ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:268/780)

Clafoutis - ciasto z wiśniami 175

wnucząt, gdy te prosiły o coś słodkiego. Serdecznie zapraszam Was po przepis! Clafoutis przypomina wielki, pieczony naleśnik, choć w konsystencji przywodzi na myśl bardziej budyń. To za sprawą dość rzadkiego, mleczno-jajecznego ciasta jedynie z odrobiną mąki. Nie bez powodu niektórzy porównują go do flanu i myślę, że coś w tym jest. Do przygotowania clafoutis nie potrzeba robota kuchennego, wystarczy

Chilli Czosnek i Oliwa
RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 206

tradycyjne rurki z kremem budyniowym to doskonała propozycja na karnawał    SKŁADNIKI Ciasto: 125 g masła, 1 ½ szkl. mąki, ½ szkl. śmietany, szczypta soli Krem: 1 ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 kostka masła, 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: 1 białko, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżki cukru kryształ, 3 łyżki masła do posmarowania foremek WYKONANIE Ciasto(...)zaczynając od góry, nakładając ciasto na siebie. Białko lekko ubijamy. Na talerzyku mieszamy ze sobą cukry. Rurki owinięte ciastem maczamy w białku a następnie w cukrze. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Krem: 1 szkl. mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń rozrabiamy w pozostałym mleku, dodajemy do gotującego mleka – studzimy. Ucieramy masło dodając budyń, a na końcu sok z cytryny

słodki bratek
Ciasto chatka Puchatka 277

Ciasto chatka Puchatka to deser zrobiony na bazie sernika. Swoim wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fale Dunaju, wiśnia i jabłko. 203

pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 180stopni. Jasną część ciasta wylać na blaszkę, następnie wylać delikatnie ciemniejsze ciasto. Ułożyć wiśnie i jabłka (jabłko obrać ze skórki i pokroić na kawałki). Jabłka można lekko docisnąć. Piec 30min. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Masa budyniowa: Ugotować budyń z łyżką cukru i ostudzić. Najlepiej przykryć budyń folią spożywczą(...)woreczkiem foliowym by nie zrobił się kożuch na nim. Masło zmiksować lub utrzeć. Dodawać do niego po łyżce budyniu cały czas miksując. Dodawać również powoli sok z cytryny. Gdy masa będzie jednolita można już wyłożyć ją na ostudzone ciasto. Rozsmarować równomiernie i włożyć do lodówki do stężenia. Czekoladę roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i polać

W kuchni u Moniki
Klasyczna napoleonka 132

stopni. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki, obficie nakłuwamy widelcem, pieczemy przez około 20-25 minut (Agata piekła swoje blaty przez 22 minuty). Identycznie postępujemy z drugim fragmentem naszego ciasta. Masa budyniowa: W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka z cukrem oraz z masłem. Jajka ucieramy z cukrem waniliowym, na najwyższych obrotach miksera, na puszystą masę, wyłączamy mikser, dodajemy obydwie mąki oraz(...)zagotowujemy, kontynuujemy gotowanie, aż masa ładnie nam zgęstnieje (cały czas intensywnie mieszamy, żeby nie powstały grudki). Gotową masę przykrywamy folią spożywczą, dociskając ją do powierzchni budyniu, pozostawiamy do lekkiego wystudzenia. Jeden z blatów ciasta wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, rozsmarowujemy na nim jeszcze ciepłą masę budyniową. Drugi blat ciasta kroimy, ostrym nożem na około 20-24 kwadraty, które

KulinarneImpresje.pl
Przekładaniec budyniowy z truskawkami 302

żółtka -cukier waniliowy -250g masła lub margaryny -1 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru DODATKOWO -400g truskawek -2 galaretki truskawkowe -750ml wrzątku -herbatniki kakaowe Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO KAKAOWE Białka wraz z 1 żółtkiem ucieramy z cukrem  na pulchną masę.  Dodajemy przesianą mąkę, proszek(...)cukier  waniliowy-właczamy gaz i mieszamy co chwilę. W osobnej misce w jednej szklance mleka miksujemy żółtka, mąkę oraz budynie i całość wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia. Na dno blaszki dajemy pierwszy spód ciasta, na niego wykładamy trochę gorącej masy, wyrównujemy, na nią układamy warstwę herbatników, i znów dajemy trochę masy, i przykrywamy ją drugim spodem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 208

cukiernika, ale ja też dołożyłam swoją cegiełkę. Kwaśne i pyszne.  ["Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki:Ciasto: 300 g mąki 1/4 proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 jajko 200 g margaryny Krem: 500 g śliwek budyń waniliowy 100 g cukru Kruszonka: 20 g margaryny 20 g mąki 20 g cukru 1 cukier wanilinowy Wykonanie(...)pieczenia oraz cukrem pudrem. Wbić jajko, dodać pokrojone w małe kawałki masło. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny do lodówki.2. Śliwki opłukać, wytrzeć, poprzekrawać na ćwiartki i pozbawić pestek. Wlać do rondelka ok. 200 ml wody i rozmieszać w niej budyń i cukier. Kiedy cukier się rozpuści, dodać śliwki i stale mieszając, gotować przez 2 minuty. Zdjąć

