ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:261/780)

Fale Dunaju 159

mleka, wymieszać. Do blaszki wysmarowanej tłuszczem o wymiarach 33 x 20 cm wlać najpierw jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch wiśnie. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na krem: 4oo ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 1 opalowanie cukru wanilowego 2 łyżki cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)Ugotować budyń. Gorący przykryc folią żeby się nie tworzył korzuch, Wystudzić. Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Łyżeczka kawy rozpuszczalnej Z podanych składników zrobic polewę

Na słodko lub wytrawnie
Kilimandżaro 1436

kremem, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie sięgnąć po kolejny kawałek.  Polecam, nie tylko na imieniny.  Przepis na ciasto pochodzi z jednej z książek Siostry Anastazji.     Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) 2 łyżki oleju 1 łyżka wody Masa jabłkowa(...)cukrem.  Do gotującego wlewać rozmieszaną mieszankę mleczno - jajeczną i energicznie mieszać.  Gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje.  Odstawić do ostudzenia.    Masło utrzeć.  Dodawać po łyżce budyniu i dokładnie ucierać lub miksować.  Przełożyć ciasto.  Na dno kłaść jeden blat biszkoptu.  Na to masę jabłkową, następnie budyniową.  Na wierzch drugi biszkopt. Przygotować polewę czekoladową.  Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej

Sto kolorów kuchni
Ciasto jogurtowe z papierówkami 328

mąki pszennej (360 g) 1 szklanka zwykłego cukru (200 g) 1 budyń o smaku śmietankowym (40 g - proszek!) 1 szklanka oleju (220 g) 2 małe jogurty naturalne (360 g) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 8 papierówek cukier puder do dekoracji ewentualnie cynamon Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą(...)jogurt naturalny. Za pomocą miksera składniki połączyć ze sobą. Na sam koniec dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem (najlepiej 2 partiami) i całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Wyrównać i poukładać połówki papierówek (papierówki należy pozbawić gniazd nasiennych, obrać, przekroić na pół i delikatnie naciąć nie przecinając owocu). Ewentualnie jabłka posypać odrobiną

Ugotować
Torcik z malinami 141

zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy jest płynna ponieważ jej zawartość spłynie pod biszkopt, a na nim pozostaną same maliny (wiem to z doświadczenia ). Foremkę wstawiamy do lodówki. Masę budyniową szykujemy dopiero gdy galaretka całkowicie stężeje. Masa budyniowa: – 1 opakowanie śmietankowego budyniu z cukrem + 0,5 litra mleka – 100 g miękkiego masła(...)rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy z gazu i wrzucamy do niego masło. Miksujemy tak długo, aż masło się rozpuści i połączy z budyniem. Gorący przelewamy na galaretkę i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Ciasto wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Przed podaniem można je przyozdobić. Ja wykorzystałam do tego odrobinę bitej śmietany, ale można też ciasto posypać kakao

Relaxtime
sernik z wiśniami z kruszonkowym ciastem... 180

łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji(...)białości żółtka z cukrem (z 5 minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane - na dno blaszki dać 3/4 ciasta kruszonkowego, przygnieść np. denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch

W Mojej Kuchni Lubię
Marmoladnik 121

masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część smarujemy dżemem. Budynie roztrzepujemy w szklance mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje.  Ciepły(...)budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie).  Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta.  Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie)  podprażamy   na suchej patelni  (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki.  Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy cukier i chwilę podgrzewamy. Wsypujemy słonecznik, mieszamy, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę. Gorący

Na moim talerzu
Marmoladnik 280

masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część smarujemy dżemem. Budynie roztrzepujemy w szklance mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje.  Ciepły(...)budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie).  Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta.  Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie)  podprażamy   na suchej patelni  (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki.  Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy cukier i chwilę podgrzewamy. Wsypujemy słonecznik, mieszamy, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę. Gorący

