ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:239/780)

Wilgotny sernik 196

białego sera 5 jajek  3 /4 szklanki cukru  opakowanie budyniu śmietankowe go 120 ml oleju  szklanka mleka (250 ml)         Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiewamy do miski lub na stolnicę . Dodajemy zimne masło , jajko i zagniatamy ciasto . Następni e ciasto przekładamy do w oreczka lub owijamy w folię(...)papierem do pieczenia i rozkładamy ciasto . Pieczemy 15 min w 220 ⁰ C.     U bijamy 4 białka na sztywn ą pianę.  A do 4 żółtek wbijamy całe jajko i ucieramy z e szklanką cukr u, aż do powstania puszystej masy . D o powstałej masy d odajemy ci ągle miksując , partiami : ser , budyń olej i mleko. Na końcu delikatnie

Gotuj z Agnes
Sernik piernikowy według przepisu Pawła Małeckiego 391

pieczenia 4 jajka Na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego 200g śmietanki kremówki 150g cukru 50g margaryny (w temperaturze pokojowej) 40g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 30g cukru wanilinowego (lub 20g domowego cukru waniliowego) 4 jajka Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 150g margaryny 75g cukru 15g kakao 15g cukru wanilinowego (lub 10g domowego cukru waniliowego) 5g przyprawy do piernika(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 18-20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ścinamy górną warstwę ciasta i kruszymy na małe części. Przygotowanie masy serowej: Twaróg sernikowy, cukier, cukier waniliowy oraz budyń miksujemy razem. Nie przerywając miksowania dodajemy cienkim strumieniem śmietankę oraz po jednym jajku. Mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę rozprowadzamy

Kolizje Smaków
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 124

cukru 2 jajka 150 g margaryny szczypta proszku do pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie waniliowe 1 szkl cukru otarta skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 1 margaryna 6 jajek puszka brzoskwiń Ciasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec(...)temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok. Na koniec ubitą pianę z białek. Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku. Piec przez godzinę w temp 180 st Sernik

Gotowanie jest łatwe
Paczka od Dr.Oetker 141

ostatnim czasie dostałam kilka cudownych paczuszek, ale najbardziej ucieszyła mnie nowa współpraca i paczka od Dr.Oetkera , znajdowało się w niej dużo produktów do pieczenia ciast , od galaretek po proszki do pieczenia , budynie, drożdże, itp.... Firmę znam i cenię od lat, większość moich wypieków na blogu powstała właśnie z udziałem tych wspaniałych produktów, na których nigdy jeszcze się nie zawiodłam. Produkty

Wanilia i Kardamon
Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i galaretką. 183

twarogu sernikowego mielonego ( u mnie z wiaderka ) - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 10 dag miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy - aromat cytrynowy Dodatkowo - puszka brzoskwiń - 3 galaretki ( u mnie malinowe ) - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam i wkładam do lodówki na ok. pół godziny.  Masa(...)żółtka oddzielam od białek, do żółtek dodaję cukier i ubijam do puszystości. Następnie dodaję masło i cały czas miksując dodaję stopniowo twaróg, budyń i aromat, na koniec dodaję ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszam. Ciasto przekładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą blachę, nakłuwam widelcem. Na ciasto przelewam masę sernikową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika

Kuchnia z widokiem na ogród
Czarny alla 3 Bit. 177

Witajcie:) Zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto bez pieczenia alla 3 Bit.Do jego zrobienia wykorzystałam czarne herbatniki które mam przyjemność testować dzięki firmie CUKRY NYSKIE . Ciasto jest pyszne, w dzisiejszej wersji z dżemem porzeczkowym, nie jest za słodkie i przyjemne w smaku:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: około 400 g czarnych herbatników Petit Beurre  CUKRY NYSKIE   200 G kakaowych herbatników(...)szklance przegotowanej wody, dobrze mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy galaretkę. Warstwy ciasta: 1. warstwa czarnych herbatników 2. warstwa cienka budyniu 3.warstwa kakaowych herbatników 4. warstwa budyniu 5. warstwa czarnych herbatników 6. warstwa masy krówkowej 7. warstwa czarnych herbatników 8. warstwa budyniu 9. warstwa czarnych herbatników

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik bez ciasta II 308

Zachęcona smakiem poprzedniego sernika wypróbowałam kolejny przepis. Ten sernik jest mniej ciastowy a bardziej serowy, aksamitny. Mocno śmietankowy dzięki budyniom. Nie jest też zbyt słodki, więc Ci którzy lubią słodkie ciasta muszą dodać więcej cukru. Polecam oba przepisy, bo nie umiem wybrać, który jest lepszy.1 kgbiałego sera z wiaderka8 jajek2 budynie śmietankowe (słodzone)3/4 szklanki cukru16 gcukru waniliowegoWszystkie składniki

Z butelką mleczka w tle
Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 139

Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,4 żółtka,150 g margaryny, Krem: 250 g borówek, 1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker, 200 ml mleka, 2 łyżeczki cukru pudru, 2 żółtka, 100 g masła, 3 łyżeczki galaretki wiśniowej Dr. Oetker.Przygotowanie:  ciasto: Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy(...)lodówki lub na 15-20 do zamrażarki. Następnie foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach.  krem: W 100 ml zimnego mleka rozprowadzamy budyń. Druga połowę mleka podgrzewamy i dolewamy mleko z budyniem. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia, cały czas mieszając. Żółtka ubijamy z cukrem i posiekanym masłem

Aga w kuchni
Makowiec czekoladowy z kremem waniliowym i brzoskwiniami 146

tylko na święta, ale również w karnawale... Ciasto: 850 g masy makowej (użyłam gotowej, z puszki) 150 g zarodków pszennych lub zmielonych otrębów 2 jajka 3 białka 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 1/2 szklanki śmietanki Krem: 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru kryształu 3 budynie waniliowe bez cukru 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej(...)roztrzepane jajka z cukrem, budyniami i mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. imny utrzeć z miękkim masłem, dodając do utartego na puch masła po łyżce budyniu. Pokrojone w kostkę brzoskwinie wyłożyć na ciasto, rozsmarować krem i posypać wierzch płatkami migdałów. Schłodzić

Czerwień i błękit
Napoleonka- kremówka 387

ugotowanego mleka dodałam 1 szklankę kremówki. Gotujemy.0.5 szklanki mleka + 4 lyżki mąki ziemniaczanej+ 6 żółtek + 1 lyżka mąki- połączyłam blenderem.Wlewamy do mleka i gotujemy jak budyń. Studzimy. Nakładamy warstwę kremu budyniowego na ciasto. Przygotowanie bitej śmietany : Przygotowujemy bitą śmietanę- ubijamy 500ml kremówki i dodajemy śnieżkę. Wykładamy na warstwę budyniową .Przykrywamy ciastem i posypujemy cukrem pudrem, Polecam

Smaki Edyty
Mini serniczki 225

małych serniczków. Składniki: opakowanie ciasteczek oreo około 150 g.(zużyłam niecałe) 0,5 kg zmielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 250 g ricotty lub mascarpone 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 cukier wanilinowy (16g) drobina olejku pomarańczowego lub startej skórki z pomarańczy jajko 50g białej czekolady owoce do dekoracji (u mnie Formę na muffinki wypełnić papilotkami(...)wypróbowałam, że też się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa

Mam apetyt na ...
KREM DYNIOWY 212

Puszysty, smaczny krem z dyni, świetny do ciast oraz deserów. SKŁADNIKI 700 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru 200 g puree z dyni *250 g masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Puree z dyni Dynie pokroić na ćwiartki wydrążyć miąższ oraz pestki, obrać ze skóry, tak przygotowaną dynię piec w nagrzanym piekarniku około(...)mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz puree z dyni. Masę jajeczną wlać powoli na wrzące mleko i energicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudki, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na początku krem

RAROSSA
SERNIK KOKOSOWY NA KAKAOWYM SPODZIE – kremowy – najlepszy! 254

MASA SEROWA: * ser 3xmielony – 700 g * masło – 200 g * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy – 1 op * śmietana 18% kwaśna – 4 łyżki * jajko – 4 szt * wiórki kokosowe – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Miękkie masło, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut, odlewamy 0,5 szkl ( na polewę ), resztę studzimy. Dodajemy mąkę przesianą(...)miksujemy. Na koniec dodajemy piankę ubitą z białek. MASA SEROWA: Jajka , cukier oraz masło miksujemy, a następnie dodajemy ser, śmietanę i budyń. Pod koniec miksowania wsypujemy wiórki kokosowe. CAŁOŚĆ: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy 3/4 ciasta, a następnie masę serową. Przykrywamy resztą ciasta i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na 40 minut. Studzimy i polewamy czekoladą! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto jabłkowo - budyniowe 410

Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Ciasto:4 szkl mąki1/2 szkl cukru2 jajka2 łyżki budyniu śmietankowego2 łyżeczki amoniaku2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szkl śmietany1/2 margaryny1 cukier waniliowyMargarynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie.Masa budyniowa:2 szklanki mleka 3/4 margaryny3/4 szklanki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik dwukolorowy 102

racji zawartego w nich mleka. Jednym z nich jest przepis na dwukolorowy sernik. Składniki: Ciasto: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka śmietany, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego białego sera, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%), po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 cukier(...)ciasto, włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Masa: Żółtka oddzielić od białek. Dodać do twarogu, wsypać cukier, cukier waniliowy, budyń waniliowy i obie mąki. Dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek (łącznie z tymi 2 co pozostały nam z ciasta). Osobno ubić schłodzoną kremówkę. Do utartej masy serowej dodać ubita śmietanę, wymieszać, a następnie połączyć z pianą. Masę podzielić

Państwo Wojtczuk gotują