ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:342/780)

Mleczny sernik z miechunką i berberysem 174

szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny Polewa z białej czekolady: 2 tabliczki białej czekolady dobrej jakości 2 łyżki słodkiej śmietanki 12% 1 łyżka masła 30 g  suszonego berberysu Helio 45 g  suszonej miechunki Helio Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami(...)twaróg umieścić w misie miksera wsypać cukier dodać mleko w proszku,  wbić jajka, dodać miękkie masło, dodać budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche,     pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do leciutkiego

Wanilia i Kardamon
Ciasto jesieni (z jabłkami i gruszkami) 368

uszlachetniłam go gruszkami z działkami oraz suszonymi morelami. A do biszkoptu dodałam kakao i przyprawę do szarlotki. Wypróbujcie ten przepis. Nie tylko w Lidlu czuć święta ... Jedząc to ciasto też ;) Składniki na biszkopt:5 jajek¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + 1 łyżeczka sody oczyszczonej4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej1 opakowanie gotowej przyprawy do szarlotki albo(...)kroimy w kostkę. I zagotowujemy w 2 szklankach wody z dodatkiem cukru. W 1 szklance wody mieszamy budynie i dodajemy do owoców. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojone suszone morele. Zagotowujemy. Finał: Gorącą masę wylewamy na schłodzony biszkopt. Gdy ciasto ostygnie wkładamy je do lodówki. W tym czasie ubijamy bitą śmietanę z cukrem pudrem. Nakładamy na gotowe ciasto

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto ananasowe z kremem budyniowym i kokosem 559

dzień wcześniej. Pomysł od Dorotki z MW, z małymi modyfikacjami.   Ciasto ananasowe z kremem budyniowym i kokosem Składniki na blaszkę 33x23cm: Biszkopt: 6 jajek 180 g cukru 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¾ łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 puszka ananasów 3 budynie śmietankowe z cukrem( jeśli bez cukru należy dodać 5 łyżek cukru) 750 ml mleka(...)wymieszane z proszkiem mąki. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżka. Blaszkę(23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 °C. do suchego patyczka. Krem: Ananasy odsączamy z soku i kroimy w małą kostkę. Gotujemy 3 budynie na mleku (z 750 ml odlewamy ¾ szklanki i rozrabiamy proszek budyniowy). Budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem

Mia Cucina Sofieta
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 228

szklanka mąki pszennej 3 łyżki oleju 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa kubusiowa 1 duża butelka (900 ml) soku typu kubuś o smaku brzoskwini i marchwi  2 budynie śmietankowe 2 łyżki mączki ziemniaczanje 2 łyżki cukru Masa galaretkowa 2 puszki brzoskwini w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe  3 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa 1/2 litra kremówki 30% 3 łyżki(...)deskę i już ułożony papier z folią wkładamy połówkę biszkoptu zwilżonego sokiem z brzoskwiń z puszki. Wkładamy obręcz na biszkopt dostosowując boki ciasno do ciasta. Odlać 3/4 szklanki soku kubusiowego i rozpuścić w nim dwa budynie i mączkę ziemniaczaną, resztę soku zagotować z cukrem i wlać mieszankę budyniową, gotując budyń. Jeszcze gorący wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić. Masę jeszcze

Jadło i czytadło
Drożdżówka z budyniem, owocami i kruszonką 84

Pyszna i pachnąca drożdżówka z budyniem z dodatkiem lekko kwaśnych owoców i chrupiącej kruszonki. Ciacho w sam raz na podwieczorek, z którego najbardziej zadowolone będą dzieciaczki

Do Garów!
Sernik malinowy z sosem 395

szklanki malin 2/3 szklanki śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy sos malinowy: 1i 1/2 szklanka malin 2 łyżki galaretki malinowej dekoracja: maliny mięta Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtko, masło zimne, cukier i kroję nożem. Ciasto zagniatam rękoma bardzo krótko. Wstawiam do lodówki na godzinę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam(...)pozbyć się pestek. Ser miele dwukrotnie i przekładam do miski. Dodaję do niego śmietanę, cukier, budyń, jajka i łączę mikserem ale krótko tylko do połączenia składników. Odkładam 1/4 masy serowej. Do pozostałej dodaję sos malinowy z przetartych malin i łączę mikserem.Na wystudzony spód ciasta wylewam masę serową malinową, wduszam w nią pozostałe maliny 1/2 szklanki. Na to wylewam masę serową

wesoła kuchnia
Tarta z jagodami i budyniem 189

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego

Gotowanie i blogowanie
Toffi wg Siostry Anastazji 225

Składniki: masa 3/4 l mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 1 1/2 kostki masła 1 łyżeczka kakao cukier do smaku dodatki wafle andruty 1/2 puszki mleka

Pychotkaaa
Przepis na Rafaello na krakersach 381

obyło się jednak bez paru zmian… Po pierwsze zmieszałam zwykłe mleko z mleczkiem kokosowym, żeby zwiększyć kokosowe doznania. Po drugie wymieszałam budyń z białą czekoladą, zmiejszając jednocześnie ilość cukru. A po trzecie na wierzch posypałam ciasto uprażonymi wiórkami i mielonymi migdałami, ale można zostać przy zwykłych wiórkach kokosowych. Jedyne co mi nie pasuje w tej wersji to niestety brak

UgotujmyTo.pl
Kokosanka 185

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia-szczypta soli   Składniki na wypełnienie:-1 litr jogurtu brzoskwiniowego-0,5 szklanki cukru-1 budyń śmietankowy-20 dkg wiórków kokosowych-4 białka-płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na ciasto ścieramy w palcach, aby powstała kruszonka.   Blaszkę o wymiarach 30 x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia.Na spód wysypujemy

Maminek kulinarny
Sernik z brzoskwiniami 390

zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych(...)zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych'; document.write

Poezja smaku
Karpatka z kremem kokosowowym 184

ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące i ciężkie do rozsmarowania).Spód pieczemy w temperaturze 200 º C przez ok.25-35 minut(w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika). Drugą część ciasta pieczemy w ten sam sposób. Spody studzimy na kratce. Krem kokosowy: 0,5 l mleka 2 żółtka 0,5 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub laska z wanilii(...)mieszać aż zgęstnieje.Gorący budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Na jeden blat ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim,obsypujemy cukrem pudrem

Anielskie wypieki
Sernik na kakowym spodzie 205

wiaderka 5 jajek 100 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach(...)składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wykleić ciastem. Tortownicę włożyć do lodówki i w między czasie przygotować masę serową. Masa serowa: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch. Miksując dodawać stopniowo ser, budyń w proszku, letnie rozpuszczone masło i na końcu wlać kremówkę. Miksować do momentu połączenia się składników

Ala piecze i gotuje
Tort Migdałowy Malakoff 262

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Migdałowy Malakoff Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego WINIARY 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) Krem: 2 budynie o smaku waniliowym WINIARY bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 żółtka 700ml mleka 3 łyżki cukru kryształu 200g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka cukru pudru 150g płatków migdałowych(...)wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23-24cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Do rondelka wlać 450ml mleka, dodać cukier i zagotować. Do pozostałego mleka dodać dwa budynie, mąkę pszenną, żółtka i wymieszać

Mała Cukierenka
Ciasto z budyniową masą jabłkową 127

Dorotka, która na swoim blogu dodała wpis o tym, jak można je wykorzystać. Pomysł spodobał mi się od razu, ale sama realizacja trochę odłożyła się w czasie.  Ciasto nie jest ani skomplikowane, ani zbytnio pracochłonne.  Najtrudniejszym dla mnie było... przecięcie biszkoptów :D Ponieważ przepis czytałam dużo wcześniej, to w dniu samego wykonania zrobiłam tak jak mi się wydawało(...)małym ogniu co jakiś czas mieszając. W pozostałej wodzie rozpuszczamy budynie. Po ok 15 minutach gotowania, łączymy rozrobiony budyń z masą jabłkową i cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania. Gorącym kremem przekładamy placki, lekko dociskamy i odkładamy do całkowitego stężenia. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania