jajka 100g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy w kolorze zielonym MASA SEROWA: 700g sera z wiaderka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 50 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ szkl. cukru pudru 3 jajka PRZYGOTOWANIE: CIASTO: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Dodajemy partiami przesianą mąkę z proszkiem cały czas miksując. 3. Wlewamy roztopione(...)wycinamy za pomącą foremki choinki. MASA SEROWA: 1. Ser miksujemy z mąką, budyniem, cukrem, mlekiem i żółtkami. 2. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Foremkę natłuszczamy i wykładamy papierem. 4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5. Pieczemy
Marcepanowa kuchniajajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, kasza manna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały 1 kg/wiaderko, truskawki świeże 1/2 kg składniki na ciasto kruche wsypać do misy robota i wyrobić ciasto kruche sypkie jak kruszonka tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków(...)zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach
W Mojej Kuchni Lubięnastępnie masło, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera mielonego 160 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 200 g masła 3 budynie waniliowe 250 ml mleka dodatkowo: świeże truskawki, pokrojone(...)osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko z budyniami oraz jajkami i wlewamy do masy serowej. Całość mieszany i gotujemy na małym ogniu, aż uzyskamy konsystencję budyniu. Gorącą masę serową równomiernie wykładamy na upieczone ciasto kruche. Na serze układamy truskawki i odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia a następnie wykładamy na wierz ciasta. Całość wstawiamy
Domowy Smak Jedzeniażółtka (po jednym), sok i skórkę z cytryny. Krok 2. Do puszystej masy dodajemy, sypiąc przez sito i cały czas ucierając , przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Krok 3. Do utartego już ciasta dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej formy babowej i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Moja Książka Kucharskamasła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera mielonego 5 jajek 2 białka (pozostałe z ciasta) 1 szklanka cukru pudru 125 g masła 1 opakowanie budyniu na wierzch: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki płatków migdałowych Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamleka, wymieszać. Do blaszki wysmarowanej tłuszczem o wymiarach 33 x 20 cm wlać najpierw jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch wiśnie. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na krem: 4oo ml mleka 1 budyń waniliowy w proszku 1 opalowanie cukru wanilowego 2 łyżki cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)Ugotować budyń. Gorący przykryc folią żeby się nie tworzył korzuch, Wystudzić. Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Łyżeczka kawy rozpuszczalnej Z podanych składników zrobic polewę
Na słodko lub wytrawniemąki pszennej (360 g) 1 szklanka zwykłego cukru (200 g) 1 budyń o smaku śmietankowym (40 g - proszek!) 1 szklanka oleju (220 g) 2 małe jogurty naturalne (360 g) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 8 papierówek cukier puder do dekoracji ewentualnie cynamon Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą(...)jogurt naturalny. Za pomocą miksera składniki połączyć ze sobą. Na sam koniec dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem (najlepiej 2 partiami) i całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Wyrównać i poukładać połówki papierówek (papierówki należy pozbawić gniazd nasiennych, obrać, przekroić na pół i delikatnie naciąć nie przecinając owocu). Ewentualnie jabłka posypać odrobiną
Ugotowaćzauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy jest płynna ponieważ jej zawartość spłynie pod biszkopt, a na nim pozostaną same maliny (wiem to z doświadczenia ). Foremkę wstawiamy do lodówki. Masę budyniową szykujemy dopiero gdy galaretka całkowicie stężeje. Masa budyniowa: – 1 opakowanie śmietankowego budyniu z cukrem + 0,5 litra mleka – 100 g miękkiego masła(...)rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy z gazu i wrzucamy do niego masło. Miksujemy tak długo, aż masło się rozpuści i połączy z budyniem. Gorący przelewamy na galaretkę i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Ciasto wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Przed podaniem można je przyozdobić. Ja wykorzystałam do tego odrobinę bitej śmietany, ale można też ciasto posypać kakao
Relaxtimełyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji(...)białości żółtka z cukrem (z 5 minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane - na dno blaszki dać 3/4 ciasta kruszonkowego, przygnieść np. denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch
W Mojej Kuchni Lubięmasłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część smarujemy dżemem. Budynie roztrzepujemy w szklance mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje. Ciepły(...)budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie). Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta. Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie) podprażamy na suchej patelni (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki. Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy cukier i chwilę podgrzewamy. Wsypujemy słonecznik, mieszamy, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę. Gorący
Na moim talerzumasłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część smarujemy dżemem. Budynie roztrzepujemy w szklance mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i masłem, kiedy zacznie wrzeć wlewamy mieszankę, ciągle mieszamy aż zgęstnieje. Ciepły(...)budyń wykładamy na dżem, rozprowadzamy po całości (pomocna będzie łyżka moczona w gorącej wodzie). Masę budyniową przykrywamy drugą częścią ciasta. Słonecznik (lub mieszankę jak u mnie) podprażamy na suchej patelni (ciągle mieszając) i przekładamy do miseczki. Rozpuszczamy masło, dodajemy miód, mieszamy, wsypujemy cukier i chwilę podgrzewamy. Wsypujemy słonecznik, mieszamy, zagotowujemy i wyłączamy kuchenkę. Gorący
NA MOIM TALERZUSkładniki na ciasto:4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia 2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki(...)się roztopi. Tuż przed końcem gotowania dodać rozmieszany z niewielką ilością mleka budyń. Ponownie zamieszać. Kiedy całość zgęstnieje zestawić masę z kuchenki do ostudzenia. Ostudzony placek przekroić na dwie warstwy i przełożyć go masą. Przygotować polewę. Rozpuścić czekolady i masło w kąpieli wodnej, wymieszać. Polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi (fot.3). Smacznego
Świat Ciastastwierdzeniem, że przez góry i doliny karpatki najłatwiej trafić do serca. :) Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu. :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 małych lub średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki(...)otwieraj piekarnika, bo inaczej ciasto opadnie! Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia! Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika, odczekaj kilka minut, a następnie zdejmij placek z blaszki. Blaszkę umyj i osusz, powtórz pieczenie drugiego placka. Krem: Ugotuj budynie: w szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe i ksylitol, resztę mleka dobrze zagotuj, wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem i mieszaj
Smiling Shrimpkońcówką z hakami, na gładkie ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Twaróg miksuję z cukrem, wanilią, jajkiem i suchym budyniem (do masy twarogowej możecie dodać otartą skórkę z cytryny lub kandyzowaną z pomarańczy ). Wyrośnięte ciasto odpowietrzam energicznie je zagniatając. Lekko podsypuję mąką i wałkuję dość cienko w kształt kwadratu. Na środek rozwałkowanego ciasta wykładam połowę masy serowej
babka w formieopakowania galaretki agrestowej2 pomarańcze 2/3 szklanki mleka zagotować z cukrem, w pozostałym mleku rozmieszać żółtka i mąkę ziemniaczaną, zrobić budyń. Masło utrzeć, dodawać po łyżce wystudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na jedną część ciasta. Pomarańcze obrać jak najdokładniej, poszarpać na małe kawałki i rozłożyć na warstwie kremu, następnie zalać tężejącą galaretką i przykryć drugą częścią biszkoptu. Z wierzchu zdjąć
Praktyczna pl