ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:211/780)

Ciasto z pianką bananową i wiśniami. 337

pieczenia 3 żółtka 3 łyżki śmietany Składniki pianki bananowej: 3 białka szczypta soli 0,5 szklanki cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego 1 dojrzały banan 1 budyń śmietankowy 1/4 szklanki oleju 250 g wiśni Przygotowanie ciasta: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostki margarynę i całość krótko rozcieramy w rękach. Dodajemy 3 żółtka(...)białek, dodajemy cukier waniliowy i nadal chwilkę miksujemy, ale już na małych obrotach. Dodajemy budyń i delikatnie chwilkę miksujemy na małych obrotach. Na koniec, ciągle delikatnie miksując, dolewamy powoli olej. Dalsze czynności: Po 15 minutach wyciągamy z piekarnika podpieczony spód ciasta. Wylewamy na niego piankę i po wierzchu rozkładamy równomiernie wiśnie. Na koniec rozkładamy resztę ciasta. Jeśli podczas rozkładania, ciasto

Smak mojego domu
Drożdżówki z serem i porzeczkami 194

świeżych drożdży -50g roztopionego masła -200ml mleka 3.5% -2 jajka masa serowa: -600g białego sera -1żółtko (białko do posmarowania bułek) -cukier puder do smaku -1budyń waniliowy Kruszonka: -100g mąki pszennej -50g   masła -30g   cukru pudru -kilka kropel wanilii Lukier: -200g cukru pudru -sok z połowy cytryny lub więcej(...)urośnie mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie, posypujemy lekko mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1.5h do wyrośnięcia. Ser mieszamy z jajkiem, budyniem i cukrem. Po tym czasie wyrabiamy i dzielimy ciasto na 16 kawałków, formujemy kulki i układamy na blaszce, przygniatamy żeby były płaskie, na środku robimy np. szklanką "wgłębienie", smarujemy bułki rozmąconym białkiem i układamy

Wypieki Rene
Pijak 176

ciasto jest na pewno wszystkim znane - z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem.  Stąd nazwa "pijak" .  Ciasto pięknie się prezentuje,  a jeszcze bardziej smakuje .   Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe(...)łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej  i to wszystko mieszamy  i wlewamy do gotującego się mleka.  Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła. Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy

Pyszności Słodkości
Półfrancuskie na twarogu z budyniem i truskawkami 144

poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Instrukcja(...)poziomo radełkiem lub nożem do pizzy na drugą część nakładamy pasek frużeliny truskawkowej, przepis na nią znajdziecie TUTAJ , a także pasek budyniu, ja przygotowałam go własnoręcznie i przepis na niego zajdziecie TUTAJ . domykamy ciastko częścią ponacinaną, brzegi ciasta lekko dociskamy palcami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Mąkę koszalińską

MamaOskarka
Sernik z malinami na kruchym cieście 150

kruszonką powstał w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 225 g mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 1 jajko Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego 250 g ricotty, mascarpone lub ponownie twarogu sernikowego 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy w proszku, słodzony(...)owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na przygotowania reszty składników. Mikserem (krótko, do połączenia się składników) na średnich obrotach utrzeć twaróg, ricottę, cukier, budyń i wanilię, potem dodać 1 całe jajko, zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części: jedna większa do wyłożenia dna tortownicy (robiłam to rękoma) + ok. 2 cm boków, druga część na wierzch ciasta

Zasmakuj Kuchni
Tarta z masą budyniową i borówkami 172

części ma swojego fana. Mąż najbardziej lubi masę budyniową, ja spód ciasta a borówkę ze smakiem zajada nasza pociecha. Składniki:  Tarta -  250 g mąki -  150 g masła pokrojonego w kostkę -  pół łyżeczki drobnoziarnistej soli -  1 jajko -  1 łyżka zimnego mleka - 3 budynie waniliowe - 0,7 l mleka - 3 łyżki miękkiego masła - 3 łyżki cukru(...)ciasto wałkujemy i układamy na wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. ( możemy blat delikatnie podsypać mąką) Jeśli ciasto się "rwie", możemy wykleić ciastem blaszkę.Kilkukrotnie nakłuwamy widelcem tartę i pieczemy przez około 25 minut w 190 st.  Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (0,7l)  Kiedy budyń przestygnie dodajemy do niego masło i miksujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Napoleonka bez pieczenia 194

ciast, które zawsze się udają. Proste i szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim wyśmienite w smaku. Idealnie nadaje się zarówno na święta jak i na wizytę gości czy też po prostu do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1800 ml mleka 300 g margaryny bądź masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 czubate łyżki maki pszennej 5 budyni

Blog kulinarny S9.PL
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 298

kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego 1 szklanka cukru   4 białka Ciasto: Z podanych składników zagniotłam ciasto. Najpierw zimą margarynę posiekałam z mąką,  aby uzyskać efekt piasku. Następnie dodałam pozostałe składniki i dokładnie(...)dosypując pod koniec ubijania szklankę cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem, cukrem waniliowym, budyniem (proszek). Połączyłam masę z ubitymi białkami, dodając białka porcjami  i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto.  Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu, a niektóre z kawałków "potopiłam" w masie. SMACZNEGO!   Pozdrawiam w zadumaniu

W kuchni Karmel-itki
Sernik zdziwiony 354

dodajemy pozostałe składniki, wyrabiając dokładnie ciasto. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, wykładając również boki blaszki. Na ciasto wylewamy masę serową. Do dużej miski wkładamy ser, żółtka, cukier wanilinowy, budyń składniki miksujemy na gładką masę, wlewając powoli olej. Ubijamy wszystkie białka oraz białka od ciasta z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej stopniowo

kgwjanczewo
Ciasto z rabarbarem na cieście francuskim 157

100g masła; 130g cukru; 1 jajko; 1/4 łyżeczki cynamonu; szczypta soli; 350g soku pomarańczowego; 750g rabarbaru; 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego; 400g śmietany kremówki (30 lub 36%); 2 opakowania Śmietan-fix; 1 duży cukier waniliowy (dodałam od siebie); Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na dwie równe porcje. Jedną połowę ciasta posmarować lekko roztrzepanym białkiem i piec 12-15 minut(...)soku pomarańczowego. Resztę soku i cukru zagotować z rabarbarem i gotować około 7 minut. Pod koniec gotowania dodać rozmącony budyń. Mieszając masę zagotować i ostudzić.  Lekko przestudzoną masę rabarbarową rozsmarować na upieczonym blacie ciasta francuskiego i schłodzić w lodówce. Drugą surową część ciasta francuskiego posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać kruszonką. Piec 20 minut w temperaturze 200 o C. Upieczone

In my kitchen
Kruche szaleństwo z masą porzeczkową i kruszonką 179

masła 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa 800 g oczyszczonej porzeczki 200 g cukru 1 budyń waniliowy  kruszonka 140 g maki 100 g masła 100 g cukru Przygotowanie:  ciasto mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i masło posiekaj ze sobą nożem lub umieść wszystko w naczyniu miksującym. Następnie dodaj żółtka i śmietanę(...)wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym.  masa porzeczkowa  w garnku umieść porzeczki, cukier i budyń, wszystko miksuj na gładką masę, następnie gotuj na małym ogniu ok 8 minut, aż wszystko się zagotuje. Masę odstaw do ostygnięcia, następnie wyłóż ja na ciasto, a na masę wyłóż kruszonkę.  kruszona mąkę, cukier i masło umieść na stolnicy, najpierw wszystko posiekaj nożem, następnie

Niezły Młynek
Mazurek z masą kawową 159

żółtek, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, białko do posmarowania, Masa kawowa: 1 szklanka mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki mocnej kawy parzonej, 150g masła Dodatkowo: płatki migdałowe, piaski cukrowe, różyczki cukrowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto : Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto(...)masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń studzę. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Nadal ucierając wlewam zimną kawę parzoną. Ucieram. 4. Masę wykładam na środek upieczonego ciasta. Wyrównuję. Wierzch ciasta dekoruję płatkami migdałowymi, cukrowymi różyczkami oraz pisakami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżówki z serem białym i jeżynami 122

łyżki mąki kukurydzianej 5 dag masła lub margaryny Na nadzienie: 30 dag sera białego 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 1 jajko 1 szklanka jeżyn Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych drożdżówek: 1. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Do miski wsypujemy obie mąki i oba cukry, dodajemy masło lub margarynę i rozcieramy opuszkami palców(...)drożdżami. Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Gdyby ciasto było zbyt luźne to można dosypać mąki tortowej, a gdy zbyt gęste dolać ciepłego mleka. Dobrze wyrobione ciasto powinno być gładkie i dobrze odchodzić od ręki. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Nadzienie: Ser biały rozcieramy z cukrami, jajkiem i budyniem. Dodajemy wcześniej umyte

Izabelawkuchni
Pijak 222

ciasto jest na pewno wszystkim znane, z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem. Stąd nazwa "pijak" . Ciasto pięknie się prezentuje, a jeszcze bardziej smakuje. Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe Powyższe składniki gotujemy(...)mleka dodajemy  2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej i to wszystko mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła. Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy

Salonik smaków