ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:339/780)

SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 190

przepis na prawdziwy obłęd! Jeden z najlepszych serników jakie robię i jakie jadłam! Połączenie chrupiących orzechów zatopionych w karmelowym kremie z kremową, mleczną czekoladą, delikatną serową masą i kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają! W tym przypadku absolutnie nikt(...)zmielony – 300 g * jajko – 1 szt * żółtko – 1 szt * cukier wanilinowy Delecta – 1 łyżeczka * cukier puder – 3 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżeczka * budyń śmietankowy Delecta – 1 czubata łyżka BEZA WŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie

Ostra na Słodko
sernik "witaminka" z bezą 191

Był absolutnie GENIALNY!  Zainspirowałam się bardzo smacznym, lubianym przez nas ciastem Kubuś ( przepis-klik ) ale nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak dobrze:) Dobrą robotę zrobiła tutaj chrupiąca beza, która była wspaniałym wykończeniem. Goście pytali co to za pomarańczowa masa a na odpowiedź, że to marchewkowy budyń unosili brwi ze zdziwienia. Jedli aż im się uszy trzęsły(...)Najpierw przygotować sernik. Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko pergaminem i wylać masę serową.  Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C, włączyć funkcję pary (jeśli nie mamy to na dnie ustawić miseczkę z wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PLEŚNIAK Z JABŁKAMI I ŚLIWKAMI 192

Jeśli chodzi o ciasta kruche z owocami to zdecydowanie mój faworyt. Na drugim miejscu   szacuje się  CZEKOLADOWA SZARLOTKA Z BUDYNIEM .  Jestem w stanie sama zjeść od razu pół blachy :)  Żeby z tego powodu  mieć mniejsze wyrzuty sumienia zastąpiłam część mąki pszennej otrębami i zrobiła się trochę zdrowsza wersja pleśniaka. Na dodatek ciasto wyszło jeszcze

Pani na deser
Murzynek przekładany gotowanym serem i kaszą manną. 180

Miałam już je wyciągną i wyrzucić bo  jak mi się upiecze bez prądu, ale je zostawiłam i poszłam robić co innego kiedy zaglądnęłam do piekarnika byłam w szoku ciasto było upieczone i bez zakalca :) Jak to mówią cuda się zdarzają :) Zapraszam do wypróbowania :) 1,5 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier z wanilią 1 kopiata(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Ciasto studzimy i przecinamy na pół. Migdały prażymy na suchej patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Do garnka przekładamy ser, margarynę, cukier i cukier z wanilią. Mleko mieszamy z jajkami, budyniem i kaszą. wlewamy do masy serowej i mieszamy. Podczas gotowania masę zblendowałam dzięki temu była

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Nesquik-pyszne i mega kakaowe 161

blaszkę 25x25cm *szklanka to u mnie zawsze 250ml  KAKAOWE CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 szkl mąki pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -2 łyżki kakao KREM -1 litr mleka -0,5 szkl cukru -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -3 płaskie  łyżki mąki pszennej(...)ostygnie (można go zrobić wieczorem poprzedniego dnia) do miski dajemy masło w temp pokojowej i ucieramy na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy budyń i wszystko miksujemy na gładki krem. Z kremu odkładamy kilka łyżek do osobnej miseczki. CIASTO KAKAOWE Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę.  Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,olej i wodę i wszystko miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Ali 186

cukru1 margaryna Kasia4 żółtka2 łyżeczki proszku do pieczeniaZ wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie cześci. Blachę wysmarować margaryną i pokruszyć jedną część ciasta, tak jak kruszonkę. Przygotować masę z tych składników :4 białka3/4 szkl. cukru2 budynie śmietankowe2 śmietany 18% po 400ml każdadodatkowo :sezonowe owoceBiałka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, 2 budynie śmietankowe i 2 śmietany i wszystko

charlotte gotuje
Sernik z brzoskwiniami 173

dużych jajek - 250 ml kremówki 30 % - 1 1/2 szklanki cukru ( szklanka 250 ml) - 2 duże łyżki kaszy manny - 1 budyń waniliowy - duża puszka brzoskwiń - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 300 g herbatników maślanych na spód ciasta Sposób wykonania : Odsączyć brzoskwinie z soku i pokroić ,blaszkę ( 36cm x 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatnikowy spód(...)sernik jest troszkę niższy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą białą masę ,im lepiej utrzemy tym bardziej nam sernik wyrośnie :) zmniejszamy obroty i kolejno dodajemy śmietankę , kaszę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia , dalej mieszając dodajemy ser . Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i łączymy pianę z masą serową , ja robię to ręką żeby było delikatniej

Wypieki Rene
Mleczny sernik 328

wanilią 3/4 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny 50 g maltikeksów (kruche ciasteczka w czekoladzie ) Wierzch: : ½ puszki masy kajmakowej orzechowej  Helio Dowolna dekoracja Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami, zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić

Wanilia i Kardamon
Domowe Pączki z Czekoladą (z Masą Czekoladowo-Budyniową i Polewą Czekoladową) 600

opak. cukru waniliowego 80 g masła łyżka wódki /spirytusu/ octu 1/3 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie Czekoladowe: 100 g czekolady mlecznej (lub pół na pół z gorzką)  budyń czekoladowy 50 g masła 550 ml mleka ok. 3 łyżki cukru Polewa Czekoladowa: 150 g dobrej jakości czekolady (najlepiej po 75 g czekolady gorzkiej i 75 g mlecznej(...)zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej konsystencji (w kremie mogą pojawić się grudki, ale gdy będziemy przez dłuższą chwilę energicznie mieszać - znikną). Budyń przykrywamy folią aluminiową (dzięki temu nie powstanie "kożuch") i odstawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego okrągłe kuleczki i przekładamy na oprószone mąką tacki i znów pozostawiamy do wyrośnięcia (min. 40 minut). Pączki smażymy w głębokim

Słodka Strona
Karpatka z borówkami 297

niej po jednym jajku, ciągle miksując. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 30 minut najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2 litra mleka 2 całe jajka 1 żółtko 300 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku(...)misie blendera miksujemy masło z cukrem pudrem. Ma powstać jasna, puszysta masa i wtedy dodajemy stopniowo przygotowany, przestudzony budyń, a po nim sok z cytryny. Na końcu dodajemy umyte borówki i całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 3. Masę wykładamy na jedno ciasto, przykrywamy drugim i schładzamy w lodówce. Najlepiej całą noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego

kruche babeczki
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 448

fanów ciast z galaretką dla kochających ciasta z masą budyniową dla szukających przepisu na sezonowe ciasto Składniki na biszkopt: 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki(...)Odłóż go do całkowitego ostudzenia. Zmiksuj masło na gładką masę. Dodawaj po trochę wystudzony budyń. Jeśli podczas gotowania budyniu powstały grudki to przetrzyj masę przez sito lub rozetrzyj grudki za pomocą drewnianej łyżki lub kuli.    Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zagotuj ok. 850ml wody (zmniejszyłam ilość  wody, by galaretka lepiej się ścięła). Dodaj galaretki i mieszaj, aż proszek

Mania Wypiekania
Tarta z rabarbarem i masą budyniową 160

soli łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła Składniki na rabarbar: 400 g rabarbaru 150 g cukru 200 ml wody Wykonanie ciasta w Thermomixie: Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego i włączyć na 30s/obr(...)bardziej kruche. Wyjąć ciasto z naczynia, uformować z niego kulę i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. godzinę. Blachę do tarty wysmarować masłem. Po tym czasie ciasto rozwałkować pomiędzy arkuszami pergaminu lub folii (by nie kleiło się do wałka) na grubość ok 0,5cm i wykleić blaszkę do tarty. Ja zrobiłam jeszcze małe dekoracyjny brzeg wycinając kwiatuszki

Mania Wypiekania
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 203

mąką kokosową. Dodać zmiksowane daktyle oraz płynny olej kokosowy. Składniki dobrze połączyć. Kwadratową blachę o wymiarach około 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze rozłożyć równomiernie warstwę kruchego ciasta. Dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki. 2 . Rabarbar umyć, osuszyć, nie obierać ze skórki. Łodygi rabarbaru pociąć na kawałki długości około 8-10 cm. Na patelnię wlać wodę, dodać miód(...)żółtka i  dobrze połączyć. Masę jajeczną wlać na gotujące się mleko, dobrze mieszać. Ugotowany budyń odstawić na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ciepły budyń kokosowy wylać na kokosowy spód. Na wierzchu ułożyć kawałki karmelizowanego rabarbaru. Ciasto wstawić do lodówki, do stężenia.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Sernik z brzoskwiniami i bezą 312

serowa: 500 g mielonego białego sera 125 g masła (miękkiego) 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (bez cukru) 1 całe jajko Beza: 3 białka 1/3 szklanki cukru pudru (do bezy) Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie (400 g)  cukier puder do posypania Zagnieść kruche ciasto: mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę masło. Rozcierać(...)papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować, wylepić spód i podziurkować go widelcem (fot.1) i również   wstawić do lodówki. Brzoskwinie wyjąć z puszki i dobrze odcedzić z syropu. Każdą połówkę pokroić na 4-6 części. Ser włożyć do miski, dodać miękkie, rozdrobnione masło i połączyć zwykłym mikserem na jednolitą masę, dodać cukier oraz budyń i zmiksować razem. Dodać jajko

Świat Ciasta
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 230

okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Białka ubijamy(...)następnie mąkę, proszek i kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Warstwa miętowa: ok 200 g landrynek miętowych 1/4 szkl wody budyń śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka masło 2 łyżki cukru Landrynki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż cukierki się rozpuszczą, zajmuje to dłuższą chwilę

Cynamonowe szczęście