ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:245/780)

Sernik Oreo 111

pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek oleju 3 łyżki ksylitolu szczypta soli Masa serowa: 1 opakowanie serka homogenizowanego (400g) 5 łyżek ksylitolu 2 jaja 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego aromat 8 ciastek Oreo Sposób przygotowania: Kruche ciasto Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej, erytrytol, wodę i sól. Dokładnie zagniatamy dłońmi. Formujemy w kulę. Odstawiamy do zamrażalnika na ok. 15 minut. Po upływie(...)Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.  Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek. Białka z szczyptą soli ubijamy na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z ksylitolem. Następnie dodajemy serek, budyń i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec szpatułką dodajemy ubitą pianę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy 4 rozkruszone ciasteczka. Mieszamy.  Masę przelewamy na upieczony spód. Wkładamy na powierzchnie pozostałe ciastka. Całość

Truskawkowa Fiesta
"Cud, miód i maliny" 470

czym się wzorowałam z tego bloga, to przepis na piankę. Receptura na kruche ciasto jest moja i jak już wspomniałam nie zamierzam jej zmieniać, pomysł na maliny zrodził się przypadkiem, a jedynym dodatkiem była lekka waniliowa pianka, która świetnie się komponuje z owocami. Nie dałam budyniu malinowego, lecz zastąpiłam go śmietankowym, jakoś lepiej mi pasuje. Poza tym w piance zmieniłam(...)piana nie nabierze połysku. 9.       Wsypywać powoli budyń. Ubijać do czasu, gdy się on nie rozpuści. 10.   Na końcu stopniowo wlewać olej. Ubijać do momentu, gdy składniki się nie połączą. 11.   Masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Rozprowadzić równo po formie. Układać maliny (otworem do góry). Używając mrożonych owoców – nie rozmraża

Fabryka pomysłów
Sernik z rosą na konfiturze 178

szklanki cukru pudru masa serowa : 1 kg twarogu 1,5 budyniu waniliowego 3 jajka 3 żółtka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobnego cukru kilka kropli aromatu cytrynowego beza : 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru dodatkowo : mały słoiczek konfitur z czarnej porzeczki Przygotowanie : Składniki na ciasto przekładamy do misy, za pomocą haka wyrabiamy przez kilka chwil. Przekładamy(...)spód blachy, nakłuwam widelcem. Piekę przez 20 minut w 180 stopniach (do zarumienienia). Masa serowa: do miski przekładamy ser, dodajemy jajka, żółtka, cukier, budyń, mleko, olej i aromat - całość miksujemy do połączenia składników. Podpieczony spód ciasta wyciągamy z piekarnika, smarujemy konfiturą. Na wierzch wykładamy masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut.   Beza: Do miski przekładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik gotowany w cieście korzennym z orzechami 187

jajka2 budynie waniliowe bez cukru pół szklanki mleka Polewa kakaowa:  4 łyżki cukru2 łyżki kwaśnej śmietany3 łyżki kakao60 g masła 1 łyżeczka żelatyny oraz pokrojone na kawałki batoniki Snickers Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto. Ciasto miodowe: Przesianą(...)mieszając, aż masa zacznie lekko bulgotać. Budyń rozmieszać w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Masa powinna mieć konsystencję budyniu. W blaszce lub na tacy ułożyć jeden blat ciasta. Połowę masy serowej (najlepiej by była jeszcze mocno ciepła) wyłożyć na placek miodowy i przykryć drugim, lekko dociskając. Następnie wyłożyć drugą część masy i przykryć

Czerwień i błękit
Ciasto kokosowe 335

opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, tortownicę lub blaszkę 25x40 wysmarować lekko olejem i posypać bułką tartą (tylko spód inaczej ciasto nie wyrośnie). Białka ubić(...)Nałożyć górny biszkopt. Górny biszkopt wysmarować kremem budyniowym, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie posmarować delikatnie czekoladą i udekorować według uznania. Zdjęcia z etapów robienia ciasta Ubijanie białek Wymieszane żółtka i ubite białka Przygotowywanie budyniu Końcowy etap przygotowywania masy kokosowej

Passions hobbies life
Tarta budyniowa z kwiatami hibiskusa i galaretką. 180

szklanka  kwaśnej śmietany 1 szklanka mleka ziarenka z 1 laski wanilii Skworcu.com.pl 1 budyń waniliowy 2- 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo;  kilka kandyzowanych kwiatów hibiskusa Skworcu.com.pl 2 cytrynowe galaretki   Przygotowanie;  Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić około pół godz. następnie wylepić nim formę do tarty (średnica około 28cm(...)Kwiaty hibiskusa zalać niewielką ilością wrzątku i zostawić aby "rozkwitły". Budyń powinien być ścięty a nie płynny. Kiedy budyń się zetnie wyciągamy tarte z piekarnika. Galaretki rozpuszczamy w pół litra wody. Studzimy. Na przestygnięte ciasto układamy kwiaty hibiskusa a następnie zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Karpatka czyli kremowy zawrót głowy 135

Gotujemy chwile aż zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Powstaje nam „budyń”. Masło (miękkie w temp pokojowej) ucieramy z cukrem pudrem. Do niego dodajemy po 1 łyżce wystudzony „budyń”. Gładkim kremem przekładamy ostygnięte już spody ciasta. Jeszcze tylko cukier puder do ozdobienia i karpatka gotowa – znika w mgnieniu oka Uwagi: Z podwójnej porcji ciasta i kremu wychodzi karpatka wielkości blaszek w piekarniku

