ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:455/780)

Tort serduszko z białą czekoladą i malinami 184

Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT MALINOWY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 op. budyniu malinowego (proszek ) szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 125 g. malin SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Domowe Torty
Ciasto 3 Bit 169

pieczenia ciasta. Częstotliwość przygotowywania ciasta nutella była już tak duża, że trzeba było zrobić coś nowego. Jest to kolejne ciasto, w którym wykorzystuje się herbatniki. Masę budyniową można zastąpić gotową masą do karpatki. Bardzo serdecznie polecamy.  Składniki: - 3 budynie waniliowe - 3 śmietan fix - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 0,5 l śmietanki  36% - 0,5 l mleka - 3 paczki

Pan i Pani Smith w kuchni
pieczony sernik z budyniem malinowym i truskawkami... 182

cukier 4 łyżki jajka utrzeć w robocie z cukrem na puszysto na kogel-mogel do masy wsypać budyń malinowy, twaróg z wiaderka i krótko wymieszać do połączenia składników z jajka, mąki, zimnej palmy, cukru mikserem utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa mleczna 104

cukru rozkruszone tabletki stewi wg. smaku Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy (dodając stewię wg. smaku) jajko dokładni roztrzepujemy, dodajemy budyń i stewię (ja dałam 3 rozkruszone tabletki) dokładnie mieszamy kiedy mleko zacznie lekko wrzeć po brzegach wlewamy kluski (ciasto jest dość rzadkie) mieszamy, żeby odkleić kluski od dna gotujemy na małym ogniu około 1-2 minuty SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Babka wielkanocna 143

pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać około 10 minut. Mąkę wymieszać z budyniami i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę, jogurt i olej, aż do wyczerpania składników. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy babkowej z kominkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut

In my kitchen
Pyszny sernik 282

składnikami, dodać żółtka i zagnieść ciasto w jednolitą kulę. Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego sera; 7 jaj; 85g masła lub margaryny; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam od siebie); 1 budyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie(...)stopniowo dodawać ser i miękkie masło lub margarynę. Następnie dodać budyń w proszku i miksować dość długo, aż masa będzie gładka. Dodać bakalie i lekko zamieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką do momentu połączenia się składników. 3/4 ciasta rozwałkować na spód formy wyłożonej pergaminem (ciasto ma być cieniutko rozwałkowane

In my kitchen
Muffiny bananowo-czekoladowe 201

cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Formę do pieczenia muffinów wypełniam foremkami papierowymi i za pomocą rękawa cukierniczego wypełniam ciastem do 3/4 wysokości. Muffiny piekę ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do ozdoby wykorzystałam cukier puder, oraz budyń (aby budyń był gęsty polecam użyć na jedną paczkę o połowę mleka mniej niż w przepisie). Smacznego

Pause Gotowanie!
Kruche babeczki z kremem 108

margaryny 2 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć, szybko zagnieść, zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Ciastem wylepiać foremki posmarowane tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze ok.  200 stopni C. Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka masła 1/2 szklanka cukru zapach waniliowy Mleko zagotować z cukrem , dodać budyń. Wymieszać

Na słodko lub wytrawnie
839. Orzechowy krem kukurydziany. 167

Orzechowy budyń kukurydziany* z malinami *z masłem orzechowym, mąką kukurydzianą(a pomysł ten wpadł mi podczas robienia kremu do ostatniego ciasta snikers, kiedy siłą powstrzymywałam się by nie zjeść całego z miski xd ;) ) Jak tam wybawiliście się? Ja jak najbardziej ;) Impreza zdecydowanie udana, praktycznie zero snu, ale co tam, no bo wracając do domu o 12 godzinie

