ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:452/780)

Marysieńka 218

papierem do pieczenia i przelać ciasto, wierzch wyrównać. Piec przez 30-40 minut w 180'C do suchego patyczka. Po tym czasie wystudzić i przeciąć na dwa poziome blaty. Ciasto orzechowe: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy powoli cukier. Posiekane drobno orzechy wymieszać z mąkami, proszkiem do pieczenia i miodem. Delikatnie wszystko pomieszać z ubitymi(...)powstały grudki. Ostudzić. Ubić miękkie masło na gładką masę, dodawać małymi porcjami budyń. Zmiksować na małych obrotach miksera.  Polewa: Zagotować 4 łyżki mleka z 4 łyżkami cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao  i dokładnie wymieszać.  Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową.  Gotowe

Tagebuch po polsku
Tort serowo-truskawkowy 170

rodzinie. Gorąco polecamy! :) Tort serowo-truskawkowy (na podstawie przepisu Kwestii Smaku) Składniki: S pód ciasta: 200 g kruchych ciasteczek (maślane, kokosowe) ¼ kostki miękkiego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie „Mój ulubiony” z Wielunia) 500 g mascarpone 1 szklanka brązowego, nierafinowanego cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 5 jajek Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową(...)Sposób przygotowania: W rondelku rozpuszczamy masło i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami. Masę wykładamy na dno tortownicy i mocno uklepujemy. Masa serowa: Do misy miksera wkładamy ser, mascarpone, cukier i budyń. Miksujemy na średnich obrotach przez około 2 minuty. Dodajemy po jednym jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Masę wylewamy na spód z ciasteczek

Moja Mama Gotuje
KOKOSOWY BEZSERNIK Z MORELAMI – SERNIK BEZ SERA (wegański, bezglutenowy) 259

kiedy spróbujesz gotowe ciasto nie będziesz wyczuwał ich smaku! Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 150 g płatków jaglanych 75 g kokosu 150 g daktyli + 120 ml gorącej wody 2 łyżki kakao Składniki na masę: 100 g soczewicy czerwonej 100 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 80% 500 ml gorącej wody 1 budyń + 150 ml syropu(...)czyli po około 15 minutach zblenduj je na gładki krem. Następnie dodaj budyń rozmieszany w syropie z moreli lub brzoskwiń. Krem mieszaj do momentu zagotowania. Następnie zdejmij z ognia i dodaj kokos, cukier oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj. Połowę lekko ostudzonego kremu wyłóż na spód ciasta. Następnie ułóż morele lub brzoskwinie z syropu, a na nie resztę kremu

Via Gusto
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 155

blenderem 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki nasion chia 1 łyżka jogurtu naturalnego  szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Białka ubić na pianę. Resztę składników zmiksować razem blenderem. Dodawać pianę i przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam

ClauditteMissCooking
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 188

trochę mleka i pyszny budyń wychodził bez problemu. Jednak z jakiegoś powodu, po zmianie nawyków żywieniowych na przestrzeni lat straciłam nim zainteresowanie i zapomniałam o tym prostym deserze. Zupełnie zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej(...)gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu jest trochę bardziej wymagający ale także też bardziej

Book of spells
Domowy budyń bezglutenowy z czekoladą 300

trochę mleka i pyszny budyń wychodził bez problemu. Jednak z jakiegoś powodu, po zmianie nawyków żywieniowych na przestrzeni lat straciłam nim zainteresowanie i zapomniałam o tym prostym deserze. Zupełnie zrezygnowałam z gotowych mieszanek, unikając sztucznych dodatków i aromatów oraz cukru a sama z siebie jakoś nie mogłam się zabrać za jego zrobienie. Wolałam piec ciasta, ciasteczka i robić inne, bardziej(...)gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy smak ma prawdziwy, domowy budyń. Budyń z tego przepisu jest trochę bardziej wymagający ale także też bardziej

Book of spells
Bananowy song 282

była bym sobą gdybym czegoś nie p ozmi eniała więc oto moja wersja tego ciasta. biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki tortowej 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 łyżka proszku do pieczenia  masa zielona: 900 ml Pysia zielonego 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 1 budyń śmietankowy na 1/2 l masa biała: 500 ml śmietany(...)pieczenia. Piec w 180*C około 25 minut.  Budynie rozmieszać w 1 szklance soku,resztę zagotować. Do gotującego się soku wlać rozrobione budynie i ugotować g ę sty budyń. Gorący rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia.  Banany obrać,przeciąć wzdłuż na połówki,skropić sokiem z cytryny

