ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:239/780)

Ciasto z bezą orzechową 133

wykładamy na brytfankę. Nakłuwamy widelcem i smarujemy dżemem wiśniowym. Orzechy siekamy. Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy na bezę. Dodajemy orzechy i mieszamy. Wykładamy na ciasto. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni . (bez termoobiegu) .Studzimy. Składniki na krem: 4 żółtka ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 1 ½  łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki(...)dolewając pół szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem . Po zagotowaniu  zalewamy masą jajeczną. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło ubijamy na puch,stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na kremową masę WYKONANIE: blat ciasta kruchego z dżemem ½ kremu blat ciasta kruchego z dżemem ½ kremu upieczony blat kruchego z dżemem i bezą orzechową Smacznego

Domowe ciasta
NALEŚNIKI ŚMIETANKOWE Z TRUSKAWKAMI 129

CIASTO: 200 g mąki pszennej 50 g budyniu śmietankowego w proszku 120 ml mleka 120 ml wody gazowanej 1 jajko 2 łyżki bezwonnego oleju lub roztopionego i przestudzonego masła szczypta soli NADZIENIE: 250g   białego sera 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko (jeśli występuje alergia lub nietolerancja można pominąć) ½ łyżeczki soku(...)cytryny DODATKOWO:  Świeże truskawki 🍓 WYKONANIE: 1.Składniki na ciasto miksujemy.  2.Miskę przykrywamy i odstawiamy na 30 min. 3. Patelnię lekko smarujemy masłem lub olejem. Smażymy naleśniki z obu stron. 4. Twaróg ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jogurt i żółtko. Na koniec wlewamy sok z cytryny. Miksujemy lub mieszamy (zależnie od tego jakiej konsystencji nadzienia chcemy uzyskać

Marcepanowa kuchnia
Ciasto jabłkowa bajka 308

Bardzo obiecujące połączenie smakowe. Puszysty biszkopt nasączony cytrynowym ponczem, warstwa jabłek z galaretką i delikatny krem śmietanowo-budyniowy zwieńczony posypką z kokosu. Jedno z lepszych warstwowych ciast. Polecam! Składniki: Biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru(...)czynności mieszamy budyń kilkakrotnie aby masa pozostała gładka. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodając w trakcie miksowania cukier puder, oraz po łyżce zimnego budyniu aż do uzyskania puszystego kremu. Złożenie ciasta: Biszkopt przekładamy z powrotem do blaszki, nasączamy równomiernie ponczem, wykładamy tężejącą masę jabłkową, na jabłkach rozkładamy podłużne biszkopty, wykładamy masę śmietanowo-budyniową, posypujemy wiórkami. Ciasto wkładamy

Wanilia i Kardamon
Ciasta na Wielkanoc 180

Świąt pozostały dwa tygodnie, jeśli robicie listę zakupową to koniecznie uwzględnijcie składniki na ciasta i babeczki. Przygotowałam dla Was propozycje kilkunastu wielkanocnych ciast i babeczek :) Miłego pieczenia! ;) Babeczki waniliowe z budyniem Babeczki keksowe Czekoladowe babeczki Malinowa a'la delicja Malinowy sernik straciatella Malinowa Góra Lodowa Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik śmietankowy Keks Kubanka Kostka czekoladowa Ciasto

Lena Gotuje
Ciasto Pani Walewska. Ciasto Pychotka. 586

Składniki: ciasto:3 szklanki mąki,6 żółtek, 1/2 szklanki cukru,200 g masła,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.beza:6 białek,1,5 szklanki cukru pudru,1 łyżka mąki ziemniaczanej.krem:1,5 budyniu waniliowego bez cukru,1 łyżka amaretto,600 ml mleka,200 g masła,2 łyżki cukru.ponadto:400 g dżemu z czarnej porzeczki,100 g płatków migdałowych. Przygotowanie:  Składniki na ciasto(...)połowę bezy na każdą blaszkę i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Podczas pieczenia robimy krem. Gotujemy budynie z cukrem na mleku. Ostudzone miksujemy z miękkim masłem i amaretto. Ostudzone ciasto przekładamy kremem i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Inspirowałam się przepisem ze strony Moje wypieki

Aga w kuchni
Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 224

ciasta wyłożyć cieniutko (około 3- 5 mm ) na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Pozostałą 1/3 ciasta użyjemy później jako kruszonkę na górę ciasta. Ser: 1 kg tłustego twarogu (najlepiej presidenta) 1 szklanka cukru, 1 duży cukier waniliowy, 4 jajka, 1 budyń waniliowy, 1 szklanka rodzynek (+duża łyżka mąki ziemniaczanej) 2-3 łyżki pokrojonej drobniutko skórki z pomarańczy (przygotowanej wcześniej wg poniższego przepisu(...)można dodać owoce (np. mandarynki, brzoskwinie etc. ja dodałam około 50 gram rodzynek hetmańskich- ekstra dużych :), układamy je bezpośrednio na cieście. Do naczynia pojemności około 2 litry dajemy ser, cukier, cukier waniliowy, żółtka z 4 jaj i jeden budyń. Wszystko razem miksujemy. Osobno ubijamy białka, a następnie łączymy z masą serową i dodajemy drobno posiekaną skórkę pomarańczową. Szklankę rodzynek przepłukujemy

Smakowy Raj
Placek budyniowy z dynią / Pudding cake with pumpkin 188

dynię w kosteczkach. Gotuj około 10 min, aż będzie miękka. Wyłóż na sitko, wystudź, syrop zachowaj. Do wystudzonego budyniu dodaj dynię i listki tymianku cytrynowego, wymieszaj delikatnie. Kruszonka: Składniki na kruszonkę włóż do miski i wyrób ręką, aż powstaną grudki ciasta. Spód: Mąki wsyp na stolnicę, wymieszaj z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło i siekaj nożem na małe(...)tortownicy wysmarowanej odrobiną masła. Wstaw do lodówki na 30 min.  Ciasto podziurkuj widelcem w kilku miejscach. Tortownicę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 10 minut.  Wyjmij i na podpieczony spód rozłóż równomiernie budyń z dynią. Na budyniu rozsyp kruszonkę. Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz 30 minut. Wyjmij i wystudź. Dynia

Delicious Place
Szarlotka pychotka 3098

Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia. W między czasie przygotować masę jabłeczną. Jabłka umieścić w garnku, dodać 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, budyń, sok z cytryny i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Masę wyłożyć na upieczone ciasto, pozostawić  do ostygnięcia.  Śmietanę  ubić na sztywno rozłożyć na ciasto, posypać kakao. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Monte 655

orzechów laskowych 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy piana stanie się sztywna(...)pół i utrzeć z każdym budyniem osobno. Biszkopt delikatnie nasączyć wodą z odrobiną alkoholu, wyłożyć porcję budyniu waniliowego a następnie budyń czekoladowy. Wyrównać i posypać mielonymi orzechami laskowymi. Odstawić do schłodzenia w lodówce, najlepiej na całą noc. Ciasto Monte By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Monte pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
BAJECZNY PIERNIK 3574

tabliczki gorzkiej czekolady1 tabliczka mlecznej czekolady1 kostka masła6 łyżek cukruwierzch:660 ml smietany kremówkicukier puder do ubicia śmietanyopakowanie wiórek kokosowychWykonanie:ciasto:Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą. Miksujemy. Wylewamy na dużą blachę. Pieczemy ok 40 minut w 180 st.masa:Budyń przygotowujemy na 1/2 l mleka. Studzimy. 2 czekolady: mleczną i gorzką roztapiamy w jednym garnuszku, jak się rzopuści dodajemy(...)łyżki mleka. Miksujemy budyń, dodajemy do niego porcjami wystudzony budyń, miksujemy, dodajemy rozpuszczoną przestudzoną czekoladę.Miksujemy. Odstawiamy na ok 1/2 godz do lodówki żeby masa stężała.Gotowe wystudzone ciasto przekrajamy na połowę. Przekładamy wystudzoną masa. Przykrywamy. wierzch:Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ubitą smarujemy wierzch ciasta. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Posypujemy po wierzchu ciasta

Z Majeczką w kuchni
CIASTO AMBASADOR 313

owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao(...)mleka, żółtka, budynie i obie mąki zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło trzeć, dodawać po łyżce budyniu, spirytus i miksować do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na pół. Do jednej części dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone (najlepiej ręcznikiem papierowym) brzoskwinie. Wymieszać. Do drugiej części dodać nutellę

Pieguskowa Kuchnia
ciasto Jakuba 218

stopniowo do pany cały czas ubijając. Jedno ciasto wkładamy do foremki. Na cieście układamy 1/3 część wiśni oraz 1/3 część pianki. Całość przykrywamy drugim ciastem. Pieczemy ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Z pozostałymi postępujemy tak samo. składniki na krem budyniowy: 750 ml mleka 2 budynie (po 40 gr) 2 żółtka(...)mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Gotowym kremem przekładamy wystudzone ciasta. Wierzch oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowe tartaletki 184

orzeźwiająca cytrynowa masa, to duet idealny, ten deser jest dla wielbicieli zdecydowanych smaków, nie przejmujcie się ,że masa cytrynowa przed wylaniem na kruche ciasto jest rzadka, podczas pieczenia wiąże się i tworzy jakby budyń a po ostudzeniu zastyga ładnie. Można zrobić w formie jednej dużej tarty.  Składniki na 10/12 sztuk: Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła

Wanilia i Kardamon
Sernik na spodzie...brownie! 352

trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji, tortownica 26 cm. Składniki na brownie 180 g masła 300 g cukru(...)składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotować masę serową. Ser,cukier i jaja, olej, mleko i budyń w proszku zmiksować mikserem na gładką masę. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto porzeczkowo-kokosowe 230

jeszcze widzieć dzieci bawiące się w to samo, co ja w dzieciństwie.  Dzieci nie do końca jeszcze zdominowane przez komputery. I naprawdę z pasją szukające tego skarbu...:) To ciasto zauroczyło mnie swoją prostotą a przede wszytskim smakiem. Połączenie czerwonych porzeczek i kokosu w towarzystwie bezy to istny poemat :) Cóż więcej mogę dodać? Gorąco polecam ten wypiek :) Źródło: zmodyfikowany przepis(...)oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i dodawać stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem i wlać mleko. Całość dokładnie połączyć. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopniu. Podpiec przez około 20 minut, aż góra ciasta nabierze złotego koloru

My simple kitchen
Śmietanowiec z rodzynkami 217

sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne. Śmietanowiec z rodzynkami Składniki:  CIASTO: żółtka 6 szt  margaryna 1 kost  mąka 3 szkl  cukier 3/4 szkl  proszek do pieczenia-  2 łyżeczki  MASA ŚMIETANOWA śmietana 18 % -3 po 400 ml kubki  budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia - 1 łyżeczka białka jaj - 6 szt  cukier(...)szkl rodzynki - JUMBO  Przygotowanie:  Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części.  Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki.  Masa  Z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń  z proszkiem do pieczenia, wymieszać.  Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem, dodać  rodzynki

Kuchnia Danusi
Kostka Kubuś- ciasto bez pieczenia 6460

budyniową z soku marchwiowego, otoczona puszystą kremówką i ozdobiona wiórkami czekoladowymi- lekka, podzielna i przeurocza :) Wariantów tego ciasta w internecie jest mnóstwo, pierwszy raz przygotowując to ciasto upiekłam biszkopt, zrobiłam masę na 2 budyniach, bez cukru i z większą ilością masła, jednak masa była za mocno maślana, kwaskowa i mało 'kubusiowa', tym razem zmieniłam proporcje i krem wyszedł idealne- odpowiednio(...)budyń waniliowy bez cukru- 3 opakowania * masło- 150 g * cukier trzcinowy- 3 łyżki  Dodatkowo: * herbatniki- około 30 szt. * kremówka- 350 ml * wiórki czekoladowe- do ozdoby (lub starta czekolada) Budyń: 2/3 soku przelać do garnuszka i, wraz z cukrem, zagotować. W reszcie soku wymieszać proszek budyniowy, wlać do garnuszka i energicznie mieszać, aż do zgęstnienia masy. Masę ostudzić i zmiksować

Kraina Miodem Płynąca