pełne szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku Do ciasta ciemnego: 1 łyżka kakao gorzkiego 3 łyżki mleka 2 duże jabłka Krem budyniowy : 0,5 litra mleka 2 budynie waniliowe Winiary 3 żółtka Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)około 35 minut do suchego patyczka . Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować , w drugiej połowie rozmieszać budynie i żółtka . Wlać do mleka i gotować aż zgęstnieje. Masę budyniową wyłożyć na zimny placek. Na wierzchu ciasta można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej lub po prosty zetrzeć na tarce czekoladę. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisame ciasto ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 160 g masła 130 g cukru 4 jajka kl L esencja waniliowa 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z malutkim czubkiem 3 czubate łyżeczki kakao 4 łyżki mleka masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)odstępach 2-3 cm. Ciasto pieczemy 180 stop. przez 40 - 45 minut. do suchego patyczka ( patyczek wbity w ciasto musi być suchy ) 5. Upieczone ciasto wykładamy na kratkę aby wystygło. Masa budyniowa 6. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach a 1/2 rozmieszamy proszek budyniowy). Następnie, ugotowany budyń, odstawiamy do prawie całkowitego wystudzenia
Gotowanie...to proste !kostka margaryny szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą,posiekać margarynę, a następnie dodać 2 łyżki cukry oraz żółtka. Zagnieść to wszystko na jednolite ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika(...)czasie jedną część wyjmujemy i ścieramy na tarce na blachę. Lekko przygnieść i trochę podpiec ok. 7 - 8 min w temp. 180st. C. Ugotować budyń w 750ml mleka i posłodzić do smaku. Gorący wylać na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie, na to położyć ubitą pianę z białek z cukrem pudrem. Na koniec posypać drugą częścią startego ciasta. Piec
charlotte gotujeciasto jest proste w przygotowaniu i nie potrzeba do niego dużo składników. Zapraszam do wypróbowania :) na ciasto parzone : 2 szklanki mąki typ 550 2 szklanki wody 250 g margaryny np: Kasia 1 cukier waniliowy 8 jajek krem: 1l mleka 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 łyżka kopiasta mąki 1 cukier waniliowy 3 łyżki masy krówkowej tiramisu(...)rozpuszczamy budynie, mąkę i cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego mleka, gotujemy tak długo aż zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Zimny budyń ucieramy z margaryną i masą tiramisu.Gotowy krem wykładamy na jednym blacie ciasta i przykrywamy drugim. Wierzch oprószamy cukrem pudrem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę udanych wypieków i smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chilikoniecznie wypróbujcie ;) Spód: 220g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 200g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek (białka zachować do bezy) 40g cukru Warswa budyniowa: 1 budyń śmietankowy (40g) 2 łyżki cukru 500 ml mleka Śliwki: 850 g śliwek węgierek Beza: 5 białek 250 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe lub zmielone(...)pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto. Śliwki umyć, usunąć pestki, a następnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i ułożyć na warstwie budyniowej. Białka wlać do czystej miski, rozmiksować. Następnie należy porcjami dodawać
Receptura smakuczekoladowa (z 1 mlecznej i 1 gorzkiej czekolady) Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na dwie części. Jedną schować do lodówki, drugą rozwałkować na wielkość formy, piec w 180'C około 15 minut. Z drugą postąpić podobnie. Obie wystudzić. KREM: 400ml mleka zagotować, w pozostałych 100ml rozmieszać mąkę ziemniaczaną, budyń i cukier(...)Wlać na gotujące się mleko, ugotować klasyczny budyń. Gotowy przykryć folią spożywczą, wystudzić. Masło ubić na jasną, puszystą masę (spienić), dodawać po łyżce zimny budyń, zmiksować. Podzielić na dwie części. SKŁADANIE CIASTA: Do formy w której piekło się ciasto włożyć jeden placek, posmarować połową kremu, przykryć warstwą herbatników. Na to wyłożyć całość masy kajmakowej, przykryć drugą warstwą herbatników
Cakes By Kejtłyżki budyniu w proszku bez cukru łyżka cukru cukier puder do posypania Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto jogurtowe z jabłkami? Jabłka obrać, pokroić w ósemki i obtoczyć w budyniu wymieszanym z cukrem. Na cząstkach jabłek powinna być cienka warstwa budyniu, nadmiar obmieść pędzelkiem. Do miski wlać jogurt i tym samym kubeczkiem odmierzyć olej
