ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:446/780)

Ciasto Lemon Bez Pieczenia 295

dłużej, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Lemon Bez Pieczenia Składniki: Spód: 330g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 130g roztopionego, przestygniętego masła Krem: 700ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 250g masła(...)wyrównać, lekko docisnąć ( patrz FILM ). Krem: 3. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do kremu budyniowego dodać skórkę z cytryny, ekstrakt cytrynowy i sok z cytryny, bardzo krótko wymieszać mikserem. 5. Połowę gotowego kremu

Mała Cukierenka
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 223

proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru,  125g masła lub margaryny.  Mąkę tortową przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać 3 żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno blaszki o wym. 25x36cm. Nakłuć widelcem. Piec około 15minut w temp. 180st. Białka ubić(...)zgęstnieje zdjąć z ognia i przestudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec, stale miksując, powoli wlewać ajerkoniak. Dodatkowo:  250g herbatników,  250ml śmietanki 30%,  galaretka malinowa, 50 g startej mlecznej czekolady. Na wystudzone ciasto wyłożyć tężejący mus malinowy, przykryć warstwą herbatników. Rozsmarować krem ajerkoniakowy, wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Galaretkę rozpuścić w szklance

Z miłości do słodkości
Ciasto grejpfrutowo – kajmakowe 167

składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Zostawić kilka łyżek ciasta i domieszać do niego kakao, przełożyć do formy i delikatnie połączyć. Piec 30-40 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Masa grejpfrutowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml soku grejpfrutowego 200 g masła

Kulinarna (nie)codzienność
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 188

wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI *PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ -2 paczki kakaowych herbatników -2 galaretki pomarańczowe -5 dużych bananów -250g masła lub margaryny -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g -3/4 szklanki cukru -sok z cytryny (do posmarowania bananów(...)łyżce zimnego budyniu, i mikusjemy. Krem mamy gotowy :-) Dno blaszki wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładmay na herbatniki i delikatnie rozsmarowujemy. na masę dajemy pokrojone w plasterki banany. Na banany wykładamy drugą warstwę herbatników, i znów dajemy na nie drugą część masy oraz banany. Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny. Ciasto wsadzamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym 364

kwaśnej gęstej1 łyżka cukru waniliowego1 białkocukier do obtoczeniaKrem budyniowy:0,5 l mleka 1 budyń waniliowy4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 żółtka1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej200 g masłaPrzygotowanie:Mąkę przesypać na stolnicę dodać cukier waniliowy, zimne masło pokrojone w kostkę, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki, najlepiej(...)około 40 cm. Pokroić na paski o szerokości około 2 cm.Paskami ciasta owinąć foremki na rurek, posmarować białkiem i obtoczyć w cukrze. Piec w 190 stopniach około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zdjąć foremki i studzić na metalowej kratce.Krem budyniowy:w szklance mleka zmiksować żółtka, budyń i obydwie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać zmiksowane mleko

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 162

mój tradycyjny majowy zestaw. Przepis na ciasto pochodzi z bloga I love bake  ciasto: 2,5 szkl. mąki tortowej 200 g masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli pianka: 5 białek 1 szkl. cukru 2 op. budyniu malinowego (2x40g) 1/2 szkl. oleju rzepakowego ponadto: 3-4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Eklerki z budyniem 120

wody 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki 3 jajka 2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Masło rozpuścić w wodzie. Do gotującego masła z wodą dodać mąkę i energicznie mieszać do momentu połączenia składników ( ciasto ma odchodzić od ścianek garnka). Ściągnąć z gazu i odstawić do ostygnięcia. 2. Do ostygniętego(...)ciasta dodawać po jednym jajku i wszystko połączyć. 3. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. 4. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć eklerki za pomocą łyżki lub szprycy pamiętając o zachowaniu odległości między nimi. 5. Piec przez 25 min. pamiętając o tym, że nie wolno otwierać piekarnika ! 6. Przygotować budyń. 7. Eklerki rozciąć, nadziać budyniem i posypać cukrem pudrem

