ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:228/780)

Czy z tej mąki będzie chleb? 151

połączeniu z innymi mąkami nadaje się do przygotowania placków, ciast i sosów, * z tapioki – mąka skrobiowa uzyskiwaną z bulwy manioku, doskonała do przygotowywania deserów, kisieli, budyni czy legumin, * migdałowa – doskonale nadaje się do wypieku ciast, nawet biszkoptów, a jednocześnie bardzo odżywcza, m.in dzięki dużej zawartości wapnia, * kasztanowa - Mąka kasztanowa ma niezrównany smak, który zdecydowanie da się wyczuć w wypiekach

Pyry na Gaz
Tartaletki z budyniem i porzeczkami 177

Post Tartaletki z budyniem i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto śmietanowe a'la sernik. Yummy :) 178

przygotowaniu i nie zajmujące mnóstwa czasu. Szybkie, łatwe czyli idealne dla zapracowanych. Powinniście je wypróbować ! Oto śmietanowiec : Ciasto śmietanowe. Smakuje jak puszysty serniczek :)  Składniki : 3 duże śmietany 18%, 3 x 400 ml. 3 szklanki mąki pszennej 1 margaryna 5 jajek 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny(...)blachę, mniejszą wkładamy do zamrażalnika. Masa : Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Następnie wsypujemy budyń i mieszamy. Dodajemy po łyżce śmietany i ubijamy do uzyskania puszystej masy. Wykładamy masę na ciasto w blasze i na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach wcześniej zamrożoną resztę ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

vegetanie
Eklerki 174

moim stole :) Składniki: ciasto: 4 jajka, 125 g masła, 250 ml zimnej wody, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem:  2 budynie waniliowe Dr Oetker, 500 ml mleka, 200 g masła. Przygotowanie: ciasto: W garnku gotujemy wodę i dodajemy masło, żeby się w niej roztopiło. Dodajemy szczyptę soli i szybkim ruchem wsypujemy mąkę. Ciasto mieszamy energicznie łyżką na małym(...)ogniu, aż powstanie kulka. Wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach (grzanie od dołu bez termoobiegu) i kolejne 15 minut w 160 stopniach. Po ostudzeniu przekrawamy na wzdłuż. krem: Budynie gotujemy (tak jak na opakowaniu) na mleku. Zostawiamy gotowy budyń do ostudzenia

Aga w kuchni
PRINCESSA KOKOSOWA 142

wiórki kokosowe do obsypania METODA: Ciasto: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać ( masło pokroić na mniejsze części ). Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Włożyć do woreczka i do zamrażarki. Masa I: Połowę mleka wlać do garnka. W drugiej połowie rozrobić budyń z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń oraz dodać wiórki kokosowe. Mieszać energicznym ruchem, aż masa zgęstnieje(...)Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i dalej miksować, ale na niższych już obrotach. Następnie wsypać budyń i wlać strużką olej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.  Pieczenie: Blachę wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkować ( podsypując mąką ) i wyłożyć na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

Kuchnia Paulettes
Metrowiec 171

szykuję ciasto ciemne, tylko do mąki dodaję  jeszcze kakao i ponownie piekę w natłuszczonej formie do keksu. Oba ciasta odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę mleka gotuję, a w pozostawionym mleku rozrabiam dwa opakowania budyniu i wlewam na gotujące mleko. Gotowy budyń przykrywam na wierzchu folią spożywczą, aby nie wytworzył się(...)kożuch i odstawiam w chłodne miejsce, by ostygł zupełnie. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję po łyżce zimny budyń. Na końcu wlewam sok z cytryny i mieszam, aż połączy się z masą. Zimne ciasta kroję na jednakowe plastry i smaruję  masą raz ciasto jasne, raz ciemne. Układam na deseczce tworząc długi rząd naprzemiennych kolorów. Ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 859

Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki na 30 minut przed podaniem, krem maślany wtedy zmięknie i ciasto lepiej się będzie kroiło. Bardzo polecam… (inspiracja(...)mikserem ustawionym na najwyższe obroty (ucierać przez około 3 minuty). Następnie stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 2574

Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki na 30 minut przed podaniem, krem maślany wtedy zmięknie i ciasto lepiej się będzie kroiło. Bardzo polecam… (inspiracja(...)mikserem ustawionym na najwyższe obroty (ucierać przez około 3 minuty). Następnie stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier

Mała Cukierenka
Ciasto Świętego Jakuba 601

pieczenia Beza: 6 białek 3 opakowania kisielu wiśniowego 6 łyżek cukru 2 litrowe słoiki wiśni w kompocie (wydrylowanych) Krem: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 200 g masła Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 6 równych części. każdą musimy rozwałkować na osobnym papierze do pieczenia na prostokąty tej samej wielkości. Białka ubijamy  z cukrem(...)następnymi płatami ciasta, odwracając je papierem do góry i delikatnie go zdejmując. Ma być trzy placki : ciasto kruche - pianka wiśniowa - ciasto kruche.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut (można piec razem lub osobno). Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i ugotować na pozostałym mleku gesty budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem

kruche babeczki
Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym 134

Pyszne domowe koszyczki ptysiowe z aksamitnym kremem na bazie budyniu Winiary. Przypominają mi smak dzieciństwa. Krem budyniowy to mój ulubiony. Powiew świąt pod postacią deseru. ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 50 g masła 250 ml wody 3 jajka szczypta soli krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru  250 ml mleka 100 g masła 3 łyżki cukru dekoracja: migdały oblane(...)stopniowo, nie od razu. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka i wyciskam na papierze do pieczenia kółka. Żeby gniazda były wyższe robię dwa piętra i spód. Osobno robię rączki. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni góra dół i piekę 25 minut. krem: Do garnka wlewam połowę mleka zagotowuję, w reszcie rozrabiam budyń z cukrem i wlewam

wesoła kuchnia
RAJSKIE CIASTO – ciasto cytrynowe z galaretką mango, owocami i białą czekoladą 151

pewnością wszystkich wielbicieli egzotycznych smaków i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) UCIERANE CIASTO CYTRYNOWE: * kostka Kasia – 250 g * cukier – 1 szkl * jajko L – 3 szt * budyń śmietankowy – 40 g ( 1 op ) * mąka pszenna – 2 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sok i skórka z cytryny(...)żelatyna – 1 łyżka * borówki + kandyzowana cytryna Ps. używam szklanki o pojemności 250 ml   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UCIERANE CIASTO CYTRYNOWE: Kasię ucieramy stopniowo z cukrem. Dodajemy po jednym jajku. Gdy masa będzie roztarta wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i proszkiem do pieczenia. Wciskamy sok z cytryny i dodajemy startą skórkę. Pieczemy ok. 40 minut w 170C. Studzimy. GALARETKA MANGO: Żelatynę

Ostra na Słodko
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 102

masła 0,5 szkl. mleka 1 łyżka cukru 2 żółtka 30g drożdży 500 g śliwek Masa serowa 2 jajka 2 białka 750 g sera białego 1 budyń śmietankowy 100 g cukru Sposób przygotowania Ciasto Z mleka, drożdży i cukru zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia na 15-20min. Masło rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka

Mieszam w Garnku
ciasto pijak 106

zresztą sugeruje już nazwa - wyłącznie dla dorosłych. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia ciasto bezowe: 1 szkl białek szczypta soli 1 szkl cukru 150 g suchego maku 150 g kokosu krem: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl(...)oraz obie mąki. Resztę mleka z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę żółtkową, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, następnie łyżka po łyżce dodawać budyń. Na biszkopcie rozsmarować dżem, położyć ciasto bezowe. Wyłożyć krem. Biszkopty moczyć w alkoholu, układać na kremie. Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko, wstawić na maleńki ogień, ostrożnie, ciągle mieszając podgrzewać do rozpuszczenia

6niebo
SERNIK ZEBRA (kakaowo-waniliowy) 701

Blog "Przepisy Aleksandry" ma już 4 lata! To dzięki stronie poznałam świetnych ludzi (czytelników i innych blogowiczów), nauczyłam się lepiej piec i gotować, a

Przepisy Aleksandry
ciasto francuskie z masą malinową 335

Przekładamy o wyłożonej papierem do pieczenia blaszek i pieczemy przez ok. 15 min. w 180 st. C, aż ciasto się zrumieni. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę malinową: ok. 12 łyżek musu malinowego 500 ml mleka 2 budynie(...)waniliowe cukier do smaku 250 g masła wykonanie: Z mleka, cukru i budyniu gotujemy budyń i odstawiamy do schłodzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń oraz mus, miksujemy na gładką masę. Gotowe ciasta przekładamy masą malinową. Odstawiamy w chłodne do stężenia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia