ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:414/780)

Migdałowy sernik z jeżynami. Absolutnie wspaniały 205

postanowiłam upiec sernik - stwierdziłam, że połączenie białej masy serowej z niemal czarnymi owocami da co najmniej zadowalający efekt. Nie pomyliłam się.Miałam w lodówce trochę białek, wymyśliłam więc, że ciasto upiekę tylko na nich. Dzięki temu ma idealnie biały kolor. Na spód dałam ciasteczek amaretti, a do masy dodałam ekstrakt migdałowy. Wierzch posypałam jeżynami i płatkami migdałów. Efekt przeszedł moje(...)średnicy 20 cm)spód:60 g ciastek digestive60 g ciasteczek amaretti45 g masłamasa serowa:600 g twarogu 3krotnie mielonego250 ml śmietany kremówki (38%)4 białka150 g cukru2 łyżki budyniu waniliowego1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałówdodatkowo:250 g jeżyn1 łyżka likieru z czarnej porzeczki20 g płatków migdałowychJeżyny polać likierem, delikatnie przemieszać, odstawić na 1-2 godziny.Ciastka na spód dokładnie pokruszyć. Masło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada biszkoptowa z jabłkami 112

minut w temperaturze 150-160 stopni. Na podpieczone wzorki wyłożyć pozostałe ciasto jasne i równomiernie rozprowadzić. Piec w temperaturze 150-160 stopni aż do bardzo delikatnego zarumienienia (ok 10 minut). Upieczony biszkopt wystudzić. Nadzienie kilogram jabłek 50 -100 g cukru (w zależności od kwasowości jabłek) budyń wanilinowy sok jabłkowy 100 ml (jeżeli jabłka nie puszczą dużo soku, można dodać jeszcze(...)pokroić  w kostkę o boku ok 1 cm. Jabłka przesmażyć z cukrem, a budyń rozpuścić w soku jabłkowym, połączyć jabłka z zawiesiną i gotować ok 2 minuty mieszając. Lekko przestudzone jabłka wyłożyć na biszkopt. Przy pomocy papieru zwijać roladę tak , aby wzór z ciemnego ciasta wył wyraźnie widoczny. Gotową roladę schłodzić. Artykuł Rolada biszkoptowa z jabłkami pochodzi z serwisu

Pomysłowa kuchnia
SERNIK GOTOWANY Z HERBATNIKAMI I CZEREŚNIAMI + FILMIK 432

Sernik gotowany na herbatnikach, to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Ser gotowany, przełożony jest mocno czekoladowymi ciastkami, z dodatkiem czereśni i galaretki, idealny na letni podwieczorek.  SKŁADNIKI :   1 kg sera wiaderkowego  3/4 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 2 jajka 2 budynie waniliowe po 40 g ( bez cukru ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml mleka(...)garnku rozpuszczamy tłuszcz z cukrami, mieszamy. Następnie dodajemy twaróg, jajka i wymieszane budynie z mlekiem. Podkręcamy lekko gaz i mieszają zagotowujemy masę.  Na wyłożonej papierem blaszce, rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, na to 1/3 część ciepłego sera, równo go rozsmarowujemy. Rozkładamy następną warstwę herbatników, ser i herbatniki. Ciasto po ostudzeniu przekładamy do lodówki aż się schłodzi. Na zimne ciasto wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z rosą II - niezawodny 231

stopni około 15 minut i odstawiłam do schłodzenia. Podczas gdy ciasto się chłodzi robimy masę serową. Składniki ser z wiaderka u mnie naturalny, 1 kg 4 duże jaja- cale pół szklanki oleju Skworcu  – u mnie 2 łyżeczki niecała szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy.Dałam waniliowy bo ser był naturalny sok z 1 połówki cytryny – usunąć szumowiny przez

Z Kuchni Do Kuchni
drożdżówki z serem 126

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 100 g cukru 50 g drożdży 2 żółtka 200 ml mleka, letniego 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z łyżeczką cukru, 100 ml letniego mleka oraz 2 łyżkami mąki. Odstawiamy podrośnięcia. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. W dużej misce mieszamy mąkę(...)cukrem oraz pozostałe letnie mleko. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. W trakcie wyrabiania dodajemy masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Wyrobione pozostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 60 min. do wyrośnięcia. składniki na masę serową: 400 g sera białego 1 żółtko 2 łyżki budyniu waniliowego 50 g cukru wykonanie: W naczyniu przy pomocy np. widelca

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik 184

wkładamy do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Pierwszą częścią kakaowego ciasta wykładamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 30 cm. Składniki na masę śmietankową: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka(...)mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, oraz mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka mieszamy z masą śmietankową. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą łyżki. Przekładamy masę na kakaowe ciasto. Na powierzchnię masy śmietankowej ścieramy drugą część ciasta kakaowego. Pieczemy Ciasto kakaowo-śmietankowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z rosą 193

cukru waniliowego masa serowa: 1 kg sera 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 duży budyń ok.1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju lub masła 2 jajka całe 4 żółtka 3/4 szklanki cukru pianka z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Sposób wykonania:  Przygotowanie zaczynam od zrobienia kruchego ciasta. Mąkę mieszam z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dodaję masło(...)przydadzą się do piany) i zagniatam.Wylepiam formę (od 30-40 x 25 cm) ciastem. Do misy wrzucam cztery żółtka i dwa jaja i dodaję cukier, kręcę aż będzie jasna masa (w kolorze koglu), dodaję ser i miksuję dokładnie. Dodaję też cukier waniliowy lub aromat, mleko, olej, budyń,  itd. Miksuję. Wylewam masę serową na kruchy spód (nie zapiekałam!). Wstawiam

