ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:271/780)

Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 154

dodatek malin wydobył z tego ciasta niesamowity, wyrafinowany smak. Polecam!!! Składniki na sernik z malinami i lekką budyniową pianką na blachę o wymiarach 28x40 cm SZKLANKA - 250 ml CIASTO KRUCHE: 400 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka (białka zostawiamy do pianki) MASA SEROWA: 1,5 kg białego sera, mielonego 250 g masła, rozpuszczonego(...)łyżki kaszy manny 1 łyżka proszku do pieczenia BUDYNIOWA PIANKA: 250-300 g malin (mogą być mrożone) 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1/3 szklanki oleju      Przygotowujemy ciasto. Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka

Rozpustne gotowanie
Puszysty sernik 159

gram cukru - 1 żółtko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser: - 1 kg sera białego z wiaderka - 1 budyń waniliowy - 5 jaj - 120 gram cukru - 180 gram masła - kilka kropli aromatu waniliowego Przygotowuję spód: Łączę ze sobą wszystkie składniki, powstałe ciasto wykładam na blaszkę i podpiekam przez ok. 15 minut w temp. 170'C, Przygotowuję twaróg: Ucieram masło z cukrem. Dodaję(...)żółtka, budyń, kilka kropli aromatu waniliowego i ser. Ubijam pianę z białek ze szczyptą soli, delikatnie łączę z masą twarogową. Wykładam na podpieczony spód i piekę ok. 70 minut w temp. 170 'C.  Gotowe ciasto nie wyciągam od razu z piekarnika, tylko trzymam jeszcze ok. 20 minut przy uchylonych drzwiczkach.  Ciasto jest puszyste i przepyszne w smaku

Wielopokoleniowo
Drożdżówki z budyniem i malinami 174

Dobre na śniadanie, dobre na kolacje. Idealne na wakacyjną wycieczkę.Puszyste i pachnące drożdżówki z budyniem i malinami.Ich wykonanie wcale nie jest trudne. Warto podjąć wyzwanie i przygotować je już dziś.Składniki:Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 20 g drożdży3 łyżki cukruokoło 1 szklanki letniego mleka 100 g masła 1 całe jajko(...)Wyrośnięte ciasto ponownie szybko zagnieść, podzielić na 12-15 części. Z każdego kawałka ciasta formować okrągłą bułęczkę, układać bułeczki na blasze przykrytej papierem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia.W wyrośniętych bułeczkach za pomocą szklanki wgnieść dołek. Bułęczki posmarować rozmąconym białkiem.W każdy dołek włożyć łyżkę budyniu i kilka malin.Piec w 200 stopniach C około 15 minut - do zrumienienia.Upieczone

kolorowotorcikowo
3 BIT 161

łyżka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru pudru KREM : 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe masło DODATKOWO : puszka masy kajmakowej (krówkowej) POLEWA : 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 5 łyżek kwaśnej śmietany lub mleka łyżka żelatyny WYKONANIE CIASTA : Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i siekamy z margaryną. Robimy(...)cukier i budynie. Wlewamy na mleko i chwilkę gotujemy, cały czas mieszając. Studzimy. Masło rozcieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania oraz zimne cytrynowe galaretki. Dobrze ucieramy, krem będzie dość gęsty.  SKŁADANIE CIASTA : Na jeden placek wykładamy masę krówkową i przykrywamy drugim, następnie smarujemy kremem budyniowym i przykrywamy trzecim ciastem. WYKONANIE POLEWY : Wszystkie składniki

Pani na deser
Ciasto słodka pokusa z serem i rabarbarem 555

rabarbaru około pół szklanki cukru 1 galaretka czerwona Masa serowa: 80 dkg sera białego twarogowego 4 jajka 20 dkg margaryny 20 dkg cukru 1 budyń śmietankowy 1/4 szklanki mleka 1. Wszystkie składniki na ciasto kruche dajemy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy w formach wysmarowanych tłuszczem o wymiarach 23x38 cm w temp. 180 stopni(...)odstawiamy do wystudzenia. Masa serowa: ser mielimy przez maszynkę lub miksujemy, do garnka dajemy ser, margarynę, jajka, cukier i wszystko zagotowujemy na małym ogniu, jak zacznie gęstnieć to rozpuszczamy budyń w mleku, wlewamy do sera, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia, odstawiamy do wystudzenia. 3. Przekładamy: na jednym placku rozsmarowujemy przestudzoną masę rabarbarową. 4. Przekładamy drugim plackiem. 5. Rozsmarowujemy

Kuchnia u Bietki
Mocno czekoladowa tarta z wiśniami 115

łyżki kakao -4 łyżki śmietany -2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku lub mąki ziemniaczanej -4 łyżki cukru -1 szkl. wiśni (mogą być mrożone. Ja użyłam wydrylowanych w słoikach domowej roboty) -1 tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie Wiśnie wyłożyć na sito by się rozmroziły (jeśli są mrożone) i obciekły. Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Formę do tarty natłuścić(...)ułożyć specjalne obciążniki do pieczenia tart. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. Biały ser, śmietanę, jajko, budyń w proszku, cukier i kakao zmiksować na gładką masę. Dodać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Ułożyć wiśnie. Całość piec ok 30 minut w tej samej temperaturze. Smacznego

Zielona Kuchnia
Kubeczkowe ciasto jogurtowe 114

jogurtem dodać rozmącone jajka, olej, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać łyżką do połączenia składników.Szybkie ciasto jogurtowe powinno przypominać wyglądem gęsty, w miarę gładki budyń. Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu można