Kulinarna Patilogia
148. Różowe szaleństwo, czyli ciasto ucierane z rabarbarem i budyniem waniliowym pod owsiano-razową kruszonką 140

robotę. Ja w moim cieście się wprost zakochałam, ile kawałków zjadłam od wczoraj nie zliczę (i nie chcę zliczać) dlatego z całego serca polecam go Wam - z reguły, że sezon na rabarbar trwa w najlepsze. Proste i szybkie ciasto, które skradnie Wasze serca i podniebienia.. zapraszam :) Julia Składniki:  (na prostokątną blachę 35x14cm) CIASTO:  - ok. 60 dag rabarbaru(...)dość drobną kostkę. Zasypujemy go 1 łyżką cukru trzcinowego. Następnie sporządzamy budyń według przepisu na opakowaniu( ja osłodziłam go syropem z agawy, Wy możecie wybrać zwykły cukier ). Budyń powinien być gładki i nie mieć grudek. Gdy taki uzyskamy zestawiamy go z ognia i przechodzimy do ciasta.  Kolejno mąkę z sodą oczyszczoną przesiewamy do miski. Dodajemy szczyptę soli, masło kroimy

Symfonia Smaków
Miodownik cytrynowo-orzechowy 184

ognia, gorącą masę orzechową wylać na drugi miodowy spód, wyrównać łyżką i piec  w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i wystudzić. Przygotować cytrynowy krem: ½ szklanki mleka odlać i rozpuścić w nim budynie, wymieszać z sokiem cytrynowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrami , do wrzącego wlać masę i ugotować gęsty budyń. Zostawi do wystudzenia. Miękkie masło(...)temperaturze pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać po łyżce budyniu aż powstanie gęsty krem. Miodowy blat bez orzechów umieścić w foremce, wyłożyć cytrynowy krem , przykryć miodowym blatem z orzechami. Ciasto nakryć folią aluminiową włożyć do lodówki. Najlepiej smakuje na 3 dzień ;) Ciasto podałam na klasycznej i eleganckiej porcelanie Ambition , którą polecam jako świąteczny prezent dla każdej pani domu. To porcelana

Wanilia i Kardamon
Karpatka domowa 112

Karpatka zjawiskowo wygląda i smakuje obędnie. Klasyczna karpatka to parzone ciasto "ptysiowe" przełożone maślano-budyniowym kremem i suto oprószone cukrem pudrem. Wberw pozorom jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik gotowany siostry Anastazji 423

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera (dwukrotnie zmielonego) 20 dag margaryny 3 jaja 1 budyń 1 szklanka cukru pudru 10-15 dag rodzynek   Dodatek: 2-3 galaretki cytrynowe  puszka brzoskwiń Wykonanie: Z podanych składników szybko zarobić ciasto kruche i upiec 3 placki. Ser utrzeć z cukrem(...)jajami. W garnku rozpuścić margarynę i na gorący tłuszcz wyłożyć ser, ciągle mieszając. Do gorącego dodać suchy budyń i rodzynki – dalej mieszając.  Gdy masa zacznie odchodzić od garnka – odstawić.  Masę podzielić na 3 części i gorącą przekładać ciasto wg kolejności: ciasto kruche – masa serowa – ciasto kruche – masa serowa – ciasto kruche – masa serowa. Galaretkę rozpuścić wg przepisu. Wierzch przybrać

Cukiernia Pychotki
CIASTO SNICKERS 145

placki: 600g mąki pszennej ¼ szklanki cukru 2 jaja 2 żółtka 3 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 3 łyżki miodu 200g masła 2 łyżki mleka Składniki na krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 700 ml mleka Ponadto: 1 puszka masy krówkowej Potrzebujemy blaszki o wymiarach 25x35cm. Warstwa orzechowa: W garnku rozpuszczamy(...)wymieszać budyń z mąkami. Ugotować budyń. Wykonanie: Jeden blat smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym plackiem, który smarujemy połową masy budyniowej. Ponownie przykrywamy zapieczonym blatem, budyniem i przykrywamy warstwą orzechową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3923

Kokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło

Smakołyki Bereniki
Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową 110

drugiej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy po łyżce, dwie, do masy jajecznej, którą mieszamy za pomocą łyżki - najlepiej drewnianej. Gotową masę przelewamy do formy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 35 - 40 minut (do tzw. suchego patyczka). Ciasto studzimy w formie, a następnie wyjmujemy. Gdy wystygnie przygotowujemy lukier. Mieszamy cukier

Lena Gotuje
Popapraniec- ciasto które pewnie wielu z was zna 141

ostatniej kakao i w każdej wymieszać. Nakładamy na dużą blaszkę łyżkami z jednej miseczki połowę ciasta potem z drugiej i następnej ,robimy tak aż do wykończenia składników.Pieczemy w piekarniku 180 stopni krem Część mleka zagotować z cukrem, a resztę rozmieszać z budyniem i gdy mleko się zagotuje wlewamy budynie(...)mieszamy trzepaczką aby się nie przypaliło i odstawiamy jak już jest gęsty, czekamy aż będzie zimny. Potem masło ucieramy i dodajemy zimny budyń ucieramy powoli i nie za długo żeby nie zrobiła się masa serowa. Przecinamy ciasto na 2 części smarujemy 3/4 masy, nakładamy 2 ciasto i smarujemy dżemem ja miałam wiśniowy a na to resztę masy ,na koniec polewa

Moje Wyroby