ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:456/780)

Najlepsze ciasto ucierane z owocami i kruszonką 1015

jeśli lubisz ciasta z owocami to koniecznie musisz je upiec!:) Składniki na formę o wymiarach 23x33 cm. Ciasto: 250 g masła lub margaryny Kasia; szczypta soli; 200 g cukru pudru; 5 dużych jajek; 250 g mąki pszennej; 50 g mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego lub śmietankowego; 1 cukier waniliowy; 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; 600 g owoców oczyszczonych(...)dalej ucierać. Następnie dodawać kolejno po jednym całym jajku cały czas ucierając. Na koniec dodać przygotowane wcześniej sypkie składniki i wymieszać szpatułką do połączenia się składników.  Przygotowane ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce rozcięciami ku górze. Owoce posypać kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 175st.C około 45 minut

In my kitchen
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 410

folię i włożyć do zamrażarki na ok.3 godziny(ja nie mroziłam, rozkruszyłam lekko schłodzone) lub dłużej(ciasto można przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać zamrożone). Składniki na masę śmietanową: -1 szklanka ksylitolu -szczypta soli -5 białek, w temp. pokojowej -2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (1 opakowanie-40g) -1200g kwaśnej śmietany 18% w temp. pokojowej Dodatkowo: -400g świeżych(...)piany dodać przesiany proszek budyniowy i wymieszać. Dodawać śmietanę, powoli i delikatnie mieszając, by białka nie opadły.  Blachę o wymiarach 33x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć jedną część ciasta z zamrażarki(ja nie mroziłam, schłodziłam w lodówce i skruszyłam na blaszce) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na spód formy. Na kruche ciasto wyłożyć całą masę śmietanową, wyrównać

Smaczne Zdrowe
Sernik z musem czekoladowym 385

wiaderka:”Piątnica”) 3 łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie) 1 duża puszka mleka skondensowanego 3 całe jajka (dałam same białka, następnym razem dam całe jajka) 3 łyżki likieru Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy(...)smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka i likier (lub inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 200

wymiarach 33x20 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta, lekko docisnąć i wyrównać. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/4 szklanki oleju + 500 g malin cukier puder Białka ubić na sztywno, stopniowo(...)Wlać olej, nie przerywając miksowania. Na podpieczony, zimny spód wyłożyć ubitą pianę, wyrównać i gęsto rozłożyć maliny, otworkami do góry, lekko wcisnąć je w pianę. Na wierzcg zetrzeć resztę ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 35-40 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem, smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z dżemem, migdałami i kruszonką 174

kwaskowatym dżemem i migdałami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 175 g zimnego masła 150 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej szczypta soli Składniki na masę serową: 750 g dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego skórka z 1 cytryny Dodatkowo: 1 słoiczek

My Culinary Art
Sernik z olejem rzepakowym 141

szkl cukier zwykły2 łyżki    kakaoMASA SEROWA2 szkl mleko zwykłe1 opak budyń śmietankowy1/2 szkl olej rzepakowy, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam"sok z 1 cytryny750 g ser biały mielony1 szkl cukru3 całe jajkaBEZA3 białka jaj0,5 szkl cukruPRZYGOTOWANIE:CIASTO Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciastoCiasto dobrze wyrobić

Kuchnia Danusi
Rafaello 524

ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Gotowe ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy, gdy wystygnie miksujemy z kostką masła oraz połówką olejku śmietankowego.Kokos: margaryne roztapiamy, dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Tarta truskawkowo-rabarbarowa z budyniem 161

rabarbaru 350 g truskawek 3 białka szczypta soli 130 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany garść płatków migdałowych WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, dodać żółtka, wodę i posiekane zimne masło. Całość zagnieść i wylepić ciastem formę tortową o średnicy 28 cm podwijając boki do góry. Formę włożyć do lodówki(...)małe kawałki. Do śmietany wsypać 30 g cukru, dodać proszek budyniowy i dobrze wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając pozostały cukier. Połowę ubitych białek dodać do budyniu, wymieszać, dodać owoce, ponownie wymieszać, po czym przelać równomiernie na podpieczony kruchy spód. Do pozostałych białek pognieść płatki migdałowe i rozprowadzić na wierzchu tarty. Włożyć do piekarnika i piec około

