ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:437/780)

Słonecznikowiec, czyli ciasto ze słonecznikiem 573

zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao, wymieszać.  Ciasto (jest dość płynne, ale takie ma być!) przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na pół. Masa słonecznikowa: 750ml mleka,  2 budynie waniliowe,  łyżka mąki ziemniaczanej,  szklanka cukru,  200g ziaren słonecznika(...)zmiksować z blenderze.Zmiksowany słonecznik dodać do budyniu, dodać też masło, wymieszać, odstawić aż masa ostygnie.Zimną masą przełożyć przestudzone placki. Schłodzić.Polewa:  50g masła,  50g mlecznej czekolady,  50ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru,  łyżka kakao.  Wszystko połączyć i stopić na parze. Lekko przestudzić i posmarować wierzch ciasta. Schłodzić. Źródło: Kawa i czekolada

Z miłości do słodkości
Ciasto z masą jabłkową 295

mnie do ich zrobienia. I tak w jednym z zeszytów " Przyślij przepis" natrafiłam na ciasto z jabłkami, a ponieważ miałam robić tradycyjną szarlotkę, jabłka już były. Zmiana planów, jest ciasto z jabłkami , ale nie szarlotka, jednak bardzo smaczne . Trochę zmodyfikowałam przepis, ponieważ zawsze  lubię  dodać własną  inwencję przy pieczeniu. Dzisiaj skrzętnie wszystko dokumentowałam. Czego potrzebujemy:Biszkopt(...)Budyń ugotować , ostudzić. mMargarynę utrzeć z cukrem dodawać budyń, ucierać.  margaryna utarta z cukrem budyń do masy Do masy wlać olejek waniliowy.( Ja do swojej dodałam łyżkę syropu miętowego, dla uzyskania koloru). Gotowa masa Tak przygotowaną  masę wylewamy na jabłka.Na wierzch ciasta polewa czekoladowa . Dowolna. Gotowe  SMACZNEGO Zarabiaj w prosty sposób

W kuchennym oknie Ewy
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 288

zabraknąć truskawkowych wypieków. Dzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka) 900 ml mleka(...)Następnie wlać rozmącony proszek i ugotować budyń. Gotowy budyć wystudzić. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę, następnie cały czas miksować i dodawać porcjami wystudzony budzyń. Nie miksować za długo. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt. Na kremie ułożyć truskawki, moje były duże więc przekroiłam je na pół i ułożyłam przekrojoną stroną do kremu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretki

Monia miesza i gotuje
Jogurtowiec z owocami na kruchym cieście 642

cukru pudru (jeśli mamy kwaśne owoce możemy dać więcej) 3 białka 2 op budyniu śmietankowego - proszek ( takie po 40g) 300g owoców 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier , proszek do pieczenia , wymieszać. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto w kulę. Wyłożyć ciastem formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić

Malinowa Kawiarenka
Fiona 159

Składniki biszkopt z 3 jajek sok Kubuś malinowy (lub inny w kolorze różowym) budyń malinowy z cukrem, 3 opak delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy(...)galaretkę. Dokładnie miksujemy. Wykładamy masę na delicje. Trzeba to zrobić bardzo szybko, ponieważ masa szybko tężeje. Wyrównujemy. Na wierzch wylewamy wystudzoną galaretkę malinową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby delicje troszkę odmiękły

Gotowanie moimi oczami
CIASTO "KOKOSOWA DAMA" 120

pieczenia, boków niczym nie smarować. Do formy wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.  Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej * 1 szklanka(...)mleka wlać wymieszany budyń i ciągle mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać.  Dodatkowo:  * konfitura porzeczkowa (użyłam  Stovit ) * wiórki kokosowe do posypania na wierzch Jeden płat biszkoptu włożyć

Zrób to smacznie
3bit bez pieczenia 219

mleka 3 łyżki cukru, 220 g masła , 500 g śmietany 36%, Śnieżka do bitej śmietany, 100g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałą część zagotowujemy. Dodajemy budyń, cukier i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy stopniowo miękkie masło i miksujemy. Na dno dużej blachy wykładamy 1 warstwę herbatników. Na nią wykładamy masę kajmakową(...)warstwę herbatników. Na nich układamy masę budyniową, którą posypujemy pozostałymi rozkruszonymi herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem Śnieżki. Wykładamy na pokruszone herbatniki. Czekoladę ścieramy na tartce. Posypujemy całe ciasto. Wstawiamy do lodówki

