ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:435/780)

Szachownica sernikowa 314

sernikiem cytrynowym. Końcowy efekt jak dla mnie jest na 5+, ponieważ moja szachownica jest lekko "pijana" tak moja przyjaciółka to określiła ;) ale smak według mnie rewelacja. Składniki:    ciasto (upiec rano lub dzień wcześniej) :      350g mąki      2 jajka      1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia i sody(...)szklanki cukru     budyń śmietankowy (40g)     6 jajek     skórka starta z limonki i sok wyciśnięty z limonki     150g miękkiego masła     1 serek mascarpone  (250g)   polewa:     gorzka czekolada     1 łyżeczka masła     2 łyżki mleka Przygotowanie:    ciasto:    w jednej miseczce połączyć

Amatorka kuchenna
Ciasto łaciate z masą serową 335

cukru 200 g masła łyżka ekstraktu waniliowego 6 żółtek 1 op. budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szkl zimnego mleka Poncz:  2/3 szkl wody 2 łyżki cukru kieliszek rumu Polewa: 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru  2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny Ciasto jasne: białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodając cukier. Dodać przesianą

Smakołyki Asi
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 350

mojej rodziny. Zapraszam Was po przepis na mój autorski sernik.  Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka- u mnie President 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie  pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: 1,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki(...)nich sok, miksujemy, wlewamy do masy serowej. Dodajemy budynie i mąkę ziemniaczaną,  miksujemy. Sprawdzamy smak, jeśli na nasze upodobania masa jest za mało słodka, możemy dosłodzić cukrem pudrem i wymiksować. * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.  * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu

Z Majeczką w kuchni
Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą 551

budyń malinowy bez cukru lub waniliowy bez cukru Spód: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką lub szpatułką. Dodać pokrojone masło i wymieszać mikserem, aż powstaną takie sypkie okruchy ( patrz FILM , można również masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, podsypując mąką i następnie zagnieść krótko palcami). Dodać żółtka, śmietanę i wymieszać mikserem, aż powstanie ciasto(...)wymieszać delikatnie łyżką. Owoce wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Beza: 5. Białka przełożyć do czystej suchej miski i ubić mikserem. Następnie po łyżce dodawać cukier, dodać cukier z prawdziwą wanilią i jeszcze przez chwilę (około 2-3 minuty) mieszać mikserem, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Dodać budyń i wymieszać. 6. Bezę przełożyć na owoce w blaszce

Mała Cukierenka
SERNIK WYKWINTNY 163

zmielonego 250 g masła 400 g cukru 10 jaj, osobno białka i żółtka 1 budyń śmietankowy 6 łyżek kaszy manny 200 ml śmietany kremówki ( 36 %) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli opcjonalnie bakalie Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 170 st bez termoobiegu. Przygotujcie formę do ciasta 25x30 cm, wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Masło utrzyjcie mikserem, aż stanie się puszyste(...)długo, najlepiej kilkanaście minut), w drugiej ubijcie białka ze szczyptą soli, a w trzeciej śmietanę kremówkę. Do masy serowej dodajcie utarte żółtka, chwilę zmiksujcie. Dolejcie ekstrakt z wanilii, wsypcie budyń i kaszę manną, wymieszajcie do połączenia składników. Teraz dodajcie ubitą kremówkę,  połączcie z pozostałą masą. Pod koniec dodajcie ubite białka, delikatnie wymieszajcie z masą serową. Jeśli chcecie upiec sernik

OliveandThyme
Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia 169

chciało mi się uruchamiać piekarnika, ba nawet nie chciało mi się gotować budyniu do wykonania podstawy kremu…ale wiedziałam, że niebawem zjawi się ktoś ważny i przydałoby się jakieś ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser

Domowe ciasta
Sernik na kruchym cieście z rodzynkami i kisielem. 152

cytrynowy kolor i smak. Czuć w nim nutkę gotowanego kisielu. Zawsze do serników dodawałam budyń waniliowy, ale wpadłam na pomysł, żeby dodać kisiel, postawiłam na smak cytrynowy i wyszło bardzo pysznie. Sernik ma aksamitną konsystencję i jest delikatny w smaku. Polecam. Upieczcie koniecznie :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 małe

