Kruche z rabarbarem i bezą

Kruche z rabarbarem i bezą

Kruche z rabarbarem i bezą

Jako dziecko razem z moim rodzeństwem jedliśmy łodygi rabarbaru maczane w cukrze. Cukier niwelował kwaśny smak rabarbaru ale i tak wszystkim wykrzywiało buzię. Rabarbar lubię do dziś ale już w innych postaciach. Ten kwaskowaty smak to smak wiosny i pasuje do ciast, napojów i dżemów. Udało mi się nawet przekonać rodzinę i również go polubili. Składniki: Kruche ciasto • 2 szklanki maki • 4 żółtka • 200 g masła • 1 łyżka cukru • cukier waniliowy • 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, wiśnia, budyń, napój, mak, szybkie ciasto, ciasto z makiem, ciasto z białek , ciasto z masą budyniową, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto budyniowe, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.