ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:446/780)

Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 232

pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Na sam koniec wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. 1/4 szkl. mleka utrzeć

Z miłości do słodkości
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 561

miniony weekend,a że był to weekend świąteczny miałam gości.  Ciasto wszystkim bardzo smakowało,było wręcz hitem wieczoru :-)  Jakiś czas temu podawałam przepis na bardzo podobne ciasto, tym razem zrobiłam je z inną masą i wyszło pyszniejsze :-) Wyglądało pięknie. Bardzo zachęcam Was do jego przygotowania SKŁADNIKI PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki cukru(...)łyżki cukru MASA -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe -4 żółtka -1 łyżka cukru waniliowego -3/4 szklanki cukru -3 płaskie łyżki maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ambasador wg Aleex 128

dnia złożyć całość ciasta. No i warto tak rozplanować czas, żeby ciasto spędziło noc w lodówce. Po kilkunastu godzinach zdecydowanie zyskuje na smaku. Nam Ambasador bardzo smakował. To świetne ciasto, rewelacyjnie nadaje się na różne uroczystości, także na nadchodzące święta. Polecam. Składniki: (na blachę o wymiarach 24 x 35) Biszkopt: • 5 jajek • 2/3 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej(...)jajecznej i delikatnie wymieszać. 4. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku ok 35 - 40 minut, w temp. 170 stopni C. 6. Sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczony. 7. Biszkopt odstawić do wystudzenia. 8. Po wystudzeniu przeciąć biszkopt na dwa blaty. 9. Przygotować masę budyniową: szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki zmiksować. 10. Pozostałą

W mojej kuchni
KUBUSIOWE CIASTO 262

KUBUSIOWE CIASTO Składniki: Biszkopt - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/3 mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2  łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu - szczypta soli Masa - 900ml soku typu kubuś o smaku Marchew, Jabłko, Truskawka - 3 budynie waniliowe Krem - 500ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa - 200ml gorącej wody Dodatkowo - Opakowanie delicji o smaku pomarańczowym(...)ciast. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez ok 20-25 minut (NIE OTWIERAMY PIEKARNIKA PODCZAS PIECZENIA). Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy go po około 5-10 minutach zostawiając, aż wystygnie. Do szklanki wlewamy część soku (około pół szklanki), natomiast pozostałą część wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do naszego soku w szklance wsypujemy pojedynczo nasze budynie

Mentor Smaku
SERNIK GOTOWANY Z MASĄ KARMELOWĄ I SOLONYMI ORZESZKAMI 713

smaków na jednym talerzu. Place lizać!!! Bossko jest ;) Polecam, raz spróbujecie to przepadniecie w tym obłędnym cieście- obiecuję ! Składniki: 1 kg sera -swojski ( 3 razy mielony) albo z wiaderka ale dobrej jakości, aby nie był za rzadki 1/2 szkl mleka  2 budynie  waniliowe 1 szkl cukru 3 jajka 150 g masła  1 opak cukru waniliowego(...)Wykonanie: *Blachę o wymiarach 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy warstwę herbatników. *Masło rozpuszczamy. Dodajemy ser, jajka, cukry, .Podgrzewamy ciągle mieszając na gładką masę. Dodajemy rozrobiony budyń w mleku, zagotowujemy, mieszając aż masa zacznie gęstnieć *Połowę gorącej masy serowej wylewamy na herbatniki, na to układamy znów herbatniki, wylewamy resztę masy serowej, przykrywamy herbatnikami.  * Na patelni rozpuszczamy

Z Majeczką w kuchni
Pączki pieczone. Przepis krok po kroku. 127

naszym najlepszym przepisem udadzą się na 100%. Wypełnić możecie swoją ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym. My użyliśmy dżemu truskawkowego, a wierzch obsypaliśmy cukrem pudrem.   Pączki pieczone. Składniki:     Rozczyn: 20 g drożdży świeżych 10 g cukru 50 ml letniego mleka   Ciasto:   400 g mąki pszennej 50 g cukru 1 jajko 200 ml letniego

kuron.com.pl
SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH 481

pomyślał , że może być dietetyczny i taki pyszny.Polecam.Przepis znalazłam Tutaj Klik  . Ciasto kruche : ******"***************** 2 szkl.mąki 3 żółtka 10 dag.margaryny 2 łyżki śmietany 1/4 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa : ******************************** 2 duże jogurty greckie po 400 g. 2 budynie w proszku 5 jajek 1/2 szkl.cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ******************************************** Żółtka ubić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kremowe ciasto z ananasem. (bez pieczenia) 166

studzimy. Miękkie masło w temperaturze pokojowej ucieramy na gładką masę następnie dodajemy po jednej łyżce budyniu cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na dnie foremki o wymiarach 36x25 cm wykładamy herbatniki, następnie masę budyniową, znów herbatniki a na górę masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sernik puszysty 25021

wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy  na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno

Gotowanie moimi oczami
Puszysty sernik wiedeński. 159

wymieszaj ją dokładnie ze zmielonym twarogiem. Teraz dodaj do masy kaszę mannę i budyń, ponownie całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno śmietanę , delikatnie wymieszaj  (najlepiej rózgą cukierniczą ) i ubite na sztywno białka z odrobiną soli, ponownie delikatnie , ale dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia ( boki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką ) blaszkę , równo

Przepisy i porady kulinarne
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 94

Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale te bułeczki wyszły mi idealne, pyszne, mięciutkie, najlepsze. Jednym słowem udały mi się. Ciasto jest niezwykle delikatne i bardzo puszyste. Zamiast mleka użyłam śmietanki kremówki. Może to ona sprawia, że te bułeczki takie są delikatne i obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, poczęstunek i na piknik. Odrywamy sobie bułeczkę i zjadamy. Upieczcie(...)świeżych drożdży 300 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku 2 łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku Dodatkowo: mąka pszenna

Izabelawkuchni
Sernik „Słoneczne mango” 133

proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę, żółtko oraz pokrojone na kawałki zimne masło. Całość zagnieść na jednolite kruche ciasto. Ciastem wylepić dno blaszki wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem i podpiec 10/15 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku. Gdy ciasto się podpieka zrobić masę serową: Wszystkie składniki do przygotowania masy muszą mieć pokojową temperaturę. Masło umieścić  w misce wsypać cukier(...)cukier waniliowy utrzeć na jasny gęsty puch, dodać żółtka jaj ponownie zmiksować,  miksując dodawać stopniowo zmielony twaróg  oraz budynie w proszku. Na sam koniec wlać pulpę z mango i delikatnie zmiksować. Białka jaj ubić osobno na sztywną pianę, połączyć z masą serową, delikatnie rózga od miksera wymieszać dokładnie. Masę wylać na podpieczony kruchy spód, całość piec przez

Wanilia i Kardamon
Sernik z gatunku tych nieziemskich 103

NIEZIEMSKI i tak właśnie postanowiłam go nazwać. Szybki w wykonaniu, niewiarygodnie puszysty i wilgotny, myślę że i u Was zrobi wielką furorę! Idealna propozycja na świąteczny stół. Składniki na ciasto 1/2 kostki masła 1,5 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki cukru Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy (ja używam robota planetarnego). Kilkoma(...)żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szkl. oleju 1 Ser, olej i budynie mieszamy. 2 Wszystkie 9 białek ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. 3 Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kremowy sernik z musem cytrynowym 162

Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus cytrynowy: do garnuszka przelewamy sok z cytryny, dodajemy połowę cukru i zagotowujemy *** *** Żółtka ubijamy(...)wystudzenia *** *** Zimny budyń miksujemy dodając partiami miękkie masło *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy *** *** Całość przelewamy na wystudzony sernik *** *** Całość wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Śliwkowo-budyniowa poezja 159

Słodkie a zarazem delikatne ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa(...)budyniem. Studzimy. Margarynę rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu. 4.        Wyłożony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego. Następnie przelewamy masę śliwkową i wstawiamy do lodówki (żeby masa dokładnie stężała). Wierzch smarujemy reszta kremu i przykrywamy odciętą reszta biszkoptu. 5.        Ciasto najlepiej zostawić na noc w lodówce. Odwrócić foremkę

VioletoweKucharzenie