More food, love and dreams
Rafaello – ciasto bez pieczenia 59410

odjęłam cukru.Dobrze jest go zrobić o cały dzień przed podaniem, by poleżał sobie w lodówce, a smak tego ciasta bez pieczenia to jest rewelacyjny na trzeci dzień właściwie. Ja go robiłam w ...kilka minut ,poza czasem chłodzenia budyniu. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mąki pszennej  1 mały cukier waniliowy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 173

ponadto - żadnego głębszego, sensowniejszego smaku. Była to ogromna pomyłka! Ciasto jest pyszne! Ponadto naprawdę efektownie się prezentuje :) CIASTO Z MUSEM Z SOKU OWOCOWEGO I ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 50 gram mąki - 50 gram cukru - 12 gram budyniu w proszku bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli(...)owocowego: - 900 mililitrów dowolnego soku przecierowego (typu Kubuś) - u mnie zielony - 3 opakowania budyniu śmietankowego - duże opakowanie delicji Przygotowanie musu z soku owocowego: 250 mililitrów soku mieszamy z 3 budyniami. Pozostały sok gotujemy i wlewamy do niego mieszankę sokowo-budyniową. Szybko mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na upieczony wcześniej biszkopt , wyrównujemy. Układamy na wierzchu delicje, lekko dociskając. Składniki

Życie zamknięte w smaku
Sernik Toffi 458

jajek - 1 budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - skórka z  1 cytryny ( sparzyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach ) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - opcjonalnie kilka łyżek cukru pudru - szczypta soli Polewa kajmakowa: - reszta kajmaku z puszki - 50 ml śmietanki 30 % - 50 g płatków migdałowych lub posiekanych migdałów Sposób wykonania : Składniki na ciasto zagnieść szybko i włożyć(...)minut . Odstawić do ostygnięcia . Masa serowa : masło utrzeć dodając stopniowo kajmak ,jak składniki się połączą dodawać po jednym żółtku ,zmniejszyć obroty i dodać proszek do pieczenia wymieszany z budyniem,wymieszać, białka ubić a pod koniec dodać szczyptę soli, ubite białka wymieszać delikatnie z masą serową,dodać olejek waniliowy i skorkę z cytryny ,spróbować masę jeżeli jest za mało słodka można

Wypieki Rene
Pączki nakładane łyżką, ciasto jest z ziemniakami. 146

minuty, interwał, naczynie zamknięte wyjąć ciasto z naczynia, włożyć do miski, przykryć, odstawić na godzinę Smażenie – olej wlać do miski, dodać kostkę smalcu i rozgrzać bardzo mocno. Nabrać ciasto na łyżkę lekko zanurzyć w oleju. Jak słychać że się pączek smaży i tworzą się bąbelki naokoło to znak że można już smażyć pączki. Smażyć z dwóch stron na złoty(...)pączki smażą się za szybko mogą być surowe w środku. Wyciągać pączki łyżką cedzakową i rozłożyć na kuchennym papierowym ręczniku. Pączki nadziewałam za pomocą szprycki. Do szprycki włożyć ugotowany budyń lub dżem i nakłuwając gorącego pączka wdusić nadzienie. Polukrować pączki, ja polałam lukier ze strony gdzie pączki były nakłute i wprowadzone nadzienie. Pączki są pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 229

Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami – Dzisiaj kolejne pyszne ciasto w Małej Cukierence :). Mocno kokosowe, na kakaowym biszkopcie z owocami. Jest smaczne, wilgotne, kremowe, waniliowe i troszkę kwaskowate od owoców. Bardzo mi smakuje. W przygotowaniu nie jest trudne, nie użyłam żelatyny, ani budyniu. Krem jest na serku mascarpone, śmietance i wiórkach kokosowych. Radzę więc użyć dobrego serka mascarpone. Zamiast

Mała Cukierenka
Ciasto z masą jogurtowo-kokosową oraz czarną porzeczką Lodzi 416

wszystko siekamy nożem, następnie szybko zagniatamy ciasto. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, aby dobrze się schłodziło. Składniki na masę jogurtowo-kokosową: 3 opakowania jogurtów typu greckiego (po 350 g każdy) 250 g drobnych wiórków kokosowych  0,5 szklanki płatków migdałowych 0,5 szklanki suszonej żurawiny (można zastąpić rodzynkami) 2 budynie waniliowe aromat waniliowy 5 białek 3/4 szklanki(...)porzeczki Lodzi Wykonanie: Jogurty zmiksować z wiórkami, płatkami migdałów, żurawiną suszoną oraz  budyniem i aromatem. Białka oraz sól ubić na sztywno następnie dodać cukier i ubić aż się rozpuści. Przełożyć do masy jogurtowo-kokosowej i dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Z lodówki wyjąć schłodzone ciasto i podzielić na dwie równe części. Blaszkę 20 x 34 wyłożyć papierem pergaminowym. Pierwszą

kgwjanczewo