 2 opakowania budyniu 80 g 1/2 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki  mleka 330 ml śmietany kremówki 30 % wierzch: 60 g płatków migdałowych 30 g orzechów laskowych Biszkopt: Jajka wbijam do miski(...)żeby nie wytworzył się kożuch. Kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno. Budyń zimny rozcieram mikserem żeby był bardziej gładki. Dodaję łyżkę śmietany i dalej miksuje. Potem kolejną łyżkę i tak dalej. Krem wykładam na stężałą galaretkę jabłkową. Orzechy i migdały prażę na patelni. Posypuję na wierzchu. Wstawiam do lodówki ciasto

wesoła kuchnia
Tort "Rafaello" - Najlepszy 195

ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125(...)formy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Piec ok. 20 minut do "suchego patyczka". Ostudzić.Masa:Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować wraz z cukrami i dodać rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotować do zgęstnienia masy - ostudzić. Masło zmiksować wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę

Słodka Strona
Kostka orzechowa 162

kakao do posypania ciasta Żółtka ucieramy z cukrem na jasną masę. Połowę mleka należy zagotować. Do żółtek dodajemy obie mąki i resztę mleka i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy do żółtek cappuccino, jeszcze raz krótko miksujemy i przelewamy masę na gotujące się mleko. Gotujemy na niewielkim ogniu, ciągle mieszając do momentu, aż budyń będzie bardzo gęsty. Zdejmujemy(...)gazu i całkowicie studzimy. Miękkie masło ucieramy i łyżka po łyżce dodajemy ostudzony budyń ciągle miksując. Budyń wyszedł mi na tyle gęsty, że powstały niewielkie grudki, po zmiksowaniu z masłem prawie zniknęły, a te co zostały nie wpływały na smak ciasta. 3/4 masy przekładamy na ciasto z orzechami. Następnie układamy warstwę herbatników lub krakersów i przykrywamy je resztą kremu. Całość

Relaxtime
KRUCHE KSIĘŻYCE MOCNO WANILIOWE 134

masła * 2 żółtka * 100 g cukru * 2 łyżki cukru waniliowego  (domowy cukier waniliowy) * 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru * 2 łyżki cukru waniliowego i 3 łyżki cukru pudru do obtoczenia Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz cukrów do obtoczenia) zagnieść ciasto. Odrywać od ciasta kawałki wielkości orzecha włoskiego i uformować kształt księżyca. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Marchewka na gazie-Carota su gas 152

masy wlewamy budyń rozpuszczony w szklance mleka. Energicznie mieszamy calość do uzyskania jednolitej konsystencji.Garnek ponownie wstawiamy na mały ogień i wsypujemy stopniowo kaszkę manną. Cały czas mieszając masę. Zaczyna ona szybko gęstnieć. Kaszy wsypujemy tyle, żeby masa przypominała bardzo gęsty sos. Do masy dodajemy dużą garść rodzynek i migdałów. Mieszamy ją i wylewamy ciasto do okrągłej formy

w mojej kuchni
Ciasto z bezą i bananami 167

łyżeczka cynamonu 4 żółtka 4 tabletki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki otrębów owsianych szczypta nasion chilli  1 duży banan Beza: 4 białka, szczypta soli, 1 łyżeczka naturalnego kakao PRZYGOTOWANIE: Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz bananów umieść w mikserze i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Przelej masę

ClauditteMissCooking
Snikers bez pieczenia 932

Snikers bez pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)zacząć kipieć zanim dodamy masę budyniową!), cały czas mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy *** Masło ucieramy mikserem przez kilka minut, a następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Masę dzielimy na trzy części. Pierwszą część kremu wykładamy na kakaowe herbatniki *** *** Na kremie układamy warstwę słonych krakersów *** *** Na krakersach wykładamy kolejną warstwę

