ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:448/780)

Urodzinowy kolorowy torcik na bitej śmietanie z owocami 316

Przełożyć do formy wyłożonej papierem i piec przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. (Sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem ciasta, czy na pewno jest upieczone.)Zielony krem:900 ml zielonego soku przecierowego (np. Pysio jabłko-banan-kiwi),3 budynie (na pół litra mleka) o smaku śmietankowym.Z soku odlać szklankę, resztę zagotować. W odlanej szklance soku rozmieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczka w trzech smakach 177

proste babeczki czekoladowe+ czekoladowe draże (lub czekolada)Składniki na krem budyniowy+ gorzkie kakao, kilka truskawekPrzed zrobieniem babeczek warto przygotować sobie budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady

Ciastkozercy
Mini serniczki bezglutenowe 243

upiekę i ja.... Bezglutenowe mini bananowe serniczki..Moje serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 serek homogenizowany waniliowy lub naturalny czekolada bezglutenowa polecam Goplana śmietanka 36% male opakowanie

NaKońcuJęzyka
Sernik doskonały 274

ciastach z owocami naszła mnie ostatnio ochota na sernik. Ten jest połączeniem czekoladowego ciasta i kremowego sera.Składniki:Warstwa jasna:- 1 kg sera- 1 szklanka cukru pudru- 6 jajek- 1 kostka masła- 1 budyń śmietankowy- 1 cukier waniliowy- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaWarstwa ciemna:- 1 szklanka cukru zwykłego- 1 kostka margaryny- 3 łyżki kakao- 6 łyżek wody- 1 łyżeczka cynamonu

Zainspirowana w kuchni
Bułki paryskie czyli drożdżówki z jabłkami 230

się ta masa jabłkowa, jabłka ciekawie łączą się ze śmietanką tworząc coś na wzór jakby budyniu, delikatnego kremu. Polecam nie tylko do śniadaniówki, ale także na piknik! Dla kogo: dla szukających przepisu na "coś do śniadaniówki" dla jabłkożerców dla lubiących drożdżowe wypieki Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 150ml mleka 30g świeżych drożdży pół szklanki cukru (ok. 100g) jajko

Mania Wypiekania
SMACZNE CIASTO CAPPUCCINO + FILMIK 321

dalej miksujemy, następnie wsypujemy mąkę, kakao i proszek, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę 25/30 cm. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 185 % C.  Biszkopt po upieczeniu studzimy i przecinamy na dwie równe połówki. Masa - mleko mieszamy z wszystkimi składnikami, -oprócz masła - , zagotowujemy ciągle  mieszając. Budyń będzie bardzo gęsty, należy go całkowicie ostudzić.  Masło miksujemy robotem(...)następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cappuccino i ciągle mieszamy aż wszystkie składniki się wyrobią.  Biszkopt nasączamy słodką herbatką, rozkradamy masę cappuccino, przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy i odkładamy do schłodzenia.  Śmietana - bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, na koniec wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, szybko miksujemy. Śmietanę rozkładamy na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta posypujemy słodkim kakao

Kulinarne Fantazje Marioli
Letni sernik z brzoskwiniami. 212

Składniki na letni sernik z brzoskwiniami na blachę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko MASA SEROWA: 500 g brzoskwiń 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki cukru pudru 250 g sera białego mielonego

Rozpustne gotowanie
Sernik ze śliwkami 167

lodówki, a następnie rozwałkować, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać 10-15 minut w temperaturze 200 o C. Masa serowa: 1 kg białego sera; 20 dkg cukru pudru; 1,5 szklanki śmietany 30%; 1 budyń waniliowy; 5 jajek; szczypta soli; Ser zemleć dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem

In my kitchen
Sernik królewski 218

Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (krajanki) 1 kostka masła 6 jajek 3 łyżki grysiku (ewentualnie budyń śmietankowy) 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru bakalie Przygotowanie : Masa kakaowa: Margarynę rozpuszczamy w garnku, pozostałe składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których formujemy kule (1 większa od drugiej), zawijamy je w folię

