ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:413/780)

Ciasto Marlenka 290

dodać mąkę, połączyć. Wyrobić jeszcze ciepłe ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 części, rozwałkować je na blachę o wymiarach 20 x 30 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 10-12 minut. Wystudzić. Blaty można pozostawić na około 2 dni w wilgotnym miejscu, by nieco zmiękły. Masa kajmakowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 500 ml mleka 250 g masła(...)położyć folię spożywczą, wystudzić. Miękkie masło utrzeć, dodać masę kajmakową, ucierać do połączenia składników. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierać do powstania gładkiego kremu. Krem podzielić na cztery części, odrobinę zostawić na posmarowanie boków. Miodowe blaty przełożyć kremem kajmakowym, nie smarować wierzchu ciasta. Pozostawionym kremem posmarować natomiast jego boki. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, na nim niewielkie obciążenie

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z brzoskwiniami 190

szklanka cukru 1000 g białego tłustego sera 125 g margaryny 100 g masła 5 żółtek 2 op. Budyniu śmietankowego bez cukru Ponadto: 5 białek 1 szklanka cukru 1 puszka brzoskwiń Tłuszcz do posmarowania blaszki Bułka tarta do posypania formy Sposób przyrządzenia: Ciasto kruche: Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić Masa serowa: Ser zmielić. Wszystkie składniki

The Sweet Damsel
wykwintny sernik wielkanocny 1329

wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto z lodówki rozwałkowujemy, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku w temp. 160 st. C na jasno złoty kolor. składniki na masę serową: 7 żółtek 3/4 szklanki cukru 1000 g dobrego sera białego 1,5 szkl mleka 1/2 szkl oleju słonecznikowego 1 budyń waniliowy 3 białka wykonanie: Ser mielimy(...)thermomiksie lub dokładnie rozdrabniamy blenderem lub trzykrotnie mielimy w maszynce. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, olej, budyń i ser, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na pianę i łyżką drewnianą łączymy delikatnie z masą serową. Masę serową wykładamy na podpieczone ciasto kruche i pieczemy w piekarniku w temp. 160 -170 st. C ok. 50 min. składniki na masę kokosową

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki na soku pomarańczowym z serkiem i kolorowymi cukierkami. 159

mleku. Koniecznie spiszcie recepturę. Warto. Słodkich inspiracji Wam życzę :)    #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki soku pomarańczowego Hortex 100 % pomarańcza półtorej szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) szczypta proszku do pieczenia Na nadzienie

Izabelawkuchni
Makowiec z podchmielonymi wisienkami 208

makowców, idealny na świąteczny stół, a także na każdą uroczystość Pyszny i prosty w przygotowaniu. Makowiec z podchmielonymi wisienkami. Wisienki nie tylko stanowią dekorację, ale są również zatopione w cieście Pysznie wzbogacając jego smak. Polecam Wam spróbować takiego makowca. A gdzie można kupić takie podchmielone wisienki? Ten i wiele innych wspaniałych produktów nabędziecie w sklepie Smak Market . Zachęcam do zapoznania(...)grzanie od dołu). Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W misce dokładnie miksujemy miękkie masło z jajkami, cukrem i budyniem. Następnie dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia składników i uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta. Ciasto wykładamy do tortownicy. Ciasto nie pokryje całej tortownicy, wykładamy łyżką porcje ciasta w szerszych odstępach. W puste miejsca wkładamy masę

Słodkie okruszki
Bezikowiec, czyli placek z bezami 139

Kobiet to i ciasta nie może zabraknąć. Bezy były gotowe, ciasto upiekłam, masę ukręciłam, polewę ugotowałam i takie oto ciacho powstało:) Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 12 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 3 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 kostka  masła(...)utworzył się kożuch i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram z cukrem, dodaję porcjami zimny budyń i wykładam na spód biszkoptowy. W masę delikatnie wciskam moje bezy i przykrywam pozostawionym biszkoptem.  Składniki na polewę rozpuszczam na niewielkim ogniu, studzę i smaruję wierzch ciasta. Odstawiam na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. A jeśli nie to nasączam spód biszkoptu

Ciasteczkowy Potwór
Sernik ze słonecznikiem 230

niepełne szklanki cukru kryształu; 250 ml mleka; 250 ml śmietany; 4 żółtka; 2 całe jaja; 2 budynie śmietankowe (2x40g); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; kilka kropli olejku pomarańczowego; Do zmielonego sera dodać pozostałe składniki, razem je wymieszać do połączenia się. Masę serową wylać na ciasto. Piec w 180 st.C przez 40 minut. Masa orzechowa: 6 białek; 6 łyżek cukru kryształu

In my kitchen
Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka 655

manny przygotowuje się na dwa sposoby. Bywa że placki przekłada się gorącą masą o konsystencji budyniu. W tym akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera się ją z miękkim masłem. Dzięki temu masa jest puszysta i lekka. Najczęściej na wierzchu ciasta znajduje się polewa czekoladowa, ale zachęcam, by zamiast niej zrobić o 1/4 więcej masy

Trzeci talerz
Tarta a'la Ferrero Rocher (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 131

napoju roślinnego lub wody -3 łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Budyń czekoladowy -500ml mleka kokosowego tłustego -300ml wody -150-180g ksylitolu -2 łyżki kakao -2 budynie bez cukru (po 40g) Praliny orzechowo-daktylowe -200g orzechów laskowych (ewentualnie ziemnych) -180g daktyli -2 łyżki oleju kokosowego -1-2 łyżki kakao Dodatkowo - masło/pasta z orzechów laskowych(...)minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostawić do wystudzenia. 8. Gdy tarta ostygnie i lekko stwardnieje, dno posmarować masłem z orzechów laskowych i włożyć tak tarte do zamrażarki na 2-3 godziny aż masło zastygnie i będzie można na nie wylać gorący budyń. PRALINY ORZECHOWO-DAKTYLOWE 9. Orzechy uprażyć na suchej patelni i ostudzić

Candy Pandas
Tarta z kremem budyniowym i owocami 420

pudru 250 g masła, 1 jajko+2 żółtka 300 ml mleka 100 g cukru  1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 cytryny 30 g wiórków kokosowych 250 g owoców 1 opakowanie galaretki PRZYGOTOWANIE: z mąki ,cukru,jajka i 150 g masła-wyrobić gładkie ciasto,wstawić je na 1-2 godz do lodówki następnie rozwałkować na okrągły placek i wyłożyć(...)formy na tartą,na ciasto dać papier do pieczenia i na nie wysypać fasolę (czyli tak jak zawsze przy tartej) piec w 180 stopniach ok20 min,następnie zabrać fasolę i piec jeszcze ok 10 min.wystudzić. z 300 ml mleka,cukru i budyniu ugotować gęsta masę,którą jeszcze na ciepło połączyć z 2 żółtkami. masę ostudzić i dołożyć skórkę

Swojskie jedzonko
Sernik na spodzie z brownie z czekoladową polewą 146

podsuwam dla Pana Męża. Tym razem padło na sernik. Miał być mokry i na czymś czekoladowym więc jest sernik na spodzie z brownie. Myślę, że ciasto bardzo smakowało! Składniki : Ciasto :  * 250g masła * 2 tabliczki gorzkiej czekolady  * 1 szklanka cukru  * 3 łyżki kakao  * 5 łyżek wody  * cukier waniliowy  * 4 jajka   * 1,5 szklanki(...)200g jogurtu typu greckiego * 800g serka twarogowego  * 4 jajka  * szklanka cukru  * 2 opakowania budyniu waniliowego  Przygotowanie : Czekoladę rozpuścić razem z masłem, cukrami, kakao i wodą. Wystudzić. Do masy dodać żółtka oraz mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Masło wymieszać z cukrem i z jajkami. Dodać ser i jogurt. Wymieszaną masę przelać na kakaowy

Magiczne Życie Marty
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2307

faktycznie przypomina górę lodową. Polecam Wam to ciasto, jest wspaniałe i przepięknie prezentuje się na stole. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm BISZKOPT -5 jajek -0,5 szklanki cukru (szklanka 250ml) -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -3 szklanki mleka (szklanka 250ml) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 żółtka(...)łyżce ostudzonego budyniu.  I krem gotowy :-) KREM II Masło lub margarynę dajemy do garnka wraz z cukrem oraz wodą-zagotowujemy-studzimy. Dodajemy 2 szklanki mleka w proszku i miksujemy. Powstałą masę dzielimy na pół-do jednej połowy dodajemy jeszcze łyżkę mleka w proszku a do drugiej łyżkę kakao-miksujemy. Biszkopty kroimy na połówki SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptu ponczujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 185

konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki wody mineralnej 30g masła 3 jajka(...)przerywając ubijania, kolejno dodajemy żółtka. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28cm i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach c. Po wychłodzeniu przekrawamy na pół. Krem budyniowy: Odlewamy pół szklanki mleka i rozrabiamy w nim budyń, pozostałą cześć mleka zagotowujemy z miąższem wanilii i cukrem. Gdy mleko się zagotuje mieszamy

Pyry na Gaz
Waniliowe babeczki śniadniowe z czekoladą bez cukru i owocem kaki 166

masz piekarnika? Nic nie szkodzi! Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut w mikrofalówce :) Do ciasta można dodać cynamon, przyprawę korzenną lub kakao. Jako polewę wykorzystałam roztopioną czekoladę gorzką o smaku kawy. Dla urozmaicenia podałam plasterki owocu kaki. Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki otrębów 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 163

puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka - 9-10 łyżek cukru(...)wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto wylać do tortownicy i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec 35-45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i rzucić go na ziemię (lub deskę) z wysokości kolan. Obkroić boki i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Budyń ugotować w 1 litrze mleka, wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić

CookYourself

Proponowane wyszukiwania