ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:235/780)

Torcik czekoladowy Pierzynka 165

cytryny.  To dla tych, którzy nie przepadają za  zbyt słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru Polewa: 1 kostka masła(...)powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam środek pozostawiając ok 1/2 cm ciasta na spodzie i ściankach. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję porcjami zimny budyń, a na końcu dodaję rozkruszony środek i  wierzch biszkoptu, i delikatnie mieszam całość z  masą. Tym wypełniam wydrążony biszkopt

Ciasteczkowy Potwór
ŁATWE PYSZNE Ciasto z WIŚNIAMI i KRUSZONKĄ 174

śmietanowa z wiśniami: 210g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić cukrem z prawdziwą wanilią lub pominąć) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 800g wiśni, umytych, bez pestek (mrożone wiśnie należy rozmrozić) 4 łyżki cukru Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, cukier wanilinowy i krótko wymieszać łyżką. Wlać roztopione masło, dodać jajko i wymieszać łyżką(...)wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190C na funkcji góra – dół przez około 13-15 minut, aż ciasto się trochę przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Polewa śmietanowa z wiśniami: 3. Do miski przełożyć śmietanę, dodać cukier, budyń, ekstrakt waniliowy i wymieszać krótko mikserem. Dodać wiśnie i wymieszać delikatnie szpatułką, patrz FILM . Wiśnie wyłożyć na podpieczony spód

Mała Cukierenka
Tarta Biały Puch z malinami 352

łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtek jaja Składniki na masę: 4 białek jaja ¾ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 opakowań budyniów waniliowych ½ szklanki oleju + maliny (około 1 szklanka) + konfitura malinowa (ja użyłam Stovit ) Wykonanie ciasta: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną formę tarty (24 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez(...)minut. Wykonanie masy: Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. Podpieczony spód smarujemy konfiturą, a następnie wlewamy masę układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem

Tradycyjna Kuchnia
Fale Dunaju 227

pełne szklanki mąki  1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku  Do ciasta ciemnego: 1 łyżka kakao gorzkiego 3 łyżki mleka 2 duże jabłka Krem budyniowy : 0,5 litra mleka 2 budynie waniliowe Winiary 3 żółtka  Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)około 35  minut do suchego patyczka . Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować , w drugiej połowie rozmieszać budynie i żółtka . Wlać do mleka i gotować aż zgęstnieje. Masę budyniową wyłożyć na zimny placek. Na wierzchu ciasta można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej lub po prosty zetrzeć na tarce czekoladę. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Pofalowane Z Rabarbarem 137

same ciasto ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 160 g masła 130 g cukru 4 jajka kl L esencja waniliowa 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z malutkim czubkiem 3 czubate łyżeczki kakao 4 łyżki mleka masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)odstępach 2-3 cm. Ciasto pieczemy 180 stop. przez 40 - 45 minut. do suchego patyczka ( patyczek wbity w ciasto musi być suchy ) 5. Upieczone ciasto wykładamy na kratkę aby wystygło. Masa budyniowa 6. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach a 1/2 rozmieszamy proszek budyniowy). Następnie, ugotowany budyń, odstawiamy do prawie całkowitego wystudzenia

Gotowanie...to proste !
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 215

kostka margaryny szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą,posiekać margarynę, a następnie dodać 2 łyżki cukry oraz żółtka. Zagnieść to wszystko na jednolite ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika(...)czasie jedną część wyjmujemy i ścieramy na tarce na blachę. Lekko przygnieść i trochę podpiec ok. 7 - 8 min w temp. 180st. C. Ugotować budyń w 750ml mleka i posłodzić do smaku. Gorący wylać na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie, na to położyć ubitą pianę z białek z cukrem pudrem. Na koniec posypać drugą częścią startego ciasta. Piec

charlotte gotuje
Karpatka z kremem budyniowo - tiramisu. 131

ciasto jest proste w przygotowaniu i nie potrzeba do niego dużo składników. Zapraszam do wypróbowania :) na  ciasto parzone :  2 szklanki mąki typ 550 2 szklanki wody 250 g margaryny np: Kasia 1 cukier waniliowy 8 jajek krem: 1l mleka 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 łyżka kopiasta mąki 1 cukier waniliowy 3 łyżki masy krówkowej tiramisu(...)rozpuszczamy budynie, mąkę i cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego mleka, gotujemy tak długo aż zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Zimny budyń ucieramy z margaryną i masą tiramisu.Gotowy krem wykładamy na jednym blacie ciasta i przykrywamy drugim. Wierzch oprószamy cukrem pudrem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę udanych wypieków i smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą! 191