Lena Gotuje
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 439

soczystymi owocami- idealne! Bardzo polecam! Składniki na piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami:  na formę 28 x 40 cm 450 g rabarbaru 250 g truskawek 5 jajek 280 g cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej 12 lub 18 % 125 ml oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru (35 g) 2 łyżeczki proszku(...)szypułek, większe dzielimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Obie mąki, budyń i proszek do pieczenia łączymy i przesiewamy przez sitko. Jajka ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii na puszystą, jasną masę, dodajemy śmietanę, olej i miksujemy. Teraz porcjami dodajemy mąkę, za każdym razem dokładnie miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem, na wierzchu rozkładamy rabarbar i wkładamy

Rozpustne gotowanie
Sernik krówkowy 196

późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10-12 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 200 g śmietany 36%  200 g cukierków krówek (najlepiej kruchych) 100 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy (bez cukru) 4 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Krówki

maniapieczenia
Ciasto Lemon Bez Pieczenia 316

dłużej, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Lemon Bez Pieczenia Składniki: Spód: 330g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 130g roztopionego, przestygniętego masła Krem: 700ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 250g masła(...)wyrównać, lekko docisnąć ( patrz FILM ). Krem: 3. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do kremu budyniowego dodać skórkę z cytryny, ekstrakt cytrynowy i sok z cytryny, bardzo krótko wymieszać mikserem. 5. Połowę gotowego kremu

Mała Cukierenka
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 245

proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru,  125g masła lub margaryny.  Mąkę tortową przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać 3 żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno blaszki o wym. 25x36cm. Nakłuć widelcem. Piec około 15minut w temp. 180st. Białka ubić(...)zgęstnieje zdjąć z ognia i przestudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec, stale miksując, powoli wlewać ajerkoniak. Dodatkowo:  250g herbatników,  250ml śmietanki 30%,  galaretka malinowa, 50 g startej mlecznej czekolady. Na wystudzone ciasto wyłożyć tężejący mus malinowy, przykryć warstwą herbatników. Rozsmarować krem ajerkoniakowy, wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Galaretkę rozpuścić w szklance

Z miłości do słodkości
Ciasto grejpfrutowo – kajmakowe 178

składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Zostawić kilka łyżek ciasta i domieszać do niego kakao, przełożyć do formy i delikatnie połączyć. Piec 30-40 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Masa grejpfrutowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml soku grejpfrutowego 200 g masła

Kulinarna (nie)codzienność
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 204

wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI *PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ -2 paczki kakaowych herbatników -2 galaretki pomarańczowe -5 dużych bananów -250g masła lub margaryny -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g -3/4 szklanki cukru -sok z cytryny (do posmarowania bananów(...)łyżce zimnego budyniu, i mikusjemy. Krem mamy gotowy :-) Dno blaszki wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładmay na herbatniki i delikatnie rozsmarowujemy. na masę dajemy pokrojone w plasterki banany. Na banany wykładamy drugą warstwę herbatników, i znów dajemy na nie drugą część masy oraz banany. Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny. Ciasto wsadzamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym 387

kwaśnej gęstej1 łyżka cukru waniliowego1 białkocukier do obtoczeniaKrem budyniowy:0,5 l mleka 1 budyń waniliowy4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 żółtka1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej200 g masłaPrzygotowanie:Mąkę przesypać na stolnicę dodać cukier waniliowy, zimne masło pokrojone w kostkę, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki, najlepiej(...)około 40 cm. Pokroić na paski o szerokości około 2 cm.Paskami ciasta owinąć foremki na rurek, posmarować białkiem i obtoczyć w cukrze. Piec w 190 stopniach około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zdjąć foremki i studzić na metalowej kratce.Krem budyniowy:w szklance mleka zmiksować żółtka, budyń i obydwie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać zmiksowane mleko

Ala piecze i gotuje