Smaki Natalii
Sernik jagodowy 342

250g) - 200g serka kremowego light (akurat taki miałam) - 3 budynie waniliowe bez cukru - 200g crème fraîche (gęsta śmietana) - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 7 jaj - 2 słoiczki jagód w syropie (320g słoik) - woda różana (ostrożnie z ilością) - sok wyciśnięty z 1 cytryny Składniki na ciasto półkruche : - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g schłodzonego masła(...)kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień – spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy ciasto, częścią wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (można pokroić w plastry), równamy powierzchnię, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 15 – 20 minut. Upieczone pozostawiamy

mojewypiekiinietylko
MINI SERNICZKI GOTOWANE 176

jajko, 2 łyżki cukru, 1/4 szkl. mleka, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 200 g sera białego mielonego Dodatkowo: wiórki kokosowe, olej i bułka tarta do posmarowania foremek WYKONANIE  Babeczki: Mąkę mieszamy z , cukrem, solą , dodajemy zimną margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i łyżkę śmietany, zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Foremki na babeczki smarujemy(...)olejem, posypujemy bułką tartą. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka, układamy w foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach.  Masa serowa: Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy margarynę i ser, ucieramy. Mleko mieszamy z budyniem. Masę serową przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy budyń i zagotowujemy. Gorącą masą przekładamy

słodki bratek
Sernik z brzoskwiniami! 181

żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce. Na ser: - 1 kg gotowego sera na sernik - 3 jajka całe - 150 masła miękkiego - aromat cytrynowy - 150 g cukru - 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Białka ubij na sztywno. Masło, ser i żółtka zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, budyń i ucieraj

SMYKWKUCHNI
Ciasto z jabłkami i serem 169

waniliowy Masa serowa: 600 g twarogu (w kostce lub osełkach) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń + 130 ml mleka Masa jabłkowa: 1500 g jabłek 2 suche galaretki o smaku agrestowym sok z jednej cytryny 150 ml wody Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, dzielimy na 3 części i upiec oddzielnie w jednakowej blaszce 3 placki. 2. Jabłka obrać

Kuchnia domowa Ani
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 135

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit bez pieczenia to super prosty do wykonania deser, którego nazwa wywodzi się od uwielbianego przez wiele osób batonika 3 bit. Ciasto 3 bit jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze, możemy go wykonać bez użycia piekarnika. Ciasto 3 bit możemy wykonać na herbatnika tak jak w tym przepisie lub na biszkoptach. Oczywiście można(...)Zostaw pół szklanki mleka i wymieszaj w niej proszek budyniowy, który wlej do wrzącego mleka. Od razu zacznij mieszać budyń. Budyń odstaw do przestudzania pod przykryciem by nie powstał kożuch. Ubijaj masło mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodawaj przestudzony budyń. Przygotowanie formy: Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wypełnij pierwszą warstwą herbatników. Na herbatniki wyłóż masę krówkową z puszki

Przepiski.pl
Mleczna kanapka 150

papierem do pieczenia na niej wyłożyć ciasto, rozprowadzić na całej powierzchni. Biszkopt   piec w temperaturze 170stopni, bez termoobiegu na środkowej półce przez   ok 12 minut ( biszkoptu nie należy zbyt przesuszyć). Ciasto nie będzie wysokie. Wystudzić, delikatnie zdjąć papier. U mnie na biszkopcie powstała taka jakby skórka, którą delikatnie zdjęłam. Wtedy powierzchnia ciasta jest idealnie gładka jak w oryginalnej(...)żelatyny sok z połowy cytryny aromat waniliowy do smaku. U mnie buteleczka 9ml, dodałam do ciasta połowę   buteleczki. Przygotowanie: Do garnka wsypać mąkę krupczatkę, cukier, wlać mleko i aromat waniliowy. Całość zagotować cały czas mieszając. Ugotować bardzo gęsty budyń, który odstawić do wystudzenia. W między czasie żelatynę wsypać do niewysokiej miseczki zalać 100ml śmietanki, odstawić do napęcznienia na około

W garach u Gosi
Mleczna kanapka 599

żelatyny sok z połowy cytryny aromat waniliowy do smaku. U mnie buteleczka 9ml, dodałam do ciasta połowę   buteleczki. Przygotowanie: Do garnka wsypać mąkę krupczatkę, cukier, wlać mleko i aromat waniliowy. Całość zagotować cały czas mieszając. Ugotować bardzo gęsty budyń, który odstawić do wystudzenia. W między czasie żelatynę wsypać do niewysokiej miseczki zalać 100ml śmietanki, odstawić do napęcznienia na około(...)wystudzonego budyniu. Do tego dodać rozpuszczoną żelatynę. Porada : wcześniej, zanim połączę żelatynę z masą budyniowo-śmietanową, do miseczki z żelatyną dodaję najpierw 1łyżkę masy dopiero wtedy dodaję do całości. Zapobiegnie, to ewentualnemu zważeniu się masy. Całość wymieszać mikserem używając najszybszych obrotów. Do gotowego kremu na koniec   dodać sok z połowy cytryny. Masa dość szybko gęstnieje. Składanie ciasta: Upieczony biszkopt

W garach u Gosi
Zdrowe brownie z ciecierzycy 129

sprawdzą się również maliny i jagody, do wypieku użyłam też czarnego kakao, które nadało niesamowicie ciemny kolor ciastu. PRZEPIS NA BROWNIE Z CIECIERZYCY - puszka ciecierzycy wraz z zalewą - 2 jaja - 3 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki mąki kokosowej - 1 opakowanie budyniu czekoladowego - 1/3 łyżeczki esencji migdałowej lub waniliowej - 3 łyżki kuleczek czekoladowych - garść czarnej porzeczki -  1,5 łyżeczki proszku

SMYKWKUCHNI