ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:221/780)

Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 120

Pyszne, warstwowe ciasto budyniowe o smaku czekoladowo-orzechowym, przygotowane na herbatnikach - bez pieczenia. Składa się ono z herbatników przełożonych czekoladową masą budyniową z orzechami laskowymi oraz bitą śmietaną na wierzchu.  Masa budyniowa wykonana została  z gotowych budyni czekoladowych,  na maśle, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Poza tym, znajdziemy w niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą

Kuchnia MagdaLeny
Tort Sylwestrowy 194

przykryj folią spożywczą i całość odstaw w chłodne miejsce lub do zimnej wody do wystudzenia.Mikserem utrzyj masło do białości, a następnie łyżka po łyżce dodawaj schłodzony do temperatury pokojowej budyń, nadal ucierając, aż do uzyskania gładkiego kremu.Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową konfitury, a następnie nałóż 1/3 kremu i rozprowadź go równomiernie. To samo uczyń z drugim blatem. Nałóż następnie ostatni(...)puder (początkowo 400 g) i glukozę wsyp do miski. Wlej rozpuszczoną żelatynę i dodaj aromatu. Wyrób dokładnie masę. (Można to zrobić ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem do ciasta drożdżowego). Powinna być elastyczna, delikatnie klejąca i przypominać plastelinę. W razie potrzeby dosyp więcej cukru pudru. Gotową masę rozwałkuj dość cienko (3-5 mm) na stolnicy posmarowanej olejem (wałek

Food Square
Naleśniki z twarożkiem, truskawkami i miętą pod waniliowym sosem 176

listków mięty 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżka tartej gorzkiej czekolady Sos waniliowy: 330 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 jajka 1 łyżka budyniu śmietankowego Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Składniki na ciasto zmiksuj dokładnie na jednolitą masę, odstaw na 20 minut  aby odpoczęło. Usmaż na niewielkiej ilości oleju cienkie naleśniki. Nadzienie: Twarożek rozetrzyj

Wanilia i Kardamon
Ciasto "Krówka" 375

mnie lipowy)- 200 g masła- 4 żółtka- łyżeczka sody oczyszczonej- tłuszcz do formy*Przełożenie:- 2 budynie waniliowe- 3 szklanki mleka- 250 ml kremówki-100 g miękkiego masła *Na wierzch:- duża puszka kajmaku (masy krówkowej)( 1,5 puszki jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta)Przygotowanie:Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli używacie wanilii, należy przeciąć laskę na pół i delikatnie nożykiem wyskrobać(...)będzie gorące, wyjąć ją i ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym wystudzić. Masło rozetrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą budyniową. Powstały krem rozsmarować na spodzie z ciasta i przykryć drugim. Kajmak lekko podgrzać i zmiksować, po czym wylać na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki

W poszukiwaniu inspiracji
MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 373

BISZKOPT: * jajka – 6 szt * cukier – 1 szkl * mak – 1 szkl * mąka puszysta poznańska LUBELLA – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczki * aromat do ciast migdałowy – 1 łyżeczka KREM: * mleko 3,2% – 650 ml * cukier waniliowy – 1 łyżki * mąka puszysta poznańska LUBELLA – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * żółtko(...)minut. Studzimy. KREM: Żółtka, 200 ml mleka i obie mąki miksujemy, pozostałe mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do zagotowanego wlewamy zmiksowane mąki i energicznie mieszając gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia, zakrywamy folia odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na kremową masę, dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń. CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Sok z brzoskwiń mieszamy

Ostra na Słodko
jogurtowy sernik z winogronami pieczony... 215

Składniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jogurt grecki 3 sztuki, kasza manna 2 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, winogrona 20 sztuk, cukier puder - ile potrzeba, cytryna 1 duża z 5 jajek oddzielić białka i ubić je na sztywno - używam jajek w temperaturze pokojowej i zawsze mam na sztywno szybko mikserem ubitą(...)pianę - ważne, aby jajka były świeże żółtka, cukier, cukier waniliowy utrzeć mikserem na kogel-mogel do "białości" ze sparzonej dużej cytryny zetrzeć skórkę do ciasta dodać jogurty greckie po 330 gram każdy, wsypać kaszkę manną, budyń i mikserem wymieszać z 2 minuty następnie dodać pianę i delikatnie łyżką wmieszać do ciasta - duże, umyte winogrona przekroic na pół i jeśli

W Mojej Kuchni Lubię
Czy z tej mąki będzie chleb? 180

połączeniu z innymi mąkami nadaje się do przygotowania placków, ciast i sosów, * z tapioki – mąka skrobiowa uzyskiwaną z bulwy manioku, doskonała do przygotowywania deserów, kisieli, budyni czy legumin, * migdałowa – doskonale nadaje się do wypieku ciast, nawet biszkoptów, a jednocześnie bardzo odżywcza, m.in dzięki dużej zawartości wapnia, * kasztanowa - Mąka kasztanowa ma niezrównany smak, który zdecydowanie da się wyczuć w wypiekach

Pyry na Gaz
Tartaletki z budyniem i porzeczkami 209

Post Tartaletki z budyniem i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto śmietanowe a'la sernik. Yummy :) 213

przygotowaniu i nie zajmujące mnóstwa czasu. Szybkie, łatwe czyli idealne dla zapracowanych. Powinniście je wypróbować ! Oto śmietanowiec : Ciasto śmietanowe. Smakuje jak puszysty serniczek :)  Składniki : 3 duże śmietany 18%, 3 x 400 ml. 3 szklanki mąki pszennej 1 margaryna 5 jajek 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny(...)blachę, mniejszą wkładamy do zamrażalnika. Masa : Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Następnie wsypujemy budyń i mieszamy. Dodajemy po łyżce śmietany i ubijamy do uzyskania puszystej masy. Wykładamy masę na ciasto w blasze i na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach wcześniej zamrożoną resztę ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

vegetanie
Eklerki 206

moim stole :) Składniki: ciasto: 4 jajka, 125 g masła, 250 ml zimnej wody, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem:  2 budynie waniliowe Dr Oetker, 500 ml mleka, 200 g masła. Przygotowanie: ciasto: W garnku gotujemy wodę i dodajemy masło, żeby się w niej roztopiło. Dodajemy szczyptę soli i szybkim ruchem wsypujemy mąkę. Ciasto mieszamy energicznie łyżką na małym(...)ogniu, aż powstanie kulka. Wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach (grzanie od dołu bez termoobiegu) i kolejne 15 minut w 160 stopniach. Po ostudzeniu przekrawamy na wzdłuż. krem: Budynie gotujemy (tak jak na opakowaniu) na mleku. Zostawiamy gotowy budyń do ostudzenia

Aga w kuchni
PRINCESSA KOKOSOWA 169

wiórki kokosowe do obsypania METODA: Ciasto: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać ( masło pokroić na mniejsze części ). Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części. Włożyć do woreczka i do zamrażarki. Masa I: Połowę mleka wlać do garnka. W drugiej połowie rozrobić budyń z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń oraz dodać wiórki kokosowe. Mieszać energicznym ruchem, aż masa zgęstnieje(...)Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i dalej miksować, ale na niższych już obrotach. Następnie wsypać budyń i wlać strużką olej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.  Pieczenie: Blachę wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkować ( podsypując mąką ) i wyłożyć na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

Kuchnia Paulettes
Metrowiec 206

szykuję ciasto ciemne, tylko do mąki dodaję  jeszcze kakao i ponownie piekę w natłuszczonej formie do keksu. Oba ciasta odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam ok 1/2 szklanki, resztę mleka gotuję, a w pozostawionym mleku rozrabiam dwa opakowania budyniu i wlewam na gotujące mleko. Gotowy budyń przykrywam na wierzchu folią spożywczą, aby nie wytworzył się(...)kożuch i odstawiam w chłodne miejsce, by ostygł zupełnie. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję po łyżce zimny budyń. Na końcu wlewam sok z cytryny i mieszam, aż połączy się z masą. Zimne ciasta kroję na jednakowe plastry i smaruję  masą raz ciasto jasne, raz ciemne. Układam na deseczce tworząc długi rząd naprzemiennych kolorów. Ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 906

Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki na 30 minut przed podaniem, krem maślany wtedy zmięknie i ciasto lepiej się będzie kroiło. Bardzo polecam… (inspiracja(...)mikserem ustawionym na najwyższe obroty (ucierać przez około 3 minuty). Następnie stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier

Mała Cukierenka
Ciasto „Dziwaczek” z bakaliami, ptasim mleczkiem i kremem kawowym 2617

Ciasto ciekawie się prezentuje i stąd nazwa „dziwaczek”. Troszkę się przy nim napracujemy, ponieważ do upieczenia są dwa biszkopty, do tego gotujemy budyń kawowy i na samym końcu ubijamy śmietankę, ale uważam, że warto go przygotować. Ciasto radzę wyciągnąć z lodówki na 30 minut przed podaniem, krem maślany wtedy zmięknie i ciasto lepiej się będzie kroiło. Bardzo polecam… (inspiracja(...)mikserem ustawionym na najwyższe obroty (ucierać przez około 3 minuty). Następnie stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż powstanie gładki krem (patrz FILM ). 12. Biszkopt w blaszce (Biszkopt I) posmarować połową kawowego kremu. Na wierzchu poukładać ptasie mleczko i zalać je tężejącą galaretką. Wyrównać i ciasto wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. 13. Drugi biszkopt wyciągnąć z blaszki i ściągnąć papier

Mała Cukierenka
Ciasto Świętego Jakuba 664

pieczenia Beza: 6 białek 3 opakowania kisielu wiśniowego 6 łyżek cukru 2 litrowe słoiki wiśni w kompocie (wydrylowanych) Krem: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 200 g masła Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 6 równych części. każdą musimy rozwałkować na osobnym papierze do pieczenia na prostokąty tej samej wielkości. Białka ubijamy  z cukrem(...)następnymi płatami ciasta, odwracając je papierem do góry i delikatnie go zdejmując. Ma być trzy placki : ciasto kruche - pianka wiśniowa - ciasto kruche.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut (można piec razem lub osobno). Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i ugotować na pozostałym mleku gesty budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem

kruche babeczki