ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:256/780)

Krucha tarta z jagodami, malinami i truskawkami 154

ciasta przed nałożeniem owoców, posmarować białkiem, aby było kruchutkie, a nie rozmiękło. Oczywiście, jeśli macie mało owoców, tarta i tak będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie dodać budyń, możecie dodać warstwę serową, jednak dla mnie takie ciasto nadziane dużą ilością owoców i tylko owoców, w lato sprawdzi się doskonale. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/tartaz-owocami.jpg

Mieszam w Garnku
Sernik z Kruszonką 100

sera 3razy mielonego 1/2 margaryny 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru kryształu 2 całe jajka WYKONANIE: 1.Margaryną utrzeć z cukrem, dodać jajka, budyń i ser. Całość dokładnie wymieszać. 2. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. PIANA Z BIAŁEK: SKŁADNIKI: 5 białek 1 szkl cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie

Dziś Ja gotuje
KREM Z BRZOSKWIŃ 102

Krem z brzoskwiń to pyszny brzoskwiniowy krem z budyniem. Krem jest delikatny w smaku, dlatego polecam dodać do kremu frużelinę brzoskwiniową, która go wzmocni. Masę wykorzystałam do pysznego ciasta Brzoskwiniowiec. Kremem można udekorować babeczki :). Polecam! Więcej słodkich inspiracji na moim INSTAGRAMIE. Składniki: 40 ml mleka 30 g cukru 160 ml syropu brzoskwiniowego (z puszki) 40 ml mleka 4 g mąki

Słodki Pomysł
Sernik z rosą 177

serniczek smakuje:) Składniki na ciasto: 30 dkg mąki pszennej; 10 dkg cukru pudru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 żółtka; 1 jajko; 10 dkg margaryny; 1 czubata łyżka smalcu; Składniki na masę serową: 1,25 kg sera białego tłustego lub półtłustego; 0,5 szklanki oleju; 3 szklanki mleka; 1 szklanka cukru pudru; 1 budyń śmietankowy; 2 jajka; 4 żółtka(...)pergaminowym. Ciastem wyłożyć dno i boki formy. Ser, jaja, żółtka i cukier utrzeć mikserem, następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo olej, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i mleko. Masa będzie płynna! Masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto. Sernik włożyć do nagrzanego do temperatury 180 o C piekarnika i piec 50 minut. Dobrze jest na początku około 30 minut podpiekać

In my kitchen
Sernik Karakuł 230

myślę że ten sernik zadowoli podniebienie nawet najwybredniejszych smakoszy ciast :) Składniki : 3 szklanki mąki  1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao ser : 500 g sera białego śmietankowego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe Winiary 1/2 kostki margaryny Kasi 1 cukier waniliowy Wykonanie : Do miski(...)ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do zamrażarki Dużą tortownicę wysmarować margaryną lub wyłożyć papierem do pieczenia . Większą część ciasta zetrzeć na spód blaszki. Masa serowa: Zmielony ser utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i żółtkami , dodać budyń i wymieszać. Margarynę rozpuścić i przestudzić , wlać do masy serowej ciągle mieszając. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do sera

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z PIANĄ I KOKOSEM 174

sera z wiaderka 0,75 kg twarogu 7 żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka kaszy manny 2 szkl. mleka 4 łyżki oleju 1 cukier waniliowy olejek cytrynowy Beza: 10 dag wiórek kokosowych 6 łyżek cukru 6 białek Dodatkowo: kakao gorzkie  WYKONANIE Ciasto kruche: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę(...)zagniatamy. Chłodzimy 30 min. Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser oraz ser z wiaderka. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej, dodajemy kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pod koniec pieczenia

słodki bratek
Sernik gotowany na biszkopcie 139

weekend robić jakieś ciasto, więc skorzystałam z przepisu i zrobiłam. Moje ciasto wyszło troszkę jaśniejsze, bo okazało się, że ciemne kakao okazało się nie takie ciemne jak powinno być. Mimo tego ciasto jest pyszne i nie jest wcale trudne w przygotowaniu. Robimy dwa ciasta, które przed pieczeniem łączymy. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na trzy blaty i gotujemy ser. Przekładamy, robimy(...)pieczenia. Teraz na przemian dużą łyżką wykładamy ciasto ciemne i ciasto jasne. Ma powstać czarno biała mozaika. Teraz za pomocą drewnianej łyżki (końcówką) kreślimy literę S tworząc esy floresy. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut. Za pomocą patyczka sprawdzamy czy upieczone. Po wyłączeniu piekarnika uchylamy go i zostawiamy ciasto na jakieś 20 minut. Potem studzimy już normalnie. Wystudzone

kruche babeczki
szarlotka na kruchym cieście z kruszonką, pyszna! 147

masa jabłkowa -2 kg jabłek -1 galaretka pomarańczowa -5 łyżek cukru -5 białek -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -sok z połowy cytryny kruszonka -1 łyżka masła -1 łyżka cukru -3 łyżki mąki  Z podanych składników zagniatamy ciasto,dajemy je do lodówki. Jabłka obieramy i trzemy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze dajemy je do garnka(...)soczyste jabłka odciskamy sok. Dodajemy galaretkę, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, studzimy. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy budyń-proszek Do ubitych białek dodajemy zimne jabłka. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. połowę ciasta wałkujemy i dajemy na dno blaszki, następnie wykładamy jabłka, resztę ciasta trzemy na tarce lub urywamy kawałeczki i dajemy na jabłka. kruszonka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 169

Składniki: Biszkopt: 1 opakowanie mieszkanki do wypieku ciasta biszkoptowego (400g)   4 jajka 40 ml zimnej wody Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe  3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1/2 litra mleka 1 - 2 łyżki ciemnego kakao 1 olejek rumowy spirytusowy (4,5g) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej o smaku tiramisu 1/2 tabliczki białej czekolady (50 g) Przygotowanie: Biszkopt - jajka(...)dokładnie wymieszać za pomocą robota. Konsystencja ciasta przypomina ubitą bezę. Ciasto przełożyć do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą.  Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 - 190 stopni C. Masa czekoladowa - ugotować budyń czekoladowy w pól litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Sernik z gruszkami. 105

zmielonego sera - 6 jaj - szczypta soli - 250 g masła - 200 g cukru pudru - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 puszka (400 g) gruszek III. Piana: - 3 białka - szczypta soli - 1/2 szklanki cukru   Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie równe części. Jedną(...)wykładamy przygotowaną formę, a drugą wkładamy do woreczka i mrozimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C i podpiekamy spód ciasta, aż będzie matowy. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy ser.  Z białek ubijamy pianę. Gdy będzie sztywna przesiewamy budyń z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Łączymy pianę z wcześniej przygotowaną masą. Masę serową wykładamy

DominikaDolci
Ciasto shrek 131

piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 20 minut w 180 C. Gdy ciasto się piecze możemy przygotować pozostałe warstwy. W 1 szklance soku rozprowadzamy budynie a pozostały sok zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć wlewamy rozprowadzone budynie i energicznie mieszamy, aż zgęstnieje. Gorący budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. 2 galaretki rozpuszczamy(...)delicji a na nie rozsmarowujemy masę śmietanową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i gdy zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta. Wkładamy je do lodówki by wierzch stężał

Zainspirowana w kuchni
Ciasto z delicjami 152

oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 30 min.  W garnku nastawiamy 1,5 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń, gdy mleko zacznie się gotować to powoli wlewamy mleko z proszkiem budyniowym. Przez cały czas budyń należy(...)budyniu nie powstanie skorupa. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy cukier puder oraz po łyżce ostygniętego budyniu. Spód delicji nasączamy za pomocą pędzelka wódką lub herbatą. W formie lub na specjalnej desce do ciast kładziemy biszkopt, który smarujemy dżemem, następnie układamy na nim ciasto kokosowo- makowe, wykładamy masę budyniową i rozsmarowujemy po całym cieście

kulinarne odsłony pati
Budyniowy przekładaniec 140

słoiczka dżemu z czerwonej porzeczki masa 1/2 litra mleka 1 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1/2 kostki margaryny palmy 1 łyżkę płatków migdałowych Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy, dodajemy proszek do pieczenia żółtka cukier puder oraz pokrojoną w kawałki margarynę, zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą wstawiamy na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto(...)prostokąt smarujemy dżemem truskawkowym, drugi dżemem porzeczkowym. Białka ubić na sztywną pianę wykładamy na dżem. Całość oprószamy posiekanymi drobniutko orzechami. Ciasta pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach  C. Odlewamy 1/2 szklanki mleka, w którym rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy razem z cukrem, cukrem wanilinowym, ugotować budyń, odstawiamy do przestygnięcia. Margarynę ucieramy na puszystą

kgwjanczewo
Sernik piernikowy łaciatek 260

Masa serowa :1,5 kg sera białego chudego i półtłustego ( pół na pół )1,5 szklanki cukru1 cukier waniliowy Skworcu7 jajek2 budynie waniliowe2 łyżki miękkiej margaryny Palma Bielmar kilka kropli olejku migdałowegoWykonanie :Mąkę i resztę składników podanych na ciasto włożyć do miski i wymieszać mikserem na grudkowatą masę .Przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Skubać(...)zrobić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.Układać na spód blaszki jedną obok drugiej.Resztę ciasta które nam zostanie zawinąć w folie i włożyć do zamrażarki. Ser zmielić.Dodać : żółtka , cukier, cukier waniliowy, kilka kropli olejku migdałowego i masło . Wymieszać mikserem , dodać budynie i jeszcze raz wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę , dodać do sera i wymieszać delikatnie łyżką

Sama słodycz i szczypta chili
Fale dunaju 193

składniki dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej wsypujemy kakao. Na przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy(...)cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy go po łyżce do masy cały czas ucierając. Gotową masę wykładamy na przestudzone ciasto. Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem aż się rozpuści i dodajemy kakao. Wszystkie składniki mieszamy aby uzyskać jednolita polewę. Gdy przestygnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto korzenne z musem jabłkowym 196

proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg oczyszczonych jabłek 3/4 szkl wody 7-8 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe b/c 400 ml wody Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki zimnej wody 3 łyżka kakao  Przygotowanie: Ciasto:  białka ubić z cukrem na sztywno dodawać po 1 żółtku i ubijać tak długo aż masa będzie(...)przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać cukier i mieszając na wolnym ogniu rozgotować( jeśli będą kawałki jabłek zmiksować blenderem na mus). Budynie rozmieszać w wodzie wlać do gotujących się jabłek, mieszając zagotować i gorący mus wylać na zimne ciasto. Pozostawić do wystudzenia. Polewa:  Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę

Ala piecze i gotuje