Mechanik w kuchni
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM 186

roztopionego masła 1/2 szklanki  mleka 2 jaja+2 żółtka 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/2 szkl. cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Dodatkowo: owoce (do nadzienia) 1 budyń śmietankowy ugotowany z połowy przewidzianej na opakowaniu mleka kruszonka  z tego przepisu Wykonanie:   Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mleka. Odstawić(...)przesianą mąką, następnie dodać ubite jaja, aromat, szczyptę soli  i wyrobić gładkie ciasto. Na końcu wlewamy do ciasta ciepłe, roztopione masło i wyrabiamy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, ale niezbyt cienko (ok 8mm) i wycinamy kubkiem trochę większe kółka niż obwód szklanki

Walijskie Pichcenie
pyszna domowa kremówka 412

składniki na ciasto: 2 szkl mąki 250 g margaryny 1/2 szkl kwaśnej śmietany wykonanie : Mąkę siekamy z zimną margaryną, dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy na ok. 60 min. do lodówki. Następnie dzielimy na 2 części. Każdą rozwałkowujemy na wielkość blaszki (). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy, każde z osobna w 180 st. C na złoty kolor(...)masło i zagotowujemy. Do osobnego naczynia wlewamy 1 szklankę mleka, dodajemy mąkę, żółtka oraz budyń. Wszystkie składniki miksujemy. Gdy mleko na palniku będzie wrzało dodajemy zmiksowane pozostałe mleko, cały czas mieszając, żeby nie przywarło do momentu aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na jedno ciasto i przykrywamy drugim. Wierzch ciasta lekko uciskamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 230

części, każdą część spłaszczyć, owinąć folią i włożyć na 1,5 -2 godzin do zamrażarki. ( jeżeli ciasto będzie na tyle twarde , by je zetrzeć na tarce,)   Składniki na masę serową : 1 kg twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie, 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku, 125 g. miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA masy serowej: Mielimy dwukrotnie(...)Białka ubić na sztywno z cukrem . Blachę o wymiarach 36 cm x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce ( duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową Na masie serowej ułożyć pokrojone kawałki brzoskwiń. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty

Pysznosci Babci Basi
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 162

mąki pszennej 250 gram zimnego masła  2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Zimną margarynę siekamy na drobne kawałki i ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto.  Dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie jedną z części ścieramy na tarce na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wkładamy(...)ubijamy aż do momenty kiedy cukier przestanie być wyczuwalny. Delikatnie mieszając dodajemy kisiel i budyń, a na koniec stopniowo dolewamy olej i mieszamy do połączenia się składników.  Masę delikatnie przekładamy na wystudzony i podpieczony spód, posypujemy rabarbarem, a na górę ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy przez ok 30-40 minut w temperaturze 190 st.C

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto Czarna róża. 173

najpierw wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy osobno w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut na blado złoty kolor. Studzimy.      Pozostałe ciasto wyjmujemy z lodówki, każdą część wałkujemy na placki o wymiarach 16x35 cm, smarujemy chłodną masą makową, zwijamy na rolady i układamy obok siebie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (taka(...)się zagotuje wyjmujemy laski wanilii, wsypujemy cukier, mieszamy aż się rozpuści, a następnie wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy ciągle mieszając przez 1-2 minuty, następnie zdejmujemy z ognia dodajemy masło i mieszamy, aż masło całkowicie się rozpuści. Studzimy. PRZEŁOŻENIE: Blaszkę, w której piekły się wszystkie ciasta, wykładamy papierem lub folią aluminiową. Na spód wykładamy jeden placek, na nim rozsmarowujemy połowę kremu

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z wiśniami 785

szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego sok i skórka otarta z cytryny 1 słoik wiśni w syropie (400ml) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, proszek i cukier wymieszać. Masło rozpuścić, przestudzić, wlać do suchych składników, dodać śmietanę i zagnieść ciasto (jeśli będzie mocno się kleić, dosypać trochę mąki). Ciasto podzielić

Obiad gotowy