ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:290/780)

Krem budyniowy karpatkowy 2048

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.   Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać

Kulinarne Przeboje
Sernik kokosowy 125

kokosowych. Masa serowa: - 2 kg twarogu ( użyłem mielony, półtłusty ) - puszka mleka skondesowanego słodzonego, - 250 g śmietany 18 %, - 5 jajek, - 4 białka, - 2 duże budynie waniliowe, - 200 g cukru pudru, - 300 g wiórków kokosowych. Wykonanie : Składniki ciasta zagnieść, w razie potrzeby dodać trochę zimnej wody. Ciasto rozwałkować na wymiar blachy i schłodzić w lodówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Przepisy Mikołaja
Sernik dyniowy 126

gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto na dno tortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystkie składniki utrzeć(...)odciskamy wodę i blendujemy  na gładko. Ser zmiksować z cukrem pudrem i z puree z dyni. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i zmiksować do połączenia składników. Masę serową wlać na ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik i zostawić do wystudzenia w piekarniku. Po wyjęciu

O kuchni z uczuciem
KRUCHE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I JABŁKAMI 181

Zagniatamy półkruche ciasto. Przekładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce.                                                               DODATKOWO :  1 puszka brzoskwiń, odcedzonych 2 jabłka, obrane i pokrojone w kawałki 3 białka 1 budyń waniliowy(...)sztywno, dalej ubijając wsypujemy cukier a po chwili budyń. Delikatnie mieszamy pianę.                                                             PRZYGOTOWANIE :  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na spód formy. Na ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
TORCIK O SMAKU CUKIERKÓW LODOWYCH ICE 128

cukierkowy: cukierki lodowe ice 1 op. ( 125 gram ) woda 1/2 szkl.  budyń waniliowy 1 op. cukier 2 łyżki masło 125 gram  mleko 2 szkl.  Warstwa różowa: śmietana kremówka 300 ml.  galaretka rubinowa 1 op.  Dodatkowo:  banan 1 szt.  Metoda: Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku(...)zrobić według wskazówek na opakowaniu. Kiedy ostygnie dodać masę cukierkową i dokładnie wymieszać. Masło utrzeć na puszysto. Stopniowo dodawać budyń łyżka za łyżką i miksować na najwyższych obrotach. Warstwa różowa: Śmietanę ubić z galaretką na puszystą masę. Przełożenie: Ostygnięte ciasto przekroić na dwa blaty. Jeżeli jest górka to górkę ściąć i pokruszyć ( przyda się na posypanie wierzchu ). Pierwszy blat zamknąć

Kuchnia Paulettes
Jogurtowiec z malinami i borówkami 657

łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok 20 minut(...)Studzimy. 2. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. 3. Jogurt przekładamy do miski. Dodajemy cukier i budynie, krótko miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. 4. Owoce mieszamy z mąką ziemniaczaną (dzięki niej owoce nie opadną w cieście). Owoce wykładamy na masę jogurtową. 5. Ciasto pieczemy w 160 st.C przez ok 60 minut. Po upieczeniu studzimy. Przechowujemy

Kuchnia domowa Ani
Orzechowy Janek 99

jaja * 1/2 szklanki mleka * 15 dkg masła Masło utarłam z cukrem i jajkami na puszystą masę. Dodałam kolejno mąkę, proszek do pieczenia, kakao i budyń. Wymieszałam. Wlałam mleko i dosypałam orzechy zmielone. Wymieszałam. Przelałam ciasto na blachę 21x24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach. Notatki: * orzechy zmieliłam na w miarę sypko, ale zdarzały się

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto z ananasem i kokosem 112

Finezyjny i urzekający smak daje nam ciasto z ananasem i kokosem, które ostatnio przygotowałam dla moich bliskich. Myślę że łatwość wykonania zachęci  nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu . składniki na 4 porcje            biszkopt 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)następnie mąkę zmieszaną z  proszkiem do pieczenia , wszystko  lekko  mieszamy . Ciasto wlewamy do tortownicy  i  pieczemy w temp. 160-180st.C. około 30 minut . Z jednej puszki  ananasów odlewamy sok i gotujemy na nim  budyń waniliowy . Ananasy kroimy w kostkę , łączymy z budyniem i studzimy . Białka ubijamy z cukrem , dodajemy kokos i lekko

Smakowite Dania
Sernik z nutą cytryny i bezową koroną 185

jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli BEZA: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20 cm. Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy(...)cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Ciasto smarujemy konfiturą cytrynową i wylewamy na nie masę serową. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba

MamaOskarka
Drożdżówki z budyniem, dżemem porzeczkowym i imbirową kruszonką 163

wyrabiać. Ciasto zagniatać, aż będzie miękkie i elastyczne (całe wyrabianie ciasta trwa ok. 20-30 min). Ciasto uformować w kulę i włożyć w lekko wysypaną mąką miskę. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż do podwojenia objętości (ok. 1,5 godz.) Budyń: W naczyniu zmiksować 100 ml mleka z resztą składników. Pozostałe 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, następnie(...)torebki, cały czas mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń przełożyć do miseczki i przykryć folią spożywczą, tak aby folia dotykała budyniu. Wystudzić Kruszonka: Wszystkie składniki wyrobić pomiędzy palcami Dwie płaskie blachy (te od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia Jak ciasto wyrośnie jeszcze raz krótko wyrobić i podzielić na 12 części. Uformować kulki - bułeczki, następnie ułożyć na blachach w sporych odległościach

IMPRESJA SMAKU
Rodzynkowiec 375

Zapraszam na pyszne ciasto według receptury siostry Anastazji.Składniki:Biszkopt:6 jajek6 łyżek cukru8 łyżek mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa:2,5 szklanki mleka2 budynie czekoladowe4 łyżki cukru1 kostka masła / margarynyMasa czekoladowa z rodzynkami:1 gorzka czekolada1 mleczna czekolada30-40 dag rodzynek + rum15 dag masłaDodatkowo:dżem z czarnej porzeczkiSposób przygotowania:1. Zaczynamy od rodzynek: rodzynki zalewamy rumem(...)Robimy biszkopt: białka ubijamy, dodajemy cukier, stopniowo żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę (25x30cm). Pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty.3. Robimy masę budyniową: na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy.4. Masło / Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń.5. Robimy masę czekoladową: masło podgrzewamy

Kuchnia domowa Ani
BISZKOPTOWA KRAJANKA Z ORZECHAMI 135

Rewelacyjne biszkoptowe ciasto przełożone kremem oraz bezą pełną orzechów, a smaku dodaje dżem wiśniowy. Całość polana jest polewą czekoladową. Polecam to ciasto na imieniny czy inne rodzinne okazje.   SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 24x38 cm 7 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek, 5 łyżek cukru(...)złoty kolor. Krem: W 1/3 mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy rozrobiony budyń. Studzimy. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyń, następnie kakao a na końcu spirytus. Pierwszy blat ciasta smarujemy dżemem, następnie połową kremu, przykrywamy bezą orzechową, smarujemy resztą kremu, przykrywamy drugim blatem. Całość polewamy polewą

słodki bratek
Sernik "Krople Rosy" 606

jajko 1 żółtko Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 1 całe jajko 3 żółtka 2/3 szklanki cukr u budyń waniliowy cukier waniliowy 1 2/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju Pianka: 4 białka 1/2 szklanka cukru Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy drobną kosteczkę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zawijamy w filię spożywczą i wkładamy(...)wraz z cukrem i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Mleko oraz olej mieszamy ze sobą, dodajemy do reszty masy i mieszamy do dokładnego połączenia składników. Masę wylewamy na podpieczone ciasto (będzie ono bardzo rzadkie - takie ma być) i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Słodka Strona
Knedle z jabłkami 64

u0107 a\u017c do osi\u0105gni\u0119cia elastycznego ciasta.\r","Umy\u0107 i obra\u0107 jab\u0142ka. Wyci\u0105\u0107 gniazda nasienne. Pokroi\u0107 na niedu\u017ce plasterki\/kostk\u0119.\r","Odrywa\u0107 po kawa\u0142eczku ciasta. Na \u015brodek k\u0142a\u015b\u0107 kawa\u0142ek jab\u0142ka i zawija\u0107 ciasto wok\u00f3\u0142 owocu.\r","Gotowe knedle wrzuci\u0107(...)sól, ok 5 jabłek, cukier. Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu, ziemniaki należy zmiksować. Powstanie masa o konsystencji budyniu. Dodać mąkę, żółtko i sól. Całość wymieszać i wyrobić aż do osiągnięcia elastycznego ciasta. Umyć i obrać jabłka. Wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na nieduże plasterki/kostkę. Odrywać po kawałeczku ciasta. Na środek kłaść kawałek jabłka i zawijać

Bardzo Gruby Smok
ciasto a’la 3 Bit bez pieczenia 1882

składniki: ok. 300 g herbatników 600 g masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: starta czekolada na wierzch ciasta wykonanie: Dno formy (25 x 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia wykładami warstwą herbatników. Masę krówkową podgrzewamy a następnie wylewamy na ciastka(...)wlewamy budynie wymieszane z pozostałą częścią mleka i cukrem. Gotujemy do zgęstnienia masy następnie dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok 2 min. Lekko przestudzony krem wylewamy na herbatniki i przykrywamy go kolejną warstwą ciastek. Lekko dociskamy i odstawiamy do ostygnięcia a następnie najlepiej na noc wkładamy do lodówki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania