ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:420/780)

Niby Królewiec 155

cukru wanilinowego1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej 20 dag masła lub margarynyZ mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce

Praktyczna pl
Sernik z brzoskwiniami 121

wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części (jedną trochę większą, drugą trochę mniejszą). Większą rozwałkować i wyłożyć na dno formy do pieczenia o wym. ...... (blachę uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia) i schłodzić. Mniejszą owinąć w folię i zamrozić. Ser 500 g tłustego sera 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 budyń śmietankowy bez cukru (opakowanie(...)cukier, cały czas miksując, aż piana stanie się sztywna i lśniąca. Na schłodzony spód wylać masę serową, ułożyć na niej pokrojone brzoskwinie i wyłożyć pianę z białek. Rozsmarować. Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posypać wierzch ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. godzinę

Słodkie inspiracje
Kilimandżaro 253

ciasto znalazłam wśród przepisów Siostry Anastazji, zachwycona wyglądem postanowiłam wypróbować, a że okazało się nie tylko eleganckie ale i pyszne więc dzielę się z Wami przepisem. Biszkopt: 8 jaj 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta z soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta dodajemy stopniowo(...)szklanki mleka mieszamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy mieszaninę mąki i gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce masy budyniowej. Złożenie ciasta: Biszkopt rozkrajemy na pół, na połowie rozsmarowujemy ostudzone jabłka, gdy zgęstnieją pokrywamy je równomiernie masą budyniową i przykrywamy drugą częścią biszkopt

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowo - serowe z wiśniami. 318

suche  ... No i jest  ... z owoców wybrałam soczyste wiśnie , a całość wzbogaciłam masą serową. Poprzeplatane biało czarne ciasto z zatopionymi w nim wiśniami zaspokoiło może zachciewajki :) Składniki : Ciasto czekoladowe : 2 jajka  3/4 szklanki (170g) cukru 2 szklanki (340g) maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  pół szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 3 czubate łyżki kakao(...)serowa: 0,5 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego ) 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru (170g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku) - 40g 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia. dodatkowo : wiśnie ok 400 g  Wykonanie : Ciasto czekoladowe: Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę. Wlać mleko , olej i wsypać pozostałe suche składniki , utrzeć całość

Malinowa Kawiarenka
Ciasto kajmakowe 213

więcej! Zdecydowanie każdy chociaż raz powinien tego przysmaku spróbować. Jestem na 99,999999... % pewna, że jak ktoś go spróbuje to na jednym kawałku się nie skończy. Dodatkowym atutem tego ciasta jest jego niesamowita prostota. Tak jak już pisałam robi się je w dosłownie 10 min - wystarczy tylko mieć składniki. Musi ono oczywiście swoje odleżeć w lodówce i zmięknąć (jednak(...)masę wystawiamy najlepiej na balkon (gdy jest zima) albo po prostu odstawiamy do ostygnięcia gdzieś w chłodne miejsce. Jak budyń całkowicie ostygnie rozmiksowujemy go na puszystą masę i dodajemy masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu

Jedzeniomania
Ciasto 3bit 356

herbatniki. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników. W garnku gotujemy oba budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, jednak ze zmniejszonej ilości mleka tj. z 1/2 litra. Następnie do gorącego budyniu dodajemy masło i miksujemy całość na gładką masę. Masę budyniową po lekkim ostygnięciu nakładamy do formy na herbatniki. Kolejna warstwa składa się z okrągłych biszkopcików. Kolejnym krokiem jest ubicie kremówki(...)wysokiego naczynia przelewamy zimną kremówkę, dodajemy fixy (można ubić śmietankę również bez ich pomocy) i miksujemy na najwyższych obrotach ok. 8 minut. Tak ubitą kremówkę przekładamy na nasze ciasto, a wierzch posypujemy startą na najmniejszych oczkach czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Emcia Pichci
Babka majonezowa 133

Babka majonezowa jest bardzo przyjemna w smaku, majonezu nie czuć wcale za to ciasto jest mokre i świeże nawet następnego dnia. Z przepisu upiekłam dwie małe babki w ślicznych foremkach od PapilArt. Obwiązane kokardką nadają się idealnie jako wielkanocny prezent czy nawet do większego koszyczka. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)cukrem, do puszystej masy dodajemy majonez, miksujemy na najniższych obrotach miksera.  Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń mieszamy, przesiewamy, dodajemy partiami do masy żółtkowej, mieszamy łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do foremki, pieczemy przez 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Cytrynowa pychotka 1111

pieczenia. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wlać do formy o wymiarach 24cm x 24cm wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie wystudzić. 2. Masa budyniowo-cytrynowa: Połowę mleka zagotować z cukrem, drugą połowę wymieszać z budyniami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko(...)budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. 3. Masa śmietanowa: Mikserem ubić śmietanę z śmietan-fix na sztywno, następnie dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 4. Poncz: Sok z cytryny wymieszać z przegotowaną letnią wodą, wódką, dodać cukier i wymieszać. 5. Galaretkę cytrynową wymieszać z 250ml wrzątku, pozostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. 6. Składanie ciasta

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta rabarbarowa 174

łyżki cukru pudru 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo cukier puder do posypania gotowej tarty WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, dodać żółtka, posiekane nożem zimne masło i zimną wodę. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć je w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę(...)Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę tortową o średnicy 26 cm, podwijając boki do góry. Spód ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 13 minut. Nadzienie: Rabarbar umyć, obrać z twardej skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wlać śmietanę, dodać budyń i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać, żeby nie było grudek. W osobnej

Passions hobbies life
kawowe ciasto z sernikiem... 192

Składniki: CIASTO KAWOWE: jajka 3 sztuki, cukier 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kawa rozpuszczalna 5 łyżek SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, zmielony twaróg 1 wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 10 dag jajka "L", cukier, olej zmiksować mikserem z 4 minuty, wsypać mąkę, proszek, kawę(...)minutę w robocie jajka "L", cukier ubić na "kogel-mogel", następnie dodać ser z wiaderka bezsmakowy, budyń i z 1 minutę mieszać dodać opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej i wszystko wymieszać łyżką 2 keksówki 22cm wysmarować masłem i tartą bułką obsypać, do blaszek rozdzielić ciasto zostawiając z 6 łyżek na ciasto rodzielić sernik po równo i blaszkami uderzyć o blat stołu

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z rosą 571

szklanka cukru zwykłego (ok. 220 g) 2 opakowania cukru wanilinowego 2 budynie waniliowe lub śmietankowe Składniki na bezową piankę: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru (ok. 220g) *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie: Przygotować spód z kruchego ciasta: Masło i jajka schłodzić. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić(...)zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować masę serową: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całe 2 jajka oraz 4 żółtka (4 białka odłożyć na potem do przygotowania bezy) ubić ze zwykłym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno zmniejszyć obroty miksera na średnie i stopniowo dodawać po łyżce twarogu, cały czas miksując. W osobnej misce wymieszać mleko z budyniami

Kulinarne Przeboje
Sero makowiec z frużeliną wiśniową w tarcie 144

łyżki cukru pudru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej startej masa makowa: 200 g maku 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 żółtko 3 białka 1 łyżka miodu 1 łyżka masła 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki rodzynek 500 ml mleka 2 łyżki cukru trzcinowego dekoracja: czekolada gorzka Ciasto kruche: Do miski przesiewam mąkę, dodaję pokrojone(...)temp 200 stopni góra dół i wstawiam blaszkę na 10 minut. Po tym czasie zdejmuję papier z fasolą i zapiekam jeszcze kolejne 10 minut aż się przyrumieni. Z reszty ciasta robię  gwiazdki które piekę 5-10 minut temp 160 stopni. Oblewam je czekoladą. Frużelina: Wiśnie przekładam do garnka i podgrzewam żeby puściły sok. 1/3 szklanki soku odlewam

wesoła kuchnia
SEROMAKOWIEC PROSTY I SZYBKI 1058

olejku migdałowego  SER: 1 kg mielonego sera (użyłam z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe 25 dag masła lub margaryny kilka kropli olejku cytrynowego lub otarta skórka z cytryny WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto ze sobą siekamy, krótko wyrabiamy i wałkujemy. Wykładamy na blachę. Podpiekamy ok. 10-15 minut

Pani na deser
Bananowa rozpusta 115

rodzimych jabłek, nie wiem co mam myśleć. Nie jestem ekspertem, jestem tylko zwykłym konsumentem, który ma prawo się zdziwić. Może ktoś mnie oświeci? Podążając więc za trendami postanowiłam zrobić ciasto z bananami właśnie. Pyszny biszkopt, masa budyniowa, mleko skondensowane, banany, bita śmietana, galaretka, och! Czy to nie brzmi jak bananowa rozpusta?! Do tego kieliszek delikatnej Pravdy o smaku brzoskwiniowym(...)masy budyniowej jest taka sama temperatura budyniu i masła, ot cała filozofia. :) Masło ucieramy i dodajemy do niego po łyżce budyniu, ciągle ucierając. Postępujemy tak do końca. Gotową masę możemy umieścić w lodówce lub od razu posmarować nią ciasto. Następnym krokiem jest przygotowanie biszkoptu.  Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.  Białka ubijamy

MamaOskarka