koniecznie wypróbujcie ;) Spód: 220g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 200g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek (białka zachować do bezy) 40g cukru   Warswa budyniowa: 1 budyń śmietankowy (40g)  2 łyżki cukru 500 ml mleka  Śliwki: 850 g śliwek węgierek Beza: 5  białek 250 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe lub zmielone(...)pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto. Śliwki umyć, usunąć pestki, a następnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i ułożyć na warstwie budyniowej. Białka wlać do czystej miski, rozmiksować. Następnie należy porcjami dodawać

Receptura smaku
Ciasto "Miodowa Krówka" 239

czekoladowa (z 1 mlecznej i 1 gorzkiej czekolady) Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na dwie części. Jedną schować do lodówki, drugą rozwałkować na wielkość formy, piec w 180'C około 15 minut. Z drugą postąpić podobnie. Obie wystudzić. KREM: 400ml mleka zagotować, w pozostałych 100ml rozmieszać mąkę ziemniaczaną, budyń i cukier(...)Wlać na gotujące się mleko, ugotować klasyczny budyń. Gotowy przykryć folią spożywczą, wystudzić.  Masło ubić na jasną, puszystą masę (spienić), dodawać po łyżce zimny budyń, zmiksować. Podzielić na dwie części.  SKŁADANIE CIASTA: Do formy w której piekło się ciasto włożyć jeden placek, posmarować połową kremu, przykryć warstwą herbatników. Na to wyłożyć całość masy kajmakowej, przykryć drugą warstwą herbatników

Cakes By Kejt
Ciasto jogurtowe z jabłkami 163

łyżki budyniu w proszku bez cukru łyżka cukru cukier puder do posypania Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto jogurtowe z jabłkami? Jabłka obrać, pokroić w ósemki i obtoczyć w budyniu wymieszanym z cukrem. Na cząstkach jabłek powinna być cienka warstwa budyniu, nadmiar obmieść pędzelkiem. Do miski wlać jogurt i tym samym kubeczkiem odmierzyć olej

Kuchcik gotuje
Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 142

litr jogurtu naturalnego typu greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (1 budyń ok. 37g) 5 białek 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 250 g borówki amerykańskiej 80 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć(...)wymiarach ok. 35x 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15min. w temperaturze 180°C, aż ciasto lekko się zarumieni. Jogurt wymieszać trzepaczką z cukrem pudrem. Następnie wmieszać przesiane przez sitko budynie w proszku - w razie konieczności można dosłodzić. Dosypać wiórki i delikatnie je wmieszać. Osobno ubić białka na sztywną pianę i też wmieszać

Kubki smaku
sernik z jabłkami 186

łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek  3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, każdą zawinąć w folię i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować(...)masę serową. Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffiny serowe z czereśniami 171

pieczenia – 1łyżeczkaMASA SEROWA:- margaryna – 10g- cukier – 20g- jajko(małe) – 1 szt- mąka ziemniaczana – 10g- budyń śmietankowy – 2łyżki- twaróg mielony – 100gDODATKOWO:- czereśnie- 100GSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół.CIASTO:Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę.Dodajemy jajko i cały czas miksujemy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem

Ostra na Słodko
Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym 679

mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 1 kostka masła, 1 łyżka soku z cytryny, Dodatkowo: 20-25 sztuk herbatników, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka mleka. PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję mąkę, olej, ocet oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję skórkę otartą z cytryny oraz wyciśnięty(...)budynie oraz cukier. Pozostałe mleko gotuję. Wymieszaną masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam. Gotuję 3 minuty. Studzę. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz sok z cytryny. Ucieram. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Na masie budyniowej układam herbatniki. Wierzch ciasta polewam rozpuszczoną razem z mlekiem na kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto schładzam godzinę w lodówce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Francuskie nadziane marchewy 156

Składniki na 24 sztuki: 2 arkusze ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka Krem: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (bez cukru) 3 łyżki cukru 3 żółtka 400ml mleka Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wszerz, w paski około 1 – 1 ½ cm grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy

Smakowy Raj