Izabelawkuchni
Placek kefirowy ze śliwkami 162

Proste, pyszne, szybkie ciasto ze śliwkami. Składniki 250 ml kefiru 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/3 szklanki mąki z sorgo 40 g budyniu waniliowego 2 jajka 10-12 szt śliwek węgierek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka i kefir powinny mieć temperaturę pokojową

R'n'G Kitchen
Słodkie środy - Cynamonowa szarlotka z pianką 165

Ktoś dzisiaj skusiłby się na kawałeczek? Do kawy idealna .... Cynamonowa szarlotka z pianką SKŁADNIKI : ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany pianka: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy  1 szczypta soli  jabłka: około 8-10 średnich jabłek 3 łyżki cukru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Serniczek "Zielone jabłuszko" 402

się w ustach.  Idealne ciasto do kawy na wyjątkowe okazje. Polecam :) Do pieczenia użyłam margaryny Palma z murzynkiem spółki Bielmar, która jest niezawodna do wszelkiego rodzaju wypieków. Sernik: 1kg serka do serników z wiadereczka 12 żółtek szkl cukru pudru 8 białek 1/2 szkl cukru kruształu 200g margaryny Palma spółki Bielmar 1 łyżka budyniu śmietankowego ziarenka z 1 laski wanilii(...)składniki powinny mieć temp. pokojową. Do misy miksera przełożyć ser, margarynę Palmę, ziarenka wanilii, budyń, cukier puder i żółtka. Utrzeć do połączenia składników. Białka ubić na sztywno z cukrem kryształem a następnie łyżką wymieszać z masą serową. Blaszkę (24036cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Sernik ostudzić i najlepiej wstawić

Smakołyki Asi
Ciasto pijak z galaretką 6201

moja zmieniona wersja "pijaka". Polewę czekoladową zamieniłam na cytrynową galaretkę i dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy(...)mieszając zagotować. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając. Na końcu wlać około 50 ml spirytusu i wymieszać. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Warstwy ciasta: biszkopt z wierzchu nasączony spirytusem lub wódką, cienko posmarowa ć marmoladą, 3/4 kremu budyniowego, blat kokosowo -makowy, 1/4 kremu budyniowego

Ala piecze i gotuje
Chałwowiec bez pieczenia 547

miłośników chałwy – obłędnie pyszne ciacho na herbatnikach, przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym. Ciasto nie wymaga pieczenia i jest dość szybkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: ok 50 sztuk kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 3 budynie śmietankowe -po 40g (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka miękkiego masła (200g(...)budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem *** *** Chałwę kruszymy *** *** Do kremu dodajemy 250g pokruszonej chałwy, mieszamy i dzielimy krem na cztery części. Jedną część kremu wykładamy na herbatniki *** *** Całość przykrywamy

Blog z Apetytem
Sernik z rosą i kawą 158

mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Składniki na masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek 2 jaja 1 szklanka oleju skórka otarta z 1 cytryny ½ szklanki śmietany 2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy Ser mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy

Domowe ciasta
Ciasteczka budyniowe, niesamowicie kruchutkie... 180

dziećmi... :)  W ramach przestrogi: ciasto wychodzi bardzo, ale to bardzo kruchutkie. Delikatne i nawet klejace. Takie ma być. Trzeba tylko cierpliwości przy wałkowaniu i gotowej garści maki do podsypywania. Przepis z bloga My culinary art . Składniki: (zależnie od wielkości foremek okolice 20-25 sztuk) 110 g mąki pszennej 1 op. budyniu waniliowego (40g) 50 g cukru pudru(...)Zmiksuj, aż masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodaj mąkę wymieszaną z budyniem. Miksuj kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykryj kawałkiem folii i wstaw do schłodzenia do lodówki na godzinę. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Blat posyp obficie mąką, wyłóż ciasto i rozwałkuj na grubość około 3-4mm. Wycinaj ciasteczka (ulubiona foremka lub niewielka

Lejdi of the house