ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:214/780)

Sernik z rosą 183

pieczenia Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na 30 min. Wyciągnąć z lodówki i samo ciasto ruche zapiec na blaszcze w piekarniku ok 10-12 min w 170* Masa serowa: 1,20 kg sera 2 jajka 4 żółtka 1 budyń(...)szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 3/4 cukru kryształu Jajka z żółtkami zmiksować dodawać po łyżce cukru aby powstała biała puszysta masa. Następnie dodać ser, budyń, olej  mleko zmiksować. Wylać na podpieczone ciasto i piec ok 1godziny w 160-170* Bezowa Pianka: 6 białek 1 szklanka cukru Na 10 min przed końcem pieczenia ubijamy pianke z białek i stopniowo

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami 188

wiecie bardzo lubię ciasta budyniowe.Z owocami … z galaretką … wykorzystując do nich świeże sezonowe owoce.Dziś mam dla Was przepis na budyniowe  z brzoskwiniami i galaretką.Delikatne , mięciutkie …. jest świetnym pomysłem na poobiedni deser.Polecam!SKŁADNIKI:( forma keksówka )BISZKOPT:jajka – 2 sztcukier – 2 łyżkicukier wanilinowy – 1 opproszek do pieczenia – 1 łyżeczkamąka – 2 łyżkiMASA BUDYNIOWA:budyń waniliowy – 1,5 opcukier

Ostra na Słodko
Sernik czarno-biały 393

sera białego może być z wiaderka lub zmielony 5 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła roztopionego 1 opakowanie budyniu waniliowego  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy WYKONANIE: Przygotowanie ciasta :  Mąkę mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i kakao.  Dodajemy masło i śmietanę i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy(...)odstawiamy na godzinę do lodówki. Masa serowa: Ser miksujemy z cukrem, żółtkami, ekstraktem z wanilii, roztopionym i przestudzanym masłem oraz budyniem i skórką z pomarańczy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli mieszamy z masą serową. Ciasto dzielimy  na 2 części.  Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach

W kuchennym oknie Ewy
Sernik 121

pieczenia szczypta soli  masa serowa 50 dag twarogu 2 żółtka pół szklanki oleju 10 dag cukru torebka budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka szczypta soli wierzch 2 białka 8 dag cukru przepis Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki . Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą .Wkładamy ciasto do blachy(...)robimy kliku centymetrowy rant. Przygotowujemy masę serową . Żółtka i cukier  starannie ucieramy mikserem . Do masy żółtkowej dodajemy porcjami zmielony twaróg , olej, budyń a na końcu mleko i sól . Wszystko razem dokładnie mieszamy i wylewamy na kruche ciasto . Pieczemy 45 minut w temp 170-175 st.C. Następnie  wyjmujemy  ciasto z  piekarnika i  przykrywamy warstwą  piany

Smakowite Dania
Sernik Snikers 457

łyżki miodu sztucznego Masa serowa: 1 kg sera półtłustego dwukrotnie zmielonego 1 szklanka cukru pudru 1/2  margaryny 2 całe jaja odrobina aromatu śmietankowego 2 budynie śmietankowe ( na 0,5l ) 1/2 szklanki mleka Ciasto Mąkę wysypać na stolnicę, dodać tłuszcz pokrojony na kawałki, posiekać nożem. Zrobić w cieście zagłębienie, dodać resztę składników i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować(...)gorącego sera wlewamy rozrobiony w mleku budyń  i energicznie mieszamy. Następnie dodajemy pianę z białek. Mieszamy delikatnie uważając aby nie zrobiły się grudki i całość gotujemy jeszcze chwilę. Na końcu dodajemy aromat śmietankowy. Ciepłą  masę serową wykładamy na placek miodowy i przykrywamy drugim orzechami do góry. Lekko dociskamy ciasto do masy serowej i odstawiamy w chłodne miejsce

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Oczy carycy 146

ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki cukru 6 białek 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto 2: 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 2 jajka 6 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 2 łyżki cukru budyń śmietankowy 1 i 3/4 szklanki mleka cukier wanilinowy 200 g masła Napar: 1 czubata(...)oraz 1 łyżkę proszku do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Tak jak poprzednio ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy również przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aby przygotować krem, należy do garnka wlać 1 i 3/4 szklanki mleka i dodać budyń w proszku oraz z dodatkiem 2 łyżek cukru i cukru wanilinowego. Całość gotujemy

Blog kulinarny S9.PL
Przedwielkanocna próba, czyli babeczki kokosowe 181

jednak prześlicznie na babeczkach.Swoje ciasto upiekłam w małych foremkach na babeczki, ale można je upiec w dużej formie (taka na 1,5 l powinna wystarczyć), trzeba tylko pamiętać, żeby przytrzymać ją wtedy dłużej w piekarniku.Babeczki intensywnie kokosoweSkładniki:(na 5 sztuk)250 ml mleka kokosowego275 g mąki pszennej120 g cukru1,25 łyżeczki proszku do pieczenia25 g budyniu śmietankowego (proszek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Hrabina 26977