Passions hobbies life
Torcik z kremem bez pieczenia 156

niższej i cała galaretka mi się nie zmieściła, niewątpliwie odrobinę wpłynęło to na ostateczny wygląd ciasta. Składniki: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) 150 g herbatników maślanych (około 17 sztuk)  200 g podłużnych biszkoptów  Krem budyniowy:  2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru  750 ml mleka  200 g masła  4 łyżki(...)ciągle mieszając ponownie zagotować, aż powstanie gęsty budyń. Ugotowany budyń wystudzić, aby nie było kożucha, przykryć garnek ręcznikiem papierowym.  Masło zmiksować i pod koniec dodawać po łyżce wystudzony budyń, miksować do czasu, aż powstanie jednolity krem.  Krem rozsmarować na herbatnikach i na wierzchu lekko dociskając ułożyć w 1 cm odstępach biszkopty.  Truskawki oczyścić z szypułek, przekroić

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami i lekką budyniową pianką 258

wymiarach 33x20 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta, lekko docisnąć i wyrównać. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/4 szklanki oleju + 500 g śliwek cukier puder Białka ubić na sztywno, stopniowo(...)olej, nie przerywając miksowania. Na podpieczony, zimny spód wyłożyć ubitą pianę, wyrównać i gęsto rozłożyć ćwiartki śliwek, otworkami do góry, lekko wcisnąć je w pianę. Na wierzcg zetrzeć resztę ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 35-40 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem, smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Chałwowy sernik z wiśniami 233

poniżej przedstawiam przepis na to cudo. Nie ukrywam ciasto jest bardzo słodkie, jednak pyszne. Ja po jednym kawałku miałam dość natomiast moi domownicy nie;) Pomimo swojej słodkości, ciasto zniknęło bardzo szybko;) Gwarantuję, że każdy znajdzie w nim coś dla siebie, polecam gorąco;) Składniki biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanka cukru  1/4 szklanka mąki pszennej  1/4 szklanka mąki ziemniaczanej(...)stopni bądź do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić. Składniki masa serowa:  1 kg sera białego 1.5 szklanki cukru  1/2 kostki masła 3 jajka 1/2 szklanka mleka 2 budynie waniliowe łyżka mąki ziemniaczanej 100 gram chałwy waniliowej 2 szklanki wiśni z kompotu  Ponadto:  mleczna czekolada 100 gram chałwy waniliowej Wykonanie: Ser zmielić dwukrotnie. Masło rozpuścić w garnku dodać

Krakowskie smaki Ani
Cuszima 203

książki 100 nowych ciast Siostry Anastazji Biszkopt jasny: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego 1 kostka(...)jednym żółtku. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Na końcu dodaję ocet, przemieszam ze sobą wszystkie składniki. Ciasto przelewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę przez 45 min w temp. 160'C. Biały biszkopt wyjmuję i odstawiam do wystygnięcia. Tak samo szykuję

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto kora orzechowa 166

wymaga czasu, ale warto go przygotować. Przepis zaczerpnięty z bloga żródło Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki(...)ostudzić. Masło rozetrzeć mikserem, dodając po łyżce budyniu, cały czas miksować do wyczerpania składników. Tak przygotowany krem, podzielić na dwie części, jedną część kremu wyłożyć na biszkopt. Delicje lekko zanurzać w kawie, układać na kremie, przykryć resztą kremu, wyrównać. Drugi blat biszkoptu, ułożyć na kremie, lekko docisnąć. Brzoskwinie pokroić, ułożyć na cieście. Galaretki rozmieszać w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego

Kuchnia Danusi
Perfekcyjna karpatka-zawsze wychodzi +FILM 182

dół Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Spody studzimy. Pięknie wyrastają, mają pięknie wzniesienia typowe dla karpatki. KREM Do garnka dajemy 3 żółtka, 3/4 szkl cukru,4 łyżki mąki pszennej i 4 łyżki maki ziemniaczanej. Dodajemy mleko i mieszamy trzepaczką by nie było grudek. Gotujemy do uzyskania gęstego i gładkiego budyniu. Budyń(...)studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy na gładką masę, dodajemy stopniowo ostudzony budyń. ****jeśli chcecie możecie uszlachetnić krem dodając do niego alkohol. Na dno blaszki dajemy spód, wykładamy na niego krem. Kremu jest dużo, karpatka wychodzi porządna, wysoka. Krem wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem. Dociskamy delikatnie. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kołocz Śląski Z Serem I Posypką 126

skórka z 1/2 pomarańczy białko do smarowania ciasta bułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Nadzienie serowe: 250 g twarogu śmietankowego 70 g jaj 10 g żółtka 50 g cukru świeżo starta skórka z 1/2 pomarańczy  1 laska wanilii lub kilka kropel esencji waniliowej jeden budyń bez cukru, waniliowy (40 g ) 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Gotowanie...to proste !