ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:415/780)

Migdałowiec wg Siostry Anastazji 157

masłem, cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami

Pychotkaaa
,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’ 167

jakie ciasto upiec? Przedstawiam przepis na niesamowity sernik w nietypowej wersji, który musi zagościć na Twoim stole! .. Pyszny serniczek powstał dzięki uprzejmości marki Helio, oraz Stovit. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kuleczki: Puszka masy makowej z bakaliami Helio Około 6 łyżek kaszy manny(...)szklanka mleka 3,2% 1 szklanka śmietany 30% 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 4 żółtka 2 jajka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch: 7 białek szczypta soli 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w plastry masło, żółtka oraz cukier. Wszystkie składniki wyrabiamy do uzyskania

Podróż w kulinaria
Śmietankowo bananowy deser warstwowy 239

Cukry Nyskie *domowy budyń lub kupny Przygotowanie: Wcześniej przygotowujemy budyń śmietankowy. Do deseru wykorzystujemy 1 szklankę gotowego budyniu. Odstawiamy go do wystudzenia (ma być ciepły, ale nie gorący). Ciasteczka przekładamy do misy blendera z nożami (odkładamy jedno ciasto do dekoracji), dodajemy 2 łyżki płatków migdałowych. Całość miksujemy na a la kruszonkę. Banana obieramy i kroimy w kostkę. W dwóch pucharkach/szklankach(...)łyżki (w zależności od szerokości pucharka) naszej ciasteczkowo-migdałowej kruszonki. Następnie układamy pokrojonego banana (pół do jednego, a pół do drugiego pucharka), kolejno wykładamy po połowie ciepłego budyniu, kończąc warstwą naszej a la kruszonki. Wierzch zdobimy połową ciasteczka. Deser podajemy ciepły lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto trociniak 351

dość skomplikowane ciasto, ale w rzeczywistości jest to szybki biszkopt, masa budyniowa i galaretka z jabłkami, a wszystko pokryte jest chrupiącą warstwą podprażonych wiórek kokosowych. Polecam serdecznie. Składniki: biszkopt: 4 jajka szklanka cukru 100 g mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa budyniowa: 0,5 litra mleka opakowanie budyniu waniliowego(...)wsypać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę (u mnie 20x27) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić. Masa budyniowa. Odlać szklankę mleka, resztę zagotować z dodatkiem cukru. W szklance mleka wymieszać budyń z mąką i wlać do gotującego się mleka. Gotować aż powstanie gęsty budyń. Ostudzić. Masło dokładnie

na moim stole...
Kakaowe babeczki z kremem adwokatowym 158

cukierniczego adwokatowego (brak likieru adwokat w domu), ale Wam poniżej podaję przepis na pyszny domowy krem adwokatowy – idealny do zdobienia babeczek i przekładania ciast. Ilość wystarcza na duże ciasto. 0,5 litra mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 8 g cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 150 ml likieru adwokat 200 gram masła Przygotowanie(...)mleka, mieszamy aby nie było grudek. Gotujemy budyń, odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wlewamy po woli likier, miksujemy. Nasz krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim babeczki lub przekładamy ciasta. Jak przygotować kakaowe babeczki? Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W jednej misce mieszamy mąkę, proszek

Słodkie okruszki
Sernik kapitański wg Aleex 2819

kakaowych • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: • 75 dag twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: 1. Herbatniki rozdrobnić blenderem. 2. Masło rozpuścić

W mojej kuchni
Tort czekoladowy z wiśniami 114

Biszkopt: 7 jajek - białka i żółtka osobno 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 budynie czekoladowe 1 lekko czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 litr mleka, 4 łyżki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru 100 g czekolady deserowej Dodatkowo: 1 kompot(...)ciasto do przygotowanej formy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić i przekroić na trzy blaty. Krem - z budyni czekoladowych, mąki ziemniaczanej, cukru i mleka ugotować bardzo gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik na spodzie piernikowym -Idealny na Święta 146

sernik zagości na moim stolę Świątecznym. Spod i wierzch  z ciasta piernikowego.Pięknie wygląda, wspaniale smakuje i ten zapach korzenny .Czuć zbliżające się Święta. Zapraszam kochani. Ciasto piernikowe: mąka pszenna 3 szklanki typ 500 Kłos-Pol błonnik kakaowy 3 łyżki Kłos-Pol ksylitol( cukier) 1/2 szklanki Kłos-Pol soda 1/2 łyżeczki śmietana 12% 4 łyżki masło 1 kostka miód(...)mielony 1 łyżeczka kardamon mielony 1/2 łyżeczki   Masa serowa: jaja 5 szt ser 1 wiaderko ksylitol 1/2 szklanki budyń waniliowy  2 x40 g żurawina suszona 1 szklanka Kłos-Pol mąka 2 łyżki typ 500 Kłos-Pol   Ciasto piernikowe: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z sodą,dodajemy błonnik przyprawy korzenne i ksylitol, mieszamy łopatką. Rozpuszczamy mleko,miód

