ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:454/780)

Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella 909

Delikatny biszkopt przełożony prażonymi jabłkami z dodatkiem wanilii. Górę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach. BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklani mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 2 łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki(...)ubić na sztywną pianę. Ustawić mikser na najwyższe obroty i wsypywać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty i dodać po jednym żółtku, wlać olej. Na końcu wsypać przesianą mąkę z budyniem i delikatnie za pomocą łopatki wmieszać w masę. Wylać biszkopt do formy o wymiarach 23 x 33 cm. Nie należy jej natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru

https:KKuchniaMniam
Japoński makowiec. 157

Hmmm... jest niedziela więc do popołudniowej kawy czy herbaty przydałoby się jakieś ciasto! ja polecam to, oczywiście dziś go już nie upieczecie ale może w najbliższych dniach?! Polecam! Składniki; 50 dag  suchego maku 30 dag cukru 25 dag masła 9 jajek 70 dag jabłek budyń śmietankowy 1 opakowanie 15 dag bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, skorka z pomarańczy) 1 flakonik(...)razem z bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Do masy maślanej dodajemy mak, budyń w proszku, olejek arakowy, proszek do pieczenia i  kasze manne, jabłka starte i wszystko ze sobą mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy i przekładamy na blaszkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 143

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju(...)masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

Bon appetit mon amie
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 369

Karmelowiec – ciasto bez pieczenia Bardzo smaczne, proste i nie wymagające pieczenia ciasto. Polecam, jest rewelacyjne Składniki: Herbatniki – około 40 sztuk Słone krakersy – około 26 sztuk 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada(...)gorzka lub mleczna   *** Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach). Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki *** *** Na masę budyniową wykładamy słone krakersy *** *** Na krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze

Blog z Apetytem
Drożdżówki z serkiem i jeżynami. 176

szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki tortowej Ciasto: 4 kopiaste szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 2 jajka 5 dag masła lub margaryny ewentualnie ciepłe mleko Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 2 łyżki cukru do smaku 1 jajko 1 cukier waniliowy pół szklanki jeżyn 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 1 jajko pół szklanki cukru mąka pszenna

Izabelawkuchni
Sernik Zebra z nutellą 717

gorzkiej czekolady) 1kg sera z wiaderka (u mnie piątnica) 250g nutelli 0,5 szklanki cukru pudru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 5 jajek w temperaturze pokojowej odrobina esencji waniliowej Polewa: tabliczka mlecznej czekolady (100g) łyżeczka śmietany 18% łyżeczka masła Przygotowanie: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od zrobienia spodu. Tortownicę o średnicy 23cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka wsypujemy do wysokiego naczynia

ChilliJemy
Sernik z brzoskwiniami 241

zrobić z rękami”. I został rozkrojony na „śniadanie”. Składniki na ciasto: 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki 4 łyżki cukru  1 jajo    Masa serowa- 1 kg mielonego sera białego- zmielić 3 razy nie korzystać z sera z wiaderka 600 ml mleka 3 budynie śmietankowe pół szklanki cukru pudru + dodatkowo 4 łyżki cukru do budyniu(...)puder oraz cukier waniliowy. Ponadto 1 budyń z torebki, łyzkę mąki ziemniaczanej oraz jaja. I utrzec masę do momentu, aż będzie gładka i puszysta. Ma być jednolita i lśniąca.Dodać pokrojone w kawałeczki brzoskwinie. Następnie margarynę, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia siekamy a potem ugniatamy na kruszonkę , dodajemy jajo i szybko zagniatamy ciasto. Ja mam troszke ułatwioną sytuacje

Z Kuchni Do Kuchni
Pączko-babeczki 152

przepisem Składniki (6 sztuk): 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 2 jajka 4 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki sera białego Emilka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki stewii 0,5 łyżeczki suszonych drożdży Sposób przygotowania: Miksujemy wszystkie składniki przekładamy ciasto do silikonowej formy na muffinku  pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni gotowe

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto serowe z truskawkami 185

pudru 250 g twarogu półtłustego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej Dekoracja: kilka truskawek polewa czekoladowa lub cukier puder WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, sól, jajko i posiekane nożem masło. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać

Passions hobbies life
Urodzinowy tort z masłem orzechowym. 169

łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła 82 % 5 kopiastych łyżek masła orzechowego Dodatkowo: 5 dag mlecznej czekolady(...)obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty.  2. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie

Izabelawkuchni
Mini serniczki na owsianym spodzie z jabłkami i kruszonką 159

szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego szczypta cynamonu 2 łyżki ksylitolu Masa sernikowa: 250 g sera twarogowego (użyłam Wieluń. Mój Ulubiony) 4 łyżki budyniu waniliowego 4-5 łyżek ksylitolu 1 jajko szczypta mielonej wanilii Jabłka i kruszonka: 1 jabłko szczypta cynamonu 1/2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych  3 łyżki mąki pełnoziarnistej  3 łyżki(...)ksylitol, cynamon i wlać olej kokosowy. Wymieszać - ciasto ma wyjść lekko wilgotne i kleiste. Ciastem wylepić spód foremek na muffinki (użyłam silikonowych). Podpiec około 10 minut. Masa sernikowa: Do miski przełożyć twaróg, wbić jajko, dodać ksylitol i zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać budyń oraz wanilię i delikatnie zmiksować lub wymieszać. Ser wyłożyć na podpieczony spód, zostawiając miejsce

Healthy food explorer
Skąd pochodzą pączki i faworki? 143

miały na Bliskim Wschodzie, gdzie przyrządzano okrągłe bułeczki z ciasta chlebowego, w środek których wsadzano słoninę. Smażone były na smalcu i podawane do dań mięsnych suto popijanych alkoholem. Pączki są znane na całym świecie. Oprócz nadzienia z róży możemy znaleźć w nich różnego rodzaju konfitury, owoce, czekoladę, karmel, kremy, budyń a nawet słodkie likiery czy bakalie. Posypuje się je cukrem

Moja smaczna kuchnia
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2895

szpatułki. Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku(...)gęsty budyń. Zestawiamy z ognia o dostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Hawana 41154

folią aluminiową. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Z przestudzonego ciasta zdejmuję folię.  3. Masa: Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki i żółtka. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny(...)budyń, ucieram. Ananasa odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Owoce dodaję do masy i mieszam. 4. Poncz : Rum mieszam z sokiem z cytryny. Ponczem nasączam biszkopt. 5. Na biszkopt wykładam masę z ananasem, wyrównuję. Na masie układam bezę kokosową. Czekoladę rozpuszczam z mlekiem nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z polewy esy floresy. Ciasto wstawiam na 2 godziny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik w Cieście Kakaowym 223

umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części (jedna odrobinę większa). Zawijamy w folie i wkładamy na około 1 h do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera, zmielonego dwukrotnie 320 g cukru pudru 150 g margaryny 4 jajka 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka i sok z 1 cytryny(...)Ucierając stopniowo wlewamy przestudzoną margarynę, budynie śmietankowe, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Białka ubijamy oddzielnie. Dodajemy do masy serowej. Na małych obrotach miksera lub za pomocą łyżki delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wykonanie: Formę prostokątna o wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Lekko podsypując mąką rozwałkowujemy większą część ciasta. Przekładamy na dno formy

Made By Mom And Son