Blog z Apetytem
Kruche babeczki z porzeczkami i lekką budyniową pianką. 178

innego jak zacząć Was nimi kusić. To moje pierwsze karty z nimi związane, wyczekujcie kolejnych ;) Potrzebujemy: Kruche ciasto z przepisu poniżej, znajdziecie go klikając w ten LINK Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 op cukru waniliowego 2 budynie waniliowe 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja użyłam zimnotłoczonego oleju od Oleofarm Ponadto: 500 g owoców czerwonej porzeczki, obranych i umytych Białka(...)piany dodajemy po trochę proszku budyniowego i mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę.  Następnie cienką stróżką wlewamy olej, cały czas mieszając.  Na dno foremek silikonowych wsypujemy łyżeczkę ciasta kruchego (tartego na tarce, bądź z mojego przepisu), na ciasto kładziemy łyżkę piany i łyżkę owoców czerwonej porzeczki. Zasypujemy babeczkę łyżeczką ciasta kruchego.  Babeczki wstawiamy do piekarnika na 25 minut

MamaOskarka
Sernik na bananowym spodzie + życzenia 126

będziemy piec sernik w kąpieli wodnej) , a środek wykłądamy papierem do pieczenia  przygotowane ciasto rozsmarowujemy na spodzie tortownicy  pieczemy w temp. 170 stopni przez 10 minut  w tym czasie miksujemy jajka z fruktozą (na najwyższych obrotach) przez około minutę  dodajemy ser, budyń, jogurt i miksujemy już na mniejszych obrotach  masę serową wylewamy na podpieczony spód

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z bezą 124

mąki;) Taki sernikowy duży torcik Mam nadzieję, że Wam zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza(...)białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i rodzynki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek powinien

Zasmakuj Kuchni
Sernik z bezą 212

sernikowy duży torcik:D Mam nadzieję, że Wam zasmakuje i chętnie będziecie sięgać po ten przepis:)   Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik 2 całe jajka 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe przyprawa do sernika 1/2 szklanki rodzynek masa kajmakowa do smacznej ozdoby (opcjonalnie, może być polewa czekoladowa) beza(...)białek 4 łyżki cukru Przygotowanie: Dwa jajka i 6 żółtek utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo budyń (proszek), ser, olej, mleko i rodzynki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. W razie czego sprawdź metodą na patyczek czy sernik jest gotowy. Patyczek

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ambasador 2034

masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao.   Biszkopt kakaowy: 10 jaj 10 łyżek cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kakao Masa: 1l mleka 500g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie(...)pszenną i ziemniaczaną zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego wlać zmiksowane jajka, ugotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, następnie cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masa kakaowa: masę budyniową podzielić na pół. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki nutelli, zmiksować. Dodać posiekana czekoladę i orzechy, wymieszać. Masa z brzoskwiniami: brzoskwinie dokładnie

Smakołyki Asi
Biszkopt z musem pomarańczowym i cytrynową pianką 136

mleczka zagęszczonego niesłodzonego i galaretki. Mandarynki z puszki i galaretka. Ciasto jest smaczne, ładnie wygląda i dobrze się je kroi. Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki oleju Masa budyniowa: 1 l soku pomarańczowego 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżki cukru 1 op. galaretki pomarańczowej/brzoskwiniowej Pianka(...)połączenia. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-13 minut. Studzimy. W 1/2 szklanki soku pomarańczowego rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostały sok wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową, i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Zdejmujemy z palnika. Do gorącego budyniu wsypujemy suchą galaretkę. Mieszamy

Smaki Na Talerzu
Dyniowe grzebyki z serem 200

twarogu  4 łyżki puree dyniowego pół szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 1 opakowanie budyniu smietankowego Mąkę posiakać z zimnym masłem  , drożdże rozmieszać ze śmietaną . W mące zrobić wgłębienie , dodac wszystkie pozostałe składniki , przesiekać nożem , a następnie zagnieść  ciasto. Na nadzienie  umieścić w misce wszystkie składniki i połaczyć na jednolita masę .  Gdyby była zbyt

Malinowa Kawiarenka