Różowa kuchnia
Kruche babeczki z budyniem 177

żółtka Składniki budyniu: 1,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru waniliowego 2 żółtka Przygotowanie: Mąkę przesiać do misy z miksera.  Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, cukier puder, śmietanę i żółtka. Końcówką do ucierania zmiksować składniki do momentu, aż zaczną się sklejać. Przełożyć ciasto na blat lekko podsypany mąką, zagnieść(...)rozwałkować na blacie podsypanym mąką na grubość około 4mm i foremką wykroić krążki z ciasta.  Wylepić foremki ciastem i odłożyć po jednym krążku na każdą babeczkę na górę.  Wylepione foremki odłożyć w chłodne miejsce i w tym czasie ugotować budyń. Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym a w reszcie mleka zmiksować żółtka z mąkami.  Wlać na gotujące

Cukiernia Pychotki
Sernik wysokich lotów 182

może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy: 1 kg jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy

MamaOskarka
Ciasto Kubuś bez pieczenia 438

powstało w związku z konkursem organizowanym przez na blogu "Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml  śmietany  30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo(...)budyniu wsypać galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie wymieszać. 2.  Spód blaszki wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać gorącą masę kubusiową. Wyrównać i odstawiać do stężenia. Na masie ułożyć delicje. 3.  Masa śmietanowa : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. 4.  Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort ambasador 291

Ciasto przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec 15 minut w 220 stopniach (Forma: tortownica o średnicy 28 cm). Masa budyniowa: Zagotować 500 ml mleka (2 szklanki). Jedną szklankę mleka wymieszać na jednolitą masę z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną. Następnie powoli wlać mieszaninę do zagotowanego mleka, cały czas mieszając. Budyń(...)zmiksować z zimnym budyniem. Masę podzielić na 2 części do jednej dodać pokrojonego ananasa oraz kawałki orzechów. Drugą część masy wymieszać z łyżką kakao, wsypać kawałki czekolady i rodzynki. Wystudzony biszkopt lekko nasączyć wodą i kolejno posmarować ciemna masę budyniową, jasną masą i posypać startą czekoladą. Ciasto przykryć folią i odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Grzybki z kremem budyniowym 1718

łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 1 laska wanilii Krem: 300g miękkiego masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 100g mielonych migdałów 1 kieliszek spirytusu Polewa: 2 tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej 150ml słodkiej 30% śmietanki Dodatkowo: 1 białko Mak Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy ze sobą, a następnie szybko zagniatamy, owijamy folią spożywczą i przekładamy do lodówki na minimum(...)Trzonki wtedy są bardziej kształtne. Końce maczamy w roztrzepanym białku i maku. Zarówno ciasto na kapelusze, blaszki jak i trzonki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 12 minut. Krem: Mleko przelewamy do garnka, zostawiamy tylko trochę, tak by rozpuścić proszki budyniowe. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu

Kuchnia w czekoladzie
Budyniowe ciasto z bananami i galaretką 109

Pyszne ciasto z bananami i galaretką. Idealne do kawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!  Składniki : * duże opakowanie herbatników  * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe  * 2 galaretki cytrynowe  * 4-5 bananów  Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu(...)opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, 1/3 kremu oraz plasterki banana. Czynność powtórzyć. Na ostatnią warstwę herbatników wyłożyć krem. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Wystudzić i tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić. Kroić w kostki

Magiczne Życie Marty
Ciasto cygan 3236

stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa placki.Krem budyniowy:W szklance mleka zmiksować mąki. Resztę mleka z cukrami zagotować, wlać zmiksowane mąki i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą by nie powstał kożuch i ostudzić. Masło utrzeć do białości dodawać po łyżce(...)zimnego budyniu i ucierać.Polewa:Masło rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.Warstwy ciasta:ciasto makowo orzechowe, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga część kremu, ciasto makowo-orzechowe, polewaPs. Przed rozsmarowaniem kremu

Ala piecze i gotuje