ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:427/780)

Sernik z pianką 157

jest lekki, mokry, rozpływający się w ustach. Przepis ten jest w mojej rodzinie od mojego dzieciństwa. Bardzo go lubię, więc mam nadzieję, że i Wam posmakuje 😚 Składniki (blaszka o : ciasto: mąka 30 dag, margaryna lub masło 18 dag, żółtko 1 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z cytryny 1 łyżka, masa(...)cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto schładzamy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Sernik z pianką 183

jest lekki, mokry, rozpływający się w ustach. Przepis ten jest w mojej rodzinie od mojego dzieciństwa. Bardzo go lubię, więc mam nadzieję, że i Wam posmakuje 😚 Składniki (blaszka o : ciasto: mąka 30 dag, margaryna lub masło 18 dag, żółtko 1 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z cytryny 1 łyżka, masa(...)cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto schładzamy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Ciasto malina w stogu siana 155

stopni. Mi wyszły 2 blaty z tego ciasta. Jeden pokruszyłam na wierzch ciasta Masa budyniowa: 1 szklankę mleka mieszamy trzepaczką z żółtkami, cukrem,cukrem waniliowym,mąkami. Pozostałe mleko podgrzewamy w garnku. Do gotującego się mleka wlewamy mieszaninę z żółtkami. Gotujemy chwilę mieszając. Powinien powstać budyń. Ugotowany budyń studzimy. Zupełnie zimny budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej ( z zimnym masłem

Bon appetit mon amie
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 389

leciutkie i ma coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo: 50g czekolady (tj. ½ standardowej(...)chłodne miejsce do ostygnięcia. Następnie miksujemy miękkie masło i dodajemy po trochu zimnego budyniu. Na koniec dodajemy ananas pokrojony w drobne kosteczki (około 5x5 mm) i mieszamy łyżką z resztą masy. Biszkopt przekładamy masą budyniową, na którą kładziemy warstwę kokosową (by łatwiej nam się kroiło ciasto, przed położeniem na wierzch, warstwę kokosową lekko nacinamy ostrym nożem). Czekoladę łamiemy na drobniejsze

Smakowy Raj
kakaowe ciasto z jagodami i kremem grysikowym 5512

bezą z orzechami. Ciasto bardzo ładnie się kroi ale najlepiej robić to na drugi dzień, kiedy masa zastygnie i smaki się połączą.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 5 żółtek 2 białka 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 250 g masła 7 łyżek wody 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem(...)mrożonych ale wtedy należy je rozmrozić i odsączyć z soku. Kasza manna po ugotowaniu powinna być gęsta jak budyń. Ponieważ różne rodzaje kaszy różnie gęstnieją, może się okazać, że trzeba dać trochę więcej grysiku niż te 6 łyżek.  Przygotować ciasto: masło, wodę, kakao i cukier zagotować i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Do zimnej masy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto „Ptasie Mleczko” 942

Bardzo przyjemne w smaku ciasto. Lekkie. Słodkie. Proste do przygotowania. Z doskonałą polewą, którą wykorzystam też do innych wypieków. Jedynie biszkopt przygotowany z dodatkiem budyniu w proszku nie przekonuje mnie w 100%. Wyszedł smaczny, aczkolwiek trochę mi się kruszył. Następnym razem spróbuję wykonać zwykły biszkopt z dodatkiem kakao. Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki(...)budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju Masa: 500 ml śmietanki 30% 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150g) 1 cukier wanilinowy 2 galaretki cytrynowe Polewa: 1/2 kostki masła 1 szkl. kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl. wrzątku Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich

Smaki Na Talerzu
miodownik z serem gotowanym 210

łyżeczki sody wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder, sodę oraz masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajka oraz miód, ponownie siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Rozwałkowujemy na trzy równe placki. Przekładamy do blaszki (ok. 21x32cm) i pieczemy każdy z osobna w 160 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki(...)mielimy. Do zmielonego sera dodajemy cukier oraz żółtka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 min. Budyń mieszamy w mleku i dodajemy do gotującego się sera. Dokładni mieszamy i zagotowujemy. Ciepłą masą serową przekładamy placki. wykonanie ciasta: Jeden z blatów umieszczamy w blaszce rozsmarowujemy na nim równomiernie masę jabłkową, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Na nim równomiernie rozsmarowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 166

około 17-18 równych kawałków - warto przed pokrojeniem zrobić w cieście delikatne nacięcia, jakby linie według których będziemy ciasto cięli. Dzięki temu będziemy mieli pewność, że uzyskamy odpowiednią ilość kawałków. Składniki na krem: - 1 litr mleka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (waga 1 opakowania 40 g) - 7 łyżek mąki pszennej - 9 łyżek cukru - 200 gram masła, o temperaturze pokojowej(...)folią spożywczą, w taki sposób, by dotykała jego powierzchni i by nie zrobił się na nim tzw. kożuch). Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Partiami dodajemy do niego chłodny budyń, cały czas miksując. Składniki na warstwę śmietanową: - 400 mililitrów śmietany kremówki (36%) - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie warstwy śmietanowej: Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Warto

Życie zamknięte w smaku
Ciasto Cycki mulatki 376

stopni C 20 - 25 minut. Ciasto wystudzić. Krem: Żółtka zmiksować z 100 ml mleka i obiema mąkami, a pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę z jajek i gotować ciągle mieszając na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty i jednolity budyń. Budyń przykryć ręcznikiem papierowym(...)dokładnie wystudzić. Masło zmiksować do powstania puszystej konsystencji, następnie nie przerywając miksowanie dodawać po łyżce wystudzony budyń. Krem powinien mieć jednolitą konsystencję. Polewa: Składniki rozpuścić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszać do uzyskania jednolitej i lśniącej polewy. Jak złożyć ciasto? Biszkopt posmarować dżemem i położyć na nim blat z wiórków i maku. Na warstwie makowo-kokosowej

Kuchcik gotuje
Ciasto kukułka bez pieczenia 184

tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych składników smakowo i inaczej je po prostu złożyłam. Mówię Wam pychota! Składniki: 1 opakowanie herbatników pełnoziarnistych np. Bonitki z Biedronki 250 gram 1 puszka masy o smaku kukułka 660 ml śmietanki 30-36%(3 kubki) 1 budyń o smaku tofi 100 gram masła(...)kremu budyniowego: Z 500 ml mleka odlewamy 1 szklankę. Rozprowadzamy w niej zawartość torebki z budyniem. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozprowadzony proszek. Całość chwilę gotujemy, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Po dokładnym wystudzeniu miksujemy masę z miękkim masłem.  Wykonanie ciasta: Formę o wymiarach ok 20 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia może pomóc przy krojeniu

Życie zaczyna się w kuchni
Waniliowy sernik z jabłkami 182

pewno posmakuje i Wam :). Bardzo polecam...wpisać go na listę świątecznych wypieków ;).   Przepis, z moimi modyfikacjami ( przede wszystkim zmniejszona ilość cukru w masie serowej ) pochodzi  STĄD . Kruche ciasto: 240 g mąki pszennej 100 g masła, zimnego 20 g smalcu, zimnego 2 żółtka ( białka zachowujemy do masy serowej ) 85 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)masła 220 g kwaśnej śmietany 18 % 220 g cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego ( 2 x 40 g ) ziarenka z jednej laski wanilii Ponadto: około 4 - 5 średnich jabłek jabłek Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z cukrem pudrem oraz z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę masło wraz

Opowieści z piekarnika
MIĘTUSEK 141

wymieszać powoli i delikatnie.  Ciasto wylać na papier do pieczenia wyłożony na blaszce o wymiarach 24x36cm. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach C. krem miętowy: Wodę przelać do rondelka wsypać landrynki i na małym ogniu rozpuścić cukierki. W tym samym czasie 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować, w reszcie mleka rozrobić budyń, wlać do gotującego się mleka(...)wystygnięcia.  Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu nadal ucierając na puszystą masę. pianka: Galaretkę rozpuścić z żelatyną i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Połączyć śmietanę z tężejącą galaretką. Wystudzony biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć masę miętową, następnie herbatniki i pianę. Ciasto wstawić do lodówki na ok. 1h po tym czasie posypać startą czekoladą

Prosto i Smacznie z Anetą
SZYBKIE KAKAOWE CIASTO Z OWOCAMI 290

blogu, cieszy się ogromną popularnością. Stwierdziłam że na jego podstawie zrobię ciasto kakaowe. Wyszło wspaniałe i wilgotne. Którą wersję wybierzecie już zależy od Was. Oba przepisy są proste, bez używania  miksera. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 24/22 CM SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 1 budyń czekoladowy (40 g) lub 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)Blachę wykładamy papierem do pieczenia. SUCHE: Do 1 miski przesiewamy mąkę, budyń, kakao, sodę, proszek. Dodajemy cukier, sól i dobrze mieszamy. MOKRE: Do 2 miski wbijamy jajka, wlewamy jogurt i olej, mieszamy.  W dwóch partiach dosypujemy suche składniki i mieszamy tylko do połączenia składników.    Ciasto w lewamy do blachy , układamy owoce i pieczemy

Pani na deser
Ciasto góra lodowa bez pieczenia 178

ognia i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. ( Budyń w garnku przykryłam folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej ubić mikserem a następnie dodawać po łyżce wystudzanego budyniu cały czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz warstwą herbatników. Wyłożyć połowę masy budyniowej i równomiernie rozsmarować. Powtórzyć czynność. Wyłożyć herbatniki oraz pozostałą masę budyniową. Na masę budyniową ułożyć biszkopty(...)grudki. Połowę masy odlewam do drugiego garnka. Do jednej części dodaje łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mleka w proszku. Ponownie mieszam do połączenia się składników. Polewam po cieście na przemian raz białą a raz kakaową masą. Wkładam do lodówki do schłodzenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku

Kulinarne przygody
Kruche ciasto z pianką i borówkami 107

wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 21x24 cm. Ciasto nakłułam w wielu miejscach widelcem. Wstawiłam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie zrobiłam masę z białek: * 5 białek * 1 cukier waniliowy 16 g * 1/2 szklanki oleju * 1 szklanka cukru * 2 opakowania budyniu waniliowego * 20 dkg borówek Ubiłam(...)białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodałam cukier i kolejno cukier wanilinowy, dwa budynie i na koniec pół szklanki oleju. Dokładnie zmiksowałam. Wylałam na podpieczony jeszcze ciepły spód. Na masę wyłożyłam borówki i na to starłam na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Wstawiłam do piekarnika na jeszcze ok. 50 minut. Kiedy ciasto już się upiekło i wystygło

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z malinami 222

cieplutkiego ciasta .....mniam, Idealny do popołudniowej kawki-polecam Składniki: Ciasto: 270 g mąki 125 g margaryny 2 żółtka 50 g cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka sernikowego(u mnie Mój ulubiony) 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 5 jajek 2 białka 2 szklanki malin Przygotowanie(...)cukrem pudrem, następnie wlewamy olej, jajka, a na końcu budynie. Masę serową wylewamy na podpieczony spód, na wierzch nakładamy równomiernie maliny. Piec przez 60-65 minut w temp. 170 stopni. Studzimy w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Strona Główna   /   Słodkości   /   Ciasta z owocami   /   Sernik z malinami Sernik

Swojskie jedzonko
Kruche ciasto z malinami i lekko budyniową pianką 1692

pianka: 5 białek; 1 szklanka cukru kryształu (drobnego); 1 cukier waniliowy (16g); 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego, bez cukru (2x40g); 0,5 szklanki oleju słonecznikowego (125 ml); Ponadto: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej); cukier puder do posypania upieczonego ciasta; Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania