białego (dwukrotnie zmielonego) - 6 jajek ( białka ubijamy na sztywno) - 125 g margaryny - 150 g cukru pudru - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 budyń waniliowy - 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Przygotowanie: W pierwszej kolejności zabieramy się za ciasto. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy żółtka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem(...)serowej. Ser dwukrotnie mielimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo żółtka, ser, proszek do pieczenia, budyń oraz ekstrakt cytrynowy. Mieszamy dokładnie. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą serową. Na wysmarowaną blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm przekładamy ciasto, na to masę makową a następnie masę serową. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę
Zainspirowana w kuchnitłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie 8 jajek 225 g drobnego cukru 200 g masła 35 g mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 100 g drobnych rodzynek 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy oraz: 1 żółtko do posmarowania kratki z ciasta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z 200 g cukru. Stopniowo dodawać ser i żółtka, po jednym. Ucierać(...)składniki połączą się. Dodać mąkę ziemniaczaną lub budyń. Wsypać rodzynki i skórkę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać pozostałe 25 g cukru. Delikatnie wmieszać ubitą pianę do masy serowej, mieszając całość łyżką lub szpatułką. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C. Wyłożyć masę serową na podpieczony spód. Wyrównać wierzch. Pozostałe ciasto cienko rozwałkować, wyciąć z niego nożem
maniapieczeniałyżeczkawiórki kokosowe 100 gbiałka jaj 6 sztcukier 3/4 szklPrzygotowanie:Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.MasaZ białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem.Masę wylać na kruszonkę
Kuchnia Danusibudyń waniliowy 4 jajka rodzynki Ser przekręcić przez maszynkę ,dodać żółtka ,roztopioną zimną margarynę -wyrobić to mikserem .Białka ubić z cukrem na końcu dodać budyń i wymieszać z serem łyżką . Teraz wyjmujemy ciemne ciasto z zamrażalnika i ścieramy na dżem .Na to dajemy masę serową . Ale to nie koniec bo teraz ubijamy 4 białka z 8 dag cukru kryształu
Moje Wyrobyproszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową. Można posypac dowolną posypką
Camilla w kuchniBardzo lubię w zasadzie wszystkie szarlotki. Dziś przepis na jedna z pierwszych pieczonych przeze mnie szarlotek. Ciasto to jest łatwe do zrobienia i bardzo dobre. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 - 1,5 kg jabłek cynamon Wykonanie: Jabłka obrać(...)Jabłka smażyć na suchej patelni razem z cynamonem do momentu aż nadmiar soku odparuje. Jajka, cukier i margarynę utrzeć na gładką masę, dodać obie mąki, budyń i proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę, nakłuć widelcem i podpiec w temperaturze 180 o C przez 10 minut
Mama Gotujemasła 150 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy 400 ml śmietanki kremówki 50 g utartej czekolady złota posypka do ciasta 2 łyżki kakao 2 łyżki złotej posypki Nastaw piekarnik na 200ºC. Ubij jajka z cukrem i solą na puszysto. Ubijaj około(...)Będzie wtedy łatwiej wyjąć ciasto z formy. Rozprowadź równomiernie czekoladową masę. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez 10 minut. Ciasto jest bardzo puszyste i miękkie. Nie wymaga nasączania. Upieczone spód wyjmij z piekarnika i odstaw do ostudzenia. Ugotuj budyń. Do garnka wlej 600 ml mleka, wsyp kawę i zagotuj. W reszcie mleka rozpuść budyń i wymieszaj z żółtkami. Wlej
codojedzeniamleka 6 żółtek 120 g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki pszennej 1 laska wanilii budyń waniliowy 200 g masła 500 ml śmietanki 30% Dodatkowo: cukier puder do posypania kremówki Sposób przygotowania kremówki : Ciasto lekko posypujemy mąką i rozwałkowujemy. Dzielimy na dwie równe części i przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Przygniatamy foremkami(...)budyniu - odstawiamy do przestudzenia. Do miski wrzucamy masło i je rozcieramy, następnie dodajemy ostudzony budyń i mieszamy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy ją stopniowo do masy. Na ostudzony francuski blat wykładamy krem a następnie przekładamy drugim blatem - lekko przyciskamy aby masa się wyrównała. Ciasto pozostawiamy w formie przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny - najlepiej
