ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:454/780)

CIASTO "KOKOSEK" 186

jedna tabliczka) białej czekolady ok.80g wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta. WYKONANIE Na początek przygotowujemy masę kokosową. Żółtka ucieramy razem z cukrem waniliowym na gładką masę.Dodajemy szklankę mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy masę z żółtek i gotujemy budyń.Gotowy budyń studzimy.Miękkie masło miksujemy na puszystą masę(...)min.i porcjami dodajemy ugotowany i zimny budyń.Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Masa śmietanowa Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.Śmietanę wlewamy do miski i ubijamy na sztywno.Na koniec dodajemy przestudzoną ale płynną czekoladę i mieszamy. Czas na złożenie naszego ciasta. Blaszkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.Moja blaszka ma wymiary 35x25cm.Na dnie układamy warstwę

Mała w garnku miesza
Sernik agrestowy z czarną porzeczką 228

SKŁADNIKI: 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 1 łyżka aromatu waniliowego 1 łyżka stewii 500

ClauditteMissCooking
Sernik czekoladowo-kajmakowy 152

Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g

Bullio
Bananowy eksperyment. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. 253

lodówki, aby stwardniało. Następnie wylepiam natłuszczoną blachę, zostawiając 1/3 ciasta na kruszonkę (jeśli wolimy grubszy spód, można kruszonkę pominąć). Na tak przygotowany spód wylewam masę śmietanowo-bananową. masa bananowo-śmietanowa 8 przejrzałych bananów (miąższ nie może być brązowy!)  4 duże kwaśne śmietany 12% (po 400g) 3 budynie waniliowe 3 budynie śmietankowe szklanka cukru 4 białka Banany miksuję na papkę(...)Miksuję je ze śmietanami, budyniami. Białka ubijam na sztywno, a pod koniec ubijania dosypuję stopniowo cukier, aby piana była sztywna i lśniąca. Delikatnie, przy pomocy drewnianej łyżki, łączę bardzo dokładnie pianę z masą bananowo-śmietanową. Masę wylewam na przygotowany spód. Jeśli zostało ciasto na kruszonkę, nierównomierne rozrzucam kawałeczki na wierzchu. Całość piekę przez 1h 30 minut w temperaturze 180 stopni

W kuchni Karmel-itki
Puszysty snikers 436

olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy: - 3/4 l mleka - 2 budynie śmietankowe z cukrem - 200 g masła; Budynie rozrobić w szklance mleka. Pozostałe mleko(...)masło dodając po łyżce budyniu. Orzechowy karmel: - 30 dag obranych posiekanych orzechów włoskich; - 100 g masła; - 2 łyżki miodu; - 1/4 szklanki cukru; Masło, miód i cukier rozpuścić, dodać orzechy i gotować na małym ogniu aż karmel będzie gęsty. Dodatkowo: - 1/2 słoika powideł śliwkowych – puszka masy kajmakowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego 2 godziny) Składanie ciasta. Pierwszy blat ciasta smarujemy

dom-agi.pl
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 214

zwolnionych obrotach miksera.  Na przemian dodajemy mąkę i olej, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy letnie mleko. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wykorzystując łyżkę do lodów, nalewamy ciasto do papilotek, do wysokości ¾. Babeczki wstawiamy do piekarnika narzanego do 180 ° i pieczemy do tzw suchego patyczka, okolo 25 minut. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem budyniowy. W mało(...)mleko, nastepnie całość przelewamy z powrotem do garnka. Garnek wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń (ok. 4 min). Caly czas mieszamy aby się nie przypalił. Studzimy. W babeczkach wycinamy wgłębienie na krem. Ja posłużyłam się sprytną wycinarką do mufinek.Z ciasta pozostalego ze środka babeczek odcinamy skórke i kroimy w małą kostkę.       Plasterki

Mia Cucina Sofieta
Kremowa tarta pomarańczowa 188

pomarańczy. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając do chwili aż uzyskamy kremowy budyń. Ściągamy z ognia i dodajemy masło. Jeszcze raz na chwile stawiamy na ogniu i podgrzewamy masę przez około minute. Gotową masę chwile przestudzamy i jeszcze ciepłą wylewamy na gotowe ciasto. Na wierzchu układamy zamarynowane wcześniej pomarańcze. Pamiętamy by je odsączyć. Gdy masa wystygnie tarte odstawiamy

Przysmaki Karolki
Sernik wyborny 194

drugą mniejszą (1/4). Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalki. Większą częścią ciasta wyłożyć tortownicę o średnicy 28 cm i piec przez około 30 minut w 160 stopniach, wystudzić.  Masa serowa: 1 kg sera białego tłustego, mielonego  8 jajek 2 białka kostka masła 1,5 opakowania budyniu śmietankowego  szklanka cukru pudru  150 g kandyzowanej skórki pomarańczowej(...)wymieszać wymieszać z miękkim masłem, budyniem, cukrem oraz z jajkami. W osobnej miseczce ubić na sztywno białka. Do masy serowej dodać skórkę pomarańczową, rodzynki i startą skórkę z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Na sam koniec do masy serowej delikatnie wmieszać ubite białka. Gotową masę wylać na podpieczony spód na to zetrzeć resztę ciasta i całość piec przez około 60 minut

Krakowskie smaki Ani
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 370

białego twarogowego (u mnie zmielony z wiaderka)3 jajka1/2 szklanki cukru1/2 szklanki oleju słonecznikowego1opakowanie budyniu waniliowego ( minus 1 łyżka odłożona do piany)1 opakowanie cukru waniliowego2 szklanki mleka (przegotowanego zimnego)sok z połowy cytrynyPianka:3 białka1/2 szklanki cukru1 łyżka proszku budyniowego 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na blachę (spód i boki) wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką

UgotujmyTo.pl
Wielowarstwowy tort korzenny 1175

wyschną za bardzo, można upiec je na 1-2 dni przed przełożeniem ciasta- upieczone skrawki po ostudzeniu rozdrobnić na piasekMASA BUDYNIOWA- do 1/3 mleka dodać przesiane obie mąki oraz żółtka, dokładnie wymieszać- resztę mleka zagotować, do gotującego wlać przygotowaną mieszankę, cały czas energicznie mieszając, ugotować budyń (gotować do zgęstnienia 1-2 minuty)- gotowy budyń zdjąć z palnika, przykryć szczelnie folią(...)małymi porcjami budyń, ucierać do połączenia się budyniu z masłem i uzyskania gładkiej masy- gotową masę schłodzićPRZEŁOŻENIE- na talerzu/paterze ułożyć jeden z placków, posmarować go cienką warstwą powideł (1-2 łyżeczki)- drugi placek posmarować dość cienką warstwą masy budyniowej - należy rozplanować ilość masy tak, by starczyła na przełożenie wszystkich placków oraz posmarowanie ciasta z wierzchu, ja na każdy placek wyłożyłam

Smakołyki Bereniki
Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia 2354

polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia Składniki: Spód: około 230g podłużnych biszkoptów Krem cytrynowy: 500ml wody 150ml soku z cytryny skórka starta z 1 cytryny 170-180g cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3 żółtka 200g miękkiego masła w temperaturze pokojowej Krem(...)partiach dodać cytrynowy budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem, aż składniki się połączą (patrz FILM). Cytrynowy krem wyłożyć na biszkopty w blaszce, wyrównać. Krem śmietanowy: 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Ciągle mieszając mikserem powoli wlewać ostygniętą, lekko tężejącą, cytrynową galaretkę, mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Krem śmietanowy wyłożyć na ciasto w blaszce

Mała Cukierenka
Szarlotka z pigwą 169

jeszcze ciepła. Do pigwy trzeba dodać sok z cytryny żeby nie ściemniała.   składniki ciasto: 200g masła zimnego 210 g mąki pszennej 60 g migdałów zmielonych 4 żółtka sól szczypta 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 kg pigwy 1 budyń śmietankowy 10 łyżek cukru trzcinowego 1 cytryna puder do dekoracji  pigwa: Pigwę obieram

wesoła kuchnia
Lazania na własnym cieście 182

beszamelowy 2 szkl mleka 1,4 cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta imbiru sól pieprz 1 jajko Z mąki jajka i wody , z dodatkiem soli zagnieśc ciasto jak na pierogi. Podzielić na 4 i rozwałkować placki wielkości formy do pieczenia Lazani ok 28x 20 cm przygotować sos mięsny ; Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek(...)mąkę i mieszać, następnie stopniowo dodawać mleko i ciągle mieszać aż utworzy się sos o gęstości budyniu. Sos zmiksować blenderem, doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Na koniec wbić jajko i energicznie wymieszać. Lazanię kłaść warstwami w formie na natłuszczonym papierze , ciasto, sos mięsny, ciasto, sos beszamelowy, ciasto sos mięsny i na koniec ciasto  i grubsza warstwa sosu

Gotowanie jest łatwe
Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis 230

Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis U mnie w domy uwielbia się serniki dosłownie w każdej postaci. Często na pytanie „Co dziś upiec do kawy

Słodkie okruszki
Cytrynowiec z delikatną pianką 702

Delikatne ciasto z domowej cukierenki Apetycznej Babeczki, idealnie swoją świeżością wpisuje się w pierwszy dzień wiosny. Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru kryształu - 4 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii - skórka otarta z całej cytryny - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowa pianka: - 2 opakowania śnieżki - 1/2 litra mleka(...)budyniem,  dokładnie miksujemy i przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czas pieczenia 25 do 30 minut w temperaturze 180 C. Wykonanie pianki cytrynowej: 1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, mieszamy do zupełnego rozpuszczenia, odstawiamy do wystudzenia. 2. Mleko łączymy ze śnieżką, ubijamy wg. przepisu, następnie łączymy z tężejącą galaretką, miksujemy i wylewamy masę na wystudzony biszkopt. Odstawiamy ciasto

Apetyczna babeczka