Pasja Smaku
Twarogowe rożki 155

cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Nadzienie:250 g chudego twarogu 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropli aromatu pomarańczowego 2 łyżki proszku budyniu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo:1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypaniaTym razem zaprezentuję przepis na mało słodkie, mięciutkie ciasteczka twarogowe. Podstawowym składnikiem ciastek, jest, jak sama nazwa wskazuje - twaróg. Dajemy go zarówno

Świat Ciasta
Prosty Sernik 188

jest bardzo prosty i szybki do  zrobienia. A tu zapraszam na  Sernik królewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka 2 budynie 1 szklanka oleju 6 jajek 1,5 szklanki cukru dodatkowo cukier puder Wykonanie: Mąkę przesiać(...)podpiec przez 15 minut. Twaróg zmielić dwukrotnie. Twaróg utrzeć z cukrem i jajkami.  Wsypać budyń, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać mleko, a na sam koniec wlać olej.  Na podpieczony spód wlać masę, wyrównać. Na wieżch wyłożyć resztę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu pozostawić na kilka

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto budyniowiec ze śmietankową pianką-rewelacyjne i szybkie 6351

waniliowego 200g masła lub margaryny 3/4 szkl cukru 0,5 szkl mąki pesznnej 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g PIANKA 500 ml śmietanki 30% 1,5 łyżki żelatyny  0,5 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO  czekolada gorzka do posypania CIASTO  Jajka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy przesianą  mąkę,proszek, kakao i miksujemy(...)szkl mleka i powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i cukrami. Mieszamy gotując do uzyskania gładkiego budyniu-,najlepiej robić to metalową trzepaczką. Masę ściągamy z ognia i od razu wykładamy na ciasto. Wyrównujemy i studzimy. PIANKA Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szkl gorącej wody i mieszamy.Studzimy i dodajemy do śmietany miksując chwilkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 169

minut w temperaturze 180 *C. Po ostudzeniu ciasto kroimy na dwie równe połówki.                                                                 MASA SEROWA:  2 budynie waniliowe  100 g masła lub margaryny 500 g twarogu(...)łyżek cukru Dwie szklanki mleka z cukrem i masłem zagotowujemy, na gorące mleko wlewamy budynie rozmieszane w szklance mleka i energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy i ponownie zagotowujemy. Masę trochę studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Słodkie środy - sernik gotowany z galaretką 352

sernik gotowany z galaretką na herbatnikowym spodzie. Tego ciasta nie trzeba długo reklamować, gdyż broni się samo -  jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru(...)garnku roztopić masło. Dodać cukier i ser i rozmieszane całe jajka. Gotować ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie gładka masa. Dolać mleko z budyniem, wymieszać i ponownie zagotować całość. Spód foremki na ciasto wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej podwójną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać gorąca masę serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4348

chodzi o przygotowanie, ale dostarcza dużo przyjemności w czasie jedzenia. Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 700 ml mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła Marmolada owocowa(...)dekoracji Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia? Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszane w 200 ml mleka budynie i gotować na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty budyń. Cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń

Kuchcik gotuje
Ciasto brzoskwiniowe 100

proponuję przepis na lekkie śmietankowo-brzoskwiniowe ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto brzoskwiniowe Składniki Składniki na ciasto: 200 g mąki 40 g cukru pudru 80 g masła 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g jogurtu naturalnego Składniki na masę: 300 ml mleka 50 g cukru 150 g jogurtu naturalnego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier waniliowy(...)przesiewamy razem z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, posiekane zimne masło i jogurt. Szybko zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. W garnku zagotowujemy 200 ml mleka i cukier, w pozostałym mleku mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilę gotujemy, przykrywamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do zimnej masy

To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki budyniowe 108

osłodzenia polałam syropem z czarnej porzeczki też własnej roboty Składniki: * mleko 2 szklanki * 1 jajko * pół łyżeczki sody * mąki…tyle, żeby ciasto było lejące i kleiste * cukier wanilinowy pół opakowania * sól, cukier * 1 budyń waniliowy * masło do smażenia Wszystkie składniki połączyłam i roztrzepałam trzepaczką do jajek. W taki sposób pozbyłam się grudek. Ciasto w konsystencji ma być lejące

Pieprzyć z Fantazją