ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:437/780)

KOSTKA WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA 191

Dziś propozycja na ciasto bez pieczenia, przy którym nie trzeba stać godzinami w kuchni. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Warto je zrobić :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 22/25 CM: KREM 1: 1,5 szklanki mleka  6 łyżek cukru budyń waniliowy lub śmietankowy 15 dag miękkiego masła KREM 2: mleczko zagęszczone niesłodzone 500 g galaretka wiśniowa łyżka żelatyny ORAZ: ok. połowy(...)KREM 1: Szklankę mleka gotujemy z cukrem, w połowie szklanki mieszamy budyń. Wlewamy na mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Odstawiamy na chwilę a następnie dodajemy po kawałku masła i miksujemy do jego wyczerpania. Wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Teraz na chwilę odstawiamy nasze ciasto, żeby ostygło. KREM 2: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody

Pani na deser
CIASTO BANANOWO-CZEKOLADOWE BEZ PIECZENIA 205

pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA CZEKOLADOWA: 1,5 szklanki(...)żeby nie było grudek. Resztę soku gotujemy razem z masłem, dodajemy rozmieszane budynie i gotujemy. Mieszamy, chwilkę gotujemy. Po wyłączeniu palnika wsypujemy galaretki i dobrze mieszamy. Masa nam się trochę rozrzedzi, ale tam ma być. Jeszcze ciepłą masę równo wylewamy na herbatniki. Układamy obok siebie biszkopty. Ciasto odkładamy żeby przestygło. MASA CZEKOLADOWA: Mleko gotujemy, dodajemy połamaną czekoladę i odstawiamy

Pani na deser
Kruche ciasto ze śliwkami z kruszonką 465

sliwek250 ml soku pomaranczowego (moze byc sliwkowy,wisniow)+ 50 ml wody do rozpuszczenia budyniu1 opakowanie budyniu waniliowego40 g maki ziemniaczanej (2 lyzki)100 g cukruWykonanie:Make,cukier ,maslo,cukier waniliowy,skorke z cytryny i jajko wyrobic na gladka mase .Ciasto na spod odstawic na 30 minut do lodowki.125 g masla roztopic,troche ochlodzic.Z maka,cukrem ,sola i cynamonem zagniesc skladniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowiec z masą kajmakową 217

prowadząc rozmowy z moją mamą stworzyłam swój własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek(...)proszek do pieczenia.  Cały czas miksując dodajemy budynie i bakalie. Chwilkę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce (28*21) wyłożonej papierem do pieczenia w  temperaturze około 175 stopni przez 50 - 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy ciasto przestygnie, nakładamy warstwę kajmaku. Następnie  rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto Shrek 165

warstw. To ciasto można przygotować też w wersji dziewczęcej-różowej, wtedy nazywane jest ciastem Fiona. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklankki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia zielona masa budyniowa 1 l zielonego soku typu "kubuś" 3 budynie śmietankowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 łyżki cukru oraz(...)się zagotuje wlewać powoli rozmieszane w soku budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudy. Zieloną masę trochę przestudzić i wylać na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Gdy przestygnie i będzie letnia ułożyć na niej ciastka delicje lekko wciskając w masę, ciastka układamy warstwą czekolady do góry. Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia. Jedną galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml wody

Monia miesza i gotuje
Przekładaniec jabłkowy 187

ziemniaczanej 15 dag masła cukier waniliowy Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Dodać masło, zmiksować i przestudzić. Jabłka: 1 kg jabłek 1 galaretka owocowa Usmażyć 1 kg jabłek, utartych na grubej tarce jabłek. Dodać rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody ,galaretkę.Przełożenie placka:Ciasto- krem –ciasto – jabłka – ciasto – polewa Źródło „ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 137

szklanki mąki (pszennej, krupczatki w tym zaleca się jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej dla zwiększenia kruchości ciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich

U Fiolki
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 128

szklanki mąki (pszennej, krupczatki w tym zaleca się jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej dla zwiększenia kruchości ciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich

Fiolka w kuchni
Brzoskwiniowiec Serowy 159

CIASTO: -25 dag margaryny -3,5 szkl. mąki najlepsza pszenna -1 szkl. cukru -2 łyzeczki proszku do pieczenia -100 ml gęstej śmietany 18% -10 dag smalcu (jeśli ktoś nie ma doda margaryne) -3 łyżki kakao Wszystkie składniki połączy i zagnieśc, schłodzic na czas przygotowywania masy serowej. MASA SEROWA: -25 dag margaryny -6jaj -1szkl. cukru -1 kg sera(...)utrze z żółtkami oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dodac ser (jeżeli kupiony na kg to wcześniej zmielic), wsypa budynie i dalej ucierac. Na koniec ubic na sztywno pianę z białek. Do masy dodac pokrojone brzoskwinie oraz ubitą pianę-delikatnie wymieszac. Wyjąc ciasto z lodówki i podzielic na 2 części-jedna większa, druga mniejsza. większą częśc ciasta rozwałkowac i przenieśc

Moje Słodkie Piekiełko
TORT MIŚ 184

ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie mieszankę z żółtek. Na końcu dodajemy mąkę. Ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl. mleka. W ¼ szkl. mleka rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującego mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy budyń a na końcu

słodki bratek
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 337

trójwarstwowe ciasto bez pieczenia. Ciasto jest bardzo bogate i intensywne w smaku. Górują zdecydowanie warstwy malinowa z galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin) 1 galaretka malinowa Masa advocatowa: 1 budyń waniliowy bez cukru(...)można było jeszcze rozprowadzić na cieście. Drugą warstwą do przygotowania jest masa advocatowa. W celu przygotowania tej masy należy najpierw odlać pół szklanki mleka a pozostałą jego część zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlać likier, zagotować na wolnym ogniu. Ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Nie przestając mieszać gotować jeszcze przez około

Świat Ciasta
Tarta z malinami i bezą kokosową. 195

żółtka - 1-2 łyżki lodowatej wody - 280 g mąki pszennej W/w zagnieć szybko, wylep formę do tarty i wstaw na kwadrans do lodówki. Po tym czasie wstaw formę z ciastem na 15 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i podpiecz spód. *użyj formy metalowej, jeśli używasz porcelanowej to uważaj bo przy nagłej zmianie temp. forma może pęknąć! MASA(...)smaku wanilia - dwie garście kokosa ( u mnie prawdziwe chipsy z kokosa) Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i budyń nadal ubijaj. Dodaj 3/4 ilości kokosa, wymieszaj. Resztę kokosa posyp już na wyłożoną bezę, ładnie się zrumieni i przyozdobi ciasto. Bezę nakładam na ciasto około 20 minut przed końcem pieczenia. Uchylam piekarnik wysuwam formę, nakładam bezę, posypuję resztę kokosa i piekę

SMYKWKUCHNI
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 153

połączenie kruchego ciasta z delikatną budyniową pianką i kwaśnym rabarbarem - pyszna kompozycja!Składniki:Kruche ciasto:2,5 szklanki mąki5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczenia250 g margaryny3 łyżki cukru pudruPianka budyniowa:5 białek1 cukier waniliowy1 szklanka cukru2 budynie waniliowe lub śmietankowe1/2 szklanki oleju (np. rzepakowego)szczypta soli Dodatkowo:ok 500 g łodyg rabarbaru 1/4 szklanki cukru pudruSposób przygotowania:1. Mąkę

Kuchnia domowa Ani
Sernik z polewą krówkową 407

cukru + 2 łyżki 6 jajek 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 duże opakowania budyniu śmietankowego (na 3/4 l mleka) po kilka kropel olejku migdałowego i śmietankowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej          Utrzeć margarynę z cukrem. Stopniowo dodawać pozostałe składniki. Ciasto umieścić w  blaszce (34x25 lub trochę mniejszej) wyłożonej papierem do pieczenia

Praktyczna pl
Ciasto malinowy król, z malinami, kakaowym biszkoptem, masą oraz galaretką. 184

miseczce, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto, biszkopt pieczemy około 7-10 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. MASA : -250g margaryny -3 żółtka (białka idą do biszkopta) -1 łyżka mąki -2 budynie śmietankowe po 40g -1 l mleka -3/4 szkl cukru -1 łyżka cukru waniliowego  -1 łyżeczkę kakao(...)budyń. Masę dzielimy w proporcjach 2:1  Do mniejszej części dajemy kakao, i miksujemy. DODATKI -400 g umytych malin -1 galaretka malinowa -500 ml wrzątku Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na ostudzony biszkopt wykładamy trochę malin, następnie masę białą, na masę biała dajemy masą kakaową, na masę kakaową dajemy resztę malin, i zalewamy je tężejącą galaretką. Ciasto najlepsze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ANANASOWIEC Z BEZĄ 156

pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto z kokosową bezą w środku, jedno z moich ulubionych     SKŁADNIKI   BISZKOPT: blaszka 24x38 cm 7 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej + 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Beza kokosowa: 4 białka,  ¾ szkl. cukru,  1 szkl. wiórek kokosowych,  1 łyżeczka(...)dolewamy wodę) gotujemy budyń. Ucieramy masło z cukrem i masą krówkową, dodajemy żółtka, następnie ostudzony budyń- dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i mieszamy łyżką.   Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie.   Przełożenie ciasta Biszkopt- krem- beza kokosowa – krem – biszkopt- polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania