ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:451/780)

CIASTO "KOKOSOWA DAMA" 99

pieczenia, boków niczym nie smarować. Do formy wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.  Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej * 1 szklanka(...)mleka wlać wymieszany budyń i ciągle mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać.  Dodatkowo:  * konfitura porzeczkowa (użyłam  Stovit ) * wiórki kokosowe do posypania na wierzch Jeden płat biszkoptu włożyć

Zrób to smacznie
3bit bez pieczenia 191

mleka 3 łyżki cukru, 220 g masła , 500 g śmietany 36%, Śnieżka do bitej śmietany, 100g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałą część zagotowujemy. Dodajemy budyń, cukier i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy stopniowo miękkie masło i miksujemy. Na dno dużej blachy wykładamy 1 warstwę herbatników. Na nią wykładamy masę kajmakową(...)warstwę herbatników. Na nich układamy masę budyniową, którą posypujemy pozostałymi rozkruszonymi herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem Śnieżki. Wykładamy na pokruszone herbatniki. Czekoladę ścieramy na tartce. Posypujemy całe ciasto. Wstawiamy do lodówki

Lena Gotuje
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 405

soczystymi owocami- idealne! Bardzo polecam! Składniki na piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami:  na formę 28 x 40 cm 450 g rabarbaru 250 g truskawek 5 jajek 280 g cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej 12 lub 18 % 125 ml oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru (35 g) 2 łyżeczki proszku(...)szypułek, większe dzielimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Obie mąki, budyń i proszek do pieczenia łączymy i przesiewamy przez sitko. Jajka ubijamy z cukrem i ziarenkami wanilii na puszystą, jasną masę, dodajemy śmietanę, olej i miksujemy. Teraz porcjami dodajemy mąkę, za każdym razem dokładnie miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem, na wierzchu rozkładamy rabarbar i wkładamy

Rozpustne gotowanie
Waniliowy zajączek wielkanocny, czyli pyszne, szybkie i mięciutkie ciasto 661

formie czekoladowej, a u mnie w postaci pysznego, waniliowego, puszystego ciasta. Raduje oczy i podniebienia, zwłaszcza dzieci :) A do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Spróbujcie sami. ... pięknie wygląda, a ten zapach podczas pieczenia ... Składniki: (na dwa zajączki) 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mleka

Słodkie okruszki
Sernik krówkowy 175

późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10-12 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 200 g śmietany 36%  200 g cukierków krówek (najlepiej kruchych) 100 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy (bez cukru) 4 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Krówki

maniapieczenia
Ciasto Lemon Bez Pieczenia 276

dłużej, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Lemon Bez Pieczenia Składniki: Spód: 330g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 130g roztopionego, przestygniętego masła Krem: 700ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 250g masła(...)wyrównać, lekko docisnąć ( patrz FILM ). Krem: 3. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do kremu budyniowego dodać skórkę z cytryny, ekstrakt cytrynowy i sok z cytryny, bardzo krótko wymieszać mikserem. 5. Połowę gotowego kremu

Mała Cukierenka
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 217

proszku do pieczenia,  1/2 szklanki cukru,  125g masła lub margaryny.  Mąkę tortową przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać 3 żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno blaszki o wym. 25x36cm. Nakłuć widelcem. Piec około 15minut w temp. 180st. Białka ubić(...)zgęstnieje zdjąć z ognia i przestudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec, stale miksując, powoli wlewać ajerkoniak. Dodatkowo:  250g herbatników,  250ml śmietanki 30%,  galaretka malinowa, 50 g startej mlecznej czekolady. Na wystudzone ciasto wyłożyć tężejący mus malinowy, przykryć warstwą herbatników. Rozsmarować krem ajerkoniakowy, wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Galaretkę rozpuścić w szklance

Z miłości do słodkości
Ciasto grejpfrutowo – kajmakowe 157

składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Zostawić kilka łyżek ciasta i domieszać do niego kakao, przełożyć do formy i delikatnie połączyć. Piec 30-40 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Masa grejpfrutowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml soku grejpfrutowego 200 g masła

Kulinarna (nie)codzienność
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 177

wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI *PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ -2 paczki kakaowych herbatników -2 galaretki pomarańczowe -5 dużych bananów -250g masła lub margaryny -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g -3/4 szklanki cukru -sok z cytryny (do posmarowania bananów(...)łyżce zimnego budyniu, i mikusjemy. Krem mamy gotowy :-) Dno blaszki wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładmay na herbatniki i delikatnie rozsmarowujemy. na masę dajemy pokrojone w plasterki banany. Na banany wykładamy drugą warstwę herbatników, i znów dajemy na nie drugą część masy oraz banany. Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny. Ciasto wsadzamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym 356

kwaśnej gęstej1 łyżka cukru waniliowego1 białkocukier do obtoczeniaKrem budyniowy:0,5 l mleka 1 budyń waniliowy4 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 żółtka1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej200 g masłaPrzygotowanie:Mąkę przesypać na stolnicę dodać cukier waniliowy, zimne masło pokrojone w kostkę, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki, najlepiej(...)około 40 cm. Pokroić na paski o szerokości około 2 cm.Paskami ciasta owinąć foremki na rurek, posmarować białkiem i obtoczyć w cukrze. Piec w 190 stopniach około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zdjąć foremki i studzić na metalowej kratce.Krem budyniowy:w szklance mleka zmiksować żółtka, budyń i obydwie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać zmiksowane mleko

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 154

mój tradycyjny majowy zestaw. Przepis na ciasto pochodzi z bloga I love bake  ciasto: 2,5 szkl. mąki tortowej 200 g masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli pianka: 5 białek 1 szkl. cukru 2 op. budyniu malinowego (2x40g) 1/2 szkl. oleju rzepakowego ponadto: 3-4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Eklerki z budyniem 111

wody 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki 3 jajka 2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 3 łyżki cukru cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Masło rozpuścić w wodzie. Do gotującego masła z wodą dodać mąkę i energicznie mieszać do momentu połączenia składników ( ciasto ma odchodzić od ścianek garnka). Ściągnąć z gazu i odstawić do ostygnięcia. 2. Do ostygniętego(...)ciasta dodawać po jednym jajku i wszystko połączyć. 3. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. 4. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć eklerki za pomocą łyżki lub szprycy pamiętając o zachowaniu odległości między nimi. 5. Piec przez 25 min. pamiętając o tym, że nie wolno otwierać piekarnika ! 6. Przygotować budyń. 7. Eklerki rozciąć, nadziać budyniem i posypać cukrem pudrem

A Ty Smakuj Mnie
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką 157

może nie smakować!  Swoją drogą, nie mam pomysłu na nazwę dla tego ciasta, może ktoś coś podpowie? :) SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem 6 jajek 1 cukru 1szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl suchego maku Krem czekoladowy 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka 200g masła 200g nutelli Ponadto: 1 opakowanie Ptasiego Mleczka(...)Masło utrzeć. Stopniowo dodawać budyń. Gdy masa będzie gładka dodać nutellę, zmiksować. 5. Biszkopt przekroić na pół. Spodnią warstwę posmarować połową kremu czekoladowego. Ułożyć na niej ptasie mleczko. 6. Przestrzenie między kostkami ptasiego mleczka zalać tężejącą galaretką. Odstawić na chwilę do lodówki.  7. Rozsmarować resztę kremu (zostawiając ewentualnie 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta) i położyć drugą połowę

Kto ugości moich gości?
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 241

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1

Oryginalny smak
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 168

śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą

W Mojej Kuchni Lubię