jasnego i ciemnego ciasta. Ciasto delikatnie mieszam widelcem. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 4. Masa cappuccino: Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję z cukrem. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę(...)wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Na końcu do masy dodaję proszek cappuccino. Ucieram. 5. Na jeden z blatów ciasta wykładam połowę masy cappuccino, wyrównuję. Biszkopty maczam w kawie i układam na cieście. Na biszkopty wykładam drugą część masy cappuccino, wyrównuję. Galaretki rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto z pianką bananową i wiśniami. 318

pieczenia 3 żółtka 3 łyżki śmietany Składniki pianki bananowej: 3 białka szczypta soli 0,5 szklanki cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego 1 dojrzały banan 1 budyń śmietankowy 1/4 szklanki oleju 250 g wiśni Przygotowanie ciasta: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostki margarynę i całość krótko rozcieramy w rękach. Dodajemy 3 żółtka(...)białek, dodajemy cukier waniliowy i nadal chwilkę miksujemy, ale już na małych obrotach. Dodajemy budyń i delikatnie chwilkę miksujemy na małych obrotach. Na koniec, ciągle delikatnie miksując, dolewamy powoli olej. Dalsze czynności: Po 15 minutach wyciągamy z piekarnika podpieczony spód ciasta. Wylewamy na niego piankę i po wierzchu rozkładamy równomiernie wiśnie. Na koniec rozkładamy resztę ciasta. Jeśli podczas rozkładania, ciasto

Smak mojego domu
Drożdżówki z serem i porzeczkami 179

świeżych drożdży -50g roztopionego masła -200ml mleka 3.5% -2 jajka masa serowa: -600g białego sera -1żółtko (białko do posmarowania bułek) -cukier puder do smaku -1budyń waniliowy Kruszonka: -100g mąki pszennej -50g   masła -30g   cukru pudru -kilka kropel wanilii Lukier: -200g cukru pudru -sok z połowy cytryny lub więcej(...)urośnie mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie, posypujemy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1.5h do wyrośnięcia. Ser mieszamy z jajkiem, budyniem i cukrem. Po tym czasie wyrabiamy i dzielimy ciasto na 16 kawałków, formujemy kulki i układamy na blaszce, przygniatamy żeby były płaskie, na środku robimy np. szklanką "wgłębienie", smarujemy bułki rozmąconym białkiem i układamy

Wypieki Rene
Pijak 157

ciasto jest na pewno wszystkim znane - z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem.  Stąd nazwa "pijak" .  Ciasto pięknie się prezentuje,  a jeszcze bardziej smakuje .   Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe(...)łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej  i to wszystko mieszamy  i wlewamy do gotującego się mleka.  Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła. Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy

Pyszności Słodkości
Półfrancuskie na twarogu z budyniem i truskawkami 123

poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Instrukcja(...)poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Mąkę koszalińską

MamaOskarka
Sernik z malinami na kruchym cieście 134

kruszonką powstał w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 225 g mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 1 jajko Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego 250 g ricotty, mascarpone lub ponownie twarogu sernikowego 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy w proszku, słodzony(...)owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na przygotowania reszty składników. Mikserem (krótko, do połączenia się składników) na średnich obrotach utrzeć twaróg, ricottę, cukier, budyń i wanilię, potem dodać 1 całe jajko, zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części: jedna większa do wyłożenia dna tortownicy (robiłam to rękoma) + ok. 2 cm boków, druga część na wierzch ciasta

Zasmakuj Kuchni
Tarta z masą budyniową i borówkami 149

części ma swojego fana. Mąż najbardziej lubi masę budyniową, ja spód ciasta a borówkę ze smakiem zajada nasza pociecha. Składniki:  Tarta -  250 g mąki -  150 g masła pokrojonego w kostkę -  pół łyżeczki drobnoziarnistej soli -  1 jajko -  1 łyżka zimnego mleka - 3 budynie waniliowe - 0,7 l mleka - 3 łyżki miękkiego masła - 3 łyżki cukru(...)ciasto wałkujemy i układamy na wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. ( możemy blat delikatnie podsypać mąką) Jeśli ciasto się "rwie", możemy wykleić ciastem blaszkę.Kilkukrotnie nakłuwamy widelcem tartę i pieczemy przez około 25 minut w 190 st.  Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (0,7l)  Kiedy budyń przestygnie dodajemy do niego masło i miksujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Napoleonka bez pieczenia 179

ciast, które zawsze się udają. Proste i szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim wyśmienite w smaku. Idealnie nadaje się zarówno na święta jak i na wizytę gości czy też po prostu do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1800 ml mleka 300 g margaryny bądź masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 czubate łyżki maki pszennej 5 budyni

Blog kulinarny S9.PL
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 279

kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego 1 szklanka cukru   4 białka Ciasto: Z podanych składników zagniotłam ciasto. Najpierw zimą margarynę posiekałam z mąką,  aby uzyskać efekt piasku. Następnie dodałam pozostałe składniki i dokładnie(...)dosypując pod koniec ubijania szklankę cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem, cukrem waniliowym, budyniem (proszek). Połączyłam masę z ubitymi białkami, dodając białka porcjami  i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto.  Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu, a niektóre z kawałków "potopiłam" w masie. SMACZNEGO!   Pozdrawiam w zadumaniu

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania