ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:257/780)

Pijak-Cycki Murzynki 443

rozpuści. Na koniec wsypujemy mak i wiórki kokosowe. Przygotowaną masę wylewamy na blaszkę pokrytą papierem i pieczemy w temp. ok 170* przez 15 min. Upieczone ciasto studzimy. KREM BUDYNIOWY: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej aromat migdałowy Dodatkowo 1 kostka masła 250 gram. Odlewamy(...)ostudzenia. Gdy wystygnie miksujemy masło i dodajemy po łyżce budyniu, nie może być nawet letni gdyż się zważy! POLEWA KAKAOWA: 1/3 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody łyżka kakao Margarynę, cukier, wodę i kakao wszystko wkładamy do rondelka i zagotowujemy. Kiedy polewa będzie stygnąc zaczynamy składać ciasto.  DODATKOWO POTRZEBNE DŻEM, BISZKOPTY OKRĄGŁE I ALKOHOL NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt

Moje Słodkie Piekiełko
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 184

mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym razem dam 70 g) 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, w przypadku gdy ciasto nie chce się kleić ) 1 jajko Składniki na bananowy budyń: 300 g dojrzałych bananów 500 ml mleka (u mnie sojowe) 1 – 2 łyżki cukru (ja nie dodawałam, bo miałam bardzo słodkie banany) 1/4 szklanki mąki(...)wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor 10-15 min. W międzyczasie przygotować budyń bananowy. Wszystkie składniki na budyń umieścić w wysokim naczyniu, zblendować na gładką masę. Na podpieczony spód

moj przepis na
Kruche ze śliwkami i budyniową pianką 96

Bardzo lubię piec ciasta i patrzeć jak moi domownicy się nim zajadają.  Takie ciasto można przygotować z różnymi owocami.   Składniki :  Ciasto:  żółtka jaj - 5 szt  mąka - 3 szkl  śmietana kwaśna - 1/2 łyżki  cukier waniliowy - 1 opak  cukier - 0,5 szkl  margaryna lub masło - 250 g  proszek do pieczenia(...)cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie:   Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.  Przesiać do miski, dodać zimne pokrojone masło lub margarynę, posiekać nożem.   Zrobić w mące dołeczek, dodać żółtka i inne składniki, zagnieść ciasto.   Podzielić ciasto na dwie nierówne części, mniejszą i większą.   Przełożyć ciasto do foliowych torebek, włożyć

Kuchnia Danusi
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 131

Proste ciasto bez wykorzystania piekarnika 😊 Idealne dla wszystkich łasuchów, gdyż ze względu na kajmak jest dość słodkie. Można jednak fajnie zbalansować jego słodycz, nie dodając np. do śmietany  kremówki wogóle cukru pudru (ja dodaję 1 łyżkę) i gotując stosunkowo mało słodki budyń. Wszystko to kwestia naszych upodobań smakowych 👍 Najlepiej przygotować je poprzedniego dnia, aby herbatniki odpowiednio zmiękły, a poszczególne(...)bąbelki. Budyń przelewamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.  Masło miksujemy, aż będzie puszyste, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Składanie ciasta:  Blaszke wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. Na nich rozsmarowujemy 1/2 puszki kajmaku (możemy go przełożyć do miseczki i lekko podgrzać, aby było

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI 175

Niesamowicie delikatne i puszyste ciasto jest świetną bazą nie tylko do jagodzianek, ale każdych drożdżówek, jakie sobie tylko zamarzycie! Z serem, z jabłkami, z budyniem, z rabarbarem, a nawet czekoladą! Robi się je błyskawicznie, ciasto zawsze wyrasta i smakuje nieziemsko! Koniecznie wypróbujcie! Ps. takie drożdżówki z serem i jagodami najlepiej smakują na gorąco prosto z piekarnika. Ale na drugi dzień

Ostra na Słodko
Drożdżówki z serkiem, borówkami i białą czekoladą 169

margaryny Optima Omega 3 200 ml mleka Serek: 350 g twarożku naturalnego kremowego łyżka cukru pudru łyżeczka esencji waniliowej 2 żółtka   30 g budyniu waniliowego 15 dag jagód tabliczka białej czekolady   Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać cukier, drożdże i wymieszać. W garnuszku podgrzać mleko z margaryną, do rozpuszczenia margaryny. Ciepłe (nie gorące) mleko i jajko przelać

Smakołyki Asi
Sernik z kuleczkami Nesquik 124

Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy 2 jajka 4 żółtka jaja kilka kropli aromatu waniliowego 2 łyżki kakao 1 szklanka kulek czekoladowych tłuszcz do formy Pianka i góra ciasta: 6 białek (pozostałych z masy serowej i ciasta) 1 szklanka cukru 1/3 szklanki orzechów włoskich(...)szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na stolnicy i przenieść na wałku do formy wysmarowanej tłuszczem. Górę ciasta posypać kakao. Ser zmielić dwukrotnie, utrzeć z cukrem, aromatem, mlekiem, wsypać budyń, wbić jajka i żółtka, dokładnie wymieszać i przelać do formy. Posypać czekoladowymi kulkami, lekko je wciskając. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym 212

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Nie przepadam za używaniem półproduktów, ale tu sama skorzystałam z kremu.  Ciasto wyszło rewelacyjne i szybko zniknęło. W sumie to taka szarlotka z budyniem, na który możecie zamienić gotowy krem. (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Ciasto kruche: 1/5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 120g masła

Di gotuje
Mazurek orzechowy 168

ciepłej płycie kuchennej, dodać miód i lekko zrumienić. Ciepłą masę wylać na drugą część rozwałkowanego ciasta (ciasto ma być już w blaszce). Ciasto piec 15- 20 minut w 180 stopniach. Masa budyniowa: ½ litra mleka budyń waniliowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 żółtka 1 kostka margaryny lub masła 10 dkg orzechów ( jeżeli ktoś nie chce(...)wymieszane mleko z cukrem, budyniem, żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Wszystko razem zagotować do zgęstnienia. Ostudzić. Margarynę utrzeć. Ucierając dodawać po łyżce ostudzony budyń. Na koniec dodać zmielone orzechy. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Na górze ma być ciasto z orzechami. Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia
Sernik z rosą 314

wykonaniu, nie trzeba dużo składników. ;) Składniki : Masa serowa : 1 kg sera homogenizowanego w wiaderku 1/2 szkl oleju 1 szkl cukru 3 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 2 całe jaja 4 żółtka Kruche ciasto : 2 szkl. mąki 1  łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 1 łyżka smalcu 100g margaryny 1 całe jajko 2 żółtka Białko : Pozostałe białka 1/2 szkl

Garnkowe fanaberie
Biszkopt czekoladowy z masą serową i orzechami 141

minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę z ciastem i pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy biszkopt się studzi robimy masę serową: do garnka dajemy ser i ½ szklanki mleka, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Ser nie będzie jednolicie gładki. Dodajemy masło, jajka, cukier, orzechy, mieszając gotujemy doprowadzając do wrzenia. W między czasie rozrabiamy budyń z ½ szklanki mleka. Kiedy masa serowa się zagotuje dodajemy rozrobiony(...)delikatnie dociskamy. Wykładamy następną część masy (1/3), rozprowadzamy równomiernie, przykładamy trzecim plackiem, dociskamy, wykładamy trzecią część masy, rozprowadzamy równomiernie, posypujemy okruszkami biszkopta. Ciasto zostawiamy na kilka godzin, żeby masa zastygła. Smacznego :)) biały ser, twaróg, orzechy włoskie, budyń waniliowy, sernik

Bułka z Chlebem
Tort makowy z masą budyniową 229

Uwielbiam ciasta z makiem, więc wykorzystałam zalegającą w spiżarce puszkę masy makowej i stworzyłam to cudo :) Smakuje jak najlepszy, najbardziej wilgotny makowiec! Tort jest niezawodny, więc nie ma opcji by się nie udał ;) Składnik na biszkopt makowy (tortownica 26 cm): 1 puszka (850 g) masy makowej 3-4  jajka ½ szklanki cukru 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku(...)cukrem pudrem na puszystą masę, w międzyczasie zimny budyń przetrzyj przez metalowe sitko i dodawaj łyżka po łyżce do masy maślanej. Miksuj do czasu wykorzystania całego budyniu i uzyskania gładkiego kremu. Wykonanie: Krążek ciast makowego połóż na paterę, zapnij obręcz tortownicy i wyłóż połowę masy budyniowej. Przykryj drugim blatem ciasta i wyłóż resztę masy (do 2 części dodałam 1 łyżkę

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 90

wypieków. Gorąco polecam wam poniższy przepis na ciasto z ich dodatkiem. Składniki na ciasto: 2 1/2 szklanki mąki pszennej, tortowej 5 żółtek 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Składniki na piankę budyniową: 5 białek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 3 łyżki oleju Dodatkowo: Forma(...)śliwek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec zmniejszamy obroty miksera i dalej ubijając, dosypujemy po łyżce cukru, budyniu, a na końcu wlewamy małym strumieniem olej. Wykładamy na śliwki i na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Można dodać najpierw piankę a dopiero na niej umieścić owoce. Ciasto pieczemy w temp. 180 C przez około

Kasia i jej kobiecy świat
Idealne ciasto rabarbarowe z kruszonką 108

łodyg. Kroimy go w kostkę, zasypujemy cukrem, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 12 godzin. Ja zwykle przygotowuję tak rabarbar wieczorem i odstawiam na noc. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, najpierw nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Następnie, mąkę przesiewamy przez sito, podobnie jak proszek do pieczenia, sodę i cukier puder i dokładnie mieszamy. Dodajemy twardą część schłodzonego mleka(...)ognia i do jeszcze ciepłej zawartości wrzucamy rabarbar. Całość dokładnie mieszamy. W tym czasie spód powinien być upieczony. Wykładamy na niego rabarbar „w budyniu” i równomiernie rozprowadzamy. Wyciągamy drugą część ciasta z zamrażarnika i ucieramy na grubych oczkach tarki na wierzch rabarbaru. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 55-60 minut albo aż do suchego patyczka

Lamarida.pl
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 209

dodatku wykonamy je bez użycia piekarnika. Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia to istna poezja smaku szczególnie dla fanów pralinek Ferrero Rocher oraz Nutelli. Polecam. Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Składniki: Krem: 500 ml mleka budyń czekoladowy łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g masła 300 g Nutelli  ok. 300 g miękkich(...)czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao, proszek budyniowy, mąki i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Następnie powstałą "mieszankę" wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do momentu powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia

Słodka Strona