Kuchcik gotujelitr jogurtu naturalnego typu greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (1 budyń ok. 37g) 5 białek 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 250 g borówki amerykańskiej 80 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć(...)wymiarach ok. 35x 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15min. w temperaturze 180°C, aż ciasto lekko się zarumieni. Jogurt wymieszać trzepaczką z cukrem pudrem. Następnie wmieszać przesiane przez sitko budynie w proszku - w razie konieczności można dosłodzić. Dosypać wiórki i delikatnie je wmieszać. Osobno ubić białka na sztywną pianę i też wmieszać
Kubki smakułyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek 3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, każdą zawinąć w folię i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować(...)masę serową. Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia – 1łyżeczkaMASA SEROWA:- margaryna – 10g- cukier – 20g- jajko(małe) – 1 szt- mąka ziemniaczana – 10g- budyń śmietankowy – 2łyżki- twaróg mielony – 100gDODATKOWO:- czereśnie- 100GSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół.CIASTO:Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę.Dodajemy jajko i cały czas miksujemy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
Ostra na Słodkomleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 1 kostka masła, 1 łyżka soku z cytryny, Dodatkowo: 20-25 sztuk herbatników, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka mleka. PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję mąkę, olej, ocet oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję skórkę otartą z cytryny oraz wyciśnięty(...)budynie oraz cukier. Pozostałe mleko gotuję. Wymieszaną masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam. Gotuję 3 minuty. Studzę. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz sok z cytryny. Ucieram. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Na masie budyniowej układam herbatniki. Wierzch ciasta polewam rozpuszczoną razem z mlekiem na kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto schładzam godzinę w lodówce
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki na 24 sztuki: 2 arkusze ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka Krem: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (bez cukru) 3 łyżki cukru 3 żółtka 400ml mleka Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wszerz, w paski około 1 – 1 ½ cm grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy
Smakowy Rajzrobić z resztki sera twarogowego na sernik, której nie zużyliście? A np można przygotować pyszne i ekspresowe placuszki serowe z budyniem, który idealnie zastąpi mąkę w cieście. Placuszki są delikatne, puszyste i zrobicie je dosłownie w kilka minut. Idealne na deser, śniadanie lub kolacje. Polecam. . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepyszna pianka, dla wszystkich łasuchów, idealna do kawy, koniecznie gorzkiej czy kubka zielonej herbaty. Polecam na spotkanie z przyjaciółmi przy kieliszku wytrawnej sherry. Pianka bardzo malinowa
Moje Małe CzarowanieNajlepsze przepisy to takie, które zajmują możliwie najmniej czasu, są proste i zawsze się udają. To jest właśnie jeden z takich przepisów. Do tego sprawdza się
Prosty przepis naMiał powstać 3 bit ale niestety zabrakło masy kajmakowej i musiałam stworzyć coś słodkiego z tego co było pod ręką. Słodki składnik zastąpiłam owocowym dodatkiem w
Monia miesza i gotujeCoś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej
Kulinarne PrzebojeCiasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej
Kulinarne Przebojegruszek (u mnie konferencja) 500 g śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 2 jajka 1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, cukier puder, wbić jajko i dodać posiekane na mniejsze kawałki masło. Zagnieść jednolite ciasto i wyłożyć nim spód oraz boki formy o średnicy
Passions hobbies lifetarce jarzynowej 8 łyżek suchej kaszy manny aromat do wyboru rumowy / arakowy / migdałowy Krem: 250 g miękkiego masła 1 budyń waniliowy 300 ml mleka 2-3 łyżki cukru pudru kilka łyżek mocnego naparu z kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: 1. Ciasto : Mak przełożyć na drobniutkie sitko, porządnie przepłukać wodą. Przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem lub gorącym mlekiem i pozostawić na całą(...)sztywno białka i delikatnie wymieszać całość. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem, piec w 180-190 st. C przez ok 60 minut. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. 7. Krem: Na mleku ugotować budyń, całkowicie wystudzić w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, po czym dodawać partiami przestudzony budyń. Na koniec dodać kilka łyżek zimnego naparu
