ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:416/780)

Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 136

łasuchom:) Dodatki można samodzielnie zmieniać, u mnie są to jabłka, cynamon i rodzynki, ale równie dobrze może być to mak, budyń, dżem lub to na co akurat mamy ochotę albo to co od dawna zalega nam w kuchennych szafkach :) Ciasto: 5 dag drożdży 7 łyżek cukru 50 dag mąki 250 ml letniego mleka skórka otarta z jednej cytryny 1 jajko

Słodka Kraina Wypieków
Błyskawiczny sernik z kokosową bezą (bez ciasta) 449

Sernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach(...)Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy.   Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 296

szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne! Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cmKrem budyniowy: 1litr mleka, szklanka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru,jajko, budyń waniliowy, 250g masła. W połowie mleka rozrobić mąki z budyniami i jajkiem. Resztę mleka zagotować z cukrem

Z miłości do słodkości
Ciasto "Kruchy Jeżynowiec" 306

drugiego dnia. Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag margaryny 4 żółtka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Schładzamy w lodówce około 1 godzinę. Dwie części ciasta wyjmujemy. Wykładamy na blaszki. Nakłuwamy widelcem i smarujemy dwie(...)budynie śmietankowe 2 i pół szklanki mleka 8 łyżek cukru 20 dag margaryny do kremów Z mleka i cukru oraz proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę. Dodatkowo: 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Wiórki prażymy z cukrem do zezłocenia. Studzimy WYKONANIE:   blat ciasta

Domowe ciasta
Brownie z kaszy jaglanej (bezglutenowe) 373

szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Przestudzoną kaszę zmiksować w malakserze do otrzymania gładkiego 'budyniu' jaglanego. Dodać pozostałe składniki i zmiksować do połączenia się składników. Płaską formę wyłożyć papierem do pieczenia (robiłam w tortownicy 25 cm). Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180ºC przez 45 minut. Wyjąć, wystudzić.  Podawać pokrojone na kwadraty

W kuchni bez szafek
Zakręcone drożdżówki z serem i brzoskwiniami. 654

bułeczki drożdżowe upiekłam. Przepis z grupy kulinarnej, Domowa Piekarnia. Takie wyzwanie tygodniowe :) Drożdżówki są rewelacyjne, nawet na drugi dzień są miękkie i smaczne. Podoba mi się, że po rozwałkowaniu ciasta, praca idzie szybko. Nie trzeba, formować bułek. Wystarczy, wyłożyć ser i owoce, zawinąć i kroić. Bułeczki są gotowe. Wypróbowałam i polecam. Sprawdźcie, a myślę, że też będziecie polecać. Składniki(...)mikserem z hakami. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować masę serową. Ser przełożyć do miski, dodać budyń, cukier i żółtko. Rozgnieść widelcem. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Brzoskwinie, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę. Rozwałkować na prostokąt. Na ciasto wyłożyć ser, a na ser owoce. Następnie zawinąć w rulon i pokroić

Agusiowe smakołyki
ROLADA Z OCZKIEM 161

efektownie wyglądające ciasto, doskonałe na każdą okazję, a zwłaszcza na karnawał SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 1 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 czekolada o smaku toffi garść siekanych orzechów 2 łyżki likieru orzechowo-czekoladowego Dodatkowo: cukier puder galaretka wiśniowa WYKONANIE 1. Biszkopt(...)Krem: Czekoladę rozpuszczamy na parze. Na mleku i cukrze gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy masło, dodajemy budyń, a na końcu rozpuszczoną czekoladę, dokładnie mieszamy, dodajemy alkohol i orzechy. 4. Kremem smarujemy roladę, na szerszym brzegu układamy paski galaretki, zwijamy w roladę. Przed podaniem ciasto schładzamy w lodówce, żeby się lepiej kroiło

słodki bratek
Szarlotka pod pierzynką (z pianą z białek i kruszonką) 185

łyżka śmietany 12 lub 18% 5 żółtek Składniki na masę jabłkową: 1kg jabłek łyżka cukru waniliowego budyń waniliowy lub śmietankowy sok wyciśnięty z połowy cytryny łyżka cynamonu Składniki na pianę: 5 białek 200g cukru (najlepiej drobnego) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie tradycyjne: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrobić ręką lub wyrobić za pomocą miksera (masło najlepiej dodać pokrojone na małe

Mania Wypiekania
Kruche Ciasto Z Jagodami I Śmietanowo-Budyniową Warstwą 379

kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 1/2 szkl cukru Nadzienie: 200 ml gęstej śmietany 18 % 1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru (opakowanie 40 g) 60 g cukru 2 białka kl. L szczypta soli Dodatkowo: około 400 ml jagód cukier puder Kruche ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na około

Gotowanie...to proste !
Sernik z chałwą 161

lubi :)   U mnie spód z herbatników, ale można przygotować ciasto kruche, jak kto woli. Sernik z chałwą, słodziutki i przepyszny, spróbujcie bo warto, od święta i bez okazji, polecam !!!  herbatniki 1 kg sera białego ( mielony) 15 dag masła 15 dag cukru pudru 7 jajek (L) 2 budynie waniliowe 15 dag chałwy waniliowej 15 dag chałwy czekoladowej masa krówkowa(...)Masło ucieram z cukrem i żółtkami. Do utartych dodaję porcjami ser i nadal ucieram. Mąkę i budynie przesiewam i dodaję do masy serowej. Całość ucieram. Osobno ubijam białka ze szczyptą soli, na sztywno. Dodaję na koniec do sera, mieszam już łyżką.  Połowę ciasta wykładam na herbatniki. Chałwę kroję na mniejsze kawałki, układam na masie serowej, przykrywam resztą sera

Takie tam pichcenie
Styropian, czyli sernik bez sera 595

cukier waniliowy 1 szczypta soli Pianka śmietankowa: 1,2 litra śmietany 18% 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 6 białek 1 szczypta soli Dodatkowo: dżem (opcjonalnie) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą. Dodać żółtka wymieszane z masłem i zagnieść. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3 części. Mniejszą część włożyć do zamrażalki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć

Di gotuje
Sernik z "na szybko" z owocami 171

opakowania cukru wanilinowego z cytrynową skórką 1 żółtko Nadzienie: 1 kg serka waniliowego President 1 duży budyń (na 3/4 L mleka) waniliowy lub śmietankowy 2 jabłka kilkanaście malin 2 łyżki gęstej śmietany 4 łyżki cukru            Wszystkie składniki ciasta wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser wymieszać ze śmietaną, cukrem i proszkiem

Praktyczna pl
Błyskawiczne kokosanki 251

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek cytrynowy z bezą 154

godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na formę o średnicy 24 cm. Wyłożyć nim dno i boki. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Masa cytrynowa 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 300 ml wody sok z dwóch cytryn starta skórka z dwóch cytryn 80 g cukru 2 żółtka Piana 3 białka(...)sokiem z cytryn. Wlać do rondla i zagotować stale mieszając. Gotować do momentu aż powstanie masa o konsystencji gęstego budyniu. Zdjąć z palnika i wymieszać z cukrem. Odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu wymieszać z żółtkami Wlać masę na upieczone ciasto. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.Ubić i wyłożyć

O kuchni z uczuciem
Tarta jagodowa z budyniem 104

pieczenia; - budyń 80g waniliowy. Sposób przygotowania: - mąkę żytnią wsypać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą, następnie dodać zimne masło pokrojone w kostkę - rękoma wygnieść masę, dodać jajo i cukier/ksylitol - całość wygniatać tak długo aż powstanie jednolita całościowa masa; - naczynie na tarte wysmarować masłem i włączyć piekarnik na 170 stopni, aby się nagrzał; - ciasto podzielić na 2 części(...)oraz wiórkami (można bez wiórek) i łyżką ksylitolu/cukru pudru; - ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu - na mleku lub na wodzie lub na napoju ryżowym; - wyjąć z piekarnika spód (powinien lekko się podpiec), następnie wysypujemy całość jagód, na to wlewamy masę budyniową, a na samą górę (wierzch) ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki, aby powstała smakowita kruszonka; - na koniec włożyć

MintTaste