ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:457/780)

Tarta z rabarbarem, 100-tny wpis, Liebster Blog i...niespodzianka :) 201

będzie się rozpadał. W połowie szklanki wody rozprowadzamy i kisiel i wlewamy go ro rabarbaru. Masa powinna być bardzo gęsta. Odstawiamy do przestudzenia. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy nim tortownicę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni. W międzyczasie ubijamy bezę. Białka ubijamy na sztywno i powoli wsypujemy cukier. Całość mieszamy aż beza stanie(...)ugotowania budyniu czekoladowego w wieku 5 lat, który konsystencją przypominał niezidentyfikowaną, lejącą się ciecz, a nie owy budyń :D A tak całkiem serio to najszybciej zaprzyjaźniłam się z piekarnikiem i ta miłość (zresztą odwzajemniona) pozostała po dzień dzisiejszy :) Pieczenie ciast niesamowicie mnie wkręciło i intrygowało, dopiero później przyszedł czas na gotowanie, głównie za sprawą starych, babcinych książek kucharskich, które stały

My simple kitchen
Sernik Izaura 185

zmielonego białego sera 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy 1. Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier, kakao, wodę i zagotowujemy ciągle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 1/3 szklanki na polewę. Masę lekko studzimy i dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy cienką warstwę ciasta na blachę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Ser przekładamy

Krokusowy Dom
Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 163

lodówki i wałkujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Blaszkę (klasyczną prostokątną) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią ciasto i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy spód przez 15 minut. Masa serowa: 250 g zmielonego twarogu/mascarpone 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez

Czarnawisienka
Sernik z rosą - pyszny 171

mąką, przełożyć do blaszki i po nakłuwać widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i podpiekamy około 15-17 minut. Ciasto ma się lekko ze złocić. Masa serowa: 1,2 kg twarogu półtłustego lub tłustego (3-krotnie zmielonego) 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 40 g każdy, bez cukru 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 szklanki oleju rzepakowego

kruche babeczki
Sernik z białą czekoladą i borówkami-zamiast borówek-żurawina 219

książka jest na zdjęciu . składniki na spód 200 g herbatników petitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie spód – ciasteczka rozdrobnić

Moje Wyroby
Ciasto Czekoladowo Kokosowe z masą serową 276

octu Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier aż do uzyskania sztywnej bezy. Wlewamy sok z cytryny i ocet, lekko mieszając dodajemy wymieszane: mąki z proszkiem i wiórki kokosowe. Ciasto przekładamy do blachy 22cm x 26 cm. i pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni.  Studzimy. Składniki na masę serową: 700 g dwukrotnie zmielonego sera białego(...)minut na małym ogniu, stale mieszając( aż masa zgęstnieje i nabierze konsystencji gęstego budyniu). Dzielimy na 2 części. Dodatkowo: polewa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat czekoladowy   ½ ciepłej masy serowej   blat kokosowy   ½ ciepłej masy serowej   blat czekoladowy   polewa+ wiórki Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny, aż masa serowa całkowicie ostygnie

Domowe ciasta
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 227

ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu  śmietankowego bez cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru(...)było grudek  z proszkiem budyniowym, mąką pszenną i polową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać masę na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony budyń utrzeć z miękkim masłem na puch.  Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać  kakao i pokruszony drobno wafelek, zmiksować lub wymieszać szpatułką. Dno tortownicy

Wanilia i Kardamon
Ciasto "Tropiki pod kokosowym obłokiem". 114

Pyszne, lekkie i delikatne ciasto. :) Składniki: I. Biszkopt: 4 jaja w temp. pokojowej szczypta soli 4 łyżki cukru  4 łyżki mąki 1,5 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) kilka kropel aromatu pomarańczowego II. Warstwa owocowa: 1 puszka ananasa 1 puszka mieszanki egzotycznych owoców 1 puszka mandarynek 400 ml syropu po owocach z puszki (według uznania) 1 budyń bananowy

DominikaDolci
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami 162

opakowanie) ¼ szklanki mleka 1 jajko ¼ łyżeczki cynamonu Garść borówek 2 łyżki rodzynek Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około

VioletoweKucharzenie
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 160

Wszyscy robią teraz ciasta z owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta

Kuchnia Pokoleń
sernik z masą kokosową 176

batoniki bounty. Wizualnie prawie nie widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek(...)małym ogniu kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia.  Czekoladę połamać i zalać mlekiem , rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto a wierzch posypać kokosem. Wstawić do lodówki na minimum kilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Łącki przekładaniec 188

wcześniej i zostawiam na noc). Krem Składniki: 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 5 żółtek, które zostały nam z ciasta orzechowego 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 370g masła Wykonanie: Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć z wystudzonym budyniem. Biszkopt lekko nasączyć pozostałym płynem, w którym moczyły się śliwki. Posmarować cienko kremem, przyłożyć

W garach u Gosi
Ciasto kakaowe z bezą 210

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao(...)łyżce  i ucieramy krem, aż do wykończenia budyniu, dodajemy rum i dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt przecinamy.  Krem dzielimy na dwie części,  Biszkopt wykładamy na blaszkę smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną i wystudzoną czekolada i krówką polewamy ciasto

Garnkowe fanaberie
Różowy biszkopt z różaną nutą 147

piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju barwnik spożywczy czerwony Przepis : Wymieszaną

Domowe Torty
Babka majonezowa 173

przygotować tę dość oryginalną babkę. Moje obawy były nieuzasadnione. Wszystkie składniki pięknie się połączyły i powstało bardzo smaczne ciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach

Pan i Pani Smith w kuchni