Kuchnia domowa Animinut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Masa budyniowa: 4 budynie na 1/2 litra mleka 1,5 l mleka Gotujemy jak zwykły budyń. Masa będzie gęstsza, dzięki temu nie wsiąknie w spód ciasta. Smacznego
Jak u mamyjesień i niepogodę a na upały wolę ciasta z galaretką. Zwłaszcza jeśli nie trzeba ich piec. W końcu kto by stał przy piekarniku w taki upał. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników 1,5 kg kwaśnych jabłek 2 opakowania galaretki agrestowej 3/4 l mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru(...)ugotować na gęsto. Wystudzić. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Wyłożyć tężejącą masę jabłkową, przykryć herbatnikami i wstawić do lodówki. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem. Wyłożyć na ciasto 3/4 kremu, warstwę herbatników i pozostały krem. Za pomocą siteczka górę ciasta posypać cynamonem a następnie pokryć orzechami. Wstawić do lodówki. Kroić najlepiej na następny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawody lub mleka szczypta proszku do pieczenia budyń czekoladowy Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki umieszczamy w misce. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 10-15 minut, aby ciasto "odpoczęło''. Smażymy na rozgrzanej patelni z "kroplą" oleju. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Naleśniki nadziewamy budyniem. Smacznego
Truskawkowa Fiestacukier według własnego smaku 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej do smażenia Jajka zmiksować z serkiem i cukrem, a następnie dodać mleko, olej, mąkę i budyń śmietankowy.Wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Patelnię smarować delikatnie tłuszczem i wlewać ciasto rozprowadzając go po patelni na cienki placek. Smażyć z dwóch stron na rumiano
O kuchni z uczuciemDziś przedstawiam przepis na pyszne rogaliki, które nadziałam białym serem. Wy możecie je zrobić z czym tylko sobie zamarzycie: marmoladą, kremem czekoladowym lub budyniem. Nie zrażajcie się, że w cieście nie ma jajek, rogale wychodzą delikatne i puszyste nawet bez nich. Jedyny warunek to wyrobić dobrze ciasto :) SKŁADNIKI NA 16 ŚREDNICH ROGALI CIASTO: 0,5 kg mąki pszennej
Pani na deserposypania ciasta 1. Jabłka obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach, odciskam sok, jeśli są bardzo soczyste. Rozkładam je na podpieczone, ostudzone ciasto, posypuję cynamonem. Jeśli jabłka są kwaśne można dodać do nich cukru. Składniki pianka: 3 budynie śmietankowe bez cukru 6 białek 3/4 szklanki drobnego cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier(...)budynie połączą się nam już z białkami delikatnie strużką wlewamy olej i mieszamy, ja zrobiłam to na zmniejszonych obrotach. 3. Ubitą pianę z budyniami wykładamy na jabłka. Na pianę ścieramy drugą, mniejszą część ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stopniach jakieś 40 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem :-) Smacznego
kruche babeczkiBudyń jaglany to jedno z moich ulubionych śniadań. Od niedawna. Kiedyś śniadanie kojarzyło mi się jedynie z kanapkami, jajecznicą na maśle lub słodką drożdżówką. Gdy nastąpiła
Poezja smakuDziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 500 ml mleka
magiczna kuchnia KasiKoperty z budyniem i wiśniami. Edyta Guhl. Witajcie kochani, minął już urlop świąteczny i pora zabrać się do pracy. Spędziłam dwa tygodnie w Polsce i wypróbowałam
dolcevitainmykitchengodzinę do lodówki. Następnie 1/3 ciasta zostawić w lodówce, resztą wylepić dno oraz boki natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki. Nakłuć widelcem. Masa makowa i serowa: 400g masy makowej ( użyłam Helio ), 600g białego półtłustego twarogu, 3/4 szklanki cukru, skórka z 1 cytryny, 3 jajka, łyżka budyniu śmietankowego(...)każdej babeczki nałożyć po łyżce masy makowej. Twaróg zmielić, dodać do niego całe jajka, cukier, skórkę z cytryny startą na drobnych oczkach oraz sproszkowany budyń. Dokładnie zmiksować. Masą napełniać babeczki. Resztę ciasta rozwałkować, foremką do ciasteczek wycinać ciastka w kształcie gwiazdek. Układać na wierzchu każdej babeczki. Piec około 40 -50 minut w temp. 170st. Ostudzić. Przed podaniem można oprószyć
Z miłości do słodkościlaktonem kwasu glukonowego czy sorbinianem potasu... Uważam, że to jest prawdziwe zagrożenie i na to powinniśmy dziś patrzeć, a nie zastanawiać się czym zastąpić mąkę w cieście ze śliwkami albo czym posłodzić budyń z nasion chia. Byłabym nieszczera wobec siebie i wobec Was, pisząc, że moje dzieci noszą w plecakach homemade-eco-batoniki, jedzą tylko jogurty naturalne
bistro mamaLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSerniki uwielbiam i serniki to mój konik. Upiekłam ich mnóstwo, zajrzyjcie tutaj [ klik ] ale tego z konfiturą paprykową nie miałam okazji a teraz powiem że jest
Moje Małe CzarowaniePolecam ciasto z brzoskwiniami i jabłkami zalane budyniem
Ugotujmy Cośkardamon, goździki). Wyśmienity dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli i naleśników, itd. "MIGDAŁOWY PRZYLĄDEK" - kompozycja prażonego słonecznika, migdałów, sezamu, wiórków kokosowych, orzechów arachidowych. Idealny dodatek do ciast, lodów, naleśników, deserów, jogurtów, owsianek, budyniu, dekoracji słodkich potraw oraz jako pyszna i zdrowa przekąska. "ZIOŁOWO MI" - prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego dopełnione bukietem wspaniałych ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia
Słodkie okruszkiPuszka ananasa i spora ilość mięty i galaretki jabłkowo - miętowe i co z nimi zrobić? No oczywiście że tort, przecież każdy to wie, mały i duży
Moje Małe Czarowaniewłaśnie dzięki kremowej polewie, która częściowo wsiąka a częściowo zapieka się na nim, ciasto jest wilgotne i pyszne. A może namówię Was na inne morelowe ciasto? Polecam placek graham z morelami, budyniem i kruszonką - to niebo w gębie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawierzchu ułożyć czereśnie. Piec w temp. 190-200 C około 40 minut (pod koniec można na 10 minut włączyć opcję grillowania, żeby było ładnie przyrumienione). Ciasto po upieczeniu przypomina bardzo gęsty budyń i tak ma być Smacznego
greenscarfsera rodzynki (wcześniej sparzone) posiekane orzechy starta skórka z cytryny lub pomarańczy cukier do smaku Sos czekoladowy: 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki budyniu czekoladowego kilka kostek czekolady Składniki na ciasto zmiksować ze sobą na gładką konsystencję i usmażyć naleśniki. Ser połączyć z pozostałymi składnikami i dokładnie ze sobą wymieszać. Gdy masa będzie za sucha można dodać
My simple kitchenłyżka budyniu waniliowego bez cukru 25-30 rozkruszonych tabletek stewii (próbujemy czy nam wystarczy) 1 czubata łyżeczka kakao aromat śmietankowy Sposób przygotowania: Ser, jajka, aromat, stewię, budyń miksujemy na jednolitą masę dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy okrągłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia teraz wszystko zależy od naszej fantazji ;) ja na środku blachy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćorzechowe zostanie nam 5 żółtek, następnym razem spróbuję zrobić ciasto orzechowe z 3 całych jajek, aby nie marnować ewentualnie żółtek. Jeżeli zdecydujecie się zrobić to ciasto z kremem budyniowym to do budyniu należy wrzucić żółtka
Jadło i czytadłoskładnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek
Mix smakupowoli wlewać olej, następnie partiami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną i budyniem i mieszać najlepiej mikserem na małych obrotach.Ciasto przelać do formy (wym. dna 25/21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Na wierzchu ciasta poukładać owoce, nie przesadzając z ilością.Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni
Mix smakuMenu ŚwiątecznePieczywoBułeczki żytnieChlebek pszenno-żytniCiasteczkaCiasteczka miodowe z żurawinąKruidnoten - Holenderskie pierniczkiKruche z żurawinąCiastaSzarlotka krojona Drożdżowa szarlotka z budyniemPani WalewskaMakowiec drożdżowyPiernik przekładany powidłamiCzarny OrfeuszSernik na piernikowym
Moje pyszne gotowanieCiasto znane w mojej rodzinie za sprawą cioci która przygotowuje je na każde uroczystości rodzinne.Pokazywałam Wam już na moim blogu KOKOSOWĄ SZACHOWNICĘ , a dziś mam
Ostra na SłodkoNo i jest wyczekany przepis!Inspiracją do jego powstania był mój przepis na ciasto CZEKOLADOWE KRATERY , a mianowicie jego wnętrze , które wygląda jak dzisiejsza Biedronka.Delikatny biszkopt
Ostra na Słodkoutrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć na puszysto wsypać mąkę z proszkiem, sodą i zmiksować 1 minutę 0 dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec
W Mojej Kuchni Lubię