NA MOIM TALERZU
Kokosek 161

Składniki na ciasto:4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia 2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika  Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki(...)się roztopi. Tuż przed końcem gotowania dodać rozmieszany z niewielką ilością mleka budyń. Ponownie zamieszać. Kiedy całość zgęstnieje zestawić masę z kuchenki do ostudzenia. Ostudzony placek przekroić na dwie warstwy i przełożyć go masą. Przygotować polewę. Rozpuścić czekolady i masło w kąpieli wodnej, wymieszać. Polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi (fot.3). Smacznego

Świat Ciasta
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 481

stwierdzeniem, że przez góry i doliny karpatki najłatwiej trafić do serca. :) Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu. :) Składniki:   Ciasto: 125 g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 małych lub średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki(...)otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj

Smiling Shrimp
drożdżówki zawijane z serem 132

końcówką z hakami, na gładkie ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Twaróg miksuję z cukrem, wanilią, jajkiem i suchym budyniem (do masy twarogowej możecie dodać otartą skórkę z cytryny lub kandyzowaną z pomarańczy ). Wyrośnięte ciasto odpowietrzam energicznie je zagniatając. Lekko podsypuję mąką i wałkuję dość cienko w kształt kwadratu. Na środek rozwałkowanego ciasta wykładam połowę masy serowej

babka w formie
Biszkopt przekładany 147

opakowania galaretki agrestowej2 pomarańcze 2/3 szklanki mleka zagotować z cukrem, w pozostałym mleku rozmieszać żółtka i mąkę ziemniaczaną, zrobić budyń. Masło utrzeć, dodawać po łyżce wystudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na jedną część ciasta. Pomarańcze obrać jak najdokładniej, poszarpać na małe kawałki  i rozłożyć na warstwie kremu, następnie zalać tężejącą galaretką i przykryć drugą częścią biszkoptu. Z wierzchu zdjąć

Praktyczna pl
Kokosowy sernik z ajerkoniakiem. 188

sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 5 jajek 1 szklanka ajerkoniaku 10 dag wiórek kokosowych ( 2 łyżki dajemy do ciasta ) Dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej mąką pszenna do posypania stolnicy kolorowa posypka według uznania kilka łyżek ajerkoniaku(...)przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i ucieramy. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy ajerkoniak. Całość dokładnie

Izabelawkuchni
Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru 455

pewno każdy będzie zaskoczony, gdy zimą uraczymy go takim pysznym kawałkiem ciasta :) Ciasto: 3 ½ szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250g masła lub margaryny Masa rabarbarowa: 1kg obranego rabarbaru (około 1,2 kg całego) 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) Masa bezowa: 5 białek ¾ szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)soku i rozpuszczamy w nim dwa budynie. Resztę soku zagotowujemy, wlewamy do niego rozpuszczone budynie i mieszamy, do zagotowania. Gdy budyń jest gotowy, zdejmujemy go z ognia, dodajemy do niego rabarbar i jeszcze raz mieszamy. Gotową masę przekładamy na ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy około 20 minut w 180 ⁰ C. Po upływie 10 minut ubijamy białka

Smakowy Raj
Ciasto kruche z malinami i pianką malinową 557

kardamonu opcjonalnie Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego -2 budynie np.malinowe, wiśniowe bez cukru -120 ml oleju -500 g malin, borówek ,brzoskwiń, jeżyn lub innych owoców Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić w robocie lub ręcznie, lśniącą kulę. Uformować wałek i podzielić na dwie części, w proporcjach(...)minut. Ciasto ma mieć złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do CAŁKOWITEGO PRZESTYGNIĘCIA. Kiedy ciasto jest zimne, zabieramy się za piankę. Ubijamy białka ze szczypta soli, na sztywno i powoli , ciągle miksując, dodajemy cukier. Następnie dodajemy budyń i cukier wanilinowy. Nie przerywając miksowania, wlewamy olej cienką strużką. Piankę wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy łopatką. Wsypujemy maliny

Z Kuchni Do Kuchni
pieczony sernik z rabarbarem... 173

Składniki: CIASTO KRUCHE: mąka tortowa 300 gram, żółtka 2 sztuki "L", cukier 100 gram, margaryna 200 gram SERNIK: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę(...)durszlak, sok z rabarbaru można wykorzystać do herbaty jajka mikserem utrzeć do białości z cukrem, dodać twaróg z wiaderka (temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania