Babka Tulipan – Dzisiaj pierwsza babka w tym roku w Małej Cukierence :). Jest smaczna, prosta w przygotowaniu i ładnie wygląda z kolorowymi warstwami. Piekłam ją w tortownicy, ale można ją również upiec w foremce z kominem. Nie jest zbyt wilgotna, jest taka piaskowa, dlatego radzę ją podawać z herbatą, kawą lub mlekiem, pycha! Ciut zmodyfikowany przepis z księgi siostry Anastazji. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Więcej pysznych przepisów na babki znajdziecie tutaj: „Babki Prz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...