Słodkie Przyjemnościcytryny 1 olejek cytrynowy Masa budyniowa kakaowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 250 g margaryny 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: posypka waflowa żółta białe perełki cukrowe pastelowe serduszka cukrowe (różowe, fioletowe, białe) Przygotowanie: Ciasto cytrynowe - mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Margarynę rozpuszczamy(...)mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Ciasto cytrynowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. na dolny spód ciasta rozsmarować 3/4 masy kakaowej. Na wierzch położyć drugi
Ciastka - domowe słodkościszczypta soli masa serowa 1,20 kg sera białego 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki pszennej Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zimne masło, posiekać. Dodać jajko,cukier, cukier waniliowy, sól, śmietanę, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części 1/3 do 2/3. Schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Na oprószonej stolnicy rozwałkować(...)Żółtka oddzielić od białek. Ser zmielony trzykrotnie utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać wanilię, budyń oraz mąkę. Dokładnie wszystko razem wymieszać . Białka ubić z szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą twarogową. Masę wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Wyjąć pozostałe ciasto, rozwałkować cienko i wykrawać paseczki o szerokości 1 cm. Na wierzch sernika układamy paseczki ciasta
magiczna kuchnia KasiSkładniki / Ingredients: 4 łyżki kakao / 4 tablespoons cocoa kilka kropli aromatu rumowego / a few drops of rum aroma 10 g cukru waniliowego / 10 g vanilla sugar 128 g budyniu wiśniowego / 128 g cherry pudding 2 kubki mąki / 2 cups flour 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teasponns baking powder 4 jajka / 4 eggs 100 ml oliwy(...)xylitol powidła śliwkowe / plum jam cukier puder / powder sugar Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 35 min, ilość sztuk: 20 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao, budyń), a mokre ze sobą (jajka, cukier waniliowy, ksylitol, oliwa, mleko, jogurt i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Wlewamy trochę ciasta
Projekty ze smakiemsera białego mielonego, można kupić już gotowy - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - ½ szklanki oleju - 4 żółtka - 2 jajka - 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Składniki na pianę - 4 białka - 1 szklanka cukru Najpierw przygotowujemy ciasto. Ja osobiście wyrabiam go w robocie kuchennym ale można też ręcznie na stolnicy. Jajka i żółtka razem miksuję a potem dodaję cukier, margarynę(...)stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy przemielony ser lub gotowy z pudełka i miksujemy. Na końcu dodajemy budyń, mleko i olej delikatnie mieszając żeby nam się masa nie wylała. Po dodaniu mleka i oleju jest ona rzadka. Tak przygotowaną masę wlewamy do blachy. Następnie ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C i pieczemy przez 60 min. Pod koniec pieczenia masa serowa
Kuchenne Wariacjemaki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 15 g margaryny miękkiej 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 mil śmietanki UHT 30 % 4 jajka WYKONANIE: Kruche ciasto czekoladowe Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia, dodajemy margarynę przyprawę do pierników, cukier i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą miksera. W trakcie wyrabiania(...)temperaturze 160 stopni ( termoobieg) lub 170-180 (bez termoobiegu) przez ok 20 min. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomocą noża siekamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej. Masa serowa Do naczynia miksera wkładamy twaróg sernikowy, dodajemy cukier , margarynę , cukier wanilinowy, budyń . Mieszamy za pomocą miksera. Podczas mieszania stopniowo dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku. Mieszamy
W kuchennym oknie Ewyjajka 100g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy w kolorze zielonym MASA SEROWA: 700g sera z wiaderka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 50 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ szkl. cukru pudru 3 jajka PRZYGOTOWANIE: CIASTO: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Dodajemy partiami przesianą mąkę z proszkiem cały czas miksując. 3. Wlewamy roztopione(...)wycinamy za pomącą foremki choinki. MASA SEROWA: 1. Ser miksujemy z mąką, budyniem, cukrem, mlekiem i żółtkami. 2. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Foremkę natłuszczamy i wykładamy papierem. 4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5. Pieczemy
Marcepanowa kuchniajajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, kasza manna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały 1 kg/wiaderko, truskawki świeże 1/2 kg składniki na ciasto kruche wsypać do misy robota i wyrobić ciasto kruche sypkie jak kruszonka tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków(...)zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach
W Mojej Kuchni Lubię