Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie - przepisSkładniki:50 g mielonych migdałów, np BackMit1 budyń śmietankowy3/4 szkl. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia3 jaja150 g masła2/3 szkl. cukruczereśnie - ilość wg upodobańrum, około 1/2 szkl.cukier puder, 2-3 łyżkimigdały płatki, np KRESTO Czereśnie wypestkować, zalać rumem, dosłodzić cukrem pudrem - odstawić. W naczyniu wymieszać migdały, budyń, proszek do pieczenia i mąkę.Masło utrzeć, dosypując cukier, na puszystą masę. Do masy dodawać po jednym ja... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...