Ekspresowa babka budyniowa

Ekspresowa babka budyniowa

Ekspresowa babka budyniowa

Składniki: Mąka pszenna tortowa szklanka 250 ml Jajka 5 Cukier szklanka  Masło 100 g Budyń śmietankowy Proszek do pieczenia Przygotowanie: Jajka zmiksować dodając partiami cukier do uzyskania jasnej konsystencji masy. Zmniejszyć obroty miksera i dodać wymieszany budyń z proszkiem i mąką. Na koniec wlewamy powoli roztopione i przestudzone masło. Ciasto przełożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni (góra-dół) i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.