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z malinami i budyniem 191

mieszamy. Gotowy budyń wlewamy na spód ciasteczkowy, wstawiamy do lodówki.  Gdy budyń będzie letni, układamy na nim maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny. Swoją tartę przygotowałam w jednorazowej foremce papierowej od PapilArt . To bardzo fajne rozwiązanie, gdy chcemy zabrać ciasto na piknik lub zabrać ze sobą idąc na spotkanie rodzinne - nie musimy się

Gotowanie i blogowanie
Krucha tarta ze śmietankowym nadzieniem i bitą śmietaną. 142

szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy ( bez cukru,na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Do dekoracji: listki melisy cytrynowej kwiaty bratki Wykonanie: 1. Ciasto:  Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je na lekko posypanej(...)czas przygotowania pozostałych składników. 2. Nadzienie: Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy pozostałe składniki: śmietanę, cukier waniliowy, budyń w proszku, sól i proszek do pieczenia. Całość miksujemy chwilę, aż masa będzie jednolita. Następnie wylewamy na schłodzone ciasto ( masa jest dość rzadka  i taka ma być ). 3. Pieczenie i studzenie: Tartę pieczemy około 50 minut w temperaturze

Izabelawkuchni
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I SEREM 128

majowy weekend zrobicie: Blaszka 20x30 cm ( może być większa) Ciasto drożdżowe:   3,5 szkl mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl cukru + 2 łyżki do drożdży 1 szkl mleka szczypta soli 50 g masła 50 g świeżych drożdży cukier waniliowy   Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego 2 żółtka budyń waniliowy w proszku 2 łyżki cukru pudru   Kruszonka(...)zlepiamy na odpowiednią Nam wielkość i przekładamy do woreczka foliowego - kładziemy do zamrażalki. 3. Widelcem rozdrabniamy ser,dodajemy żółtka,cukier puder oraz budyń w proszku - całość mieszamy. 4. Rabarbar obieramy,kroimy w kostkę Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie,następnie wykładamy gotowy ser,również na całą powierzchnię,następnie pokrojony rabarbar

Niespełnione zdolności kulinarne
ciasto shrek -z delicjami, śmietankową pianką,galaretką i zielonym budyniem :-) 274

dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym i pysznym ciastem,myślę, że wielu z Was zna to ciasto. Jego nazwa to shrek, dlaczego? jest zielone jak ogr z bajki :-) Ciasto jest bardzo smaczne,lekkie, puszyste i orzeźwiające. Nie za słodkie, idealne,a co najważniejsze, łatwo się je robi i ładnie wygląda.  No to robimy shreka :-) SKŁADNIKI:  *przepis(...)gotujący się sok, mieszamy aż zgęstnieje, dzieje się to bardzo szybko.  Do gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy DODATKI: -1 duże opakowanie delicji morelowych , mogą być ciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 365

mielonego w wiaderku  1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę(...)zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi

W Moim Magicznym Domu
Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 164

blogu "gotowanie cieszy". Smak jest wyśmienity słodki, a zarazem fajnie cytrynowy. Składniki:    Ciasto 200 g maku  100 g wiórków kokosowych  100 g mielonych migdałów  100 g cukru  8 białek  4 żółtka  Krem  3 budynie waniliowe 400 ml mleka UHT  150 ml soku cytrynowego (ze świeżych cytryn)  skórka otarta(...)grudki. Budyń odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy na białą, puszystą masę. Do masła dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. odkładamy 50 ml kremu Krem rozsmarowujemy na placku  i przykrywamy go drugim ciastem. Przygotowujemy polewę. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej krem i skórkę cytrynową. Następnie wszystko mieszamy

Symfonia smakowa
Ciasto porzeczkowe toffi 184

czyli jakieś smakowite ciasto na weekend. W szafce od jakiegoś czasu zalegały herbatniki i puszka kajmaku. Pomyślałam, że kwaskowy drzem z czarnej porzeczki doskonale uzupełni słodycz kajmaku. Nie myliłam się! Biszkopt 3 jajka 3/4 szklanki miałkiego cukru 3/4 mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa porzeczkowa 1/2 litra dżemu z czarnej porzeczki 2 budynie śmietankowe z cukrem(...)minut w 170 stopniach.   Dwie paczki budyniu ugotować w 2 szklankach mleka, czyli w połowie (będzie bardzo gęsty). Jeszcze gorący budyń zmiksować z dżemem. Ciepłą masę wylać na zwilżony wodą biszkopt i wyrównać. Na masę porzeczkową wyłożyć ciasta, na to rozsmarować masę kajmakową, jednak wcześniej lekko ją podgrzejcie, gdyż schłodzona ciężko się rozsmarowuje. Na to druga i ostatnia warstwa

Jadło i czytadło
Napoleonka 133

puder do posypania Ciasto: Masło pokroić na mniejsze kawałki i zagnieść razem z pozostałymi składnikami na ciasto. Uformować w kulę i wstawić pod przykryciem do lodówki na ok. godzinę. Ciasto podzielić na dwie części i cienko rozwałkować. Przełożyć do foremek o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Powinno(...)część mleka zagotować z masłem. Mąkę i żółtka wymieszać z mlekiem w szklance. Masę wlać na gotujące się mleko. Mieszać intensywnie do czasu zgęstnienia. Powstały budyń (jeszcze ciepły) wylać na jeden z blatów ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wystudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Bullio

Proponowane wyszukiwania