ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:247/780)

sernik z brzoskwiniami 169

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: * 1 kg mielonego sera białego * 1 puszka brzoskwiń * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy * olejek śmietankowy * 1 szklanka mleka * 1/2 szklanki oleju * cukier waniliowy 16 g * 4 żółtka Na bezę: *  białka, które pozostały z ciasta i sera - 9 sztuk * 1 szklanka cukru * 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto wyrobiłam i podzieliłam na dwie(...)czasie zrobiłam masę serową. Rozwierciłam wszystkie składniki kolejno dodając do sera: żółtka, cukier, cukier waniliowy, mleko, olej, olejek śmietankowy, budyń. Na koniec dodałam pokrojone w kostkę brzoskwinie. Niegdyś wykładałam je na wierzchu, ale miałam przygodę z zamykającym się oknem - ciasto stało wtedy na parapecie. Wszystkie brzoskwinie zwyczajnie zostały zmiecione.... Wyciągnęłam pierwszą część ciasta z zamrażalki i wyłożyłam nim spód blaszki

Pieprzyć z Fantazją
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 201

mleka w proszku 1 szklanka mleka 3,2% 4 jajka 1 budyń śmietankowy Oetker Mus jabłkowy: 70 dag jabłek po obraniu 1 galaretka cytrynowa 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru z cynamonem Dekoracja: bita śmietana posypka cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić(...)średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy

Wanilia i Kardamon
SERNIK ROSA 171

więc wycisnęłam tylko dwa rzędy kleksów. Jak dla mnie idealnie! SERNIK ROSA CIASTO 3 żółka 1/2 szkl cukru 250 g margaryny lub masła 2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TWAROGOWA 1 kg twarogu z wiaderka 2 szkl mleka 1/2 szkl oleju 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy BEZA 3 białka 1/2 szkl(...)cukru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimną margaryną lub masło i posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń, olej i ponownie zmiksować. Na końcu dodać mleko, wymieszać. Masa będzie bardzo rzadka ale taka właśnie ma być. Dno tortownicy wyłożyć papierem

Pieguskowa Kuchnia
Babka cytrynowa 239

pudrem. gdy skłądniki sie połączą dodajemy po jednym, żółtka, sok oraz skórkę z cytryny. całość ucieramy jeszzce przez dwie minuty. siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. gdy ciasto będzie gładkie i jednolite , dodajemy pianę ubitą z białek, którą delikatnie łączymy z ciastem. całość przekładamy do średniej wielkości formy babowej;) wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Anioły w kuchni
Babka cytrynowa 199

pudrem. gdy skłądniki sie połączą dodajemy po jednym, żółtka, sok oraz skórkę z cytryny. całość ucieramy jeszzce przez dwie minuty. siejemy przez sito obie mąki, budynie i proszek do pieczenia, nadal ucieramy. gdy ciasto będzie gładkie i jednolite , dodajemy pianę ubitą z białek, którą delikatnie łączymy z ciastem. całość przekładamy do średniej wielkości formy babowej;) wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Anioły w kuchni
Ciasto śliwkowe z waniliową pianką. 251

łyżki cukru pudru 5 żółtek (spokojnie, białka wykorzystamy do pianki) PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego DODATKOWO: 3/4 kg węgierek cukier puder Zaczynamy od ciasta. Masło pokroić w kostkę połączyć z pozostałymi składnikami. Szybko i dokładnie zagnieść. Podzielić w proporcjach 40/60, zawinąć w folię spożywczą i zamrozić(...)pestki. Ubijamy białka na sztywną pianę. Po ubicie cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, cukier puder, budyń i na koniec olej. Wszystko dodajemy bardzo delikatnie, w małych ilościach nie przestając miksować. Gdy piana będzie gotowa, a spód zimny, równomiernie wylewamy ją na ciasto. Wsadzamy śliwki, lekko wciskając je w pianę. Ścieramy na tarce pozostałą część ciasta i posypujemy wierzch. Całość

Brzuszki Łakomczuszki
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38693

cieście jest taki sam, jak ten w karpatce. Jak każde ciasto z herbatnikami lub krakersami, aby było smaczne, po przełożeniu kremem powinno odstać co najmniej 12 godzin w lodówce. Składniki: (na foremkę 14 cm x 28 cm x 7 cm) 700 ml mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 3/4 szklanki cukru(...)łyżeczka miodu 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka mleka (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml). Jak przygotować ciasto z krakersami bez pieczenia? W 100 ml zimnego mleka rozmieszać budyń, a pozostałe mleko zagotować z cukrem. Po zagotowaniu, mleko zdjąć z palnika, wlać rozrobiony budyń i dokładnie wymieszać, następnie ciągle mieszając ponownie doprowadzić

Kuchcik gotuje
Drożdżówki z serem 125

push({}); Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej tortowej 80g cukru 250ml mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 25g świeżych drożdży 1 jajko do ciasta + 1 jajko do posmarowania bułek 80g masła 2-3 krople zapachu cytrynowego do ciast (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: 500g białego sera w kostce 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)dolałam do mąki z cukrem. Wbiłam jajko, dodałam wyrośnięty zaczyn, olejek cytrynowy i wyrobiłam jednolite ciasto, miksując je mikserem z hakami. Można też oczywiście wyrobić ciasto ręcznie. Miskę z ciastem przykryłam ściereczką i odstawiłam do wyrośnięcia na około godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gdy ciasto podwoiło swoją objętość, wyłożyłam je na stolnicę posypaną delikatnie mąką i rozwałkowałam je na duży prostokąt

Waniliowe Improwizacje
Rustykalna tarta (galette) ze śliwkami i masą migdałową 189

Dzień dobry,Na weekend zostawiam Was z przepisem na coś słodkiego.Ja zazwyczaj zabieram się za pieczenie w sobotę, bo z niewiadomych przyczyn, zawsze po obiedzie mamy ochotę na ciasto, a nie ma nic lepszego niż domowy wypiek.Galette to pochodząca z Francji rustykalna tarta o zawiniętych brzegach. Wiosną uraczyłam Was wersją z rabarbarem i truskawkami, dziś sięgnęłam po jesienne śliwki(...)śmietany. W życiu zjadłam może ze 3 torty, które mi smakowały. Gdy byłam dzieckiem Mama kupowała mi na urodziny tort lodowy, a gdy podrosłam, tartę z budyniem i owocami, która była moim ulubionym ciastem. I tak mi jakoś zostało.  Galette ze śliwkami i masą migdałową przepis własny czas przygotowania: 2 godz.  Składniki: na kruche ciasto: 200 g przesianej

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta z mascarpone i owocami 152

cukru brązowego, 1 jajko, 250 g serka mascarpone, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (lub opakowanie cukru wanilinowego), 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: 3 łyżki tartych migdałów, 2 łyżki cukru brązowego, borówki. Przygotowanie: Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, cukier puder, żółtko i sól. Całość siekamy nożem do połączenia się składników i zagniatamy ciasto(...)cukier z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy tylko tyle , żeby powstała jednolita masa. Jajko ubijamy, mieszamy z mascarpone, budyniem, solą i proszkiem do pieczenia. Ser dodajemy do owoców i całość miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę przelewamy na przestudzone ciasto, wierzch posypujemy migdałami prażonymi z cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C., w tej temperaturze pieczemy

Moniki Smakołyki
Ciasto marchewkowe w formie marchewki 187

piękną jesienią, która zbliża się wielkimi krokami. Dla wszystkich było dużym zaskoczeniem. Ciasto: 4 jajka 20 dag cukru 65 dag mąki pszennej 250 ml oleju 3 marchewki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki cynamonu Masa budyniowa : 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej(...)przez 50 minut. Po upieczeniu studzimy. Ścinamy górę ciasta, wycinamy kształt marchewki i kroimy ciasto na trzy płaty. Przekładamy kremem budyniowym i obkładamy ciasto przygotowaną masą cukrową. Krem budyniowy: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej

VioletoweKucharzenie
Ciasto Magnolia 996

przepis na pyszne kolorowe ciasto Magnolia. Ciasto jest połączeniem biszkoptu, musu ananasowego, kremu advocatowego oraz polewy z białej czekolady. Kto zje jeden kawałek, z pewnością sięgnie po kolejny. Ciasto Magnolia cieszy zarówno oko jak i podniebienie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 6 łyżki oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka czerwonego barwnika(...)wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Dokładnie ucieram. Wlewam advocat . Ucieram. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Na masie advocatowej układam biszkopty. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodą. Dodaję mleko. Mieszam do uzyskania jednolitej masy. Rozpuszczoną

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z budyniem i truskawkami 238

jedno z moich ulubionych ciast na takie ciepłe dni. Jest lekkie i ma w sobie moje ulubione owoce ;) Lato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego   Dodatkowo: truskawki około 250g-300g  galaretka truskawkowa budyń waniliowy lub śmietankowy Białka oddzielamy(...)żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników.  Formę o średnicy 24cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie

Czerwona Porzeczka
Krucha tarta z jagodami, malinami i truskawkami 195

ciasta przed nałożeniem owoców, posmarować białkiem, aby było kruchutkie, a nie rozmiękło. Oczywiście, jeśli macie mało owoców, tarta i tak będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie dodać budyń, możecie dodać warstwę serową, jednak dla mnie takie ciasto nadziane dużą ilością owoców i tylko owoców, w lato sprawdzi się doskonale. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/tartaz-owocami.jpg

Mieszam w Garnku
Sernik z Kruszonką 128

sera 3razy mielonego 1/2 margaryny 1 budyń śmietankowy 1 szkl cukru kryształu 2 całe jajka WYKONANIE: 1.Margaryną utrzeć z cukrem, dodać jajka, budyń i ser. Całość dokładnie wymieszać. 2. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. PIANA Z BIAŁEK: SKŁADNIKI: 5 białek 1 szkl cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie

Dziś Ja gotuje