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto Snikers 341

Piec około 25 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt przestudzić przez kilka minut w blaszce, następnie przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ciasto orzechowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać cukier, łyżka po łyżce, ubijając przez 20 - 30 sekund po każdym dodaniu(...)całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucierać przez kilka minut, aż stanie się jaśniejsze i napowietrzone. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, miksując na niskich obrotach miksera do dokładnego połączenia. Gotowy krem podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować do połączenia. Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy przekroić w poziomie na dwa równe blaty. Na dolny blat wyłożyć jasny krem, wyrównać. Na krem

Opowieści z piekarnika
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 208

blaszkę 25×25 cm: Kruszonka: – 120 g mąki – 80 g zimnego masła – 40 g cukru pudru Ciasto: – 220 g masła – musi być w temperaturze pokojowej – 160 g cukru – szczypta soli – 5 jajka – 220 g maki pszennej – 50 g mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – około 450 g truskawek lub innych(...)być. Na końcu dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy jeszcze raz. Masę wylewamy na papier do pieczenia. Dość gęsto układamy owoce, można je nawet delikatnie wcisnąć w ciasto i posypujemy całość równomiernie kruszonką. Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni 45 minut. Piekarnik góra – dół. Gdyby kruszonka zbyt się zarumieniła, można przykryć ciasto folia aluminiową (ja nie musiałam). Pyszne

Relaxtime
Sernik Wiedeński 350

aromatyczne. Uważam, że  jest to najlepszy przepis na ciasto jaki do tej pory jadłam.  Z wielką radością dzielimy się z Wami tym sernikiem. Składniki:  - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego) - 2 budynie waniliowe - 1 kostka masła 250g Sposób przygotowania: Miękkie masło ucieramy(...)przez kolejne 5-7 min. Następnie wsypujemy budynie, proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do naszej masy delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 60 min w tem. 180 st. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i nie wyjmujemy ciasta. Pozostaje w nim jeszcze przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella 933

Delikatny biszkopt przełożony prażonymi jabłkami z dodatkiem wanilii. Górę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach. BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklani mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 2 łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki(...)ubić na sztywną pianę. Ustawić mikser na najwyższe obroty i wsypywać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty i dodać po jednym żółtku, wlać olej. Na końcu wsypać przesianą mąkę z budyniem i delikatnie za pomocą łopatki wmieszać w masę. Wylać biszkopt do formy o wymiarach 23 x 33 cm. Nie należy jej natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru

https:KKuchniaMniam
Japoński makowiec. 175

Hmmm... jest niedziela więc do popołudniowej kawy czy herbaty przydałoby się jakieś ciasto! ja polecam to, oczywiście dziś go już nie upieczecie ale może w najbliższych dniach?! Polecam! Składniki; 50 dag  suchego maku 30 dag cukru 25 dag masła 9 jajek 70 dag jabłek budyń śmietankowy 1 opakowanie 15 dag bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, skorka z pomarańczy) 1 flakonik(...)razem z bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do masy maślanej dodajemy mak, budyń w proszku, olejek arakowy, proszek do pieczenia i  kasze manne, jabłka starte i wszystko ze sobą mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy i przekładamy na blaszkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 160

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju(...)masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

Bon appetit mon amie
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 385

Karmelowiec – ciasto bez pieczenia Bardzo smaczne, proste i nie wymagające pieczenia ciasto. Polecam, jest rewelacyjne Składniki: Herbatniki – około 40 sztuk Słone krakersy – około 26 sztuk 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada(...)gorzka lub mleczna   *** Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach). Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki *** *** Na masę budyniową wykładamy słone krakersy *** *** Na krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze

Blog z Apetytem
Drożdżówki z serkiem i jeżynami. 194

szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki tortowej Ciasto: 4 kopiaste szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 jajka 5 dag masła lub margaryny ewentualnie ciepłe mleko Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 2 łyżki cukru do smaku 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki jeżyn 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 1 jajko pół szklanki cukru mąka pszenna

Izabelawkuchni