A Ty Smakuj Mnie
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką 166

może nie smakować!  Swoją drogą, nie mam pomysłu na nazwę dla tego ciasta, może ktoś coś podpowie? :) SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem 6 jajek 1 cukru 1szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Krem czekoladowy 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka 200g masła 200g nutelli Ponadto: 1 opakowanie Ptasiego Mleczka(...)Masło utrzeć. Stopniowo dodawać budyń. Gdy masa będzie gładka dodać nutellę, zmiksować. 5. Biszkopt przekroić na pół. Spodnią warstwę posmarować połową kremu czekoladowego. Ułożyć na niej ptasie mleczko. 6. Przestrzenie między kostkami ptasiego mleczka zalać tężejącą galaretką. Odstawić na chwilę do lodówki.  7. Rozsmarować resztę kremu (zostawiając ewentualnie 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta) i położyć drugą połowę

Kto ugości moich gości?
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 254

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1

Oryginalny smak
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 180

śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK CYTRYNOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 161

porcji: Spód 150 g,ciastek czekoladowych 4 łyżki masła roztopionego Polewa 4 łyżki mleka 1 tabliczka czekolady Ciasto 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 1/2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 1 /2 szklanki rodzynek 150 g miękkiego masła 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE:  Ciasteczka i rozstopione masło dodaję do malaksera i dokładnie miksuję(...)koniec dodaję białka. Mieszam drewnianą łyżką. Dodaję rodzynki. Dalej mieszam. Przekładam na ciasteczkowy spód. Piekę ok 60 min w 180 stopniach. Studzę. W garnku podgrzewam mleko o dodaję czekoladę. Ciasto polewam czekoladą,a następnie pozostawiam w lodówce na kilka godzin

Gotowanie Patki
pierożki ołpińskie 164

cukru (lub więcej do smaku) 1/2 łyżki budynku waniliowego 25 g rodzynek wykonanie: Ser mieszamy z budyniem i rodzynkami. Cukier miksujemy z żółtkiem. Zmiksowane dodajemy do sera, mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białko, dodajemy do sera i mieszamy do połączenia. składniki na ciasto krucho drożdżowe: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g drożdży 1/4 szkl śmietany, kwaśnej

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na jogurtowym spodzie 194

mąka pszenne typ 450 300 g jogurt naturalny 150 ml żółtka 4 szt proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: twaróg z wiaderka jaja 6 szt cukier 1 szklanka budyń śmietankowy 80 g masło 100 g żurawina suszona 50 g   Polewa czekoladowa: kakao niesłodzone 6 łyżek masło 150 g cukier 100 g wiórka z pomarańczowej czekolady do posypania Wykonanie(...)jogurt i miękkie masło  . Wyrabiamy mikserem .Tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na dno tortownicy i posypujemy żurawiną, na całej powierzchni aby zakryć spód  . 2.Do misy wbijamy jaja miksujemy je z cukrem, masa potraja objętość.Dodajemy stopniowo ser budynie masło rozpuszczone letnie. Wymieszane składniki przekładamy do tortownicy.Wkładamy do nagrzanego pieca,pieczemy w 180 stopniach

Różowa kuchnia
drożdżówki zawijane z serem 146

wiaderka 4 żółtka 150 g cukru pudru skórka otarta z cytryny łyżka budyniu waniliowego 100 g rodzynek namoczonych wcześniej we wrzątku dodatkowo: jajko lukier Mąkę przesiać do miski. W połowie mleka rozrobić drożdże z odrobiną cukru. Wlać do mąki, dodać żółtka, cukier, resztę mleka i wyrabiać ciasto. W trakcie wyrabiania dolewać wystudzone masło. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffinki waniliowo - kawowe z czereśniami 186

Owocowy szał. Truskawki, maliny, czereśnie, porzeczki, wiśnie, agrest... O, jeszcze zapomniałam o jagodach. Manufaktura dżemów, ciast, kompotów i innych przetworów pracuje pełną parą. Bez odbioru. :):):) Czereśnie, wanilia i kawa. Brzmi kusząco, prawda? A smakuje jeszcze lepiej. W sam raz na letnie wycieczki, do rączki dziecka, do pracy. Gdy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie i proste w wykonaniu(...)wystudzić. Czereśnie umyć, obrać i wydrylować. W jednej misce umieścić składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz budyń waniliowy. W drugiej misce połączyć ze sobą składniki mokre: rozpuszczone masło, jajka, kefir oraz mlek. Mokre składniki wymieszać z suchymi na gęste ciasto (jeśli będzie zbyt gęste można dolać więcej mleka). Ciasto podzielić na pół. Jedną część pozostawić jasną

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania